Blazer Ceket Nasıl Kombinlenir?

Sonbahar/kış sezonunun favori blazer ceket kadın kombinlerini keşfe çıkıyoruz. İlham almaya hazır mısınız?

Moda dünyasında her zaman için hatırı sayılır bir yere sahip olan ceketler, moda evleri için yüksek terzilikten kalıplara, dikişten kaliteli kumaşlara kadar adeta güç gösterisi yapılan bir alan olmaya devam ediyor. Kullanıcılar için de hem ofis giyiminin hem de sokak stilinin favorileri arasında yer alan ceket tasarımları, son yıllarda görünümlerdeki varlığını daha çok hissettiriyor. Brunello Cucinelli, Balmain ve Tom Ford gibi pek çok seçkim marka güçlü blazer tasarımlarıyla ilham veriyor.

Blazer Ceket Altına Ne Giyilir?

Kuralların giderek yok olduğu moda dünyasında braletlerin bile günlük görünümlere dahil olduğunu görmeye devam ediyoruz. Yaz mevsiminin favori blazer kombinleri arasında yer alan bu trend, bir erkek giysisi olarak moda yolculuğuna başlayan ceketlerin geldiği son noktayı oldukça güzel bir biçimde özetliyor. Şimdi ise sonbahar/kış sezonuyla gardıropların temel parçalarının öne çıktığı bir döneme geçiş yapıyoruz. Eğer kendinize “Blazer ceket içine ne giyilir?” sorusunu soruyorsanız kombinlerinizi hazırlarken blazer ceket tasarımlarının altına bu parçaları tercih edebilirsiniz;

  • Klasik ya da oversize kesim gömlekler,
  • Gömleklerle eşleştirebileceğiniz süveterler,
  • Yarım balıkçı yaka trikolar,
  • Balıkçı yaka kalın örgü dokusuna sahip yumuşak kazaklar
  • Sweatshirt modelleri.

Blazer Ceket Üstüne Kaban Giyilir mi?

Tercih ettiğiniz blazer ceket hangi tarza sahip olursa olsun, özünde klasik giyimin stil kodlarını taşır. Bu yüzden seçimlerinizi bu doğrultuda yaparsanız daha tutarlı ve etkileyici bir görünüm elde edebilirsiniz. Soğuk günlerde blazer ceketiniz kendi başına konforlu bir gün geçirmeniz için yeterli olmayabilir. Bu noktada dış giyim seçeneklerini ele aldığımızda bir blazer tasarımının üzerine en çok yakışacak parçalar, uzun paltolar ve kaşe kabanlardır. Bu seçeneklerin sizi daha güçlü ve özenli göstereceğinden emin olabilirsiniz.

Blazer Ceket Hangi Ayakkabılarla Kombinlenir?

Söz konusu kadın ceket tasarımları olunca yapılabilecek kombin alternatiflerinin çeşitliliği, kimi zaman sıradanlığı ortadan kaldırırken kimi zamansa kafa karıştırıcı olabiliyor. Etkileyici bir sonuç için ise tüm ihtimallere şans vermek gerekiyor. Farklı tarzlara ve dokulara sahip etekler, pantolonlar, bluzlar ve ayakkabılar… Peki, ayakkabı seçimi nasıl olmalı? Blazer ceketin altına ne giyilir? Sonbahar/kış sezonunda blazer ceketlerinizi kombinleyebileceğiniz ayakkabı alternatifleri sizlerle.

●     Topuklu botlar ve çizmeler

Her blazer ceket kombini altına kolayca adapte olabilen topuklu botlar ve çizmeler, tam anlamıyla sizi ne giysem derdinden kurtaracak çok yönlü modellerden biri.

●     Stiletto

Yaz ile geride bıraktığımız bantlı sandaletler, zirveyi yüksek topuklu stilettolara devrediyor. Stilettolar, özellikle klasik tarzdaki blazer kombinleri için olmazsa olmaz görevi görüyor.

●     Loafer

Deri loafer tasarımları yoğun günlerde topuklu ayakkabıları geride bırakarak yüksek doz konfor vadediyor. Rafine görünümler için mutlaka kombinlerinizde loafer ayakkabılara yer verin.

●     Babet

Deri ve süet alternatifleriyle dikkat çeken babetler arasında düz tasarımlar yerine önünde toka detayı bulunan tasarımlara ya da rugan, timsah ve yılan derisi görünümündeki dokulu materyallerin yer aldığı tasarımlara yönelebilirsiniz.

●     Sneaker

İster klasik ister günlük bir görünüm yaratın, stilinize hiç düşünmeden dahil edebileceğiniz bir ayakkabı varsa o da sneakerlardır. Başta düz beyaz modeller olmak üzere girdiği her görünüme cool ve genç bir etki katan sneakerlar, blazer ceketlerin en güçlü eşlikçileri arasında yer alıyor.

