Ana Kucağı Tavsiyesi: 8 Tercih Edilen Model

Tatlı bebeğinizi sevgi dolu kollarınıza aldığınızda hissettiğiniz sıcaklığın ve şefkatin yeri doldurulamaz. Ancak bu bu duygudan ilhamla üretilen en iyi ana kucağı modelleri sayesinde, içiniz her koşulda rahat edebilir!

Çiçeği burnunda her anne, aynı anda hem bebeğinin ihtiyaçlarına hem de diğer işlere yetişmenin ne kadar yorucu olduğunu çok iyi bilir. Dinlenmek ya da ilgilenilmesi gereken başka sorumlulukların üstesinden gelmek için bebeği önce rahat ve güvende tutmak gerekir. İşte “ana kucağı” denilen kurtarıcılar da tam olarak bu noktada devreye giriyor! Bebeği konforlu ve güvenli bir şekilde sarıp sarmalayan ana kucağı modelleri, annelerin imdadına yetişerek bebeklere keyifli bir dinlence ortamı sunuyor.

1) Ana Kucağı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Ana kucağı, bebekler için oturmayı öğrenmeden önceki ilk altı aylık süreçte tercih ediliyor. Bu ürünleri, bebeklerin tüm vücudunu destekleyen yumuşak ve içi dolgulu kumaşla kaplanmış bir çerçeve olarak tanımlamak mümkün. Bu basit tasarımlı gereçler, bebeği tıpkı annesinin kucağındaki gibi hafifçe sallıyor ve onu huzurlu bir kucak misali sarıyor. Tabii bu noktada, ana kucağı seçiminde nelere dikkat etmek gerektiğini bilmek de bir hayli önemli.

1.1. Güvenlik

Bebeğiniz için en iyi ana kucağı modelini ararken üzerinde durmanız gereken başlıca nokta güvenlik! Bu yüzden alacağınız ürünün bebeğinize zarar vermeyecek şekilde tasarlanmış olmasına dikkat etmelisiniz. Ana kucağının sağlamlığının yanı sıra, bebeğinizi düşmekten korumak için emniyet kemerine sahip olmasına da önem vermelisiniz. Ayrıca, ana kucağının kaygan zeminlerde bebeğin ileri geri hareketinden dolayı kaymaması adına kauçuk veya silikon tabanlı ürünlere yönelmelisiniz.

1.2. Konfor

Bebekler ana kucağının içinde mışıl mışıl uyumayı çok seviyor. Ancak ana kucağı yeterince rahat değilse, ne yazık ki bebeğinizin huzursuz olma ihtimali de çok yüksek. Bu sebeple, ana kucağı seçerken bebeğinize aradığı rahatlığı verecek kalitedeki yumuşak kumaşları tercih etmeniz gerekiyor. Ayrıca ürünün kafa kısmında bir baş desteği bulunmasına da özen göstermelisiniz.

1.3. Yapı

Ana kucağı seçiminde ebeveynlerin özellikle üzerinde durması gereken faktörlerden bir diğeri de yapısal özellikler! Çünkü bebekler henüz gelişmekte olan hassas bir iskelete sahip. Bu nedenle alınacak olan ana kucağında gövde bölümünün, bebeklerin omurilik gelişimlerini destekleyecek şekilde esnek olması gerekiyor. Aynı zamanda bebeklerin bu kullanışlı yardımcının içindeyken rahat etmesi ve dengede kalabilmesi de önemli. Bunun için ana kucağının tabanının da yeterli genişliğe sahip olmasına dikkat edilmeli.

1.4. Malzeme Kalitesi

Bir ana kucağına sahip olduğunuzda, bebeğinizin onunla geçireceği sürenin pek de kısa olmayacağını bilmelisiniz. Bu nedenle olası seçenekleri değerlendirirken, ürünlerin bebeğinizin cildine uyumlu tekstil malzemelerinden üretilmiş olmasına özen göstermelisiniz. Bugün güvenilir markalar, ana kucağı modellerini imal ederken bebek tarafından çiğnenmesinde herhangi bir sakınca bulunmayacak yüzey malzemelerini tercih ediyor. Aynı zamanda kullanılan malzemenin pişik gibi herhangi bir cilt sorununa neden olmaması da gerekiyor.

