Sonbahar/Kış Sezonunun Favori Çizme Kombinleri

Sonbahar/kış sezonunda şıklığı ve gücü tanımlayan kadın botları ve çizmeleri, yer aldıkları her stilde önemli bir rol üstleniyor. Günden güne varlığını daha da çok gösteren çizmeli kombinler, ilham verici görünümleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Paltolar, etekler, şortlar ve moda dünyasının birçok imza parçası, ikonik çizme tasarımlarıyla bir araya gelerek bu sezon da heyecanı artıracak gibi görünüyor.

Çizme Nasıl Kombinlenir?

Sonbahar/kış sezonu ve çizmeler yan yana gelince gözlerimizin önünde birçok ilham veren kombin önerisi canlanıyor. Başlı başına bir sanat eseri olan kimi çizme tasarımları, dikkat çeken bir görünümün başrolü olmaya hazır. Uzun kollu mini elbiseler ve çizmeler favorilerimiz arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra başta deri şortlar olmak üzere mini şortlar ve eteklerin yer aldığı çizme kombinleri de bu sezonda mutlaka denenmesi gerekenler arasında… Çizme kombinleri genellikle çizme tasarımlarını öne çıkartacak mini ve kısa parçalar etrafında şekilleniyor. Valentino, Tom Ford ve Dolce&Gabbana çizme tasarımları, zamansız siluetleriyle sonbahar/kış ruhunu iddialı bir şıklıkla yaşatıyor.

 Çizme Kombininde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Söz konusu sezonun favori görünümlerden biri olan çizme kombinleri olunca dikkat edilmesi gereken birçok detay da ortaya çıkıyor.

●     Doğru Topuk Boyu ve Şekli

Sonbahar/kış sezonunda imza bir görünüm yaratmak istiyorsunuz ve tercihinizi çizmelerden yana yaptınız. Sırada ise sırada doğru topuk boyuna ve şekline karar vermek var. Eğer yağmurlu ya da karlı bir gündeyseniz kesinlikle yüksek topuk boylarından ve ince topuk tasarımlarından uzak durmalısınız. Daha güvenli ve konforlu bir gün geçirmek için tercihiniz kalın topuk tasarımlarından ve ara boy uzunluklardan yana olmalı. Sonbahar romantizmini hissettiğimiz serin günlerden birindeyseniz işte o zaman yüksek boy, ince topuklar alternatifler arasında yer alabilir.

●     Vücudunuza Uygun Tasarımlar ve Kalıplar

Moda dünyası içinde hangi konuyu mercek altına alırsak alalım “proporsiyon” kavramı hep gündemimizin bir köşesinde oluyor. Çizme seçimi için de bu durum değişmiyor.

Eğer kalın bir bacak yapısına sahipseniz, hacimli, boğumlu ve büzgülü tasarımlardan uzak durmanızı öneririz. Az önce saydığımız detayların yer aldığı tasarımlar bacaklarınızı daha kalın gösterebilir bu da olduğunuzdan daha kısa görünmenize sebep olabilir.

Eğer uzun ve ince bir bacak boyuna sahipseniz, proporsiyonunuzu dengelemek adına daha hacimli, boğumlu ve büzgülü tasarımları tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra seçtiğiniz çizme tasarımında püsküller ya da hareketli detaylar yer alan modelleri tercih edebilirseniz.

Eğer kısa bir bacak boyuna sahipseniz, daha çok dizüstü çizme modellerine yoğunlaşmalısınız. Bunun sizi olduğunuzdan daha uzun göstereceğinden emin olabilirsiniz.

●     Renk Dengesi

Çizme kombinlerinde dikkat edilmesi gerekenlerden biri de kombinde doğru renk dengesini yakalamak. Eğer stilinizi ve modayı yeni keşfediyorsanız bu noktada biraz zorlanabilirsiniz. Özünde bir kuralın olmadığı konunun sınırları içerisindeyiz.

Siyah çizme kombinleri arasında zamansız bir klasik olan tepeden tırnağa siyah bir görünüm yaratıp onu siyah deri çizmelerinizle tamamlayarak güç gösterisi yapabilirsiniz. Bej rengi çizme kombinleri için ise kahverengi ve tonları etrafında şekillendirdiğiniz bir görünüm tercih ederek sonbahar ruhuna hayat verebilirsiniz… Örneğin Gia Borghini imzalı, kalın tabanlı bej çizmeleri, kaşe kabanlarla eşleştirerek günlük, modern bir tarz yakalayabilirsiniz.Bunun gibi birçok alternatif görünüm sayabiliriz. Dikkat etmeniz gereken nokta neyi vurgulamak istediğinizden geçiyor. Eğer hiçbir parçanın öne çıkmadığı, tepeden tırnağa yumuşak geçişlere sahip bir görünüm elde etmek istiyorsanız, tercih ettiğiniz parçaları tek bir renk ya da onun tonları etrafında şekillendirebilirsiniz. Bu oldukça dengeli bir görünüm yaratmanızı sağlayacaktır. Fakat amacınız çizmelerinizi ön plana çıkarmaksa burada olabildiğince ters köşe hamle yapabilirsiniz. Kısaca; renk eklemekten korkmayın!

