5 Adımda Kış Aylarında Kuruyan Cilde Nasıl Bakım Yapılır?

Havaların soğumasıyla doğada olduğu gibi vücudumuzda da birçok değişiklik oluyor. Mevsim geçişi ve kış ayları, cildimizi ve saçlarımızı doğrudan etkiliyor. Yılın bu zamanları, saçların en çok döküldüğü ve ciltte çatlak ve kuruluk sorunlarının en yoğun yaşandığı dönem oluyor. Hayat kalitemizi düşüren bu sorunlar aynı zamanda dış görünüşümüzü de olumsuz etkileyerek özgüvensizlik yaratabiliyor. Doğal olarak tüm bu değişimler “Cilt bakımı nasıl olmalı? Cildim çok kurudu ne yapabilirim? Kışın cildimizi nasıl korumalıyız?” gibi soruları da beraberinde getiriyor.

Kışın cilt bakımı yapmak, cilt bariyerinizi güçlendirerek cildinizi kuruluk, çatlama ve hassasiyet gibi sorunlara karşı koruyor. Düzenli cilt bakım rutinleriyle birlikte sağlayacağınız etkili korumanın yanı sıra cilt yaşlanmasına karşı cildinizi güçlendirerek zamana meydan okuyabilirsiniz.

Bu sihirli etkiyi sağlamak ise cildinizi düzenli ve doğru nemlendirmekten geçiyor. Etkili bir vücut nemlendirme, iki önemli yol ile mümkün;

  • Bunlardan ilki, düzenli su tüketimiyle vücudun ihtiyacı olan suyu karşılamaktır. Her gün yeterince su içmek, hangi cilt tipine sahip olursanız cildinizde olumlu bir değişim gerçekleştirecektir. Kullanacağınız ürünlerden tam olarak verim alabilmek için cildinizi içten de beslemeniz gerektiğini unutmayın.
  • Yalnızca su tüketimi elbette cilt nemlendirme için tek başına yeterli değil. Bunun yanı sıra tüm vücudu doğal içeriğe sahip, etkili bir nemlendiriciyle düzenli olarak nemlendirmek oldukça önemli.

Kışın Cilt Kuruluğu Neden Olur?

Genellikle A vitamini eksikliği ve çevresel faktörlerin etkisi, kışın cilt kuruluğu problemini gündeme getiriyor. Kışın cilt kuruluğunun en yaygın sebeplerine yakından bakalım. Eğer siz de kışın cilt neden kurur merak ediyorsanız, işte dikkat etmeniz gereken bazı etkenler:

  • Sıcaklık: Evet, kışın cilt kuruluğunun sebeplerinden biri, bulunduğunuz ortamın sıcaklığıdır. Merkezi ısıtma, odun sobası, alan ısıtıcıları ve şöminelerin tümü bulundukları ortamın nemini azaltır. Bu yüzden aşırı sıcak ortamlardan uzak durmalı hem cilt hem de vücut sağlığınız için özellikle evinizde dengeli bir sıcaklık derecesi tercih etmelisiniz.
  • Fazla banyo yapmak ve keselenmek: Uzun, sıcak duşlar ve cildinizi çok fazla keselemek, cildinizi kurutan etmenler arasındadır. Günde bir kereden fazla banyo yapmak, cildinizdeki doğal yağları da yok ederek cilt bariyerinizi inceltebilir. Bu yüzden çok uzun ve çok sıcak duş almaktan kaçınmalısınız.
  • Sabunlar ve deterjanlar: Birçok sabun, deterjan, şampuan ve duş jeli, içeriğinde etkili kimyasallar, renklendiriciler ve parfüm barındırır. Aynı zamanda bu ürünlerin hepsi vücudumuzda ya da giysilerimizde temizlik amacıyla kullanılmak üzere formüle edildikleri için ciltteki nemi oldukça azaltır.
  • İlerleyen yaş: Zaman geçtikçe, cilt incelir ve cildin su tutma kabiliyeti azalır. Kış gibi zorlu koşullara sahip mevsimlerden yeterli su tutamayan bir cilt daha fazla etkilenir. Elbette bu savunmasız olduğunuz anlamına gelmiyor. Doğru bir cilt bakım rutini ile cilt sağlığınızı koruyabilirsiniz. Nasıl mı? Hadi devam edelim.

