Erkekler İçin Kışlık Mont Seçme Rehberi

Beymen’de kışı çok seviyoruz! Bunun nedeni ise soğuğa meydan okurken şık tasarımlarıyla tarzından da hiçbir ödün vermeyen kışlık mont seçenekleri. Onlarca marka, yüzlerce model ve birçok renk… Karar vermeden önce, siz de erkekler için mont seçme rehberimize mutlaka göz atın!

Kış mevsimi kapıda! Peki, bir yandan soğuğa karşı güçlü koruma sağlarken, diğer yandan stilinizi sergilemenize yardımcı olacak favori kışlık montunuzu buldunuz mu? Doğrusu, karar vermenin zorluğunu tahmin edebiliyoruz. Bunun nedeni ise çok basit! Gardıropların demirbaş ürünlerinden olan kışlık montlar uzun yıllar kullanılacağı için bu konuda ince eleyip sık dokumak gerekiyor. Tıpkı dövme yaptırmadan önce tasarımın çok iyi düşünülmesi gerektiği gibi… Kalıcı ve her zaman için doğru bir seçim olmalı!

Biz de bu düşüncenizden hareketle, Beymen editör ekibi olarak tüm isteklerinizi karşılayabilecek erkek mont önerilerini sizin için sıraladık. Hadi inceleyelim!

1. Doğru Kışlık Mont Nasıl Seçilir?

Güçlü tasarım anlayışıyla şıklık gözetilerek üretilmiş montlar herkes tarafından beğeniliyor. Ancak erkek dış giyim modasında bu ürünlerin önemi ağırlıklı olarak işlevselliğinden ileri geliyor. Doğru kışlık mont seçimi erkekler için işte tam da bu nedenle büyük öneme sahip!

Doğru mont seçiminde aranan kriterler kişiye göre farklılık gösteriyor. Örneğin; sizin için soğuktan korunmak iyi bir stil sergilemekten çok daha önemliyse, sıcak tutan erkek montlarına öncelik vermeniz muhtemel. Ancak ilk koşulunuz elegan görünmekse, üst segment markaların zamansız logolarını taşıyan montlar sizin için daha uygun olabilir. Ya da sadece dayanıklılık talep ediyorsanız, aradığınız modeller su geçirmez kışlık montlar demektir.

2. Erkek Mont Nasıl Olmalı?

Vücudun ideal sıcaklığını koruyacak kumaş ve dolgu malzemelerine sahip olmalı.

Bilindiği gibi kışlık montlar soğuğun iyiden iyiye hissedildiği zamanlarda, yağmurlu veya karlı günlerde kullanılıyor. Bu sebeple erkek mont modellerinin öncelikle soğuktan korunma ihtiyacını karşılaması gerekiyor. Bunun için yünlü, termal veya içi kürklü montlar tercih edilebilir.

Yaşanan şehrin kış koşullarına uyum sağlamalı.

Erkek montların nasıl olması gerektiği yaşanan bölgedeki iklimsel özelliklere göre de değişkenlik gösteriyor. Soğukların hafif hissedildiği coğrafyalarda, şehir içinde kullanmak üzere görece ince kışlık montlar daha uygun bir tercih olabilir.

Yapılan aktivitelere uygun şekilde seçilmeli.

Kayak ve dağcılıkta kullanılacak montların bu sporlara ve sporların yapıldığı mekanlara özgü ihtiyaçları karşılaması gerekiyor. Örneğin; bu amaçla kullanılacak erkek montların hava akışını yeterli oranda sağlamak için kask uyumlu başlıklara sahip olması önemli.

Değişen trendlere rağmen şıklığını her zaman korumalı!

Genel kullanım amacıyla tercih edilen montların ise işlevselliği ve çekici stili bir arada sunması tercih ediliyor. Halihazırda hangi stildeki montlara sahip olduğunuz veya kaç adet yeni mont alacağınız da ayrı bir etken. Tek bir ürün tercih edecekseniz, çok yönlü kullanılabilecek montlar sizin için en ideali!

3. Kışın Hangi Mont Sıcak Tutar?

  • – Yün montlar
  • – Kaşe montlar
  • – Kaz tüyü dolgulu montlar
  • – Polyester dolgulu montlar
  • – Pamuk kumaşlı montlar
  • – Su geçirmez montlar
  • – Naylon yüzeyli montlar

Giyildiği anda soğuktan etkilenme ihtimalini en aza indiren erkek kışlık montlar, bu mevsimin en şık kurtarıcılarından biri oluyor. Soğuktan maksimum şekilde korunmak için bu noktayı en önemli hedeflerinden biri haline getiren mont markalarına yönelmek gerekiyor. Bu markaların en sıcak tutan montları arasında yünlü kumaşa sahip montlar ilk sırada yer alıyor. Soğuğa karşı etkili bir koruma sağlarken verdiği rahat hisle de öne çıkan yün kumaşlar, uzun yıllar kullanılabilecek tasarımlara da sahip oluyor.

Nefes alabilen ve ideal vücut sıcaklığını korumaya yardımcı olan yapısı ile pamuk da sıcak tutan mont kumaşları arasında yer alıyor. Yumuşak dokusuyla keyifli bir kullanım sunan pamuk, özellikle de dolgulu alternatifleriyle kış koşullarına güçlü bir şekilde karşı koyabiliyor. Naylon da hem sıcak tutan hem de esnek ve dayanıklı kumaşıyla uzun bir kullanım ömrü vadeden kumaş seçimlerinden birini oluşturuyor. Üstelik bu montların temizliği de tıpkı su geçirmez kumaşlar gibi son derece kolay!

