Sırt Çantası Nasıl Kombinlenir?

Yoğun bir günde ya da şehrin koşuşturmacasında en büyük yardımcımız olan sırt çantaları, yer aldığı her görünümde özgürlüğü ve bağımsızlığı çağrıştırıyor. Genç ruhu temsil eden tasarımlar, uzun bir yapılacaklar listesini şık bir şekilde tamamlamayı vadediyor. İster spor ister klasik, tarzınız her ne olursa olsun görünümünüze modern bir dokunuş katmanın yolu stil sahibi sırt çantalarından geçiyor. Sonbahar sezonunda balıkçı kazaklar, oversize kabanlar ve daha birçok özel parça, sırt çantalarıyla bir araya gelmeyi bekliyor. Özellikle eylül ayıyla birlikte etrafımızı sarmaya başlayan okula dönüş ruhu da sırt çantası ile yapılabilecek kombinlere olan ihtiyacı artırıyor.

Sırt çantalarının sportif alanlarda yaygınlaşmaya başlamasıyla kullanılan naylon materyaller, tasarıma canlı, dinamik ve dikkat çekici bir renk paletinin de dahil olmasını sağladı. Tercih edilen materyalde yaşanan bu değişiklik, tasarımın DNA’sında adeta bir metamorfoz etkisi yarattı. Artık ilk amacı olan eşya taşımanın yanında pek çok yan özellik ve estetikle harmanlanan modeller, yıllar geçtikçe renklendi ve adeta tasarım alanında deneysel oyunların oynanacağı bir alan haline geldi.

Sırt Çantası Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öncelikle doğru sırt çantasını seçmek için tasarımın boyutunu ve kendi proporsiyonunuzu göz önüne almalısınız. Bazı tasarımlar oldukça küçük bazılarıysa alıştığımızdan oldukça büyük versiyonlarla karşımıza çıkabiliyor. Özellikle geçtiğimiz yıllarda tam anlamıyla sıçrama yapan küçük sırt çantası trendi kimi vücut tiplerinde tüm dikkatleri üzerine çekerken kimilerinde ise beklenen etkiyi vermiyor. Eğer minyon bir vücut tipine sahipseniz standart ve daha küçük çantalar sizin için uygun olacaktır. Uzun boyluysanız küçük tasarımlar tercih etmek yerine sizi daha güçlü gösterecek hacimli tasarımları denemelisiniz.

Söz konusu sırt çantaları olunca doğru kombinlemenin yanı sıra omurga ve bel sağlığı da en önemli noktalar arasında yer alıyor. Doğru sırt çantası kullanımı için mutlaka dikkate almanız gereken birkaç öneri;

  • – Sırt çantanızı her zaman omuzlarınızın altına ve kalçalarınızın üzerine gelecek şekilde ayarlamalısınız.
  • – Popüler kültür tarafından sırt çantasının tek saplı kullanılması daha “cool” olarak adlandırılsa da duruş bozukluğu yaşamamak için her zaman her iki omuz askısını da birlikte takın.
  • – Sırt çantanız çeşitli bölümlere sahip olması hem çantanızın daha düzenli olmasını hem de çanta ağırlığının çok daha iyi dağılmasına yardımcı olur.
  • – Sağlığınız için sırt çantanıza asla vücut ağırlığınızın %15’inden fazlasını koymamalısınız ve uzun saatler boyunca ağır bir çanta taşımamalısınız.

Sırt çantası kullanırken dikkat etmeniz gereken sonraki en önemli konu ise renk tercihi.

Doğru Renkteki Sırt Çantasıyla Stil Dozunuzu Yükseltin

Deriden kumaşa, süetten naylona birçok alternatifle karşımıza çıkan sırt çantalarının her biri farklı bir tarzın stil kodlarını yansıtıyor. Alternatifin çok olduğu günümüzde ise sırt çantalarının en doğru nasıl kombinleneceği en çok merak edilenler arasında yer alıyor.

Etkileyici bir görünüm elde etmek için görünümünüzde doğru renk dengesini kurmalısınız. Tepeden tırnağa siyah giyinip deri siyah sırt çantası tercih ederseniz görünümünüzün güç dozunu artırmış olursunuz fakat günlük görünümlerde tek renk tercih etmek yerini özellikle sırt çantası gibi aksesuarlarda onu öne çıkaracak renklere yönelmekte fayda var.

Renkler söz konusu olunca kırmızı, pembe ya da sarı gibi canlı renkleri düşünmek zorunda değilsiniz. Örneğin krem rengi kaşmir bir kazağı acı kahve tonlarındaki deri bir sırt çantasıyla bir araya getirebilirsiniz. Ya da deve tüyü rengi bir kabanı bordo bir sırt çantasıyla eşleştirebilirsiniz. Eğer tercihiniz renkli sırt çantalarından yanaysa kombininize jean dahil ederek renkli sırt çantalarının eğlenceli ve sportif ruhunu öne çıkartabilirsiniz. Eğer siyah, beyaz ve griden vazgeçemeyenlerdenseniz karanlık tonlardan oluşan kombininizle beyaz sırt çantası kullanmayı tercih ederek görünümünüze ışık katabilirsiniz. Stilinizi mükemmel şekilde tamamlayacak, çekici, kullanışlı ve rahat kadın sırt çantası modellerine Beymen.com’dan ulaşabilirsiniz.

