Beymen ile Saç Şekillendirme İpuçları!

Düz, dalgalı, kıvırcık, boyalı, gür, seyrek, kalın telli, ince telli… Saçın dokusu veya yapısı fark etmeksizin, her şekillendirme işlemi için özenli bir hazırlık süreci gerekiyor. Saçınızı şekillendirmek için en güncel ipuçlarını arıyorsanız, saç stilinizde fark yaratacak püf noktalarını Beymen ile keşfetmeye hazır olun!

Yapılan kombin ve makyaj ne kadar kusursuz olursa olsun, saçlar doğru şekillendirilmediği takdirde çarpıcı bir görünüm elde etmek pek mümkün olmuyor. Dolayısıyla güne hazırlık rutinlerinde saç şekillendirme işlemleri daima ayrı bir zaman alıyor. Ancak hem saç şekillendirici ürünleri tanıyarak ve saçınıza en uygun formülleri seçerek hem de saç şekillendirmenin püf noktalarını öğrenerek, her gün zahmetsizce göz alıcı bir görünüm sergilemeniz mümkün. Hadi öyleyse, daha fazla zaman kaybetmeden Beymen’in saç şekillendirme tüyolarını incelemeye başlayalım!

1. Saç Şekillendirme Ürünleri ve Kullanım Amaçları

Kısa kıvırcık saç şekillendirme, düz saçları kıvırcık yapma ya da kıvırcık saçları düzleştirme… Herkesin saç şekillendirme rutini farklı. Ancak temelde pek çok insan ısısız saç şekillendirmenin pratik ve etkili bir yolunu arıyor. Bunun için de saç köpüğünden saç spreyine, jöleden wax’a kadar tüm saç şekillendirici ürünleri tanımak ve doğru bir şekilde kullanmak gerekiyor.

1.1. Saç Köpüğü: Nedir? Neden Kullanılır?

Saç köpüğü, köpük formdaki yapısıyla saçları ağırlaştırmadan şekillendirmeyi sağlayan hafif yapılı bir saç bakım ürünü. Saç köpüğü saça hacim kazandırmak, dalgaları veya kıvırcıkları belirginleştirmek, saçı şekillendirmek ve saç stilinin uzun süre bozulmadan kalmasını sağlamak için kullanılıyor.

1.2. Saç Spreyi: Nedir? Neden Kullanılır?

Saç spreyi, saçın şeklini korumasına ve sabitlenmesine yardımcı olan bir saç şekillendirme ürünü. Farklı özelliklere sahip birçok saç spreyi çeşidi bulunuyor. Saç nemlendirme spreyi, kolay saç tarama spreyi veya ısı koruyucu saç spreyi olduğu gibi saç şeklini sabitlemeyi sağlayan, saçlara hacim kazandıran veya saçları düzleştiren saç spreyleri de bulunuyor. Saç spreyi veya saç bakım spreyi seçerken saç tipinizi, saç şeklinizi ve elde etmek istediğiniz sonucu göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

1.3. Briyantin: Nedir? Neden Kullanılır?

Briyantin, yağ bazlı bir saç ve sakal şekillendirme ürünü. Briyantin saç, sakal ve bıyığı yumuşatmak, parlaklık vermek ve şekillendirmek için kullanılıyor. Yağ bazlı formülüyle özellikle kuru ve yıpranmış saçlara canlılık ve parlaklık kazandırmak için bu tür ürünler tercih ediliyor.

1.4. Saç Jölesi: Nedir? Neden Kullanılır?

Saç jölesi, saçın şekillendirilmesi ve belirli bir stilde tutulması için kullanılan bir saç şekillendirme ürünü. Saç spreyi ve saç şekillendirme köpüğünden farklı olarak  briyantin-jöle çeşitleri jelatinimsi bir yapıya sahip oluyor. Bu ürünler genellikle saçtaki elektriklenmeyi önlemek, kabarık saçları kontrol altına almak, kıvırcıkları ve dalgaları belirginleştirmek için kullanılıyor. 

1.5. Saç Wax’ı: Nedir? Neden Kullanılır?

Saç wax’ı saçın şeklini korumaya yardımcı olan, elektriklenmeyi ve dağılmayı önleyen bir saç bakım ürünü. Saç wax’ları saçı kontrol altına almak, hacim kazandırmak, bebek saçları sabitlemek ve saça doğal bir parlaklık katmak için kullanılıyor. Bu ürünler jöleden çok daha yoğun bir kıvama sahip oluyor. 

1.6. Tuzlu Saç Spreyi: Nedir? Neden Kullanılır?

Tuzlu saç spreyi, saçların hafif bir hacim ile doğal dokusunu belirginleştirmek için kullanılan bir saç bakım ürünü. Deniz tuzu saç spreyi, saça uygulandığında saçın doğal dalgalarını belirginleştirmeyi ve plajda elde edilen rahat ve zahmetsiz dalgalı saç görünümü yaratmayı sağlıyor.

