En İyi Öğretmenler Günü Hediyesi Önerileri

Üzerinizdeki emeği yadsınamaz olan öğretmenlerinize bir gün değil, her gün minnettar kaldığınızı biliyoruz. Bu nedenle, Öğretmenler Günü geldiğinde onlara sizin için ne kadar özel olduklarını hissettirmenin yollarını aramanız çok anlaşılır! Peki, bu yolları Beymen ile keşfetmeye ne dersiniz?

Okul, küçük yaşlardan itibaren insanın ikinci evi oluyor. Onu, en soğuk günlerde bile sıcak ve şefkatli bir yuvaya dönüştürenler ise çok kıymetli öğretmenler! Tüm dünyada ve Türkiye’de mesleğini icra eden öğretmenler daha aydınlık yarınlar için çalışıyor. Onların verdiği emeklere bir teşekkür mahiyetinde olan Öğretmenler Günü de işte bu yüzden fazlasıyla önemli! Peki, bu çok özel günde başınızın tacı öğretmenlerinize onların değerini bir kez daha hatırlatacak bir jest yapmak ister misiniz? Öyleyse doğru yerdesiniz!

Öğretmenler Günü için ne alınabilir öğrenmeden önce, bu özel gün ile ilgili biraz bilgi sahibi olmakta fayda var. Bilhassa Öğretmenler Günü hangi gün bilmek, size bir sürpriz düşünmeniz için fazladan zaman yaratabilir. Bu sayede “Öğretmenler Günü hediyesi ne olabilir?” sorunuzun cevabını telaşa düşmeden bulabilirsiniz. Beymen editör ekibi olarak, tahta sıralara ilk oturduğunuz andan itibaren ömrünüzün sonuna kadar size ışık olan öğretmenlerinize alabileceğiniz Öğretmenler Günü hediyelerini sizin için derledik.

1. Öğretmenler Günü Ne Zaman?

Öğretmenlik, fedakârlık ve özveri isteyen bir meslek. Bu işe gönlünü vermiş her eğitimci kimi zaman öğrencilerinin arkadaşı ve sırdaşı kimi zaman ise ana-babası gibi oluyor. Bundan dolayı Öğretmenler Günü, öğretmenlik mesleğini onurlandırmak için pek çok ülkede farklı tarihlerle kutlanan çok ama çok özel bir gün. Öğretmenler Günü’nde bilgisiyle, tecrübesiyle, bakış açısı ve içindeki insan sevgisi ile öğretmeye gönül vermiş bütün emektar öğretmenlere duyulan minnet ve saygı, bu sefer altı çizilerek bir kez daha ifade ediliyor.

Öğretmenler Günü, 1994 senesinden beri UNESCO’nun önerisi ile pek çok ülkede ekim ayının beşinci gününde kutlanıyor. Türkiye’de ise bu özel günün kutlamaları UNESCO tarafından belirlendiği tarihten tam 13 sene öncesine dayanıyor; yani 24 Kasım 1981 yılına! Üstelik bu tarihin, halihazırda kıymetli olan Öğretmenler Günü’nü daha da anlamlı kılacak bir sebebi de bulunuyor. Çünkü 1981 senesi ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 100’üncü doğum yılına denk gelirken, seçilen ay ile gün ise kurtarıcının başöğretmen olduğu tarihin 24 Kasım 1928 olması ile anlam kazanıyor.

2. En İyi Öğretmenler Günü Hediyesi Önerileri

Kasım ayının 24’üncü günü gelip çattığında herkesi, özellikle de eğitim ve öğretime kendisini adamış saygıdeğer öğretmenleri tatlı bir heyecan sarıyor. Çünkü bu gün, onların günü! Sizin de çok sevgili öğretmenlerinizi ve öğretmen olan yakınlarınızı unutmadığınızı; bundan dolayı da şimdiden “Öğretmenler Günü için ne hediye alınır?” diye düşündüğünüzü biliyoruz. Bu sorunuza sonsuz seçenekler içinden özenle eleyerek seçtiğimiz cevaplar ise, tüm detayları ile birlikte bu yazının devamında!

