2022/2023 Sonbahar Kış Moda Trendleri

Renkli, beklenmedik, ihtişamlı… 2022-2023 sonbahar/kış modasını tanımlamak için bu sözlerden çok daha fazlası gerekiyor. ”Daha ne olabilir ki?” diye düşündüğümüz her sezonda bizleri tekrar tekrar şaşırtmayı başaran moda dünyası, bu sezonda da oldukça hareketli!

2022 sonbahar kreasyonu defileleri, bu sezonun sonbahar kış modası için heyecanı yükselten ipuçları veriyor. Trendleri belirleme konusunda otorite kabul edilen markaların podyumları, 2023 kışının oldukça görkemli geçeceğini müjdeliyor. Dinamik modellerin ön plana çıktığı parçalar, sonbahar kış modası için alışılmışın dışında sayılabilecek canlı renkleri ve gösterişli dokuları bir araya getiriyor. 

”Sonbahar kış kombinleri” denilince aklınıza siyah ve kahve tonları, standart kesimler ya da sıkıcı eşleştirmeler geliyorsa, bu sezon tüm bildiklerinizi unutun! Çünkü markaların 2023 kış kreasyonu parçaları, yazı aratmayacak kadar rengarenk ve eğlenceli. Tüm dünya bu yüksek perdeden konuşan tasarımlarla çalkalanırken, Beymen editör ekibi olarak elbette buna kayıtsız kalmamız mümkün olamazdı. Trendlerin gerisinde kalmak istemeyen siz ve sizin gibi moda tutkunları için rengarenk bir sonbahar kış dosyası hazırladık. Hayal ederken bile gözlerinizi kamaştıracak bir sezon modası turu için kemerlerinizi bağlayın!  

1. 2023’ün Sonbahar/Kış Trendleri Belli Oldu!

2023 moda trendleri, dünyaca ünlü tasarımcılar ve markaların göz alıcı defileleriyle yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Sonbahar ve kış mevsimlerinde doğanın büründüğü renklerden ilham almayı ihmal etmeyen tasarımcılar, elbette ki toprak tonlarını yine ön planda tutmaya devam ediyor. Ancak bu sezon toprak tonlarına turkuazdan pembeye, kırmızıdan yeşile kadar neredeyse tüm renkler eşlik ediyor. Üstelik bu renklerin neon versiyonları da oldukça revaçta!

Doğada var olan hemen hemen her rengi koleksiyonlarına adapte eden ve cesurca kullanan moda dünyası, bu kışın her zamankinden çok daha renkli geçeceğinin altını çiziyor. Metalik yansımalar, kadife dokular, alışılmışın dışında kesimler ve maksimalist desenler ise cabası! 2023 kış kreasyonu için tezatlığın yarattığı enteresan uyumdan ilham alan tasarımcılar, bu sezon kesinlikle ”yeni bir şeyler” deniyor. Parlak renklerin ön plana çıktığı koleksiyonu için ”Tasarımlar, yeni olasılıkları mümkün kılan kontrastlar ve gerilim enerjisi taşıyor.” diyen Donatella Versace, adeta bu senenin sonbahar kış modası için genel bir tanım yapıyor. 

2. Canlı Renklerin Başında: Pembe

Kış mevsiminin doğal melankolisine inat bu sene moda renkler arasında neşenin sembolü pembe tonları yer alıyor. Frekansı oldukça yüksek olan pembe ve fuşya tonları, 2022-23 sonbahar/kış koleksiyonlarının en iddialı kreasyonlarından birine imza atan Valentino Garavani tarafından öne çıkarılıyor. Hatta bu tonlar, koleksiyonun tam da odak noktasını oluşturuyor. Öte yandan birçok moda devi de diğer çarpıcı renklerin yanı sıra pembe tonlarına koleksiyonlarında önemli bir yer ayırıyor. 

