Palazzo Pantalon Nedir, Nasıl Kombinlenir?

Pantolonların moda yolculuğu erkek gardırobunda başlamış olsa da günümüzde cinsiyetsiz bir çizgide ilerliyor. Bir zamanlar kadınların pantolon giymesi suç sayılırken 1850’li yıllarla birlikte başlayan giysi reformu özellikle kadınların özgürleşmesi noktasında oldukça önemli bir dönüm noktası oldu. Buna rağmen yıllar içerisinde varlık göstermeye devam eden kadın pantolonlarının kabul görmesi ise uzun zaman aldı. Başta Coco Chanel olmak üzere modanın öncü isimlerinin sundukları görünümler sayesinde kadın pantolonlarına karşı var olan önyargı giderek kırıldı.

Takım elbiseler, farklı stillerdeki pantolonlar giderek yaygınlaşmaya devam ederken 1960’lı yıllarda yeni bir pantolon türü olan “palazzo pantolon” moda sahnesinde kendini göstermeye başladı. Palazzo pantolonun tarihi Rus prensesi Irene Galitzine’nin gardırobuna dayanıyor. Ünlü prenses, ikonik palazzo pijamalarıyla halkın aklına kazınırken pijamalarının kalıbı ve dikkat çekici adı günümüze kadar varlığını sürdürmeye devam ediyor. Palazzo pantolon ne demek merak ediyorsanız, bu dikkat çekici isim, İtalyanca olmasının yanı sıra “saray, büyük bina” anlamına geliyor. Moda sektöründeki yansıması ise geniş paçalı, zarif kesimi ve ince kumaşından dolayı tam da saraylarda giyilmeye uygun olarak görülmesinden kaynaklanıyor.

Şimdi moda dünyasında ikonik bir konuma sahip palazzo pantolon nedir ve nasıl kombinlenir daha yakından bakalım.

Palazzo Pantolon Nedir?

Palazzo pantolon saten, ipek, krep ve jarse başta olmak üzere hafif ve uçuşan kumaşlardan üretilen, uzun ve geniş paçalara sahip pantolonlardır. Özellikle sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezi olan bu pantolon modeli, klasik siluetlerde de kendini göstererek hemen hemen her kadının gardırobuna girmeyi başaran tasarımlar arasında. Son yıllarda kalın ve yünlü kumaşlarla da kış sezonunda sıkça karşımıza çıkmaya başlayan palazzo pantolonlar, etkileyici kombin yaratma garantili, imza ürünlerin başında geliyor. Kadın pantolon tasarımları arasında öne çıkan bu modele, global dünya markaları sundukları koleksiyonlarda sıkça yer veriyor. Yüksek kalite kumaşlardan üretilen palazzo pantolonlar için Beymen Club ürünlerini incelemeyi unutmayın.

Palazzo Pantolon Nasıl Kombinlenir?

Palazzo pantolon kombinleri söz konusu olduğunda akla ilk gelenler genellikle kadın t-shirt ya da bluz modelleriyle şekillenen yazlık görünümler oluyor. Elbette bunun en büyük sebebi, yaz sezonunda kombin yapmanın diğer mevsimlere göre çok daha kolay olması. Sonbahar/kış sezonuna gelindiğinde ise mevsim şartları sebebiyle yaratılan katmanlı kombinler kimi zaman oldukça zorlayıcı olabiliyor. Zira kombinler genellikle üst giyim ürünlerine göre şekillendirilir. Bu perspektifte pantolonlar daha çok destekleyici parçalar arasında sınıflandırılır. Palazzo pantolon örneğinde olduğu gibi bir alt giyim ürününü öne çıkartacak kombin hazırlamak da dış giyim ürünlerinin devreye girdiği sonbahar/kış sezonunda pek de kolay değildir.

Palazzo kombinleri kış görünümleri için dikkat etmeniz gereken ilk şey görünümünüzdeki hacimli duruşu dengelemek olmalı. Palazzo pantolonlar geniş kalıplarıyla oldukça hacimli bir görünüm yarattıkları için seçtiğiniz üst giyim ürünlerinin buna uygun parçalar olmasına özen göstermelisiniz. Bunun dışında yapacağınız renk seçimleri noktasında da oldukça dikkatli olmalısınız. Eğer pantolonunuzu öne çıkarmak istiyorsanız pantolonunuzda daha açık ve canlı renkler tercih ederek dikkat çekici bir etki elde edebilirsiniz.

Standart beden ve büyük beden palazzo pantolon tasarımlarıyla yaratabileceğiniz şık kombinler için önerilerimizi keşfedin.

