Tarzınızı En İyi Yansıtacak Okula Dönüş Kırtasiye Malzemeleri

Güz mevsiminin gelişi, hatırı sayılır bir kitle için romantizmden ziyade tatil rotalarından okul yoluna dönüş anlamına geliyor. Zorlu bir rutin, ardı sıra gelen sorumluluklar, yeni kararlar… Neyse ki ihtiyaçlarınızı karşılarken tarzınızı da ortaya koyacak okul kırtasiye malzemeleriyle, bu dönemki rutininize renk katmanız oldukça kolay!

Okula dönüş, büyük küçük demeden herkes için yeni bir başlangıcı ifade ediyor. Şehirdeki ıssız yaz günlerinden sonra büyük bir neşe ve coşkuyla yılın ilk zilini çalan okullar, yeni bir dönemi resmiyette de açıkça ilan etmiş oluyor. Geçen dönem sevilmeyen derslerin, artık pek de hoşa gitmeyen o lacivert çantanın, sıkıntıdan karalanmış defterlerin devri ise aylar önce çoktan bitti. Şimdi, kağıt kokusu hala üstünde olan temiz defterlerde yepyeni sayfalar açmanın; ilk mürekkebini damlatmak için sabırsızlanan kalemlerle bir nebze dönemin yazgısını da belirlemenin zamanı!

Ortaokul öğrencilerinden üniversite öğrencilerine kadar herkesin, okul ihtiyaçlarını karşılamak adına bu sıralar hummalı bir arayış içerisine girdiği malum. Ve bu arayış sadece ihtiyaçlar noktasında değil, kişisel zevkleri yansıtacak seçimler için de söz konusu. Çünkü kırtasiye malzemeleri, öğrenciler için sadece derslere yönelik bir motivasyon ve ilham kaynağı olmakla kalmayıp, gizli detaylarla kişiliği de gözler önüne sermenin en işlevsel yolunu sunuyor. Peki, stiliniz için aradığınız şık kırtasiye malzemelerini sizce nerede bulabilirsiniz? Yanıt, Beymen’in okula dönüş rehberinde!

1. Okula Dönüş Zamanı İhtiyaç Duyulan Kırtasiye Malzemeleri Nelerdir?

Okula dönüş, İngilizce tabirle “back to school”, getirdiği onca yüke rağmen sizce de en heyecan verici dönemlerden biri değil mi? Uzun zamandır görmediğiniz arkadaşlar, yaz tatilinde özlem duyduğunuz öğretmenler, hatta çok sevdiğiniz okul görevlileri… Hepsine sonunda kavuştunuz veya kavuşmanıza çok az kaldı! Peki, yılın tam da bu döneminde yeri tutulmaz bir zevkle yapılan okula dönüş alışverişiniz?

Bu dönemde gözünüz ister okul öncesi kırtasiye malzemeleri listesinde gezinedursun, ister kendiniz için sanatsal kırtasiye malzemeleri arıyor olun! İhtiyaçların birer birer ortaya çıktığı bu dönemde, seçtiğiniz ürünlerle zevkinizi gözler önüne serebilir ve adınızdan her ortamda söz ettirebilirsiniz. Fakat öncesinde, eğitim hayatınızın hangi yıllarında dirsek çürüttüğünüze bakmakta fayda var. Ardından okul ihtiyaçları listesi ve tarzınızı ortaya koyacak en güzel kırtasiye malzemeleri derken, bir bakmışsınız bu yılki okul stiliniz tamamlanmış bile!

1.1. Ortaokul için Hangi Kırtasiye Malzemeleri Gerekir?      

Yıllar süren eğitim hayatı içerisinde ortaokul, renklerin büyüsüne kendimizi kaptırdığımız, kalbimizin çocuksu ve tarifsiz bir heyecanla attığı belki de son yıllardı. Bundan dolayı kardeşiniz, yeğeniniz veya çocuğunuzun bu süreçte keyifli bir ders yılı geçirmesi muhtemelen sizin için de çok önemli. İşte bu sebeple, ortaokul kırtasiye malzemeleri de tıpkı bu dönem gibi renkli ve eğlenceli detaylara sahip olmalı! Peki, ortaokulda hangi kırtasiye malzemelerini mutlaka temin etmelisiniz?

1.1.1. Renkli ve Baskılı/Desenli Defterler

Ortaokul öğrencileri çoğunlukla en az kendileri kadar tatlı okul eşyaları tercih ediyor. Bunların başında, çeşitli renk ve baskılarda hazırlanmış telli/telsiz defterler geliyor. Marvel ve DC evrenlerinden şehir ve doğa görsellerine uzanan defter tasarımları, ortaokul öğrencilerinin zevklerini ortaya koyan seçimler arasında yer alıyor. Fonfique markasının Monark Kelebek 2li Çizgili Defter seti, bunun için güçlü bir örnek niteliğinde!

