Dünyaca Ünlü Çanta Markaları

Çoğu kadın için adeta bir arzu nesnesi halini alan çantalar, günümüzde tasarımlarıyla tekstil ürünlerini gölgede bırakacak bir üne sahipler. Lüks moda markaları için marka DNA’sını simgeleyen bir sembol halini çanta tasarımları, yüksek kalite materyallerle hayat bulurken bizleri de heykelsi formlarla buluşturuyor. Kimi tasarımlar çarpıcı renk paletlerine ev sahipliği yaparken kimileri ise adeta bir mücevher zarafeti taşıyor.

Söz konusu designer ve lüks çanta tasarımları olunca tasarımın üzerinde konumlanan logo bir anda stil oyununun rengini değiştirerek sahip olduğunuz çantayı bir statü göstergesi haline dönüştürüyor. Dünyaca ünlü çanta markalarının her biri kendi özgün kimlikleriyle çanta tasarımlarına sihirli dokunuşu yapıyor.

Yer aldığı her görünümü bir üst seviyeye taşıma gücüne sahip olan ikonik çanta tasarımları, yalnızca lüksü değil aynı zamanda dev markaların ardında barındırdığı hikayeyi de kullanıcı ile buluşturuyor. Kadın çanta markaları her sezon sınırları zorlayan bir yarışın içerisinde zirvede yer almayı hedefliyor.

Zamana Meydan Okuyan Çanta Markaları

Unutmayın, en iyi çanta markaları, trendlere ayak uyduran değil onları yaratanlardır! Sizler için bir araya getirdiğimiz markaların her biri, yarattıkları ikonik siluetlerle eşsiz bir moda vizyonunu yansıtıyor. Zamansız bir çizgide ilerleyen markalar, deriden kadifeye, işleme detaylarında güçlü metal aksesuarlara geniş bir seçkiyle karşımıza çıkıyor.

Versace, Balenciaga, Fendi, Etro, Miu Miu… Eşsiz tasarımlarıyla kendini kanıtlamış kaliteli çanta markalarını saymaya başlarsak uzun bir listeyle baş başa kalırız. Sizler için durumu kolaylaştırmak adına moda dünyasında iz bırakan ve yeni tasarımlarıyla trendleri şekillendiren orijinal marka çantaları bir araya getirdik. Heyecan dolu bir yolculuğa çıkmaya hazır mısınız?

Valentino Çanta

Lüks marka çantalar arasında favorilerden biri olan Valentino çanta modelleri, yeni sezona ikonik pembe rengiyle damga vuruyor. Tasarımlarında renkleri tercih etmekten kaçınmayan marka çarpıcı hamleyi hemen hemen her tasarımına dahil ettiği ikonik zımba detaylarıyla yapıyor. Diğer lüks markalar gibi altın detaylarla gücün altını çizen Valentino, zımba detaylarına yer vermediği tasarımlarda ise toka detayındaki “V” logosu ile tasarımı zirveye çıkarmayı başarıyor.

Bottega Veneta Çanta

Derinin güçlü dokusunun yansıtıldığı düz yüzeyli tasarımların aksine Intrecciato dokuma tekniğiyle fark yaratan Bottega Veneta çanta modelleri, deri çanta tasarımlarına yeni bir soluk getirmeyi başardı. Moda dünyasında adını taşıyan ikonik Bottega yeşili ile de damga vurmayı başaran marka, sunduğu yumuşak form ve gücü simgeleyen kalın zinciriyle kadınların en çok tercih ettiği tasarımlara hayat veriyor.

Balenciaga Çanta

Demna Gvasalia ile tam anlamıyla fırtınalar estirmeyi başaran Balenciaga, yeni sezon çanta tasarımlarında 2000’ler modasının stil kodlarına yer veriyor. It-bag adayı olma yolunda ilerleyen “Le Cagole” adlı Balenciaga çanta tasarımı markanın bir diğer göz bebeği olan “Hourglass” çanta tasarımıyla ilham veren görünümlerin başrollerinde yer alıyor. Özellikle Hourglass tasarımında karşımıza çıkan timsah derisi dokusu, tasarımın ruhuyla eşleşerek çarpıcı bir etki uyandırmayı başarıyor.