2.1. Kalem ile Kâğıda Sarılanlara: Yazı Aksesuarları

Tüm öğretmenlerin en çok haşır neşir oldukları materyaller: Elbette kalem ile kâğıt! Eğitimi ve öğretimi hayat amacı haline getirmiş bu meslek grubu için okumak da yazmak da ekmek ile su kadar doğal oluyor. İşte bu yüzden onlar için Öğretmenler Günü hediyesi olarak yazı aksesuarlarını tercih etmek isteyebilirsiniz.

En sevdiğiniz öğretmeninizin elinden düşürmeyeceği bir tükenmez kalem ile daha nostaljik bir etki yaratacak dolma kalemler, Öğretmenler Günü’nde hediye edilmek için çok uygun bir seçim olabilir. Peki, yazı yazmayı seven öğretmenler için her daim ellerinin altında bulunacak kullanışlı bir notluk da sizce şahane bir hediye olmaz mı? Aynı fikirdeyseniz bir de tüm bu aksesuarları tamamlayacak masaüstü gereçlerine göz atmanız şart!

2.2. Harıl Harıl Çalışanlara: Laptop Çantaları

Eğitimin yavaş yavaş dijital ortama yüklenmeye başladığı bu çağda, teknolojinin nimetlerinden faydalanan öğretmenler için laptop ve tabletler artık olmazsa olmaz hale geliyor. İşte bu sebeple, Öğretmenler Günü için düşündüğünüz hediyelere şık bir laptop çantası ya da tablet kılıfını da ekleyebilirsiniz. Bu sayede öğretmenlerinizin laptopları ile tabletlerini gittikleri her yere güvenle taşımalarını sağlayacak düşünceli bir tercih yapmış olursunuz. Ayrıca, bu hediyenin yanına ekleyeceğiniz kablosuz şarjlı bir mousepad ile de öğretmenlerinizin hayatına pratiklik kazandırmanız mümkün!

laptop-çantası

2.3. Kağıtlardan Kendilerine Yer Bulamayanlara: Dosyalık

Size yol göstererek hayatınıza dokunan öğretmenleriniz için en önemli şey sizin geleceğiniz. Onlara vereceğiniz en güzel hediye ise başarılı ve anlamlı bir hayat sürmeniz… Ancak Öğretmenler Günü’nde onlara teşekkür ederek onları unutmadığınızı hatırlatacak bir hediye seçmek isteyebilirsiniz.

Her sınav döneminde öğretmenlerin etrafındaki kağıtların günden güne kalabalıklaştığı bir gerçek! İşte bunun bilinciyle öğretmenleriniz için şık bir dosyalık almak hem onlara düşünüldüklerini hissettirmesi hem de etraflarındaki kâğıt kalabalığına bir düzen sağlaması bakımından mükemmel bir hediye seçimi olabilir.

2.4. Farklı Olmaya Bayılanlara: Yaratıcı Hediyelikler

Öğretmenler Günü hediyelerine biraz daha farklı bir yaklaşım getirerek hem ihtiyaca yönelik hem de keyifli hediyeler düşünebilirsiniz. Örneğin, öğretmenler için hem ders hem de gündelik hayatta kullanışlı olacak taşınabilir hoparlörler ilk görüşte aşk etkisi yaratarak vazgeçilmez bir araç haline gelebilir.

Hayatın içinde günlük kullanım eşyalarına olduğu kadar baktıkça mutlu eden minik süs eşyalarına da yer olduğunu unutmayın. Bunun için ufak ve sevimli biblolar ile ilgi çekici ve şık anahtarlıklara yönelebilirsiniz. Ayrıca, en yaratıcı Öğretmenler Günü hediyelerini düşünürken büyüteçlere de bir şans vermek isteyebilirsiniz. Bu sayede, okuma kolaylığı sağlayacak böyle bir hediye ile gözleri sürekli harflere dokunmaktan yorulan öğretmenlerinizi çok mutlu edebilirsiniz.

3. Öğretmenler Günü Erkek Öğretmene Ne Alınır?