Kuru Ciltler Kışın Ne Yapmalı?

Cildinizin kış soğuklarıyla başa çıkmasını sağlayacak ve evde cilt bakımı rutininizden maksimum yararlanmanızı sağlayacak 5 adımı yakından inceleyelim;

1.    Adım: Nemlendirici özellikli bir temizleyici seçin

5 Adımda Kış Aylarında Kuruyan Cilde Nasıl Bakım Yapılır?

Yüzünüzü derinlemesine temizlemek ve toksinlerden kurtulmak için güne hafif, nemlendirici özellikli bir temizleyici ile başlayın. Formülünde Niacinamide, E Vitamini ve hiyalüronik asit gibi bileşenler içeren ürünler önceliğiniz olsun. Bu bileşenler hem temizlemede hem de nemlendirmede harikalar yaratırken cildinizin doğal yağlarına da zarar vermezler. Yüz nemlendirme, kuru cilt bakım rutininin en önemli aşamalarının başında gelir. Güçlü formülleriyle etkili bir bakımı garantileyen yüz nemlendiricileri için La Mer ve La Praire ürünlerini inceleyebilirsiniz.

2.    Adım: Alkolsüz bir tonik uygulayın

Cilt bakımı söz konu olduğunda birçok farklı tonik türü karşımıza çıkıyor. Ancak bazıları zararlı alkoller içerdiği için ciltte kuruluk sorununa yol açabiliyor. Bunun yerine hiyalüronik asit ve gliserin içeren tonikleri tercih edin. Bu bileşiklerin her ikisi de nemlendirici özelliktedir ve ayrıca çevreden de nem çekerek cildinizin nemli, esnek ve yumuşak kalmasını destekler.

3.    Adım: Besleyici bir yüz serumu tercih edin

5 Adımda Kış Aylarında Kuruyan Cilde Nasıl Bakım Yapılır?

Kuru ciltler için en önemli aşamalardan biri de serum kullanımıdır. Serumlar, kuruluğunuzu doğrudan hedef alacak aktif bileşenlerle hazırlanmış, konsantre içeriklerdir. İnce bir kıvama sahip oldukları için cildinizin daha derin katmanlarına sızma ve içten dışa nemlendirme özelliği gösterirler. Hiyalüronik asit, E vitamini veya C vitamini içeren bir serum tercih ederek serumların hidrasyon güçlendirici özelliklerinden faydalanabilirsiniz.

4.    Adım: Ultra nemlendirici göz serumunu bakım rutininize ekleyin

Göz çevresindeki cilt derisi, vücudumuzun en hassas deri tabakalarının başında geliyor. Bu yüzden her zaman için vücudumuzun diğer bölgelerine göre daha fazla bakım ve özen gerektiriyor. Kuruluk, göz çevremizi çok kısa sürede ve yüksek şiddette etkileyebildiği için özellikle kaz ayağı, şişlik, kırışıklık ve koyu halkalara eğilimi de tetikleyebilir. Besleyici bir göz serumu, göz çevrenizdeki nem dengesini sağlamak ve erken yaşlanma belirtilerini azaltmak için bakım rutininde oldukça önemli.

