Kıvırcık Saç Bakım Rehberi

Kıvırcık saçlarınızla girdiğiniz her ortamda dikkatleri üzerinize çektiğinizi tahmin edebiliyoruz. Peki, bir şans gibi bahşedilen bu doğal güzelliği en iyi şekilde nasıl parlatabileceğinizi biliyor musunuz? Beymen editör ekibi olarak sizin için hazırladığımız kıvırcık saç bakım rehberi, tüm soru işaretlerinize yanıt olacak!

“Zahmetsiz güzellik olmaz.” sözü, acaba ilk olarak siz kıvırcık saçlılar için söylenmiş olabilir mi? Çünkü hem saç yoğunluğunun hem de göz kamaştıran buklelerin âlâsı sizde! Böylesine zahmetli bir saç tipine sahip olup her daim hoş görünmek ise arka planda elbette büyük bir özeni gerektiriyor. Fakat pek çok kıvırcık saçlı birey, bukleleriyle en iyi şekilde nasıl anlaşabileceğini hala tam olarak bilemiyor. Yoksa siz de onlardan biri misiniz? O halde sizi hemen yazımızın devamına alalım!

1. Adım Adım Kıvırcık Saç için Bakım Rutini 

Her saç tipinde olduğu gibi kıvırcık saçlar da özel bir bakım rutini gerektiriyor. Hatta buklelerin görünümünü ve yapısını korumak için etkili bir kıvırcık saç bakım rutinine sahip olmak ekstra önem taşıyor. Eğer kıvırcık saç rutininizi nasıl planlayabileceğinize dair kararsızlık yaşıyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

1.1. Temizleme

  • Kıvırcık saçlarınız için mutlaka saç tipinize uygun bir şampuan ve saç kremi kullanmalısınız. Böylece saçlarınızı buklelerinize zarar vermeden temizleyebilir ve saçınıza ihtiyaç duyduğu doğru bakımı sunabilirsiniz.
  • Kıvırcık saçlarınızın kurumasını ve yapısının zarar görmesini önlemek için yıkama işlemini haftada 2-3 kez ile sınırlandırabilirsiniz.
  • Şampuanı mutlaka saç diplerinize masaj yaparak uygulamalısınız. Kıvırcık saçlara özel saç kreminizi ise asla diplere getirmemelisiniz. Aksi takdirde saçlarınızda yağlanma, kepeklenme ve ağırlaşma problemi yaşayabilirsiniz.

1.2. Nemlendirme

  • Saçlarınızın her daim yumuşak, parlak ve pürüzsüz görünmesini istiyorsanız mutlaka nemlendirici etkili saç bakım ürünleri kullanmalısınız. Hem duştaki durulanan saç kreminizi hem de duş sonrasındaki durulanmayan saç kreminizi nemlendirici içerikli seçerek buklelerinizin kusursuzluğunu koruyabilirsiniz.
  • Haftalık olarak saç maskesi uygulayarak saçlarınızın görünümünü ve yapısını desteklemeye devam edebilirsiniz. Bunun için kıvırcık saç bakım ürünleri kategorisinde yer alan nemlendirici etkili ve bukle belirginleştirici maske çeşitlerini seçmeniz son derece önemli.

1.3. Kurutma

  • Saçlarınız için ideal saç bakım ürünlerini kullandıktan sonra kurulama işlemine geçebilirsiniz.
  • Kıvırcık saçlarınızın kırılmasını, kabarmasını ve buklelerinizin zarar görmesini istemiyorsanız saçlarınızı havluyla hızlı ve sert bir şekilde kurulamamalısınız. Havlunuzla saçlarınızdaki fazla nemi alarak daha doğal bir kurutma işlemi yapmanız mümkün.
  • Saçlarınızın nemini havluyla aldıktan sonra kendiliğinden kurumaya bırakmayacaksanız fön makinesiyle nazik bir kurutma işlemi yapabilirsiniz. Kıvırcık saç tellerinizi korumak için vigolu saç kurutma makinesi kullanabilirsiniz. Bu sayede buklelerinizi de çok daha belirgin hale getirmeniz mümkün.

