Kışa En Çok Yakışan 10 Kadın Parfümü Önerisi

Havaların soğumasıyla daha çok iç mekanlarda vakit geçirmeye başladığımız bu günlerde, giysi tercihlerimiz gibi parfüm tercihlerimiz de değişiyor. İhtiyacımız olan şey ise iddialı ama bunaltmayan, kendini hissettiren ama sıradan olmayan parfümler. “Bir kış parfümü nasıl olmalı?” sorusunu sizler için ele alıyoruz.

Kış Parfümü Nasıl Seçilir?

  • – Kış parfümünüzü seçerken daha kalıcı ve baskın kokulara odaklanmaya çalışın.
  • – Denemek istediğiniz kokuları boynunuzda değil, bileklerinizde ya da deneme kağıtlarında deneyin.
  • – Yazın kullandığınız kokulardan farklı olmasına özen gösterin.
  • – Denediğiniz kokuyu ilk duyduğunuzda zihninizde kış ruhu canlanıyorsa doğru noktadasınız.
  • – Tercihinizin EDP özellikteki parfümlerden yana olmasına dikkat edin.

Kışın Hangi Kokular Tercih Edilmeli?

Bahar ve yaz parfümlerinde tatlı ve ferah kokular karşımıza çıkarken kış parfümlerinde odunsu ve baharatlı notalar baskındır. Tercihe göre her koku her sezonda kullanılabilir fakat gerçek bir kış parfümüne sahip olmak istiyorsanız, formülünde ud, amber, sandal ağacı, misk, safran gibi notaları içeren parfümleri inceleyerek işe başlayabilirsiniz. Sıcaklıklarıyla girdiğiniz her ortamı ısıtacak kış parfümü önerileri sizlerle.

Kadınlar İçin Kış Parfümü Önerileri

Her kullanımda sizi hatırlatacak, stilinizle özdeşleşecek, imzanız niteliğinde ikonik bir koku arayışındaysanız, kadınlar için kış parfümleri listemiz en doğru seçimi yapmanıza yardımcı olacak.

En Kalıcı Kadın Parfümleri Hangileri?

Parfümler EDT ve EDP olmak üzere ikiye ayrılır. Kokuların kalıcılık özelliğini belirleyen etmen içerisindeki parfüm yağının miktarıdır.

  • – Eau De Toilette parfümler, genellikle %5-15 arasında uçucu parfüm yağı içerir. EDT kategorisine giren kokuların kalıcılık süresi 4-7 saat aralığında değişir.
  • – Eau De Parfum kategorisine giren parfümler ise genellikle %10-20 civarında parfüm yağı içererek uzun süre kalıcılık sağlarlar. EDP parfümlerin kalıcılığı 8 saat ve üzerindedir. EDT parfümlerde parfüm tazelemeniz gerekirken, EDP parfümlerde sağınıza ve solunuza bir kez sıkmanız yeterlidir. Eğer kalıcı ve kendini hissettiren bir koku seçmek istiyorsanız doğru tercih EDP parfümler olacaktır.

Kış Mevsiminin En Etkileyici Kadın Parfümleri

Kış mevsiminde girdiğiniz her ortamda çarpıcı bir etki yaratmanızı sağlayacak en iyi 10 kadın parfümü önerisi sizlerle. Baharatların sıcak dünyasından meyvelerin arzu dolu dünyasına yolculuk yapmaya hazır mısınız?

1.  YSL Libre Le Parfum

2022 yılına damga vurmaya hazırlanan kokuların başında gelen YSL Libre Le Parfum, ilk kez 2019 yılında usta parfümörler Anne Flipo ve Carlos Benaim imzasıyla hayat buldu. Yeni sezona özel adeta metamorfoz geçiren koku, başlangıç notalarında zencefil, safran, mandalina ve bergamot; orta notalarında portakal çiçeği ve lavanta; son notalarında ise Bourbon vanilyası, bal, tonka fasulyesi ve vetiver barındırarak en etkileyici kadın parfümleri arasındaki yerini alıyor.

2.  Byredo Mumbai Noise

İsviçre merkezli koku devi Byredo, parfüm sektöründe her zaman klişeleşmiş kokulardan uzak, herkesin kendi imza kokusunu bulabileceği önemli bir durak olmuştur. 2021’de piyasaya sürülen ve çok beğenilen Byredo Mumbai Noise, baharatlı ruhuyla tam olarak bir kış kokusunu özetliyor. Çarpıcı kokunun başlangıç notalarında Davana; orta notalarında kahve çekirdekleri ve tonka fasulyesi; son notalarında ise ud, sandal ağacı ve Labdanum çiçeği yer alıyor.

3.  Tom Ford Rose Prick

Özel formülüyle en kalıcı parfümler arasında yer alan Tom Ford Rose Prick, parfüm sektöründe en iyiler arasında yer alan markanın eşsiz ruhunu yansıtmayı başarıyor. 2020 yılında piyasaya sürülen özel koku, koku dünyasında önemli bir yere sahip olan “Cyphre” akoru göz önünde bulundurularak yaratıldı. Henüz iki yıllık yeni bir yolculuğa sahip olsa da adını en iyiler arasında yazdırmayı başardı. Büyüleyici kokunun üst notalarında Sichuan biberi ve zerdeçal; orta notalarında mayıs gülü, Bulgar gülü ve Türk gülü; son notalarında ise paçuli ve tonka fasulyesi bizleri karşılıyor.