2. Farklı Saç Tipleri için Saç Şekillendirici Ürünler

Farklı saç tipleri için çeşitli saç şekillendiriciler bulunuyor. Saç tipleri için önerilen saç şekillendirici ürünleri daha yakından inceleyip kendi saçlarınız için en uygun formülü tercih edebilirsiniz.

2.1. Kuru Saçlar için Saç Şekillendirici Ürün Önerileri

Kuru saçlar için uygun saç şekillendirici ürünler seçerken saçı nemlendiren ve besleyen formüllere yönelmek gerekiyor. Kuru saçlar için yoğun nem sağlayan saç spreyi-köpüğü ürünlerinden seçim yapabilirsiniz. Mesela, Paul Mitchell markasının Awapuhi Moisture Mist Saç Spreyi hem saça hem de cilde uygulanabiliyor. İçeriğindeki laktik asit, amino asit, spirulica, plankton ve Hawaii Awapuhi özü sayesinde saç tellerini derinlemesine nemlendirmeye, saçlara ipeksi ve pürüzsüz bir görünüm kazandırmaya yardımcı oluyor. İdeal nem dengesini koruyan saçlar ise daha kolay taranıyor ve şekilleniyor.

L’Occitane markasının Aromakoloji Saç Şekillendirici Balm’ı balsamdan yağa dönüşen yapısı sayesinde saçları nemlendirerek şekillendirmeye yardımcı oluyor. İçeriğindeki shea yağı sayesinde özellikle kuru ve yıpranmış saçlara bakım yaparak saçların daha canlı bir görünüm sergilemesini sağlıyor.

2.2. Boyalı Saçlar için Saç Şekillendirici Ürün Önerileri

Boyalı saçlar zamanla parlaklığını ve canlılığını yitirebiliyor. Saç renginizin daha çarpıcı görünmesini sağlamak ve saçlarınızı eski parlaklığına kavuşturmak için saçları nemlendiren, besleyen ve saç rengini koruyan ürünler tercih etmeniz gerekiyor.  Örneğin; Milk Shake markasının Renkli Durulanmayan Koruyucu Kremsi Köpük ürünü köpükle saç şekillendirmeyi sevenler için ideal. Bu bakım kremi köpüğü Integrity41, hidroglikolik, ayçiçeği çekirdeği ekstresi, antioksidan ve polifenoller bakımından bir hayli zengin. Ayrıca bu saç köpüğü içeriğindeki ahududu, yaban mersini ve mango özleriyle saça parlak ve canlı bir görünüm kazandırırken saç rengini de koruyor.

Moroccanoil markasına ait Shine 100 ml Sprey, saçları güneşin zararlı etkilerinden, tuzlu sudan ve klordan korumaya yardımcı oluyor. Aynı zamanda saç renginin kısa süre içinde akmasını da önlüyor. Bu saç spreyi argan yağı, vitaminler ve antioksidanlarla zenginleştirilmiş formülü sayesinde saçlara parlak ve ışıltılı bir görünüm kazandırıyor.

2.3. İnce ve Düz Saçlar için Saç Şekillendirici Ürün Önerileri

İnce ve düz saçlar için saça hacim kazandıran, saçı ağırlaştırmayan ve düzgün bir görünüm sağlayan formülleri tercih etmek gerekiyor. İnce telli ve düz saçlar genellikle yağlı bir yapıya sahip oluyor. Milk Shake markasının Life Styling Texturizing Spritz Spray ürünüyle saçlarınıza dolgun ve hacimli bir görünüm kazandırırken mat ve duru bir görünümün de keyfini sürebilirsiniz. Uzun süre kalıcı ve hacimli dalgalar yapmayı sağlayan bu sprey, aynı zamanda içeriğindeki aktif bileşenlerle saç renginin solmasını ve saç tellerinin kurumasını da önlüyor.

Nioxin markasının Dolgunlaştırıcı Hacim Spreyi, saça daha dolgun bir görünüm kazandırmaya yardımcı oluyor. Saç şekillendirme işlemini kolaylaştıran bu sprey, zahmetsiz şekilde hacimli dalgalar elde etmeyi sağlıyor. 

2.4. Kıvırcık Saçlar için Saç Şekillendirici Ürün Önerileri

Kıvırcık saç şekillendirmek diğer saç tiplerine kıyasla daha zor olabiliyor. Bukleleri belirginleştirmek, kabarmayı ve elektriklenmeyi önlemek için saçı nemlendiren formülleri tercih etmeniz gerekiyor. Mesela, Aveda markasının Be Curly Bukle Belirginleştirici 200 ml Saç Spreyi, organik aloe vera ve buğday proteini içeren formülüyle bukleleri belirginleştirmeye ve gün boyunca korumaya yardımcı oluyor. Islak ya da kuru saça 25 santimetre (cm) mesafeden püskürterek bukleleri avuç içinde sıkıştırmak yeterli.

Milk Shake markasına ait Lifestyling Amazing Curls & Waves Şekillendirici Hafif Sprey, kıvırcık saçların en büyük sorunlarından biri olan elektriklenmeyi ve kabarmayı kontrol altına almayı sağlıyor. Ultra hafif formülüyle saçları ağırlaştırmadan dalgalı saç şekillendirmeye ve bukleleri belirginleştirmeye yardımcı oluyor. 