Öğretmenler Günü için cinsiyet fark etmeksizin alınabilecek hediyelerin yanı sıra erkek öğretmenler için ayrıca bir hediye düşünmek de isteyebilirsiniz. Bunun için biraz fikre ihtiyacınız varsa şanslı gününüzdesiniz, çünkü bu başlık tamamen size hitap ediyor! 24 Kasım yaklaşırken erkek için Öğretmenler Günü hediyesi arayışınıza yardımcı olacak bazı seçenekler ise şöyle:

3.1. Kol Saati

Kol saati, her zaman bir erkeğin en tamamlayıcı aksesuarıdır. Stilinden ödün vermeyen erkek öğretmenlere yönelik muhteşem ve karakteristik bir hediye arıyorsanız tercihinizi birbirinden şık kol saatlerinden yana kullanabilirsiniz.

3.2. Cüzdan

Aklınıza gelebilecek hediyeler içinde belki de en sıklıkla kullanılanı cüzdan olabilir. Bu yüzden kalitesinden ödün vermeden şıklığını koruyabilecek şekilde dizayn edilmiş deri bir cüzdan, erkek öğretmenler için şahane bir hediye olabilir. Bunun yanı sıra kredi kartı vb. için alacağınız bir kartlık, onun hayatına ziyadesiyle pratiklik kazandırabilir.

3.3. Kemer

Bir erkeğin her gün giydiği kumaş pantolonları tamamlayacak kemerlere her zaman ihtiyacı oluyor. İşte bu sebeple, öğretmeninizin bu ihtiyacını karşılamaya yönelik bir hediye seçmek isteyebilirsiniz. Ayrıca alacağınız stil sahibi kemeri, onunla uyumlu bir cüzdanla tamamlamak da harika bir fikir!

3.4. Bileklik

Peki, sevgili öğretmeninizin tarzına uygun zarif ve karakter sahibi bir bilekliğe ne dersiniz? İster ip ile örülmüş isterseniz de gümüş detaylı olarak tercih edeceğiniz bileklikler sayesinde saygıdeğer öğretmeninizin hem resmi davetlerde hem de günlük hayatta farkını belli etmesini sağlayabilirsiniz.

4. Öğretmenler Günü Kadın Öğretmene Ne Alınır?

Öğretmenler Günü hediyesi kadın öğretmenler için düşünüldüğünde adeta bir alternatifler denizi ortaya çıkıyor. Bu seçeneklere dair fikir oluşturabilmenize yardımcı olacak öneriler ile Beymen, kadın öğretmenlerinize alabileceğiniz hediyeler noktasında kararsızlık yaşamanızın önüne geçebilir. Kadın öğretmenlere Öğretmenler Günü’nde vermeyi tercih edebileceğiniz bazı hediye seçenekleri ise şunlar:

4.1. Takı

Bu özel günde, tanıdığınız her yaştan kadın öğretmen için tercih edebileceğiniz ilk hediye alternatifini takı aksesuarları oluşturuyor. Zarif öğretmeniniz için onun kadar nahif ve şık bir takı seçmek sizce de iyi bir fikir değil mi? Üstelik en çok kullandığı takılara göre küpe, kolye ya da yüzük tasarımlarını tercih edebilir, dahası bunları takım halinde de hediye edebilirsiniz.

4.2. Kol Saati

Tıpkı erkekler için olduğu gibi kadınlar için de kol saatleri hem tamamlayıcı hem de oldukça şık düşünülmüş bir hediye seçeneği olarak karşınızda! Kullanışlı olduğu kadar karakteristik bir yönü de olan kol saati çeşitleri içinden çok sevdiğiniz öğretmeninizin tarzına yönelik bir tanesini ona hediye etmek isteyebilirsiniz.

4.3. Cüzdan

Cüzdan, bir kadının çantasında daima bulunan ve onun tarzını yansıtan en kullanışlı aksesuarlardan biri! Gün içinde sık sık kullanılan bu aksesuarın ihtiyaç unsuru olmaması işte bu yüzden imkânsız denilebilir. Yani, kadın öğretmeniniz için şık olduğu kadar günlük olarak da kullanılabilecek bir hediye arıyorsanız cüzdan tam size göre!

