Erkek Gömlek Pantolon Kombin Kılavuzu

Pantolon gömlek kombinleri yapmak gözünüze her daim basit ve çabasız görünmüş olabilir. Peki, bugüne dek hep şıklıktan uzak seçimler yapmış olabileceğinizi düşünmüş müydünüz? Neyse ki işin inceliklerini öğrenerek, bundan böyle çok daha özenli bir stile sahip olmak da yine sizin elinizde!

Erkek kombinlerinde öne çıkan parçalar kadın giyimine kıyasla her ne kadar sınırlı olsa da, zamana ve mekâna uygun seçimler yapmak beyefendiler için de bazen son derece zor olabiliyor. Yani anlayacağınız, “Alt tarafı bir gömlek, bir pantolon; işte bu kadar!” demekle olmuyor. Peki, özel etkinlik zamanları başta olmak üzere, siz de her gün uzun uzadıya ne giyeceğinizi düşünenlerden misiniz? O halde erkek gömlek pantolon kombin önerilerimize mutlaka göz atmalısınız!

1) Erkek Gömlek Pantolon Kombini Nasıl Yapılır?

Büyük puntolarla sorduğumuz bu sorunun sizin için belki de çok sıradan bir yanıtı bulunuyor. Eh, en nihayetinde gömlek gömlektir, pantolon da pantolondur; değil mi? Bu bir yandan doğru. Ama her ikisinin de tarz olarak birden fazla modelinin olduğunu ve bunları birbiriyle doğru şekilde eşleştirmeniz gerektiğini bilmelisiniz. Eğer gömleğiniz stil ve kesim olarak klasik ya da spor bir görünüme sahipse, pantolonunuzun kumaşı ve kalıbı da buna uygun olmalı. Tabii bir de bulunacağınız ortama uygun olma faktörü var. Mesela;

Üzerinizdeki kombinle nereye gideceksiniz? Pek çok yeni bağlantı edineceğiniz büyük bir iş organizasyonuna mı? Yoksa anlaşmak üzere olduğunuz bir firmanın ofisinde toplantıya mı? Ya da bunlardan hiçbiri olmayabilir. Belki de sadece, aileniz veya arkadaşlarınızla bir hafta sonu etkinliğine katılacaksınızdır. Peki, erkek giyim modasında tüm ortamlar için hayatınızı kolaylaştıracak belli başlı stiller olduğunu biliyor muydunuz? İşte bu rehberimizde, yukarıdaki soruyu tam da bu stiller özelinde yanılıyor olacağız!

2) Tarzınıza Göre Erkek Gömlek Pantolon Kombinleri

Özel yaşamında herkesin elbette belli bir tarzı var. Örneğin; kimisi deli dolu ve enerjik bir stile sahipken, kimisi daha ağırbaşlı bir görünüm sergilemeyi tercih edebilir. Ama önemli olan da benimsediğiniz tarzı bulunduğunuz yere göre uyarlayabilmektir. Bu, özellikle de profesyonel yaşamda güçlü ve doğru bir izlenim bırakabilmek adına oldukça önemli. Giyim tarzınızın özel hayatınızda ne gibi bir rolü olduğu ise zaten malum!

Bu sayfada olduğunuza göre, siz de halihazırda bir gömlek-pantolon insanı olmalısınız. Ya da artık olmanın zamanı gelmiştir. O halde gelin; bu ikiliyi nerede ve ne zaman, ne şekillerde kombinleyebileceğinizi birlikte keşfedelim!