2.5. Kısa Saçlar için Saç Şekillendirici Ürün Önerileri

Kısa saç şekillendirmek için wax veya saç pomadı gibi yoğun tutuşlu saç bakım ürünlerini tercih etmek gerekiyor. Bu ürünler saçları şekillendirip hacimlendirirken aynı zamanda saç stilini gün boyunca korumaya da yardımcı oluyor. Mesela, Aveda markasının Brilliant Elektriklenme Karşıtı Saç Pomadı saçları nemlendirirken elektriklenmeyi de önlüyor. İçeriğindeki yasemin, gül, organik karanfil ve bitki esanslarıyla saça bakım yapıyor. Ayrıca saça ipeksi bir görünüm kazandırırken gün boyunca elektriklenmeyi de kontrol altına alıyor.

Depot markasının No. 312 Charcoal Sert Tutuşlu Saç Şekillendirici Wax’ı kremsi yapısıyla saça kolayca uygulanıyor. Küt saç şekillendirme işlemi için ihtiyaç duyulan uzun süreli tutuşu sağlıyor. Böylece kısa saçları kontrol altında tutuyor. 

3. Saç Şekillendirici Ürünlerin Doğru Kullanımı

Saç şekillendirici ürünlerin doğru kullanımı, istenen sonuçları elde etmek ve saç sağlığını korumak için büyük önem taşıyor. Dolayısıyla kadın veya erkek saç şekillendirme ürünü olması fark etmeden doğru miktarı ayarlamaya ve saça doğru teknikle uygulamaya özen göstermelisiniz.

3.1. Doğru Miktarın Ayarlanması

Jöle, wax, briyantin veya saç spreyi/köpüğü kullanırken doğru miktarı ayarlamakla başlamalısınız. Nitekim çok fazla ürün kullanmak saçı ağırlaştırabiliyor ve istenmeyen bir görünüme neden olabiliyor. Saç bakım ürünlerinin kullanım miktarı ürünlerin arkasında belirtiliyor. Herhangi bir saç bakım ürününü saçınıza uygulamadan önce arkasında bulunan kullanım talimatlarını dikkatli bir şekilde okumalısınız.

3.2. Uygulama Tekniği

Saç şekillendirici ürünlerden en iyi sonucu alabilmek için saçlarınızın temiz ve taranmış olması gerekiyor. Eğer kullanacağınız saç şekillendirici ürünün nemlendirici etkisi yoksa öncesinde saçlarınızı nemlendirmenizde fayda var. Nitekim nemli saçlar çok daha kolay taranıyor ve şekil alıyor. Aynı zamanda daha canlı ve parlak bir görünüm sergiliyor.

4. Saç Şekillendirme Öncesi Isı Koruyucu Kullanmanın Önemi

Saç şekillendirme öncesinde ısı koruyucu ürünler kullanmak saç düzleştirici, maşa veya saç kurutma makinesi gibi ısıl işlem uygulayan cihazların saça zarar vermesini engelliyor. Isı koruyucu ürünler sayesinde saç tellerinin kuruması, kırılması ve hasar görmesi önleniyor. Aynı zamanda ısı koruyucu ürünler, saçın doğal nem dengesini korumaya da yardımcı oluyor. Böylece saçın matlaşmasını da engelliyor. 

5. Saç Şekillendirmenin Ustası: Dyson Saç Şekillendirici Ekipman Önerileri

Saçlarınızı şekillendirirken gününüzü riske atmak istemiyor ve kendinizi evden çıkmadan uzman ellere bırakmak istiyorsanız, Dyson saç şekillendirme setleri imdadınıza yetişiyor. Dyson Supersonic saç kurutma makinesi, aşırı ısı kullanmadan saçları hızlı bir şekilde kurutmaya ve şekillendirmeye yardımcı oluyor. Saçlarınızı istediğiniz gibi şekillendirebileceğiniz beş farklı başlık seçeneğiyle Dyson Supersonic, aynı zamanda saç tellerindeki elektriklenmeyi de önlüyor.

Dyson Airwrap saç şekillendirme ve kurutma seti, yine Supersonic gibi saçları kuruturken şekillendirme işlemlerini de yapmayı sağlıyor. Bu Dyson saç şekillendirme seti, Supersonic’ten farklı olarak bukle başlıklarıyla doğal bir dalgalı saç görünümü elde etmeye yardımcı oluyor. Ayrıca yuvarlak hacimli fırçası sayesinde katlı saç şekillendirme işleminde de yüksek performans sunuyor. Dyson saç ailesinin son üyesi Dyson Airstrait ise saçları kuruturken aynı zamanda pürüzsüz bir düzlük elde etmeyi sağlıyor.

Saç şekillendirici bakım ürünlerinden elektronik saç şekillendiricilere… Saç stilinizi yeniden yaratmak için ihtiyaç duyduğunuz tüm ürünler Beymen’de sizi bekliyor!

 

Yorumlara kapalı

Menu