Piknik Kombinleri: Piknik Stil Rehberi

Sıcacık güneşli bir günde, ışıl ışıl bir doğanın yanı başında, leziz yiyeceklerle donatılmış bir masa ve etrafında her biri çok şık, mutlu insanlar…Empresyonist bir tablodan fırlamış gibi görünen bir pikniğin parçası olmak için tek yapmanız gereken piknik stiliniz için doğru parçaları seçmek.

Romantik, çiçekli, uçarı elbiselerden zamansız denimlere, neo sportif bir şıklıktan zamansız trendlere kadar çarpıcı piknik kıyafet kombinleri ile güneşli, güzel bir günün ve doğanın tadını sevdiklerinizle çıkarırken instagram hesabınız için de birkaç etkileyici selfie yakalayabilirsiniz.

Pikniğe giderken ne giyilir diye düşünmek sizi yormadan önce, hazırladığımız kombin önerilerine göz atmaya ne dersiniz? Piknik kıyafeti nasıl olmalı, pikniğe giderken neler hazırlanır , piknik kombini yaparken nelere dikkat edilmeli gibi tüm soruları sizler için yanıtladık.

Piknik Kombini Nasıl Yapılır?

Piknik stilleri ve piknik kombini yaz aylarında vitrinlerde, dergilerde sıklıkla karşımıza çıkıyor ve desenler, dokular aklımızı başımızdan alıyor. Elbette kafa karışıklığına yer yok! İlk adımımız doğru bir strateji kurmak.

Anahtar Kavram: Konfor

Tüm trendlerin ötesinde ideal piknik kıyafetleri tarzınızı yansıtırken konforunuzdan ve şık duruşunuzdan da taviz verdirmemeli. Yeter ki stratejinizi oluştururken; ritim, kontrast, denge, proporsiyon, harmoni gibi temel kavramları göz önünde bulundurun. Piknikte giyilecek kıyafetleri seçerken konforunuzu da korumak için doğru kumaş ve kesimlere yönelerek istediğiniz pek çok tarzı yakalamanız mümkün.

  • Hangi kumaş türlerine yönelebilirsiniz?

İçerisinde rahat hareket edebileceğiniz, ipek, pamuk ve keten gibi cildinize nefes aldıracak kumaşlardan tasarlanmış piknik kıyafetleri öncelikli olarak tercih edilmelidir. Viskon, kenevir kumaşlar ve yün de cilde dost yapılarıyla bu listeye eklenebilir.

  • Ne tür kesimleri tercih edebilirsiniz? 

Kumaş seçiminde olduğu gibi kesimlerde de seçiminizi rahatlıktan yana kullanmanız günün tadını çıkarmanın anahtarı. Oversize ve regular fit kesimler, skinny kesimlere göre piknikler için çok daha ideal olabilir.

Piknik Konseptine Uygun Kıyafet Seçimi

Şıklığınızdan ve konforunuzdan taviz vermemenizi sağlayacak mükemmel bir piknik kıyafeti nasıl olmalı? Bunun cevabını verirken mekanın koşulları, pikniğin süresi, hava durumu ve pikniği kimin düzenlediği gibi noktaları göz önünde bulundurmalısınız.

Romantik Piknik Kombini Önerileri

Çimlerin üstünde, bir gölün veya dağın ardında güneşin batışını birlikte izlemek, bir çiftin paylaşabileceği en özel anlardan biri. Böylesine romantik bir piknik için önerimiz doğal kumaşların, triko elbiselerin, retro desenlerin, nötrlerin ve sıcak tonların 70’lerin stil vurgularıyla ve iddialı aksesuarlar ile birleştiği boho chick stili. Johanna Ortiz, Isabel Marant, Etro, Le DoubleJ gibi markaların parçaları sizin için doğru tercih olabilir. Ayrıca Beymen koleksiyonundaki retro esintili piknik örtüleri ve hasır piknik sepetleriyle piknik atmosferinizde çarpıcı, kullanışlı ve romantik bir odak yaratabilirsiniz.

Aile Pikniği Kombini Önerileri

İçinizi ve teninizi ısıtan güneşin altında ailece piknik yapmak ilişkileri pekiştirmek için harika bir fikir! Aile pikniğiniz gün boyu sürebilir, bu nedenle bu açık hava gezintisi için doğru giyinmek çok önemli. Aile piknikleri için pozitif ve enerjik kombinler hem sizin hem de büyükten küçüğe tüm aile fertlerinin gününe neşe katacak. Ralph Lauren, Kenzo, Kappa, MSGM gibi pek çok markayı kombinleyerek ailenize ışıltı saçabilirsiniz. Denim parçalar ise kombinlerinizi güçlendirecek. Koperni’den, Balmain’e, Miu Miu’dan Dolce Gabanna’ya pek çok eşsiz markanın denim parçalarını tarzınızı zenginleştirmek için kullanabilirsiniz.