●     Doku Çeşitliliği

Çizme kombinlerinde unutulmaz bir etki yaratmak için ihtiyacınız olan şey farklı dokularla birlikte görünümünüzü yükseltmek. Deri ve kaşenin uyumu, süet ve kaşmirin büyüleyici dokusu gibi farklı iki ana doku seçip bu doğrultuda çeşitliliği artırabilirsiniz. Kimi zaman ekleyeceğiniz saten bir gömlek, kimi zamansa tercih edeceğiniz triko bir elbise çizmelerinizle birlikte mükemmel bir uyum yakalayacak. Özellikle timsah ve yılan dokusunu yansıtan deri çizmeler, yer aldığı her görünüme kişiselleştirilmiş bir dokunuş katıyor. Eğer zengin dokulu ya da dökümlü bir çizme modeli arıyorsanız Bettina Vermillon çizme modelleri sizin için doğru tercih olabilir. 

Dizüstü Çizme Kombini Önerileri

Güçlü duruşlarıyla dikkat çeken uzun çizme kombinleri sizlerle.

●     Palto ve Uzun Çizme Kombini

Soğuk havaların kendini hissettirdiği günlerde uzun ve yumuşak bir palto, hatlarınızı vurgulayacak bir elbise ve güçlü dizüstü çizmeler günü kurtarmaya geliyor. Günün yoğun temposundan geceye geçerken de bu kombinle devam edebileceğinizi unutmayın.

●      Siyah Mini Elbise ve Uzun Çizme Kombini

Dizüstü çizme kombinleri arasındaki favorimiz, simsiyah bir mini elbiseyi yeni sezonun arzu nesnesi olarak adlandırabileceğimiz, tamamı taşlarla kaplı dizüstü bir çizme ile birleştirmek. Le Silla imzalı, sivri burunlu, ince topuklu modelleriyle ikonik bir siluete sahip çizmeler favorilerimizden biri. Bunun yanı sıra krem rengi tonlarındaki günlük bir elbiseyi acı kahve çizmelerle tamamlayarak sofistike bir siluet de yaratabilirsiniz.

●      Deri Şort ve Uzun Çizme Kombini

Sararan yaprakların döküldüğü romantik bir sonbahar hafta sonu için mutlaka deri şortlarınızı ve siyah uzun çizmelerinizi bir araya getirin. Kombininize ekleyeceğiniz oversize gömlek ve ceket ikilisine en iyi eşlikçi yumuşak dokulu yine oversize kalıba sahip bir süveter olacaktır. Söz konusu uzun çizmeler olunca görünümünüzde şortlara da yer verebileceğinizi unutmayın.

Dizaltı Çizme Kombini Önerileri

Günlük görünümlerin vazgeçilmezi kısa çizme kombinlerine yakından bakalım.

●     Jean ve Dizaltı Çizme Kombini

Bir haftanın her gününü özenli ve tepeden tırnağa hazırlanmış bir şekilde geçirmek mümkün değil. Konforun merkezde olduğu bir gün geçirmek istiyorsanız tercihinizi dizaltı yüksek taban çizmelerden yana kullanın. Prada, son derece çarpıcı ve güçlü çizgilere sahip kalın tabanlı çizme seçenekleriyle ilginizi çekebilir. Jean, oversize deri bir blazer ve gri tonlarındaki bir sweatshirt ile artık güne hazırsınız.

●     Uzun Elbise ve Dizaltı Çizme Kombini

Leopar deseni başta olmak üzere, desenli bir elbiseyi dizaltı çizmelerle ve güçlü bir kemerle bir araya getirin. Dış giyim seçenekleri arasında ise ara boy kabanlar ve paltoları değerlendirebilirsiniz. Güçlü bir deri tote çantayı da görünümünüze dahil ettikten sonra artık başka hiçbir şeye ihtiyacınız olmadığından emin olabilirsiniz. Uzun elbise seçiminizde ise uçuşan ve süzülen kumaşlardan tasarlanan parçaları radarınıza alabilirsiniz.

●     Mini Etek ve Dizaltı Çizme Kombini

Dizaltı çizme kombinlerinde mini eteklerin çarpıcı bir etki yarattığını hepimiz biliyoruz. Hiç eskimeyen bir siluet yaratan mini etek ve dizaltı çizme ikilisini deri ceketler ve balıkçı yaka trikolar ile birleştirerek zahmetsiz ve güçlü bir görünüm yaratabilirsiniz. Mevsim her ne olursa olsun güneş gözlüğünüzü de eklemeyi unutmayın.

Çarpıcı, şık ve güçlü görünümleriyle sonbahar/kış stilinizi yükseltecek, rahatlıklarıyla mükemmel bir kullanım deneyimi yaşatacak birbirinden özel çizme modelleri ve seçkin markalar Beymen’de!

 

Comments are closed.