1.5. Temizlik

Bebeğin içinde geçireceği süreye bağlı olarak kullanılan ana kucağının sık sık temizlenmesi gerekebiliyor. Bundan dolayı ana kucağının koltuk kılıfının pratik bir şekilde çıkarılabilmesi, üretildiği kumaşın kolay temizlenebilir olması ve makinede yıkamaya uygun olup olmadığı gibi bazı özelliklerin üzerinde durmak önem taşıyor.

1.6. Taşınabilirlik

Bebekler ana kucağının rahatlığına alıştıkları zaman, yapacağınız seyahatlerde bu taşıyıcılar artık adeta eliniz kolunuz olacak. Dolayısıyla hem taşınması hem de saklanması kolay olan ergonomik ve modüler ana kucağı modelleri, size günlük hayatta oldukça büyük kolaylık sağlayabilir.

1.7. Ağırlık

Ana kucağı seçiminde bebeğinizin ağırlığına göre bir model seçmek de çok önemli! Çünkü bebekler olağan gelişimleri doğrultusunda günden güne kilo alıyor. Bu da kullanılan ana kucağının birkaç ay sonra yetersiz kalmasına sebep olabilir. Ayrıca ana kucağının maksimum ağırlık kapasitesi bebeğin uyuma, oynama ve dinlenme gibi aktivitelerine göre değişebiliyor.

2) En Çok Tercih Edilen Ana Kucağı Modelleri

Söz konusu bebeğiniz olduğunda, onu sizin kollarınızda değilken de şefkatle sarıp sarmalayacak bir yardımcı aramanız çok doğal! Neyse ki hem annelerin hem de bebeklerin her türlü ihtiyacına yönelik dizayn edilmiş pek çok ana kucağı modeli bulunuyor. İşte onlardan sekiz tanesi!

En Çok Tercih Edilen Ana Kucağı Modelleri Tablosu

Modeller Yaş Aralığı Maksimum Taşıma Kapasitesi Hareket Mekanizması Temizlik Ek Özellikler
Babybjörn Sallanan Ana Kucağı 0-2 yaş Oyun: 13 kg

Dinlenme: 10 kg

Uyku: 7 kg

Bebeğin kendi hareketiyle sallanıyor. Kolayca çıkarılabilen kılıf elde ya da makinede 40 dereceye kadar yıkanabilir. Ergonomik oturma kısmı – Oyun, dinlenme ve uyku pozisyonu
Babybjörn Oyuncaklı Ana Kucağı 0-2 yaş Oyun: 13 kg

Dinlenme: 10 kg

Uyku: 7 kg

Bebeğin kendi hareketiyle sallanıyor. Kolayca çıkarılabilen kılıf elde ya da makinede ılık suyla yıkanabilir. Ergonomik oturma kısmı – Oyun, dinlenme ve uyku pozisyonu – Çıkarılabilir oyun barı
Babybjörn Dönen Oyuncaklı Ana Kucağı 0-2 yaş Oyun: 13 kg

Dinlenme: 10 kg

Uyku: 7 kg

Bebeğin kendi hareketiyle sallanıyor. Kolayca çıkarılabilen kılıf elde ya da makinede 40 dereceye kadar yıkanabilir. Ergonomik oturma kısmı – Oyun, dinlenme ve uyku pozisyonu – Çıkarılabilir oyun barı
Babybjörn 3D Kumaşlı Ana Kucağı 0-2 yaş Oyun: 13 kg

Dinlenme: 10 kg

Uyku: 7 kg

Bebeğin kendi hareketiyle sallanıyor. Kolayca çıkarılabilen kılıf elde ya da makinede ılık suyla yıkanabilir. Ergonomik oturma kısmı – Oyun, dinlenme ve uyku pozisyonu – Ultra yumuşak ve esnek 3D kumaş teknolojisi
Babybjörn Taşıma Çantalı Ana Kucağı 0-2 yaş Oyun: 13 kg