4.  Guerlain Absolu D’Orient Epices Exquises

Parfümleriyle büyüleyici bir etki yaratmayı başaran Guerlain, Santal Royal kokusu ile 2014 yılında adını kültler arasına yazdıracak olan Les Absolus D’Orient koleksiyonunun ilk adımını attı. Fransız kozmetik devi, tek bir sıkışta oryantal ruhu yaşatan Épices Exquises’i ise bu yıl koleksiyona dahil etti.

Ünlü parfümör Thierry Wasser tarafından yaratılan koku, üst notalarında kakule, Angelica çiçeği ve pembe biber; orta notalarında karabiber ve kahve çekirdekleri; son notalarında ise sandal ağacı, ud ve paçuli ile sıcak, gizemli ve davetkar bir baharat rüzgarı estiriyor.

5.  Giorgio Armani Si Passione Intense

Ünlü parfümör Julie Masse imzası taşıyan Giorgio Armani Sì Passione Intense, 2020 yılında parfüm sektörüne iddialı bir giriş yaptı. Giorgio Armani’nin ikonik kokusu ‘Sì Passione’nin daha tutkulu ve daha yoğun hali olan bu yeni formül, güçlü ve iddialı kadınlar için en ideal kış kokularından biri. Koku üst notalarında siyah frenk üzümü şurubu; orta notalarında yasemin; son notalarında ise beyaz misk, sedir, paçuli ve vanilya ile odunsu ve meyveli notaları tek bir şişede harmanlıyor.

6.  Hermès Elixir des Merveilles

Hermès’in en ikonik kokularından biri olmayı başaran Elixir des Merveilles ünlü parfümör Jean-Claude Ellena tarafından 2004 yılında yaratıldı. İkonik kokunun üst notalarında klementin, portakal ve çikolata, orta notalarında tonka fasulyesi, sandal ağacı ve vanilya, son notalarında ise meşe yosunu, aromatik tütsü, gerçek amber ve özel balsamlar yer alıyor. Bu koku başlı başına Hermès kadınını tanımlıyor.

7.  Dior Joy Intense

En iyi kadın parfümleri arasında zirveye oynayan Dior Joy Intense, ünlü parfümör François Demachy tarafından tasarlandı. Kokunun özü 2018’de sunulan ‘Joy’a dayanıyor. 2019’da ünlü modaevi, üst notalarında neroli ve bergamot; orta notalarında yasemin ve gül çimeni; son notalarında ise vanilya, misk, tonka fasulyesi ve sandal ağacı içeren “Joy Intense”yi yarattı.

8.  Versace Crystal Noir

Versace Crystal Noir için yılın en güzel kadın parfümlerinden biri desek yanılmış olmayız. Ünlü parfümör Antoine Lie tarafından 2004 yılında yaratılan koku, bu yıl yeniden tasarlandı. Donatella Versace yeni kokuyu “şehvetli, hassas, nadir bulunan bir öz” olarak tanımlıyor. Üst notalarında biber, zencefil ve kakule; orta notalarda Hindistan cevizi, gardenya, portakal çiçeği ve şakayık; alt notalarında ise sandal ağacı, misk ve amber bulunan koku feminen bir rüzgar estirmeye hazır.

9.   Jo Malone Dark Amber & Ginger Lily Cologne Intense

Andrea Lupo imzası taşıyan Jo Malone Dark Amber & Ginger Lily, Japon kültüründe Kohdo seremonisinde kullanılan değerli tütsü olan ve ender rastlanan Kyara dallarıyla özel bir yere sahiptir. Oryantal ve odunsu bir ruha sahip olan koku üst notalarında siyah kakule, zencefil ve pembe biber; orta notalarında yasemin, orkide, nilüfer ve gül; son notalarında ise deri, sandal ağacı, Kyara tütsüsü, paçuli ve siyah kehribar barındırıyor.

10.  Dolce & Gabbana The Only One

2018 yılında sunulan Dolce & Gabbana The Only One, en sevilen kış kokuları arasında yer almayı başardı. İkonik marka The Only One’ı, 2006 yılında fırtınalar estiren The One’ı geliştirerek elde etti. Marka yeni formülü “sofistike ve hipnotize edici kadınlığın özünü yakalayan bir koku” olarak tanımlıyor. Üst notalarda yer alan menekşe, portakal ve bergamot; orta notalarda yer alan kahve çekirdekleri, armut, süsen, portakal çiçeği ve gül; son notalarda yer alan karamel, vanilya ve paçuli ile farkını hissettiriyor.

Ayrıca notalara göre nasıl parfüm seçileceğini, niş ve designer parfüm seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini merak ediyorsanız, blogumuzdakiDesigner & Niş Parfüm Trendleri yazısı sizi bekliyor.

Zamansız tavırlarıyla ikonikleşen kış parfümleri, büyüleyici notalarla tek bir şişe içerisinde tutku dolu bir ruhu saklıyor. Kış sezonunun favori kadın parfümleri için Beymen.com’u ziyaret edebilirsiniz.

 

Kaynakça

  • https://www.sylvaine-delacourte.com/en/blog/how-to-choose-a-perfume-for-winter#:~:text=Go%20for%20a%20woody%2C%20spicy%2C%20gourmand%20or%20sensual%20perfume&text=They%20will%20therefore%20have%20an,spices%20like%20cinnamon%20and%20cardamom.
  • https://www.fragrantica.com/

 

Comments are closed.