Blazer Ceket Kombini Önerileri

Blazer kombinleri denildiğinde artık yalnızca klasik giyim ve ofis giyimi akıllara gelmiyor. Günlük görünümlerin de önemli eşlikçileri arasında yer alan blazer ceketler, güçlü duruşlarıyla her daim özenli ve şık görünümler yaratmayı garantiliyor. Blazer ceketlerinizi modern bir şekilde nasıl kombinleyebileceğinizi düşünüyorsanız stil dozu yüksek önerilerimiz sizlerle.

Siyah Blazer Ceket Kombini

Her gardıropta bulunması gereken parçaların başında siyah bir blazer ceket geliyor. Siyah blazer ceket kombin önerimiz için başlangıç olarak klasik bir kalıba ve kaliteli bir kumaşa sahip olan bir blazer ceket seçin. Öncelikle siyahın zamansız tavrını bir takım elbise görünümüyle taçlandırmak için blazer ceketinizi bulabiliyorsanız aynı kumaştan ya da ceketinize en yakın dokuda olan kumaştan bir siyah pantolonla eşleştirin. İsterseniz klasik görünüm etkisini artırmak için bu kombine klasik bir yelek de ekleyebilirsiniz. Yüksek topuklu, zarif ve feminen ruhu tanımlayan stilettolar ve beyaz bir gömlek, zamansız ve klasik bir tercih olacaktır. Eğer tercihiniz bu yönde kullanırsanız, garanti bir sonuç elde edeceğinizden emin olabilirsiniz. Eğer görünümünüzü daha da modernleştirip ters köşe bir hamle yapmak istiyorsanız, beyaz bir t-shirt ve beyaz bir sneaker ile görünümünüzü tamamlayabilirsiniz. Aşırıya kaçmayacak ve sizin önünüze geçemeyecek gümüş takıların doğru tercih olacağını unutmayın.

Blazer Ceket Kot Pantolon Kombini

Hafta sonu arkadaşlarınızla dışarı çıkarken tercih edebileceğiniz hem şık hem de cool kombinlerin başında blazer ceket ve kot pantolon kombinleri geliyor. Ofis içinde olmadığınız için artık dilediğiniz kadar renk kullanabilir ve baskın aksesuarlar tercih edebilirsiniz. Özellikle oversize kruvaze kalıba sahip, renkli bir blazer ceketi, vücut tipinize uygun bir kot pantolonla bir araya getirin. Kimileri için bu bir mom jean ya da skinny jean olabilir. Görünümünüzü tamamlamak için güçlü deri botlara ve balıkçı yaka bir kazağa ihtiyacınız olacak. Çanta tercihiniz için ise yumuşak deri, hacimli bir el çantası tercih edebilirsiniz.

Blazer Ceket Spor Kombini

Blazer ceketler söz konusu olunca yalnızca klasik ve casual görünümler aklınıza gelmesin. Sportif bir tarzınız varsa blazer ceketleri kendi stilinize uyarlayabilirsiniz. Yüksek bel taytlarla eşleştirebileceğiniz ceketlerinizi kalın tabanlı spor ayakkabılarla tamamlayarak hem konforlu hem de özenli bir görünüm elde edebilirsiniz.

Blazer Ceket Etek Kombini

Sonbahar/kış sezonunun favori görünümlerinden olan etek ve blazer ceket görünümleri, en az bir kere denemeniz gerekenler arasında…

●      Mini Etek ve Blazer Ceket Kombini

Mini etek ve blazer ceket kombinleri arasında en çarpıcı etkiyi yaratan görünümler etek/ceket takımlarından geçiyor. Bu noktada takım elbise kumaşları, tüvit ya da denim gibi birçok kumaş alternatifi farklı tarzlarda görünümler yaratıyor. Daha genç ve stil dozu yüksek görünümler için tüvit kumaştan ilham alıyoruz. Altın düğmeli tüvit bir blazer ceket ve mini cep detaylı bir tüvit etekle zamansız klasiklere göz kırpabilirsiniz. İnce topuklu, uzun deri çizmeler ve keskin hatlı, zincir detaylı bir deri çanta sizi kusursuz bir görünüme kavuşturacak.

●      Uzun Etek ve Blazer Ceket Kombini

Stil sahibi, güçlü kadınların sıklıkla tercih ettiği bu görünüm için tam bir sonbahar klasiği diyebiliriz. Etek tercihinizi düz bir kalıptan yana da yapabilirsiniz ama bizim önerimiz attığınız her adımda bir hareket yaratacak çan formundaki uçuşan kumaşlardan etekler. Bu noktada pilili ya da desenli tasarımları da tercih edebilirsiniz. Yarım balıkçı yaka, zarif bir trikoyla tamamlayabileceğiniz görünümde blazer ceketinizi kemer tokası dikkat çeken deri ve güçlü bir kemer tasarımıyla tamamlamayı unutmayın. Kemer tokanızdaki metal materyalden ilham alarak altın, gümüş ya da rose takılara yönelebilirsiniz. Ayakkabı tercihiniz ise mutlaka sivri uçlu yüksek topuklu deri çizmeler ve botlardan yana olmalı.

 

Stilinizi tamamlayacak ve gardırobunuzda devrim yaratacak en şık blazer ceket modellerini Beymen.com’da bulabilirsiniz!

 

Comments are closed.