1.    Palazzo Pantolon ve Gömlek Kombini

Adeta oversize bir kalıba sahip olan rahat kesimli Palazzo pantolonlar ile kombin hazırlamak isterseniz şans vermeniz gereken ilk parçalar kadın gömlek ve bluz tasarımları olmalı. Öncelikle bel detayınızı öne çıkartacak bir Palazzo pantolon ile kombinizi şekillendirmeye başlayın. Gömlek kombinlerinde siyah kadın pantolon tasarımları başta olmak üzere lacivert ve kahverengi gibi koyu tonlara öncelik vermelisiniz. Yapacağınız gömlek seçimi ise kesinlikle dar kalıplı tasarımlardan yana olmamalı. Hafif dökümlü, ipek, saten ve şifon gibi pantolonunuzun kumaşına uyum sağlayacak, uçuşan kumaşlardan üretilen gömlek tasarımlarına odaklanabilirsiniz. Örneğin;

  • Pantolonunuzla aynı renk düz bir gömlek seçerek tepeden tırnağa tek bir renk tonuna bürünerek ayakkabılarınızı, çantanızı ve aksesuarlarınızı öne çıkarabilirsiniz.
  • Pantolonunuzla kontrast yaratacak yine düz bir gömlek tasarımı seçerek dikkat çekici bir kombin yaratabilirsiniz.
  • Koyu tonlarda bir palazzo pantolon seçerek onu desenli ve baskın bir gömlek tasarımıyla birleştirebilirsiniz. Daha genç, dinamik ve iddialı bir görünüm yaratmak istiyorsanız bu alternatif size daha uygun olacaktır. Brunello Cucinelli imzalı ipek gömlek modelleri bu görünümün imza parçası olmaya aday.

2.    Plazzo Pantolon ve Topuklu Ayakkabı Kombini

Plazzo pantolonlar ile iddialı bir görünüm yaratmak istiyorsanız doğru tercih dikkat çekici topuklu ayakkabı tasarımlarından geçiyor. Olduğunuzdan daha uzun görünmek için geniş paça tasarımıyla palazzo pantolonlar ve topuklular, gardırobunuzda mutlaka bulundurmanız gereken parçaların başında geliyor. Valentino Garavani ile tam anlamıyla tüm sezonu ele geçiren kalın tabanlı, platform topuklu ayakkabılar, bunu sağlayacak çarpıcı seçeneklerden yalnızca biri. Eğer daha zarif bir siluet yaratmak istiyorsanız sivri burunlu stilettolar, paçalarınızın uç kısmından biraz gözükerek kombininizi cool bir dokunuşla tamamlamaya hazır. Diğer yandan tercihiniz düz tabanlı ayakkabılarsa yine kalın tabanlı, metal toka detaylı loafer tasarımları, mutlaka incelemeniz gerekenler arasında yer alıyor. Özellikle gece çıkarken yapabileceğiniz palazzo pantolon ve topuklu ayakkabı kombinlerini crop toplar ile güçlendirebilirsiniz. Bu noktada siyahtan vazgeçmemenizi öneririz. Dış giyim ürünleri arasında ise oversize kalıba sahip motorcu ceketleri görünümünüze imza dokunuşu yapmaya hazır. Kışın “Akşam çıkarken ne giysem?” diye düşünüyorsanız bu görünümü mutlaka denemelisiniz.

3.    Palazzo Pantolon ve Kaşe Kaban Kombini

Palazzo pantolonların günlük görünümlerdeki favori eşleşmelerinden biri de kaşe kabanlar ile yaratılan kombinlerle oluyor. Favori sneakerlarınız, düz bir kalıba sahip kalın bir kaşe kaban, bir balıkçı şapkası ve favori sweatshirtünüzü bir araya getirin. İmza dokunuşu ise palazzo pantolonlar ile yapın.

Görünümünüzü düz bir siyah palazzo pantolon tasarımı ile tamamlayarak garanti bir görünüm elde edebilirsiniz. Kişiselleştirilmiş ve daha farklı bir görünüm hayal ediyorsanız dikkat çeken palazzo kot pantolon tasarımları tam size göre.

Hafta sonları dışarı çıkarken, okula giderken ya da gündüz arkadaşlarınızla buluşurken tercih edebileceğiniz bu görünüm, abartıdan uzak ama bir o kadar da zevkli bir siluet yaratıyor. İnce askılı deri bir çapraz çanta ve metalik takılarla görünümünüzü daha da güçlendirebileceğinizi unutmayın.

4.    Palazzo Pantolon ve Kazak Kombini

Bir kış görünümü hayal ederken kazaklara değinmemek olmaz. Örgülü, yumuşacık dokusunu doyasıya hissedebileceğiniz kaşmir kazaklar ve modern trikolar ile palazzo pantolonlar kusursuz bir görünüm vadediyor. Bu görünüm için önerimiz beyaz, bej, krem, kahverengi ve tonlarından oluşan soft ve nötr renk paletlerine yönelmeniz. Özellikle bej ve beyaz kadın pantolon tasarımları bu görünüm için en ideal seçimler arasında yer alıyor. Çanta tercihiniz içinse elinizde oldukça modern ve cool duracağından emin olduğumuz yumuşak deri hacimli çantalara mutlaka göz atmalısınız. Chloe imzalı kazak tasarımları ile unutulmaz bir kış kombini yaratabilirsiniz.

Sezonun en trend ürünleri arasında yer alan palazzo pantolonlar olmak üzere kot pantolonlardan klasik pantolonlara birçok eşsiz pantolon tasarımı için Beymen.com’u ziyaret edin.

Comments are closed.