1.1.2. Kalem Kutuları

Kurşun, tükenmez, renkli ve fosforlu; çeşit çeşit kalemler… Ortaokul öğrencilerinin sınırsız dünyası, doğrusu kalemlerine bakıldığında da somut bir örnekle karşımızda duruyor! Bu sebeple kalem kutusu, öğrenciler için en önemli ihtiyaçlardan biri oluyor. Eastpak’in Oval Single Çiçekli Kalem Kutusu veya JoZip’in Sarı Deri Kalem Kutusu bunun için en ideal seçeneklerden biri gibi gözüküyor, ne dersiniz?

1.1.3. Not Kağıtları

Not kağıtları hem kitap ve defterlere hem de duvarlara önemli notları yapıştırmak için olmazsa olmaz! Bu küçük ama işlevsel kağıtlar, sınavlara hazırlanma sürecinde de fazlasıyla işe yarıyor. Mustard’ın Dippy Köpek Sticker Not Kağıdı, önemli notlara biraz eğlence katmak için birebir!

1.1.4. Kalemlik

Ev ödevleri arasında dağınıklığın önüne geçmek için yeri doldurulamaz bir yardımcı: Kalemlikler! Çalışma masasında yer alan kalemlikler sayesinde kalemler, okul ve ev arasındaki koşturmacada kaybolmaktan kurtuluyor. Hem masada hoş bir aksesuar sergilemek hem de kırtasiye eşyalarını muhafaza etmek için Lexon markasının Liquid Station Mavi Kalemlik’i tam da aradığınız seçim olabilir!

1.1.5 Sticker’lar

Sticker’lar, defterleri ve çalışma kağıtlarını eğlenceli hale dönüştürmenin bir yolu olarak ortaokul öğrencilerinin favorileri arasında yer alıyor. Bu yapışkanlı not kağıtları aynı zamanda günlük ve ajanda defter kullanımında da son derece revaçta! Bunun için Meri Meri markasına ait çıkartmalar en ideal seçeneklerden biri olarak öne çıkıyor.

1.2. Lise için En Güzel Kırtasiye Malzemeleri Listesi

Yetişkin olmaya doğru ilerleyen yol, içinde kendimizi yeniden keşfettiğimiz bir durağa uğruyor: Lise! Öğrencilik hayatının en unutulmaz dönemlerinin yaşandığı lise, tarzımızı ve beğenilerimizi de iyiden iyiye ortaya koymaya başladığımız bir dönem oluyor. Bu dönemde, lise için gerekli kırtasiye malzemeleri haliyle belli bir çizgide seçilmeye başlıyor. İşe yarar seçimlerin yanı sıra hoş ve cool detaylar taşıyan kırtasiye malzemeleri, lise sıralarının belki de en karakteristik unsurları olabilir!

1.2.1. Spiralli Defterler

Lisenin olmazsa olmaz kırtasiye malzemeleri arasında elbette spiralli defterler bulunuyor. Telli yapısı sayesinde oldukça işlevsel ve rahat bir kullanıma sahip olan spiralli defter çeşitleri, lisede çizgili ve kareli şekillerde kullanılıyor. Fonfique’in birbirinden farklı tarzlardaki spiralli defter modelleri bu dönem boyunca favoriniz olmaya aday!

1.2.2. Planlayıcı

Lise, her dönemiyle üniversite sınavına hazırlık niteliğinde olması sebebiyle büyük öneme sahip. Bu sebeple lise döneminde planlı ve programlı olmak, başarı sağlama konusunda son derece etkili olabiliyor. Kağıthane markasının Çok Renkli Haftalık İşler Bloknotu ile çalışma programını planlamak hem çok kolay hem de çok keyifli!

1.2.3. Ataç

Bir lise öğrencisinin sırt çantasında bolca test ve not kağıdının bulunması hiç şaşırtıcı olmaz, öyle değil mi? Çünkü üniversite sınavına hazırlanırken yoğun bir tempoda çalışan öğrenciler, sırt çantalarında ve dosyalarında birden çok kağıt muhafaza etmek durumunda olabiliyor. Bu noktada kağıtları hem düzenli hem de güvenli tutmaya yardımcı olan ataçlar fazlasıyla işe yarıyor. Mustard markasına ait olan Einstein şekilli Genius 5li Ataç, derli-toplu ve esprili bir öğrenci imajı için birebir!

1.2.4. Not Defteri

Onlarca ders, birçok etüt, hızına yetişilemeyen sorumluluklar… Lise öğrencileri için not defteri, bu nedenle en gerekli kırtasiye malzemelerinden biri oluyor. Her an her yerde not almaya imkan tanıyan bu küçük defterler sayesinde, ödev ve proje teslim tarihlerini unutma ihtimali de ortadan kalkıyor. 30 Kağıt İşleri’nin Mini Pure Not Defteri Seti, bunun için ideal birer seçenek oluşturuyor!