2.1. Klasik ve Şık Gömlek Pantolon Kombinleri

“Klasik ve şık” denilince genelde akla ilk olarak, düğün vb. özel zamanlar ile iş fuarları ya da konferanslar gibi organizasyonlar geliyor. Doğrusu bu stil, ciddi bir görünüme sahip olması açısından en çok da bu tür etkinliklere yakışıyor. Klasik şıklığın olmazsa olmazları ise tabii ki smokinler ve takım elbiseler! Peki, genellikle ceket ve kravatların da eşlik ettiği klasik stiller için hangi pantolon ve gömlekler daha uygun olabilir? Yanıtlar hemen aşağıda:

2.1.1. Desen ve Kalıp Önerileri

  • Düz renk regular fit/slim fit klasik pantolonlar & Düz renk klasik regular fit veya slim fit gömlekler
  • Çizgili regular fit /slim fit klasik pantolonlar & Düz renk klasik regular fit veya slim fit gömlekler
  • Ekoseli regular fit /slim fit klasik pantolonlar & Düz renk klasik regular fit veya slim fit gömlekler

2.1.2. Renk Önerileri

  • Siyah pantolon & Beyaz / açık mavi / parlament mavisi / bordo gömlekler
  • Lacivert pantolon & Beyaz / açık mavi / uçuk pembe / bordo gömlekler
  • Mavi pantolon & Beyaz / açık mavi / uçuk pembe gömlekler
  • Füme pantolon & Beyaz / açık mavi / uçuk pembe / açık gri gömlekler
  • Açık gri pantolon & Beyaz / açık mavi / uçuk pembe / siyah gömlekler
  • Kahverengi pantolon & Beyaz / krem / açık mavi / açık pembe / açık yeşil gömlekler

2.2. Klasik ve Rahat Gömlek Pantolon Kombinleri

Klasik ve rahat giyim, erkek giyim modasında stil olarak “business casual” adıyla da anılıyor. Bir yandan serbest bir stil oluştururken diğer yandan resmiyeti de elden bırakmayan business casual kombinlerde, yine klasik parçalar kullanılmakla birlikte kravat pek tercih edilmiyor. Tümüyle klasik görünümden farklı olarak, bu stilde desenli gömlek kullanımı da ölçülü olmak kaydıyla daha özgür.

2.2.1. Desen ve Kalıp Önerileri

  • Düz renk regular fit/slim fit klasik pantolonlar & Düz renk klasik regular fit veya slim fit gömlekler
  • Düz renk regular fit/slim fit klasik pantolonlar & Desenli klasik regular fit veya slim fit gömlekler
  • Çizgili regular fit/slim fit klasik pantolonlar & Düz renk klasik regular fit veya slim fit gömlekler
  • Ekoseli regular fit/slim fit klasik pantolonlar & Düz renk klasik regular fit veya slim fit gömlekler

2.2.2. Renk Önerileri

  • Siyah pantolon & Beyaz / açık mavi / parlament mavisi / bordo gömlekler
  • Lacivert pantolon & Beyaz / açık mavi / uçuk pembe / bordo gömlekler
  • Mavi pantolon & Beyaz / açık mavi / uçuk pembe gömlekler
  • Füme pantolon & Beyaz / açık mavi / uçuk pembe / açık gri gömlekler
  • Açık gri pantolon & Beyaz / açık mavi / uçuk pembe / siyah gömlekler
  • Kahverengi pantolon & Beyaz / krem / açık mavi / açık pembe / açık yeşil gömlekler

2.3. Hem Klasik Hem Sportif Gömlek Pantolon Kombinleri

“Kombinim resmi bir ortam için yeterli ciddiyette olsun ama rahat ve sportif kişiliğimi de yansıtsın.” diyorsanız, her iki beklentiyi de dengeyle karşılayan smart casual kombinler tam size göre! Zaten biliyorsunuz, gömlek pantolon kombinleri erkek klasik giyimine özel değil. Bu ikiliyi günlük kombinler için de temel parçalar olarak saymak mümkün. Üstelik günlük şıklığı esas alan smart casual stilinde, erkek keten pantolon gömlek kombinlerini ve erkek jean pantolonları da gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