Miu Miu Çanta

İlhamını Fransız dikim tekniği olan Matelassé’den alan Miu Miu da tercihini hacimli görünümlerden yana kullanıyor. Çanta tasarımlarında yer verdiği bu özel teknikle adeta doku oyunu yaratmanızı sağlayan ikonik marka, daha ilk dokunuşta sizleri özel hissettirmeyi hedefliyor. Siyah, beyaz ve pembenin öne çıktığı bir renk paleti etrafında şekillenen Miu Miu çanta tasarımları, Z kuşağının favorileri arasında yer alıyor.

Saint Laurent Çanta

Hemen hemen tüm markalarda siyah çanta tasarımlarına yer verilse de Saint Laurent imzalı siyah bir deri çantanın yarattığı etkiye hiçbir yerde rastlanılmıyor. Güçlü, feminen ve cesur bir ruhu yansıtan çanta tasarımı, “YSL” logosu, sahip olduğu yüksek kalite deri ve usta işçilikle stil sahibi olan her kadının sahip olması gerekenlerden. Fransız çanta markaları arasında güçlü çizgileriyle öne çıkan ve Fransız moda ruhunu yansıtan Saint Laurent çanta tasarımları, kadınların ruhuna hitap etmeyi başarıyor.

Versace Çanta

Özel tasarım çantalar söz konusu olduğunda sektörün en pozitif, cesur ve dinamik renk paletine sahip markaların başında Versace çantalar geliyor. Deri ve altın detaylarının yer aldığı klasik tasarımlarında yıllardır sürdürdüğü kaliteyi taçlandıran marka, stil kodlarını güncelleyerek genç ruhunu hep koruyor. Versace’nin ikonik Medusa sembolü kimi zaman tepeden tırnağa tek bir renge bürünürken kimi zamansa altının ihtişamlı tavrıyla büyülemeye devam ediyor.

Fendi Çanta

1965 yılında Karl Lagerfeld tarafından tasarlanan “FF” monogramı, Fendi çanta tasarımlarının olmazsa olmazı. Yalnızca çantaların yüzeylerinde değil aynı zamanda kulplarında ve toka detaylarında da karşımıza çıkan detay, markanın adının basılı olduğu zamansız tasarımlarının en büyük rakibi. Özellikle tote çantalarla adından söz ettiren marka, kahverengi tonlarının yoğunlukta olduğu bir renk paletiyle karşımıza çıkıyor.

Etro Çanta

Tarzınıza bohem bir dokunuş yapmak istiyorsanız doğru adres Etro! Özellikle Gerolamo Etro tarafından tasarlanan ikonik şal deseni Paisley’in bazı özel tasarımlarda dinamik renk paletleriyle buluşuyor olması heyecanımızı artırmayı başarıyor. Etro çanta dünyası ters köşe hamleleriyle bizleri kimi zaman etnik bir ruhla buluşturuyor. Tote çanta tasarımlarıyla zirvedeki yerini alan marka, nesillerdir sofistike bir duruş sergiliyor.

Stella McCartney Çanta

Sürdürülebilirliğe verdiği destekle moda dünyasında ayrı bir yere sahip olan marka, ikonik zincir bitişli dikim tekniği ve yumuşak çantalarıyla favoriler arasında yer almayı başarıyor. Falabella adlı tasarımıyla stil sahibi güçlü kadınların kalbini çalan Stella McCartney çantalar, cool duruşuyla zamansızlık ilkesini benimsiyor. İkonik markanın yaptığı son çalışmalarla mantarlardan deri elde ettiğini biliyor muydunuz?

Dolce & Gabbana Çanta

İtalyan tasarımının eşsizliğini gözler önüne seren Dolce & Gabbana imzalı çantalar, altın detaylar ile adeta güç gösterisi yapıyor. Çantaların tokalarında yer alan altın “DG” logosu kimi zaman yerini altın detaylı kalp oymalı toka tasarımlarına bırakırken kimi zaman ise tüm büyüyü kalın altın zincirlerle sağlıyor. Dik duruşuyla modern bir etki uyandıran çanta tasarımları, derinin kusursuzluğuna odaklanıyor. Dolce & Gabbana çanta modelleri metalik derinin yanı sıra kırmızı ve pembenin öne çıktığı tasarımlarla dikkat çekiyor.

Comments are closed.