Tarzınızı Yansıtacak Piknik Kombini Önerileri

Pikniğe giderken ne giyilir, sorusu her tarz için farklı şekilde cevaplansa da yaz ve bahar aylarının bedene, ruha ve akla getirdiği hafifliği giyime yansıtmamak mümkün değil. İşte optimizm ruhu ile güneşe ve doğaya yakın geçecek bir günde stilinizi güçlendirebilecek bazı öneriler:

Şık ve Sade Piknik Kombini

Ruhunun elegant yönü ağır basanlar için minimal stilin vazgeçilmezi beyaz renk ve bembeyaz kombinler, sakin ve kendinden bir emin duruş sergiliyor. Elbette bu cesareti göstermek için piknikte çimlerde oturmak durumda kalmayacağınızdan emin olmanızı öneririz. Jonathan Simkhai, Michael Kors Collection göz atabileceğiniz bazı markalar.

Sportif ve Enerjik Piknik Kombini

Kendini casual giyimin rahatlığından alamayanlar için kanvas pantolonlar, tulumlar, haki rengin ötesine geçen parlak kumaşlar, ekstra kabarık formalar ile iddialı bir duruş sergiliyor.

Stilini bir adım ileri taşımak isteyenler Brunello Cucinelli tarzı neo-sportif şıklık ile  İtalyan inceliğini piknik alanlarına taşıyabilir.

Doğadan İlham Alan Piknik Kombini

Bohem stilin ikonik eşlikçileri etnik desenler ve sıcak renkler piknik tarzınızı daha neşeli, romantik ve gizemli kılacak. Le Doublej, Etro, Alemais etnik esintileri kovalayanlar için keyifli öneriler sunuyor. 

Hangi tarz sizi yansıtıyor olursa olsun piknik stilinizi Beymen’in birbirinden şık hasır şapkaları ile tamamlayabilirsiniz. Rafya, jüt, kenevir ve hatta kağıt gibi pek çok farklı malzemeden tasarlanan hasır şapkalar, 15. yüzyıldan günümüze uzanan popülaritesini çok yönlülüğü, estetiği ve konforu bir arada sunmasına borçlu.

 

Piknik Kombininde Ayakkabı Tercihi

Piknik türü outdoor aktiviteler genellikle hareketli ortamlardır. Herhangi bir spor etkinliği olmasa da bu güzel günde ormanda, göl ya da deniz kıyısında kısa bir yürüyüş yapmak isteyebilirsiniz. Tatlı bir patikada, çimenlerin üstünde ya da kumsalda rahat hareket edebilmek için ise ayakkabı seçimi oldukça önemli.

Çok şık, renkli bir piknik elbisesi içerisinde kendinizi Hollywood romantik komedilerinde hayal ederken, elbisenizi tamamladığınız sneakers modelleriyle Disney çizgi filmlerindeki kadar uçarı ve eğlenceli hissedebilirsiniz. Beymen’in kadın sneakers kategorisindeki göz alıcı seçenekler, kıyafetlerinize farklı bir hava katacaktır. Eğer daha zarif bir görünüm istiyorsanız dolgu topuk espadril ya da düz sandaletlere de göz atabilirsiniz.

Piknik Kombininde Çanta Tercihi

Kişisel eşyalarınızı taşırken stilinizi mükemmel şekilde tamamlayacak bir çantaya kim hayır diyebilir? Sırt çantaları , kolay taşınabilmeleri, pek çok işlevselliğe sahip kompakt tasarımları, farklı hava koşullarına karşı dayanıklılıkları ile en popüler çanta modelleri arasında. Üstelik klasik, otantik, fütüristik, holografik ya da minimalist fark etmeksizin her tarza hitap eden bir sırt çantası bulmak mümkün. Stilinizle mükemmel uyumu yakalayacak o özel sırt çantası için Balenciaga’dan Kenzo’ya, Eastpak’tan Herschel’e kadar pek çok seçkin markanın tasarımlarına göz atabilirsiniz. Ayrıca pamuklu, keten, kanvas ve hasırdan tasarlanan büyük boy kol çantaları da piknik şıklığınızı mükemmel şekilde tamamlayabilir.

Piknikte Saç ve Cilt Bakımınızı da İhmal Etmeyin

İdeal bir piknik çantası içerisinde mutlaka güneş koruyucu kreminiz, sapkanız, güneş gözlüğünüz, serin akşamlar için ince bir hırka ya da sweatshirt, ağrı kesici, alerji haplarınız, sinek ve böceklere karşı sprey koruyucu, sinek ve böcek sokmalarına karşı krem ve tabi ki makyaj çantanız bulunmalı.

Tüm bu planlama ve koşuşturma içerisinde cildinizi ve saçlarınızı ihmal etmeyin. Eğer uzun süre güneş altında kalacaksanız güneş koruyucu kreminizi ve yine UV filtreli saç spreyinizi yanınızda bulundurup ve gün içerisinde mutlaka tazelemeyi unutmayın.

Hepsinin ötesinde gününüzün tadını özgürce çıkarın ve stilinizi tamamlayacak daha fazla seçenek için Beymen koleksiyonuna mutlaka göz atın!

Comments are closed.