2.3.1. Kumaş, Desen ve Kalıp Önerileri

  • Düz renk süper slim fit klasik pantolonlar & Düz renk ya da desenli relax fit/regular fit/slim fit klasik kumaş gömlekler
  • Desenli süper slim fit klasik pantolonlar & Düz renk relax fit/regular fit/slim fit klasik kumaş gömlekler
  • Düz renk chino pantolonlar & Düz renk ya da desenli relax fit/regular fit/slim fit klasik kumaş gömlekler
  • Düz renk chino pantolonlar & Relax fit/regular fit denim veya keten gömlekler
  • Desenli chino pantolonlar & Düz renk relax fit/regular fit/slim fit klasik kumaş gömlekler
  • Desenli chino pantolonlar & Relax fit/regular fit denim veya keten gömlekler
  • Düz renk keten pantolonlar & Düz renk ya da desenli relax fit/regular fit/slim fit klasik kumaş gömlekler
  • Düz renk keten pantolonlar & Relax fit/regular fit denim veya keten gömlekler
  • Desenli keten pantolonlar & Düz renk relax fit/regular fit/slim fit klasik kumaş gömlekler
  • Desenli keten pantolonlar & Relax fit/regular fit denim veya keten gömlekler
  • Slim fit/süper slim fit yırtıksız, düz renk veya çok az yıkama efektli kot pantolonlar & Düz renk ya da desenli relax fit/slim fit klasik kumaş gömlekler
  • Slim fit/süper slim fit yırtıksız, düz renk veya çok az yıkama efektli kot pantolonlar & Desenli relax fit/slim fit denim veya keten gömlekler

2.3.2. Renk Önerileri

Erkek kombinleri günlük giyimde dahi belli başlı renklerin dışına pek çıkmıyor desek, sanıyoruz ki yanılmayız. O halde hemen tüyomuzu verelim: Daha önceki başlıklarda sunduğumuz renk eşleştirme önerilerini smart casual kombinleriniz için de gönül rahatlığıyla uygulayabilirsiniz. Bunlara ek olarak, özellikle de siyah gömlek erkek kombinleri konusunda dikkat çekmek istediğimiz bir nokta var:

Eğer smart casual stilini benimseyip siyah gömlek giymek istiyorsanız, erkek pantolon seçiminizi açık gri, hâkî, krem rengi, vizon ve bej renklerden yana da yapabilirsiniz. Çok açık renkli ve ağartılmış olmamak şartıyla, kot pantolonlarınızı da giyebilirsiniz.

2.4. Sportif ve Rahat Gömlek Pantolon Kombinleri

Ve artık, resmiyetten tamamen sıyrılmak isteyenlerin beklediği o kısımdayız! İşte şimdi partilerin, özel davetlerin, romantik gündüz buluşmalarının, brunch’ların ve keyifli hafta sonu etkinliklerinin zamanı! O halde, klasik görünüme kaçmadan gömlek kombini yapmanın ipuçları gelsin:

2.4.1. Kumaş, Desen ve Kalıp Önerileri

  • Düz renk chino pantolonlar & Düz renk veya desenli relax fit/regular fit denim veya keten gömlekler
  • Desenli chino pantolonlar & Düz renk relax fit/regular fit denim veya keten gömlekler
  • Düz renk keten pantolonlar & Düz renk veya desenli relax fit/regular fit denim veya keten gömlekler
  • Desenli keten pantolonlar & Düz renk relax fit/regular fit denim veya keten gömlekler
  • Slim fit/süper slim fit düz renk veya yıkama efektli kot pantolonlar & Düz renk ya da desenli relax fit/slim fit gömlekler
  • Slim fit/süper slim fit düz renk veya yıkama efektli kot pantolonlar & Desenli relax fit/slim fit denim veya keten gömlekler

2.4.2. Renk Önerileri

Konu sportif ve rahat giyim olunca, zevklerinizi ve tercihlerinizi dilediğiniz gibi yansıtmakta elbette özgürsünüz! Bu noktada sadece, göz yormayan seçimler yapmaya ve kombininizde tümüyle aynı rengin tonlarını kullanmamaya özen gösterebilirsiniz.

