Ofis Kombini Önerileri ile Ofis Şıklığını Yakalayın

Sonbahar romantizminin bizleri büyülediği günlerle birlikte kalın giysilerimiz gardıroplardaki yerini almaya başlıyor ve görünümlerimiz yeni bir ruhla buluşuyor. Yalnızca günlük stilimiz değil aynı zamanda ofis kombinlerimiz de değişime uğruyor. Ofis şıklığı söz konusu olunca ise “Yarın işe giderken ne giyeceğim?” sorusunu kendinize sorduğunuzu duyar gibiyiz.

Şıklığı ve rahatlığı bir arada bulacağınız, yeniler ve zamansız parçalarla birlikte “ofis şıklığı 2022” olarak nitelendirebileceğimiz kombin önerileri ofis şıklığı yakalama konusunda çarpıcı bir fark yaratmanızı sağlayacak.

1. Ofis Kombini Nasıl Yapılır?

Doğru seçimler yaparak kendinizi en iyi şekilde ifade edecek görünüme ulaşmak sosyal hayatta olduğu kadar iş hayatında da büyük bir önem taşıyor. Bu yüzden kişisel dokunuşlar taşıyan kusursuz bir ofis stili kadın ve erkekler için her zaman gündemde olan konulardan biri.

Öncelikle yaratacağınız görünüm her ne olursa olsun ekleyeceğiniz bir çift topuklu ayakkabının ya da klasik deri modellerin sizi daha özenli, özgüvenli ve güçlü göstereceğini söylemek isteriz. Sizi öne çıkaracak klasik parçalar seçmeye özen gösterin. Kalıpları, kumaşları ve dikiş teknikleriyle etkileyici ve güçlü görünümlerin en önemli eşlikçileri olan klasik tasarımlar, yer aldıkları her kombinde dikkat çekmeyi başarıyor.

Abartılı siluetlerden uzak kendinden emin ve sizi en doğru şekilde yansıtacak kombinler yalnızca şık olmanızı değil aynı zamanda yoğun iş temposu içerisinde kendinizi daha iyi hissetmenizi de sağlayacak.

2. Ofis Gardırobunda Neler Olmalı?

Ofis gardırobunuzu düzenlerken “Az çoktur.” felsefesini göz önünde bulundurarak hareket etmeye çalışın. Etkileyici ama dengeli bir görünüm yaratmak ilk amacınız olmalı. Bu noktada gardırobunuza ekleyeceğiniz parçaları seçmeden önce kendiniz için doğru renk paletine karar verin.

2.1. Ofis Gardırobunuzda Hangi Renkler Olmalı?

Erkek ve kadın ofis giyiminin hakim renkleri arasında siyah, beyaz, gri ve lacivert bulunuyor. Bu kurtarıcı renklere ek olarak özellikle sonbahar sezonunun favorilerinden olan acı kahve, bordo, mürdüm ve zümrüt yeşili tasarımları değerlendirerek sofistike bir şıklık yakalayabilirsiniz. Güven uyandıran toprak tonları da gardırobunuzda mutlaka bulunması gerekenlerden.

2.2. Klasik Ceketler Nasıl Kombinlenmeli?

İkonik bir ofis kombininin başrolü klasik ceketlerdir. Toplantılar için klasik ceketinizi aynı kumaştan klasik bir pantolonla eşleştirerek maskülen bir takım elbise görünümü yaratabilirsiniz. Eğer daha sportif bir alternatif arıyorsanız tercih ettiğiniz ceketi bir jean ile birleştirerek günlük stili ve klasik çizgileri tek bir görünümde harmanlayabilirsiniz. Klasik ceket modelleri arasında sezonun favori tasarımlarına imza atan markaların başında ise Balmain, Saint Laurent ve Alexander McQueen geliyor.

2.3. Gömlek ve Bluz Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Gömlek ve bluz seçimi yaparken saten, poplin, deri ve süet gibi dokuları tercih etmeye özen gösterin. Özellikle deri ve süet dokudaki gömleklerin oldukça modern ve stil dozu yüksek bir görünüm yaratacağından emin olabilirsiniz. Eğer tercihiniz klasik poplin gömleklerden yana ise oversize kalıplar önceliğiniz olmalı.

Ofis kombinleri arasında en çok tercih edilen bluzların başında V yaka tasarımlar yer alıyor. Özellikle güçlü bir kemerle eşleştireceğiniz gömleğinizi ya da bluzunuzu ofis ruhuna adapte edebilirsiniz. Ofis ruhuna uygun gömlek ve bluzlar için ise Valentino ve Tom Ford imzalı tasarımlara göz gezdirmeyi unutmayın.

2.4. Eteklerinizle Modern Bir Görünüm Elde Edin

Sınırları keskin olan ofis stilinde çeşitliliği artırmak için etekler en iyi seçeneklerin başında geliyor. Etek modelleri arasında zirvede kalem etekler yer alıyor. Gömleklerle ve balıkçı yaka kazaklarla harikalar yaratan modeller, deri çizmelerle tek bir görünümde sonbahar ofis stilini tanımlıyor. Ofis giyimi için tercih edeceğiniz etek tasarımlarında diz üstü ve midi boyları incelemenizi öneririz. Favorilerimiz arasında ise Academia, Beymen Collection ve Feel The Lotus tasarımları yer alıyor.