 

Son yıllarda elbiselerden ayakkabılara, dört bir yanı ele geçiren monogram baskıları, 2022 sonbahar/kış sırt çantası trendlerinde favoriler arasında yer alıyor.

 

Küçük Sırt Çantaları Nasıl Kombinlenir?

Küçük sırt çantalarını kombinlerken, bu trendin özündeki neşeli ve eğlenceli tavırdan ilham alabilirsiniz. Özünde sırt çantasının yaratılış amacının aksine ultra küçük boyutlarıyla karşımıza çıkan sırt çantaları bakan herkeste tatlı bir sempati uyandırıyor. Boyutuyla dikkat çeken bu tasarımlarda canlı ve baskın renk tercih ederek sırt çantanızı görünümünüzün başrolüne taşıyabilirsiniz. Yeni sezonun favorisi olan renklerden pembe, lila, yeşil ve mavi tam anlamıyla ilham kaynağı görevi görüyor. Kombininizi yaparken sırt çantanızla üstünüze tercih ettiğiniz giysinin aynı renkte olmamasına özen gösterin. Bunun dışında makyajınızdaki, ayakkabınızdaki ya da manikürünüzdeki bir renkle çantanızın rengini eşleştirmek oldukça doğru bir seçim olacak, stilinizde kişisel bir detay yaratacaktır. Küçük çantaları kombinlerken oversize kalıplar yerine rahat ya da daha dar kalıplar tercih etmeniz daha orantılı bir görünüm elde etmenizi sağlayacaktır.

 

Yoğun bir iş ya da okul gününün üstesinden gelmenin en iyi yolu, tarz sahibi bir sırt çantasına sahip olmaktan geçiyor.

 

Deri Sırt Çantalarına Kısa Bakış

Genel çerçevesiyle bez sırt çantalarının en büyük rakibi deri sırt çantalarıdır. Kullanılan materyalin tavrından ötürü yer aldığı her görünüme ciddiyet ve güç katarak stil dozunu yükselten deri sırt çantaları, her gardıropta olması gerekenler arasında. Sağlamlıkları ve duruşuyla çalışan insanların sıkça tercih ettiği deri laptop sırt çantaları da tam anlamıyla bir kurtarıcı görevi görüyor. Özellikle erkek sırt çantası seçeneklerinde favoriler arasında yer alıyor. Özel bir gün için, “Ne hediye alsam?” diye düşünüyorsanız, deri sırt çantası modellerini değerlendirebilirsiniz.

Deri sırt çantalarında pürüzsüz deri yüzeyin yanı sıra başta ikonik yılan ve timsah deseni olmak üzere hayvan desenleri de yer alıyor. Düz ya da desenli seçenekler arasında seçiminiz hangisinden yana olursa olsun, sonucun muhteşem olacağı garanti. Ayrıca deri sırt çantalarında fermuar detaylarının yanı sıra yer alan metal toka detayları, şeritler ve büzgü detayları kişiselleştirilmiş bir görünüm sunuyor. Sizin favori tasarımınız hangisi?

Sırt Çantalarının Dönüm Noktası

Günümüzdeki sırt çantalarının temelini oluşturan ilk fermuarlı sırt çantası, 1938 yılında yürüyüş ve kaya tırmanışı meraklısı olan Gerry Cunningham tarafından tasarlandı. Cunningham’ın amacı, sırtından kaymayacak, hafif ve içinden eşyalarının düşmeyeceği bir çantaya sahip olmaktı. O günden bugüne farklı malzemelerin, işlevlerin ve zengin detayların devreye girmesiyle birlikte pek çok kullanım alanına yayılan sırt çantaları, moda sektörünün de önemli bir parçası haline geldi.

 

Tarihteki ilk sırt çantasının MÖ 3300 yıllarında hayvan kürkünden yapıldığını biliyor muydunuz? İki İtalyan gezgin tarafından Alpler’de bulunan, ahşap bir çerçeveye oturtulmuş bu antik tasarımın yakacak odun toplamak için kullanıldığı tahmin ediliyor.

 

Yaygınlığını giderek artıran sırt çantaları için en önemli dönüm noktası, 1940’lı yıllarda çocukların okula giderken çocuk sırt çantalarını tercih etmesi oldu. Böylece tasarımsal olarak yeniliğe sürekli ihtiyacın olduğu bir süreç başladı. Günlük hayata dahil olan okul sırt çantası modelleri, yıllar içinde pek çok spor dalı için de vazgeçilmez bir ekipman haline geldi. Yalnızca öğrenciler tarafından değil artık sporcular tarafından da kullanılmaya başlayan tasarımlar, çeşitli varyasyonlarla etkisini katlamaya devam etti. Spor tarzın yansımaları günlük hayatta kendini göstermeye devam ederken spor ayakkabılardan sonra spor sırt çantası kullanmak da sokak stilinin vazgeçilmezleri arasındaki daimi yerini almayı başardı.

Comments are closed.