3) Mevsimlere Göre Erkek Gömlek Pantolon Kombinleri

Giyim markaları ilkbahar-yaz sezonunda daha hafif ve hava geçirgenliği yüksek kumaşlarla üretim yaparken, sonbahar-kış sezonunda ise daha çok vücut sıcaklığını koruyacak kumaşlara ağırlık veriyor. Hadi, bu konuyu biraz daha detaylandıralım:

3.1. Sonbahar Kış Gömlek Pantolon Kombinleri

  • Klasik Giyim: Yünlü klasik pantolon & Klasik kumaş gömlek
  • Business Casual Giyim: Yünlü/kadife klasik pantolon & Klasik kumaş/kadife gömlek
  • Smart Casual ve Spor Giyim: Kadife/kot pantolon & Klasik kumaş gömlek/oduncu gömleği/shacket gömlek/kadife gömlek

Sonbahar kış sezonunda, erkek klasik giyiminde yalnızca alt ve dış giyim için farklı kumaş alternatifleri üretiliyor. Çünkü üst giyimde gömlekler, genellikle kazaklar ve yeleklerle eşleştiriliyor. Eğer tamamen klasik ya da business casual giyim tercih ediyorsanız, soğuk aylarda yünlü takım elbiseleri veya sadece yünlü klasik pantolonları tercih edebilirsiniz.

Konu smart casual ve spor giyime gelince ise, tıpkı pantolon tercihleri gibi üst giyimde de pek çok erkek gömlek alternatifi bulunuyor. Kalın kumaşlara sahip oduncu gömleklerini ve shacket gömlekleri bunlara örnek olarak göstermek mümkün. Bu noktada tek önerimiz, gömlek seçiminiz ne olursa olsun; tercihinizi hâkim yaka yerine klasik yakalı modellerden yapmanız.

3.2. İlkbahar Yaz Gömlek Pantolon Kombinleri

  • Klasik Giyim: Keten klasik pantolon & Keten/pamuklu gömlek
  • Business Casual Giyim: Chino/keten klasik pantolon & Keten/pamuklu gömlek
  • Smart Casual Giyim: Keten/chino/kot pantolon & Klasik yaka veya hâkim yaka keten/denim/pamuklu gömlek
  • Spor Giyim: Keten/kot/spor pantolon & Klasik yaka veya hâkim yaka keten/denim/pamuklu gömlek

Takım elbise pantolonları ve tek parça olarak alabileceğiniz diğer klasik pantolonlar, genellikle sentetik kumaş karışımlı oldukları için sıcak havalarda ciltte rahatsızlık hissine yol açabiliyor. Bu nedenle klasik giyiniyorsanız, ilkbahar ve yaz aylarında keten takım elbiseleri tercih edebilirsiniz. Pantolonda ise tercihinizi yine keten veya chino gibi pamuklu modellerden yana yapabilirsiniz.

Gömlekler söz konusu olduğunda ise klasik, casual veya spor fark etmeksizin tüm stiller için benzer seçenekleri önerebiliriz. Çünkü klasik kumaş gömlekler de aynı şekilde, ideal bir parlaklığa sahip olmaları için genellikle sentetik karışımlı kumaşlardan üretiliyor. Bu da kumaşın nem emiciliğini azalttığı için yaz aylarında fazla terlemeye yol açabiliyor. Özetle; klasik yakalı veya hâkim yaka keten, pamuklu ve denim gömlekler, ilkbahar ve yaz aylarında konforunuz için en ideal seçenekler.

İmajınızı güçlendirmek için aradığınız en seçkin parçalar, Beymen erkek giyim kategorisinde birbirinden şık alternatifleriyle sizi bekliyor. Keşfetmek için daha fazla geç kalmayın!

 

Comments are closed.