1.2.5. Tükenmez Kalemler

Bir lise öğrencisinin en çok ihtiyaç duyacağı kırtasiye ürünlerinden biri de tabii ki tükenmez kalemler oluyor! Tercihe bağlı olarak not tutmak için de kullanılabilen farklı renklerdeki tükenmez kalemlere, en çok da proje ve ödevlerde ihtiyaç duyuluyor. Lamy markasının Lx Paladyum Kaplama Klips Tükenmez Kalem’i cool görünümü ve işleviyle vazgeçilmezlerden biri olmaya aday!

1.3. Üniversite için Gerekli Kırtasiye Malzemeleri Nelerdir?

Kendimizi tam anlamıyla bulduğumuz üniversite dönemi, artık tüm seçimlerimizde benliğimizden bir parça sunmak için hazır olduğumuz zamanlara karşılık geliyor. Üniversitede elinize bir gerekli kırtasiye malzemeleri listesi verilmeyecek olsa da, bu dönemin yoğun çalışma programı ve birbirinden güzel okul eşyaları sizi tarzınıza uygun bir alışveriş için harekete geçirmeye yeter! Peki, üniversite için gerekli kırtasiye malzemeleri neler olabilir?

1.3.1. Ajanda

Üniversite, planlı ve programlı olmanın en önemli olduğu dönemlerden biri. Çünkü dersler, konferanslar ve stajlar derken, bu dönemde kaçırmamanız gereken pek çok gün ve saat birikiyor. Eh, bunları aklınızda tutmaktansa plan yapmanızı kolaylaştıracak bir ajanda kullanmanız en ideali. JoZip markasının Taba Tarihsiz Ajandalı Deri Planlayıcı’sı, sizi belirli tarihle sınırlamadan özgür bir kullanım sağlarken, rengi ve stiliyle de tarzınızı gözler önüne serecek!

1.3.2. Dosyalık

Belge ve dokümanların kalabalıklaşacağı üniversite döneminde önemli ihtiyaçlardan biri de dosyalık oluyor. Belgeleri düzgün bir biçimde taşımaya yardımcı olan dosyalık, beraberinde düzenli ve cool bir imaj yaratmayı sağlıyor. Beymen Hediye ürünleri arasında yer alan Siyah Örgü Dokulu Deri Dosyalık hem kendinize hem de sevdiklerinize hediye edebileceğiniz en ideal seçeneklerden biri!

1.3.3. Tükenmez ve Dolma Kalemler

Kişinin eğitim hayatında önemli bir yer tutan üniversite, bu döneme özgü kırtasiye alışverişleriyle ömürlük bir hatıra sunabiliyor. Üniversite yıllarına anlam katan eşyalardan biri ise kalemler oluyor. Günlük kullanımda tükenmez, daha özel kullanımlarda dolma olarak tercih edilebilecek kalem çeşitleri üniversite yıllarına ve sonraki dönemlere eşlik edebiliyor. Montblanc’ın Meisterstück Classique Tükenmez Kalem’i elit tasarımıyla öne çıkarken, Pineider’ın Antrasit Dolma Kalem’i ise eşsiz detaylarıyla adından söz ettiriyor!

1.3.4. Defterler

Vizeler ve finaller derken, üniversitede not tutmanın önemini yeniden anlıyor olacaksınız. Hem de her dönem en az iki kez! Bu sebeple hem yazı yazmak için motivasyon sağlayacak hem de keyifli ve rahat bir kullanım sunacak defterler, üniversite için son derece gerekli. Fonfique markasına ait Zambak 2li Çizgili Defter, tasarımı ve işlevselliği sayesinde bu alanda favorilerinizden biri olmaya aday!

1.3.5. Kalem Kutusu

Birçok farklı çeşitte ve renkte kalemin muhafazası için kalem kutusundan daha iyi bir seçenek olamaz! Eğitim hayatının başladığı ilk günden beri bize eşlik eden kalemlikler, üniversitede yeni tarz ve modellerle çantalarımızda hala yer almaya devam edebilir. Kimse sınava saniyeler kalmışken, çantasının derinliklerinde başıboş gezen silgisini aramak istemez; değil mi? Pineider markasına ait Siyah Logolu Deri Kalem Kutusu, bunun için ideal bir tercih. Bu şık ürün okul eşyalarınıza seçkin bir çizgi katarken; düz duruşu ve mıknatıs kapamasıyla da oldukça işlevsel bir kullanım sunuyor.

Seçkin zevklere hitap eden tüm kırtasiye malzemelerini Beymen’in okul kırtasiye malzemeleri kategorisinde bulabilirsiniz. Haydi, ürünleri incelemek için daha fazla geç kalmayın!

 

Comments are closed.