Anlayacağınız bu kış gardıroplarda koyu ve karamsar parçalara asla yer yok! Aksine 2023 kışında moda trendleri enerjik, capcanlı ve her mevsim rengarenk olabilmeyi savunuyor. Geçmiş yıllara nazaran çok daha optimist bir tutum sergileyen bu sezonun kış modası, ünlü tasarımcıların parlak renklere kucak açmasıyla yeni bir dönem başlatıyor. Önceki yılların moda anlayışlarında eşine rastlanmayan bu radikal tavır, yeni sezonun kış mevsimini pembe, lila ve fuşya gibi pozitif renklerin yüksek enerjileriyle buluşturuyor.

3. Sofistike Tavır: Aksesuarlar

2022-23 sonbahar/kış modası, mevsime göre oldukça sıra dışı tasarımlar barındırmasının yanı sıra sofistike aksesuar trendleri ile de öne çıkıyor. Aksesuarda zamansız parçaları vurgulayan 2023 kış sezonu, vazgeçilmez zincirlerden zarif incilere kadar daimi trendleri yeniden yorumluyor. 

Gösterişli zincir kolyelerinizi mücevher kutunuzdan çıkarmaya hazır olun! Çok sevdiğiniz bu kenetli halkalar 2023 kışının da vazgeçilmez aksesuarları arasında yer alıyor. Klasik inci görünümünün ötesine geçen barok tarzı inci aksesuarlar ise bu sezon yalnızca ”zarif” deyip geçilemeyecek kadar iddialı! Alışılagelmiş formunun dışına çıkan incinin yanı sıra gold aksesuarlar da 2023 kışında yeniden sahneye çıkıyor!

4. Gotik Renkler Yükselişte!

Aykırılığı ön plana çıkaran 2023 kış renkleri arasında, gotik esintiler ayrıca göze çarpıyor. Özgürlük hissini temsil eden renk geçişleri, yüksek frekanslı bir bütün gibi hareket ediyor. Feminen ve maskülen kesimlerin aynı parçada buluştuğu, çarpıcı renklerden şaşırtıcı bir ahenk yaratan bu yeni sezon, adeta zıtlıklara duyulan hayranlığı gözler önüne seriyor. 2022-2023 sonbahar/kış erkek modası da gotik renklerin yükselişinden büyük ölçüde etkilenmiş durumda. 

5. Spotlight: Yeni Renk Teorisi

2022-2023 sonbahar/kış modasının merkezinde, mevsim normlarının dışına çıkan canlı renk paleti var! Bu da demek oluyor ki bu sezon yaz bitti diye rengarenk kıyafetleri terk etmek yok! Yıllardır kullandıkları renklerde doğanın döngüsünden ilham alan tasarımcılar, 2023 yılında yepyeni bir bakış açısı ile karşımıza çıkıyor. Bu sezon ünlü tasarımcıların ortak amacı, renkleri tek sezonla sınırlamadan kullanmak gibi görünüyor. Siz de sonbaharın başlamasıyla canlı renklere veda etmekte zorlanan moda tutkunlarındansanız, bu kışın trendleri tam da size göre!

2022-2023 sonbahar/kış kadın modası enerjinin hiçbir zaman düşmediği yeni bir stilin kapılarını aralıyor! 2023 sonbahar ve kış trendlerine kadar, yaz mevsiminde çiçekleri anımsatan kırmızı, pembe, sarı, mavi, lila renklerini; kış mevsiminde ise toprak tonlarını, siyahları ve grileri öne çıkaran moda devleri bu kez tabuları yıkıyor. Ortak bir karar gibi görünen her rengin her mevsimde kullanılabileceği vurgusu, 2022-2023 sonbahar kış modasının vermek istediği mesaj rolünü üstleniyor. 