3. Ofis Stili Oluşturmanın Püf Noktaları

Güçlü bir stile sahip olmak oldukça ince detaylardan geçiyor. Bunu ofis stiline yansıtmak ise tam anlamıyla çok zor! Bir yerlerde hata yaptığınızı düşünüyor ama değişime nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız sizin için dikkat etmeniz gereken üç altın noktayı ele aldık. Aşağıdaki püf noktalarıyla ofis modasını baştan yazmaya hazır mısınız?

3.1. Klasiklerin gücünden faydalanın

Ofis kombinleri söz konusu olduğunda dikkat etmeniz gereken ilk nokta özenli ve temiz bir görünüm sunmanız. Mümkün olduğunca salaş ve günlük parçalardan uzaklaşmaya çalışın. Seçim yapmakta zorlanıyorsanız klasikler her zaman doğru tercih olacaktır.

3.2. Doğru renklerle kendinizi yansıtın

Ofis stilinden bahsedildiğinde çoğu insanın aklına sıkıcı ceketler ve ruhsuz görünümler geliyor. Kesinlikle buna karşıyız fakat dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise aşırı görünümlerden kaçınmak olmalı. Ofis stilinizi yaratırken yapacağınız hiçbir seçim sizin önünüze geçmemeli. Bu noktada renk şiddeti yüksek giysilerden, baskın desenlerden ve özellikle cüretkâr tasarımlardan uzak durmalısınız.

3.3. Kombinlerinizi kişisel dokunuşlarla özelleştirin

Tekrar etmekten kaçının! Stilinizle tüm dikkatleri üzerinize çekip iletişim kurduğunuz herkeste kendi etkinizi yaratabileceğiniz gibi sadece tarzınızdan dolayı sıradanlaşabilirsiniz de. Ofis kombinlerinizde tekrara düşmemek için;

  • Yeni bir kombin hayal edin.
  • Ne giyeceğinize karar verdikten sonra aynanın karşısına geçin.
  • Görünümünüzü tepeden tırnağa inceleyin.
  • Eğer karşınızdaki görünümü ofis arkadaşlarınızdan birinde gördüyseniz ya da sıkça tercih ettiğiniz bir kombin yarattıysanız ne ekleyebileceğinizi düşünün.
  • Risk almaktan korkmayın ve çeşitli denemeler yapın.
  • Kendinizi en rahat hissettiğiniz farklı olan görünümü seçin.
  • Son dokunuşu aksesuarlarınızla yapın.

4. Ofis Şıklığını Yakalayın

Ofis şıklığını yakalamak için yapmanız gereken sezon trendlerinin ruhunu özümseyip modern seçimler yapmak. Kimi zaman tercih edeceğiniz takılarla kimi zamansa üzerinizde taşıdığınız renklerle stil dozunuzu yükseltebilirsiniz.

5. Birbirinden Şık 8 Ofis Kombini Önerisi

Ofiste ne giyeceğinize karar vermekte zorlanıyorsanız sezon trendlerinden yola çıkarak hazırladığımız kombin önerileri sizlerle.

  1. Klasik Yelek: Sezonun öne çıkan parçalarından olan klasik yelekler, oversize takım pantolonları, tek renk düz bluzlar ve loaferlar ile ofiste patronun kim olduğunu kanıtlıyor.
  2. Tulum: Stilettolarla zarif bir kombin yaratabileceğiniz tulumlar, iş yemekleri ve büyük toplantılar için ideal bir görünüm sunuyor.
  3. Balıkçı Yaka Triko: İster ütü izli klasik pantolonlarla ister kalem eteklerle bir araya getirebileceğiniz balıkçı yaka trikolar her görünüme anında uyum sağlayarak konforlu bir gün geçirmeyi vadediyor.
  4. Midi Etek: Stil dozu yüksek bir görünüm elde etmek istiyorsanız midi boy bir etekle beline kemer takacağınız oversize bir ceketi bir araya getirmelisiniz.
  5. Takım Elbise: Takım elbiseler için ofis şıklığının olmazsa olmazı diyebiliriz. Ters köşe bir hamleyle sneakerlarınız ve altın detaylı takılarla tamamlayacağınız takım elbiseniz, sizi hiç hissetmediğiniz kadar güçlü hissettirecek.
  6. Gömlek: Özellikle oversize kesim tercih edeceğiniz poplin gömlekler ile yalın ve etkileyici bir görünüm elde edebilirsiniz. Sonbahar sezonunda deri pantolonlarla eşleştireceğiniz beyaz gömlekler, maskülen tarafınızı vurgulamaya geliyor.
  7. Bluz: Yüksek bel klasik kesim bir pantolon ve yakası bağlama detaylı bir bluzla ofiste retro rüzgarlar estirmeye hazır mısınız? Ayakkabı tercihiniz her ne olursa olsun önceliğiniz rugandan yana olmalı.
  8. Elbise: Yoğun bir iş günü için kurtarıcı görevi gören tek parça elbiseleri kaşe paltolar ve deri çizmelerle tamamlayarak zamansız bir ofis kombini yaratabilirsiniz.

Toplantılar, çağrılar, son teslim tarihleri ve daha pek çok koşturmacanın ortasında kendinizi güçlü ve güvende hissettirecek birbirinden şık ofis kombini seçenekleri yaratmak için Beymen.com’u ziyaret edin.

Comments are closed.