Dinlenme: 10 kg

Uyku: 7 kg

Bebeğin kendi hareketiyle sallanıyor. Kolayca çıkarılabilen kılıf elde ya da makinede 40 dereceye kadar yıkanabilir. Ergonomik oturma kısmı – Oyun, dinlenme ve uyku pozisyonu – Katlanabilir kompakt tasarım – Taşıma çantası
4 Moms Elektrikli Ana Kucağı Yenidoğandan itibaren 9 kilograma kadar olan bebekler 9 kg Elektrikle çalışıyor ve hareketleri akıllı telefon üzerinden kontrol edilebiliyor. Kolayca çıkarılabilen kılıf elde ya da makinede yıkanabilir. 3 adet çift yönlü oyuncak – 5 farklı sallanma hareketi – 5 farklı hız – Müzik
Gezenbebe Ev Tipi Ana Kucağı Yenidoğandan itibaren 9 kilograma kadar olan bebekler 9 kg Bebeğin kendi hareketiyle sallanıyor. Kolayca çıkarılabilen kılıf elde ya da makinede yıkanabilir. Ergonomik oturma kısmı – Oyuncak koymak için bölme
Maxi-Cosi Oto Koltuğu Ana Kucağı 0-1 yaş 13 kg Bebeğin kendi hareketiyle sallanıyor. Kolayca çıkarılabilen kılıf elde ya da makinede 30 dereceye kadar yıkanabilir. Yan darbelere karşı koruma – Oto koltuğu olarak kullanım imkanı – Bebek arabası ve pusete uyumluluk

 

2.1. Babybjörn Sallanan Ana Kucağı

60 yıllık tecrübesi ve pediatristlerle yaptığı çalışmalarla Babybjörn, anne ve babaların her türden beklentisini karşılayacak ana kucağı modelleri üretiyor. Bunlardan biri olan Bliss Dusty Pink Pamuk Petal Ana Kucağı, bebeğinizin narin cildine zarar verecek hiçbir madde içermiyor. Üstelik üretim sonrası Oekoteks 100 Standardı 1’inci Sınıf’a göre test edilerek onaylanıyor.

Oyun, dinlenme ve uyku olmak üzere üç pozisyonda ayarlanabilen Babybjörn ana kucağının maksimum ağırlık kapasitesi her pozisyon için ayrıca belirleniyor. Oyun esnasında 13 kilogram olan uygun ağırlık, dinlenme için 10, uyku için ise 7 kilogram olarak hesaplanıyor. Markanın bu modeli, bebeğin doğal hareketleriyle sakince sallanarak vücut farkındalığının ve motor becerilerinin gelişmesine katkıda bulunuyor. Ürünün oturma kısmı ise ergonomik olarak bebeğin vücuduna göre şekilleniyor.

2.2. Babybjörn Oyuncaklı Ana Kucağı

Babyjörn’ün Bliss Soft Light Grey Oyuncaklı Ana Kucağı, 2 yaşına kadar olan 3 buçuk ila 13 kilo arasındaki bebeklere hitap ediyor. Pamuklu ve yumuşacık kumaşıyla bebeklerin cildini rahat ettiren bu ürün, vücut hareketlerine göre kendiliğinden sallanıyor. Bu sayede kendi başına eğlenen bebeğinizin yüzünde açan gülücüklerin yanı sıra kaba motor becerileri de gelişiyor. Özel olarak tasarlanan takılıp çıkarılabilen oyun barı ise, bebeğin hem ince motor becerilerini hem de fiziksel yeteneklerini keşfetmesini destekliyor.

2.3. Babybjörn Dönen Oyuncaklı Ana Kucağı

Babyjörn’ün kendiliğinden sallanacak şekilde tasarlanmış bir diğer model olan Bliss Anthracite Pamuk Petal Ana Kucağı, yaprak desenli tasarımında doğadan ilham alıyor. Bebeklerin hassas cildi için alerjen ve zararlı hiçbir madde içermeyen kumaşlara sahip bu ürün, dönen oyuncaklarıyla bebeklerin ilgisini çekmeyi başarıyor. Ürün oyun, dinlenme ve uyku pozisyonları için sırasıyla 13, 10 ve 7 kilograma kadar olan bebeklere göre üretiliyor. Bu modeli de 2 yaşına kadar güvenle kullanmak mümkün!