6. Pozitif Ruh Hali: Apres-Ski Stili

Kayak tatili moduna hazır mısınız? Kesinlikle evet, dediğinizi duyar gibiyiz! Peki ya kayaktan sonra şömine başındaki sıcacık sohbetlere? Bu kış apres-ski stili için her zamankinden çok daha heyecan duyulacağından eminiz! Cıvıl cıvıl bir sonbahar ve kış modasının bizleri beklediğini yinelemeye gerek yok ancak 2023 kışında, kayak tatili kombinlerinin de büyük bir değişim geçireceğini söylememiz gerekiyor. Pozitif enerjiyi temsil eden lila ve pembe tonları, 2023 apres-ski stilinde de baş köşeye yerleşiyor. Kısacası bu sezon parlak dokuların ve canlı renklerin enerjisi, melankolik kış mevsimini ele geçiriyor. 

7. Yeni Sezonu Domine Eden Miniler

2023 kış modası her ne kadar maskülen tavrı ile öne çıksa da feminen kombinlerin vazgeçilmezleri arasında yer alan mini etekler, yeni sezonda da yerini koruyor. Hatta maskülen parçalarla birleşen feminen formların başında mini etekler geliyor. Birçok moda devinin kreasyonlarında ön plana çıkardığı mini etek modelleri, yeniden yorumlanan formları ve gösterişli dokuları ile bu sezonu da etkisi altına alıyor. 

8. Cesur Transparan Etkisi

Özgüvenli bir duruşu yansıtan transparan parçalar da sonbahar/kış gardıroplarında yerini almaya hazırlanıyor! Fütüristik çizgileri cesur detaylarla buluşturan transparan tasarımlar, 2023 kış trendlerinde de karşımıza çıkıyor. Bu sezonun yenilikçi tavrıyla çok daha beklenmedik etkiler bırakmaya hazırlanan transparan modası, partilerde tüm cazibesi ve iddiasıyla sizlere eşlik etmeye hazır! Versace’ın Galaxy Couture Siyah Transparan Bluz modeli, sezonun transparan modasına ait en özgün ve dikkat çekici tasarımların güçlü bir örneği. 

9. Tüvit Kumaş Esintisi

Bu sezon vintage tutkunlarına da sürprizler var! 2022-2023 sonbahar/kış modasının yenilikçi tavrından, çarpıcı renklerinden ve beklenmedik dokularından söz etmişken her zaman trend olan tüvit kumaşın yeni sezonda da bizlerle olacağını söylememiz gerekiyor. Sonbahar ve kış mevsimleri ile özdeşleşen parçaların dokusal mimarı olan tüvit kumaş, bu iddialı sezonda da kış modasının vazgeçilmezleri arasında boy gösteriyor. Zamansız bir dokuya sahip olan tüvit kumaş, moda devlerinin kış kreasyonlarında kendine hatırı sayılır bir yer buluyor. 

10. Çanta Trendlerinde Zamansızlık Vurgusu

Sezonun çanta modelleri, kıyafetlerdeki yenilikçi tavrın aksine zamansızlığa vurgu yapar nitelikte. İster gece ister gündüz kombinlerinde oluşturulan her tarza kolaylıkla uyum sağlayan hobo çantalar, yeni sezonda Fendi, Miu Miu, Celine, The Attico ve Jimmy Choo gibi dünyaca ünlü birçok markanın sonbahar kış kreasyonunda yerini alıyor. Ayakkabı ve çantalardaki zincir detayları da geçmiş yılların estetik anlayışına atıfta bulunuyor. 

Yeni nesil dekolteler, payetli kumaşlar, eğlenceli otrişler ve üç boyutlu tasarımlar ise sadece podyumlarda yer bulabildiği günleri geride bırakıyor. Bu iddialı parçalar yeni sezonda moda devlerinin hazır giyim koleksiyonlarında da sık sık karşımıza çıkıyor. Tüm bu yenilikçi yaklaşımlar, 2022-2023 sonbahar/kış moda trendlerinin geçmiş dönemlerden çok daha iddialı, fütüristik ve sıra dışı olan tarafını açıkça ortaya çıkarıyor.

Dünyaca ünlü lüks markaları bir araya getiren Beymen, 2022-2023 sonbahar/kış sezonunda da moda devlerinin en iyi kreasyonlarını sizlerle buluşturuyor! Trendleri belirleyen tasarımları siz de hemen keşfedin!

 

Comments are closed.