1.5. Şekillendirme

  • Saçlarınızı normal ya da vigolu saç kurutma makinesiyle kuruttuktan sonra dilerseniz ekstra bir şekillendirme işlemi yapabilirsiniz. Elbette bu aşamada kıvırcık saçlara uygun saç şekillendiriciler tercih etmeniz çok önemli.
  • Örneğin; kıvırcık saçlara uygun saç bakım kremi, köpüğü veya jölesi kullanarak saç şeklinizi çok daha belirgin ve etkileyici hale getirebilirsiniz. Bu ürünleri parmaklarınıza aldıktan sonra hafifçe ısıtmayı unutmayın. Bu sayede ürünün saç tellerinize daha iyi nüfuz etmesini sağlayabilirsiniz.

2. Kıvırcık Saçların Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Kıvırcık saçlarınızın bakımı için mutlaka saç tipinize uygun ürünleri kullanmalısınız. Yoğun neme ihtiyaç duyan saçlarınızı besleyecek bir şampuan ve buklelerinizi çok daha belirgin hale getirecek bir saç kremi ile en önemli adımları tamamlayabilirsiniz.
  • Kıvırcık saçlar doğal olarak diğer saç tiplerinden daha kuru olabildiği için günlük bakım rutininize nemlendirici saç bakım serumu veya yağı ekleyebilirsiniz.
  • Saçlarınızın ekstra kurumasının önüne geçmek için sülfat ve paraben gibi kurutucu kimyasallar içermeyen saç bakım ürünlerini tercih etmelisiniz.
  • Saçlarınızı koparmamak ve buklelerinizin görünümünü bozmamak için sert fırçaları kullanmaktan kaçınmalısınız. Bunun yerine geniş dişli bir tarak kullanarak kıvırcık saçlarınızı çok daha kolay tarayabilirsiniz.
  • Saçlarınızı yüksek ısı yerine düşük ısıda kurutmaya özen göstermelisiniz. Aksi takdirde saçlarınızın doğal bukle görünümüne zarar verebilirsiniz. Saçlarınıza ısı uygulayacağınız zaman koruyucu saç bakım ürünlerini kullanabilirsiniz.
  • Satın aldığınız saç bakım ürünlerinin saçları ağırlaştırmayan formülde olmasına özen göstermelisiniz. Aksi takdirde halihazırda yeterince ağır olan kıvırcık saçlarınızı bu ürünlerle daha da ağır hale getirebilirsiniz.
  • Kuaförde uygulatacağınız veya evde kendiniz kullandığınız bakım maskelerinin ya da saç ürünlerinin içeriğinde keratin olmamasına dikkat edebilirsiniz. Keratin kıvırcık saçları düzleştirerek buklelerinizin görünümünü kalıcı olarak bozabilir.
  • Kıvırcık saçlar daha fazla kırılmaya ve kopmaya meyilli olduğu için saçlarınızı düzenli aralıklarla kestirmeyi ihmal etmemelisiniz. Böylece daha sağlıklı ve bakımlı saçlara sahip olabilirsiniz.

3. Kıvırcık Saçların Elektriklenmemesi için Ne Yapılmalıdır?

Kıvırcık saçların elektriklenmemesi için saçlara düzenli olarak nem desteği sunmak gerekiyor. Saçları nemlendiren ve yumuşatan şampuan, krem, maske ve yağlarla saçlarınızın kurumasının ve dolayısıyla kabarıp elektriklenmesinin önüne geçebilirsiniz. Kıvırcık saçlar halihazırda son derece hacimli olduğu için bu saç tipini yüksek ısıyla kurutmak da saçları fazlasıyla elektriklendiriyor. Bu sebeple saçlarınızı ya düşük ısıyla ya da tamamen doğal şekilde kurutmalısınız.