4.4. Gözlük Askısı

Gözlük kullanmayı seven kadın öğretmeniniz için düşünülebilecek en farklı ve stile yönelik hediyelerden biri de gözlük askıları! Bu şahane hediye, sık sık gözlüğünü takıp çıkartması gereken öğretmeninizin vazgeçilmezi olabilir.

4.5. Şal

Birbirinden renkli çeşitleriyle şüphesiz her kadına hitap eden şallara ne dersiniz? Hem spor hem şık olabilecek bu şahane aksesuar, tam da bu sebeple öğretmeniniz için tercih edebileceğiniz en risksiz hediyelerden biri olabilir.

5. Öğretmenler Günü Yemeğinde Ne Giyilir?

Öğretmenler Günü, öğretmenler için olduğu kadar, öğretmenlerin bünyesinde çalıştıkları kurumlar tarafından da heyecanla beklenen bir gün! Çünkü tüm öğretmenlere armağan edilen bu özel gün geldiğinde çoğu kurum, harika ve doyum olmaz sohbetlerle renklenen yemekli bir öğretmenler gecesi düzenliyor. Elbette öğretmenler için bu özel geceye nasıl hazırlanılacağı da merak konusu oluyor. Peki, yemekli bir Öğretmenler Günü davetinde nasıl giyinilir?

5.1. Öğretmenler Günü Yemeğinde Kadın Öğretmenler için Giyim Tüyoları

Özenle hazırlanmış bir masada gülen yüzler, ortak konular ve özlenen sohbetler… Tüm bunlar ve çok daha fazlasının olduğu keyifli bir buluşma olan Öğretmenler Günü yemeğine hazırlanırken, şıklığından ödün vermek istemeyen kadın öğretmenlerin nasıl bir stil benimsemesi gerekiyor dersiniz? Öncelikle, düzenlenecek yemeğin hangi saatlerde olacağını belirlemek şart! Bu sayede yemeğe uygun olarak şık bir kombin ya da rahat ve tarz sahibi bir stil tercih etmek mümkün.

Karar vermekte zorlananlar için triko kumaştan seçilecek Öğretmenler Günü elbiseleri hem akşam hem de gündüz düzenlenecek yemekler için uygun bir alternatif olarak öne çıkıyor. Klasik ve zarif olmak isteyenler siyah elbise kombinlerini altın ve gümüş renkli takılarla tamamlayabilirken, enerjik ve hareketli bir şıklığa sahip olmak isteyenler için ise rengarenk takılarla tamamlanmış pastel tonlarındaki elbiseler fark yaratıyor.

5.2. Öğretmenler Günü Yemeğinde Erkek Öğretmenler için Giyim Tüyoları

Erkek öğretmenlerin Öğretmenler Günü yemeği için yapabileceği kombinler arasında şık bir gömlek ile onunla uyum sağlayan kumaş pantolon tercihi öne çıkıyor. Ancak iş yalnızca erkek gömlek ve pantolon kombinlerine karar vermekle bitmiyor. Çünkü atlanmaması gereken kritik bir nokta daha bulunuyor: Aksesuarlar!

Aksesuar kullanımı erkek giyimi için olmazsa olmaz unsurlardan birini oluşturuyor. Kemer, kol saati, kravat ve kravat ile uyumlu bir kumaş mendil gibi tamamlayıcı aksesuarlar, bir erkeğin farkını ve tarzını ortaya koymasını sağlayan karakteristik unsurlar olarak öne çıkıyor. Tüm bunlara dikkat edilerek yapılmış bir kombin ise Öğretmenler Günü’nün şanına yaraşan bir zarafeti sofralara taşımaya da imkân tanıyor.

Hem yakın çevrenizde bulunan hem de hayatınızın bir döneminde geleceğinize dokunan öğretmen tanıdıklarınız için şık ve tarz sahibi hediye alternatifleri Beymen’de!

 

Comments are closed.