Tote Çanta Kombinleri ile Günü Kurtarın

Şehrin yüksek temposunda en büyük yardımcılarımız arasında yer alan tote çantalar, hacimli formlarıyla ihtiyacımız olan her şeyi bir arada tutuyor. Kimi zaman birçok destinasyondan oluşan yoğun bir hafta sonu kaçamağında kimi zamansa koşturmacalı bir iş gününde bizi yalnız bırakmayan tote çantalar, çanta modelleri arasında kullanışlı tavrıyla favoriler arasında yer alıyor.

Günümüzde Dior, Gucci, Etro ve Tory Burch gibi markalar, klasik tote çanta siluetini yüksek moda ile buluşturarak imza tasarımlarında monogram esintilerine, ihtişamlı işlemelere ve zengin desenlere yer veriyor. Kimi zaman jeanler ve babetlerle zarafeti tanımlayan görünümlerin imza parçası olan bu tasarımlar kimi zamansa ters köşe bir hamleyle sokak modasının ritmini belirliyor. Gelip geçici bir trend olmanın aksine moda dünyasının kültleri arasına giren bu tasarımın hikayesi ise moda dünyasında başlamıyor. Kadın çanta modelleri arasında favorilerin başında gelen tote çantaların şaşırtıcı hikayesi sizlerle.

Tote Çanta Ne Demek?

Şehir hayatında dikkat çekici görünümlerinde karşımıza çıkan tote çantaların isim hikayesi tam olarak 17. yüzyıla dayanıyor. O zamanlar popüler hale gelen “taşımak” anlamındaki “tote” fiili, yıllar içinde bu ikonik tasarımın ismi halini alıyor.

İlk olarak buz kütlelerinin araçlardan dondurucuya taşınması için tasarlanan tote çantaların karşımıza çıkan ilk örnekleri suya dayanıklı kanvas kumaştandı. Daha sonra geniş hacmi ve dayanıklı kumaşıyla sağladığı konfor sebebiyle alışveriş çantası olarak da kullanılmaya başlandı. Uzun yıllar boyunca teknik bir ekipman gibi günlük hayata entegre olan tote çantalar, 60’lı yıllarda metamorfoz geçirerek daha modern bir siluete kavuştu. Seçkin markalar tarafından özel dokunuşlarla güncellenen tasarımlar, kadınları hedef alan yeni siluetiyle sunulduğu ilk andan itibaren büyük beğeniyle karşılanarak moda sahnesine adım atmayı başardı.

Günümüzdeki tote çanta tasarımları, hacimli dikdörtgen formunu koruyarak omuzda taşımayı kolaylaştıran geniş saplarla tamamlanıyor ve naylon, jüt, kanvas, deri gibi sağlam materyallerle hayata geçirilerek modern bir siluet sunuyor.

Tote Çantalar Neden Tercih Ediliyor?

Tote çantaların taşımacılıktan moda dünyasına sürdürdüğü yolculuğun ilk durağı kadınlar oldu. Daha sonra zaman içerisinde erkeklerin de günlük hayatlarına hem bir ihtiyaç hem de bir aksesuar olarak girmeyi başaran bu tasarım, yolculuğunu tek bir kategoriye bağlı kalmadan herkese hitap ederek sürdürmeye devam ediyor.

Tote bag tasarımları söz konusu olduğunda gözümüzde canlanan ilk resim bez tote çanta modelleri olsa da deri ve kanvas tote çanta seçenekleri de tasarımlar arasında hatırı sayılır bir yer kaplıyor. Tasarımın zamanla sahip olduğu materyal zenginliği onun klasikten spora birçok tarza kolayca adapte olmasını sağlıyor. Son yıllarda erkekler tarafından da kullanımı yaygınlaşan tote çantalarda erkeklerin ilk tercihi daha çok deriden yana…. Derinin gücü tasarımın hacimli formuyla birleşerek oldukça etkileyici bir görünüm oluşturuyor. Özellikle çalışan insanlar için demirbaş haline gelen laptoplar ve tabletler için tote çantalar tam anlamıyla bir kurtarıcı görevi görüyor.

Tote çantaların hem kadınlar hem de erkekler için en sevilen çanta modelleri arasında yer almasının temel sebebi kullanıcıya sunduğu yüksek doz konfor. Hacimli tasarımı sayesinde tüm eşyalarınızı bir arada tutmanızı sağlarken üretildiği sağlam materyaller sebebiyle de güçlü duruşunu koruyor. Tüm bunların yanı sıra ise modern ve cool duruşundan hiç ödün vermiyor! Tote çantaların sahip olduğu güçlü ve çabasız tasarım, günümüzde birçok lüks markanın ikonik çanta siluetleri arasında yer almasını sağlıyor.

Farklı Tote Çanta Modelleri ile Yapabileceğiniz Şık Kombinler

Farklı tote çanta modellerini kendi tarzınızda yorumlayarak ya da birbirinden farklı stillerle harmanlayarak çarpıcı görünümler elde edebilirsiniz. Başlangıç için kombinlerinize ilham verecek birkaç önerimiz sizlerle.