Kıvırcık saç tipine uygun olmayan tarakları kullanmak da elektriklenme problemine sebebiyet verebilir. Geniş ve yumuşak dişli taraklar kullanarak bu sorunun önüne geçebilirsiniz. Aynı zamanda gece yatarken ipek veya saten ipek saç bonesi kullanarak buklelerinizi koruma altına alabilirsiniz. Böylece sabah aynada kendinizi ekstra kabarık saçlarınızın arasından selamlamaktan da kurtulabilirsiniz. 🙂

3.1. Kıvırcık Saç Nasıl Nemlendirilir?

Kıvırcık saçlarınızı nemlendirmek için tüm saç bakım rutininizi nemlendirici içerikli ürünlerle oluşturmanızda fayda var. Bunun için Hindistan cevizi yağı, avokado yağı, argan yağı, tatlı badem yağı ve E vitamini gibi içeriklerle zenginleştirilmiş ürünleri tercih edebilirsiniz. Sabah ve akşam saçlarınızı tararken nemlendirici saç serumu kullanabilir ve haftada 1-2 kez nemlendirici saç maskesi uygulamaya özen gösterebilirsiniz.

4. Kıvırcık Saç Nasıl Şekillendirilir?

Kıvırcık saçlarınızı şekillendirmek için mutlaka bakım ürünlerinden destek almalı ve doğru şekillendiriciyi kullanmalısınız. Şekillendirme işlemine başlamadan önce saçlarınıza ihtiyaçlarınıza uygun jel, köpük ya da ısı koruyucu serum uygulayabilirsiniz. Ardından saçlarınızı bölümlere ayırarak şekillendirme işlemine başlayabilirsiniz. Vigo yani difüzör ile saçlarınızın uçlarından üst kısımlarına doğru şekillendirme yapabilirsiniz. Son aşamada sabitleyici saç spreyi kullanmayı unutmayın.

4.1. Kıvırcık Saç Nasıl Taranmalıdır?

Kıvırcık saçları mutlaka ıslakken ya da hafif nemliyken taramak gerekiyor. Çünkü bu saç tipini kuruyken taramak buklelerin bozulmasına ve saçın fazlasıyla kabarmasına yol açıyor. Canınızın yüksek ihtimalle yanacak olması da cabası. Bu sebeple kıvırcık saçlarınızı duştan sonra ya da normal bir zamanda hafifçe ıslatarak uçlardan üstlere doğru geniş dişli bir saç fırçası veya tarak ile nazikçe taramalısınız. Saçlarınız çok karışıyorsa ve tararken zorlanıyorsanız saç açıcı spreylerden yardım alabilirsiniz.

4.2. Kıvırcık Saç Saç Kurutma Makinesi ile Nasıl Kurutulur?

Kıvırcık saçı klasik saç kurutma makinesiyle kurutmak çok uzun sürebilir ve dolayısıyla çok yorucu olabilir. Fakat elinizde vigo yoksa saçlarınızı bölümlere ayırdıktan sonra saç kurutma makinesini üstten tutarak saçlarınızı kurutabilirsiniz. Kurutma makinesini alttan tutarsanız saçlarınız çok fazla kabarabilir ve elektriklenebilir, dikkat edin.

4.3. Erkekler için Kıvırcık Saç Bakımı İpuçları

Yukarıda sıraladığımız tüm bakım önerileri erkekler için de geçerli. Bir erkek olarak ekstradan dökülme problemine karşı önlem alabilirsiniz. Çünkü bildiğiniz üzere erkeklerde saç dökülmesi daha sık görülüyor. Bu ihtimal bir de kıvırcık saçla birleştiğinde saç dökülmesinden muzdarip olabilirsiniz. Fakat endişelenmeyin. Kıvırcık saçlara uygun dökülme karşıtı erkek saç ürünleriyle bu sorunun önüne geçebilirsiniz.

Her saç tipine uygun kaliteli ve lüks kıvırcık saç bakım ürünlerini nerede bulabileceğinizi merak mı ediyorsunuz? Onun yanıtı da belli: Tabii ki Beymen’de! Ünlü kozmetik markalarının kıvırcık saç bakım setlerini ve tekli ürünlerini keşfetmek için geç kalmayın!

 

Yorumlara kapalı

Menu