2.4. Babybjörn 3D Kumaşlı Ana Kucağı

Babybjörn Balance Bliss Light Beige Cotton 3D Jersey Ana Kucağı da bebeklerin hareketiyle hafifçe sallanarak, onların huzurlu ve mutlu bir gelişim sürdürmelerine yardımcı oluyor. Bununla birlikte motor becerilerinin gelişmesine de katkı sağlıyor. Yenidoğanlar için ideal olacak şekilde geliştirilmiş özel 3D kumaşa sahip olan bu üründe, hava akışını ideal şekilde sağlayacak üç ayrı katman bulunuyor.

2.5. Babybjörn Taşıma Çantalı Ana Kucağı

Ana kucağı bebeğinizi yalnızca evinizde değil, gideceğiniz her yerde rahat ettirecek konforu, güveni ve rahatlığı sunuyor. Özellikle sık seyahat eden biriyseniz, seçtiğiniz ana kucağının kolay taşınabilecek bir model olması önem taşıyor. Babyjörn’ün bu ihtiyaca uygun olarak tasarladığı Bliss Anthracite Taşıma Çantalı Ana Kucağı modeli, bebeğinizle yapacağınız yolculuklarda size kolaylık sağlamayı vadediyor.

Ürünün çantası, ince fakat dayanıklı polimerden üretiliyor ve titizlikle geliştirilmiş tutacağı sayesinde rahatça kavranarak taşınabiliyor. Üstelik çantayı sadece seyahatlerde değil, ana kucağını evde temiz kalacak şekilde saklamak için kullanmak da mümkün! Elbette, bu model de Babybjörn markasının nefes alabilen kaliteli kumaş yapısını, ergonomik tasarımını ve üç farklı pozisyonda kullanılabilme gibi sabit özelliklerini taşımaktan geri kalmıyor.

2.6. 4 Moms Elektrikli Ana Kucağı

Tüm 4 Moms ürünleri, uzman doktorların ve yüzlerce bebek sahibi ailenin görüşü dikkate alınarak dizayn ediliyor. Bunlardan biri olan Mamaroo 4.0 App Dark Grey Ana Kucağı, elektrikle çalışıyor ve annenin bebeğini kucağında sallarken yaptığı hareketleri taklit ediyor. Bu esnada sunduğu beş farklı hareket ve beş farklı hız seçeneği sayesinde 25 farklı kombinasyona da olanak tanıyor.

Ürünün üzerinde asılı olarak çift yönlü oyun topları bulunuyor. Bu topların bir yüzü, 4 aydan sonraki bebeklere hitap ediyor. Topların renkli olan öbür yüzü ise yalnızca renkleri seçebilen 4 aydan küçük bebeklere hitap ediyor. Böylelikle marka, yenidoğanların görsel becerilerini artırmaya katkı sağlamayı hedefliyor.

2.7. Gezenbebe Ev Tipi Ana Kucağı

Gezenbebe markasının birinci sınıf kayın ağacından üretilen ev tipi Bouncy Mist Ev Tipi Ana Kucağı, bebeğinizin kendi kendini sallaması için ideal bir kullanım sunuyor. 9 kilograma kadar olan bebeklerin ağırlığını oturma alanına eşit şekilde dağıtan bu ürün, maksimum konfor sağlıyor. Bununla birlikte, ürünün arkasında oyuncak konulması için tasarlanmış özel bir bölme de bulunuyor. Lisans sahibi özel tasarımıyla Bouncy Mist, emniyet tokalarında dahi bebeklerin cildine zarar verecek kimyasallar kullanmıyor.

2.8. Maxi-Cosi Oto Koltuğu Ana Kucağı

Avrupa Birliği güvenlik standartlarına göre üretilen Maxi-Cosi Cabrio Fix Adac’lı Essential Black Ana Kucağı, diğer ana kucaklarından farklı olarak özel araçla yapılan yolculuklarda oto koltuğu olarak kullanılabiliyor. Ürün, yan darbelere karşı koruma sistemiyle güvenli bir yolculuk sunmasının yanı sıra markanın bebek arabaları ve pusetleriyle de uyum sağlıyor. Böylece seyahatler için bir hayli kolaylık sunuyor.

Bebeğiniz söz konusu olduğu zaman ince eleyip sık dokumak sonuna kadar hakkınız! Beymen, bu hassasiyetinizi düşünerek kalitesinden ödün vermeyen markaların özenle tasarlanmış ana kucağı modellerini sizin için bir araya getiriyor. Daha yakından keşfedin!

 

Comments are closed.