●     Kanvas Tote Çantalarla Hafta Sonu Şıklığı

Kanvas kumaş söz konusu olunca Marc Jacobs tote bag modelleri, cool duruşuyla ilham kaynağımız oluyor. Oversize bir beyaz gömlek, kendinizi rahat hissedeceğiniz bir jean, sezonun favorisi olan yumuşacık bir örgü süveter ve altın takılarla görünümünüzü tamamlayın. Son dokunuşu deri blazer ve keskin hatlara sahip bir güneş gözlüğüyle yaparak ister arkadaşlarınızla brunch’a ister akşam üstü kahve içmeye, kısacası günü her anına hazır olabilirsiniz!

●     Deri Tote Çantalar ile Güçlü Tavır

Derinin elegan tavrı, yumuşak hatlı bir tote çanta tasarımını tam anlamıyla bir arzu nesnesine dönüştürüyor. Özellikle taba ve kahverengi tonlarında bizlere çikolata tadında bir rüya yaşatan tasarımlar, balıkçı yaka kazaklar, deri loaferler ve pilili pantolonlarla stil dozu yüksek bir görünüm yaratıyor. Kaşe bir palto ile tamamlayabileceğiniz bu görünüm, serin sonbahar günlerinde özenli ve şık duruşunuzu yansıtmak için birebir. Beymen koleksiyonundaki Academia, Zadig&Voltaire, Golden Goose ve Fendi imzalı deri tasarımlar arasında stilinizi tamamlayacak o özel çantayı bulabilirsiniz.

●     Naylon Tote Çantalar ile Seyahat Stili

Yolculuk, çoğu kişinin stilinden ödün verdiği anların başında geliyor. Naylon materyalden tasarlanan, özellikle siyah tote çantalar, sweatshirtler ve sneakerlarla bir araya gelerek cool ve rahat bir stil yaratıyor. Eğer elinizde güçlü bir tasarıma sahip naylon tote çantanız varsa basitçe yaptığınız bir dağınık topuz ya da çabasız bir at kuyruğuyla yola çıkmaya hazırsınız.

Tote Çantalar Nasıl Temizlenir?

Tote çantaların ne kadar dayanıklı olduğundan bahsettik. Kullanılan materyalin dayanıklı olması ne yazık ki tasarımın çevresel faktörlerden ve kullanım tarzından etkilenmeyeceği anlamına gelmiyor. Kendinizi elinizden düşürmediğiniz çantanızı nasıl temizleyeceğinizi düşünürken bulabilirsiniz. Eğer bu soruyu sorduğunuz noktadaysanız sizler için önemli adımları bir araya getirdik;

  • – Dikkat etmeniz gereken ilk şey; her ne olursa olsun çantanızı çamaşır makinesinde yıkamayın!
  • – Çantanızın iç kısmındaki etiketten hangi materyallerden üretildiğini ve ona yönelik temizlik uyarılarını kontrol edin.
  • – Eğer lüks bir modaevinin imzasını taşıyan özel tasarım bir çantanız varsa riske girmeden kuru temizlemeye vermenizi öneririz.
  • – Hangi materyalden üretilmiş olursa olsun tote çantanızı hiçbir şekilde ıslak mendil ve ağartıcı etkili deterjan ve temizleyiciler kullanarak temizlemeye çalışmayın.
  • – Kanvas ve naylon materyalden üretilen bir çantaya sahipseniz, derin bir kabın içerisini ılık suyla doldurun.
  • – Suyun içine az miktarda ağartıcı özelliği olmayan bir deterjan ekleyin. Bu noktada kalıp sabun rendesini suda çözmek de oldukça güvenli bir hamle olacaktır.
  • – Deterjanı suda iyice karıştırdıktan sonra çantanızı suya batırın.
  • – Çantanızı yaklaşık 10 dakika suda beklettikten sonra çıkartın ve bir bezle ya da yumuşak bir fırçayla nazikçe ovalayın.
  • – Çantanızın tüm yüzeylerine aynı işlemi uyguladıktan sonra 5 dakika daha ılık su içerisinde bekletin.
  • – Çantanızı ılık suyla durulayın.
  • – Nazik hareketlerle sıkma işlemi uyguladıktan sonra çantanızı sererek kurutun. Mandal kullanmayın ve çantanızın direkt güneş ışığına maruz kalmamasına dikkat edin. Bu noktada gölgeli ve rüzgarlı bir balkon doğru tercih olabilir.
  • – Eğer deri materyalden bir tote çantaya sahipseniz özel deri temizleyici ürünleri az miktarda pamuğa ya da havlu özelliği olan bir beze damlatarak dairesel hareketlerle temizleme işlemi uygulayabilirsiniz.

Sokaktan ofis stiline kadar her an ve her yerde stilinizi tamamlarken kullanım kolaylığıyla da hayatınızı kolaylaştıracak şık bir tote çanta için Beymen.com’un alışveriş çantası koleksiyonunu mutlaka ziyaret edin.

Kaynakça:

https://hozencollection.com/blogs/hozen-blog/history-of-tote-bag#:~:text=It%20Started%20with%20a%20Word&text=Popularized%20in%20the%2017th%20century,around%2C%20it’s%20a%20tote%20bag

https://totebagfactory.com/blogs/news/history-of-the-tote-bag

Comments are closed.