5.    Adım: Zengin bir nemlendirici ile son dokunuşu yapın!

5 Adımda Kış Aylarında Kuruyan Cilde Nasıl Bakım Yapılır?

Son olarak, zengin içerikli bir nemlendirici ile kullandığınız diğer ürünlerin özel faydalarını kalıcı hale getirebilirsiniz. Bu, cildiniz üzerinde güçlü bir koruyucu bariyer oluşturacak ve cildinizin yumuşak ve esnek kalmasını sağlayacaktır. Hiyalüronik asit ve seramid gibi bileşenler içeren nemlendiricileri özellikle gece uygulamaya çalışın. Estee Lauder, Dr. Barbara Sturm, Clinique, La Prairie ve Dior gibi pek çok seçkin markanın cildinizde mucizeler yaratacak nemlendirici ürünlerine Beymen’in zengin koleksiyonundan ulaşabilirsiniz.

Kışın Günlük Cilt Bakımı İçin Neler Yapılmalı?

5 Adımda Kış Aylarında Kuruyan Cilde Nasıl Bakım Yapılır?

Kışın günlük cilt bakımınızda eksik etmemeniz gereken 3 önemli ürün yer alıyor;

  • Nemlendirici: Her gece ve sabah aksatmadan uygulamanız gereken en önemli ürün nemlendiricilerdir. Cilt kuruluğuna karşı etkili bir sonuç yaratan nemlendiriciler aynı zamanda yaşlanmaya karşı etkileri de gözle görülür bir şekilde azaltıyor.
  • Güneş kremi: Yaz ya da kış, mevsim fark etmeksizin evden çıkmadan ya da doğrudan güneş ışığı alan bir ortamda çalışıyorsanız güneş ışığına maruz kalmadan yarım saat önce mutlaka ellerinize, boynunuza, yüz ve kulak bölgenize düzenli olarak güneş kremi uygulamalısınız. Zira kışın etkisini artıran ultraviyole ışınlar, cilt kuruluğu yaratan başlıca etmenler arasında yer alıyor.
  • Temizleyici: Düzenli olarak cildinizi temizlemek, gözeneklerinizin tıkanmasını engellemek ve cildinizi geceye hazırlamak için en önemli uygulamalar arasında yer alıyor. Cildinizi yormayacak doğal içeriklere sahip ve peeling özelliği olmayan temizleyiciler seçmeye özen gösterin.

Kışın yüz bakımı yapmanızı kolaylaştıracak üç adımı oluşturan bu üç ürün ile nemli, esnek, pürüzsüz ve ipeksi yumuşaklıkta bir cilde sahip olmayı garantileyebilirsiniz.

Kışın El Kuruluğuna Ne İyi Gelir?

Kış mevsiminde oldukça yaygın olan bir sorun da ellerin, özellikle el üstlerinin kuruması ve çatlamasıdır. Elimizin üst derisi, vücudumuzun en ince deri tabakaları arasında yer aldığı ve hareketli bir bölge olduğu için yaşanan kuruma ve çatlamalarda kanama problemi de meydana gelebilir. Bunun için soğuk havalarda dışarıya çıkmadan önce ellerinizi tercihen zeytinyağı, avokado ya da Hindistan cevizi yağı ve A vitaminiyle zenginleştirilmiş kremler, yağlar ya da losyonlar ile mutlaka nemlendirmelisiniz. Bazı nemlendirici ürünler ayaklara da uygulanabildiği için kendinize kışın el ve ayak bakımı rutini oluşturarak yapacağınız bakımı ikiye katlayabilirsiniz. MBR, Sensai ve Jurlique imzalı ürünler favorilerimizden bazıları.

5 Adımda Kış Aylarında Kuruyan Cilde Nasıl Bakım Yapılır?

Kışın zorlu şartlarından doğrudan etkilenen cildiniz için kuruluğa ve çatlamaya karşı en etkili formüllere sahip özel içerikli ürünlere Beymen.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Cilt bakım ürünlerinin yalnızca cildinizde değil aynı zamanda ruhunuzda da terapi etkisi yaratacağını unutmayın!

 

Kaynakça:

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/dry-skin/symptoms-causes/syc-20353885

https://lovefromyours.com/blog/best-5-step-skincare-routine-dry-skin/

Yorumlara kapalı

Menu