4. En İyi Erkek Mont Markaları Hangileridir?

Kışlık erkek mont önerilerimiz tahmin edebileceğiniz üzere hem en sıcak tutan kumaş türlerini hem de yılın öne çıkan tasarımlarını kapsıyor. Listemizde, kumaşlarıyla işlevsel; eşsiz tasarımlarıyla ise modern ve zamansız stile sahip birçok mont markası bulunuyor. Gelin, karlar altında dahi şık görünmeyi mümkün kılan kaliteli mont markalarına bir an önce göz atalım!

4.1. Moncler

Moncler, klasik ve zaman ötesi mont modelleriyle soğuktan korunmanın en stil sahibi yolunu sunuyor. Farklı renk ve desendeki Moncler erkek kışlık montlar, çoğunlukla fermuarlı, cepli ve kapüşonlu modellerden oluşuyor. Sol göğüs üstünde veya kol kısmında görülen Moncler logosu, güçlü bir stilin ipuçlarını veriyor. Gizli kapüşonlar, dik yakalar, parlak renkler ve sıcak tutan kumaş seçimleri Moncler montların öne çıkan detaylarını oluşturuyor.

4.2. Kiton

Kaliteli kumaş seçimi ve özgün tasarımlarıyla Kiton, soğuktan korunurken göze hitap etmeyi de mümkün kılıyor. Farklı dokulardan oluşan materyalleri bir arada buluşturan tasarım anlayışı ve kaliteli görünümleriyle Kiton erkek montlar, yıllara meydan okuyacak bir seçim sunuyor. Markanın montlarında yün, kaşmir, polyester ve elastan gibi birçok kumaş seçeneği bulunuyor.

4.3. The North Face

The North Face, renk bloklu mont tasarımlarıyla son yılların öne çıkan markalarından biri. Hem spor hem de spor-şık alternatifleriyle The North Face erkek montlar, öz güvenli ve rahat stili araya getiriyor. Loto detayları, iç-dış cepler, sıcak ve kuru tutan kumaş ve kolay temizlik sunan materyal seçimleri, bu markanın montlarında en çok dikkat çeken detayları oluşturuyor.

4.4. Alexander McQueen

Alexander McQueen imzalı herhangi bir ürünün görünümünüzde yankı uyandırmaması imkansız! Markanın montları da buna uygun bir tasarım anlayışı ile göz alıcı şekilde üretiliyor. Alexander McQueen erkek montlar, logolu-logosuz alternatifleri ve çıkarılabilir kapüşonları ile işlevsel bir kullanım sunuyor. Üstelik marka, kumaş seçiminde geri dönüştürülmüş alternatiflere de yer veriyor.

4.5. Network

İstediğiniz tek özelliğin soğuğa karşı korunmak olduğu durumlarda dahi stilinizde güçlü detaylar taşıdığınızı düşünün. İşte bu, Network erkek montlarını tanımlıyor! Cesur bir kişiliğin tamamlayıcısı niteliğinde olan Network montlar erkek giyiminde güçlü tasarımları ile pek çok kişinin favorisi. Markanın kumaş tercihleri, soğuktan korunmak için en ideal seçeneklerden oluşuyor.

4.6. Dolce&Gabbana

Dolce&Gabbana, kış mevsimine her yönüyle meydan okumak için birebir! Soğuğa karşı güçlü koruma sunan kumaş seçimlerinin yanı sıra eşsiz iç ve dış tasarımlara sahip olan Dolce&Gabbana erkek montlar, kişiliğinizi ve stilinizi en güçlü şekilde sergilemenin yolunu sunuyor. Markanın montları çoğunlukla kapüşonlu, fermuar kapatmalı, iç-dış cepli ve logo desenli olarak tasarlanıyor.

4.7. Jack Wolfskin

En iyi mont markalarının sıralandığı bir listede Jack Wolfskin tabii ki olmazsa olmaz! Çok yönlü kullanım imkanıyla hem şehir içi hem de doğadaki aktivitelerde kullanılabilen Jack Wolfskin montlar, kullanım amacına yönelik unsurlarla zengin seçeneklere ayrılıyor. Ürünlerini ağırlıklı olarak outdoor erkek mont ve su geçirmez erkek mont isimleriyle sunan marka, en iyi sıcaklığı sunabilmek için çeşitli teknolojiler kullanıyor.

Yüksek kalite kaz tüyü, su ve rüzgar geçirmeyen nefes alabilen kumaş yapısı, Jack Wolfskin erkek kışlık montlarının özellikleri arasında başı çekiyor. Marka, dayanıklılığı ve her zaman giyilebilecek tasarımları ile zamansız bir kullanım sunuyor. Klasik Jack Wolfskin tasarımlarının yanı sıra renk bloklu montları ise markaya enerjik ve dinamik bir çizgi katıyor.

 

Dikkatleri üzerinize çekeceğiniz birbirinden şık mont modellerini Beymen’in erkek mont kategorisinde bulabilirsiniz. Haydi, bir an önce keşfetmeye başlayın!

 

Comments are closed.