Yaz Aylarının Vazgeçilmezi: Crop Nedir?

Hem spor hem de şık stillerin başarılı birer tamamlayıcısı olan crop’lar son birkaç sezondur üst giyim modasını tekeline almış durumda. Bu işlevsel parçalar, zevkleri ve stili fark etmeksizin pek çok kadın için şimdilerde gardıropların kurtarıcısı. Peki, crop giyim stilinin incelikleri üzerine daha önce sizin hiç düşünme fırsatınız oldu mu?

Modayı yakından takip ediyorsanız crop’ların pek çok farklı modeliyle karşılaşmış olmalısınız. Ancak bu üst giyim ürünlerini henüz stilinize uyarlamanın bir yolunu bulamadıysanız, şu an aradığınız ipuçlarını bulmak üzere olduğunuzu belirtmek isteriz. Zira yaz aylarının vazgeçilmezi olan crop’lar, kolay kombinlenebilirliği ve her stile hitap etmesi ile hemen her kadının kalbini çoktan çaldı! 

Sokak stilinin nabzını attıran ve günümüz şehirli kadınlarının favorisi olan crop’lar, zengin model çeşitliliğiyle stilinize yön vermek ve giyim tarzınıza bambaşka bir dokunuş yapmak için hazır bekliyor. Hadi o zaman, crop top nasıl kombinlenir ve daha fazla sorunun yanıtı için bizimle bir keşif yolculuğuna çıkın! 

1. Crop Nedir?

Crop, genellikle göğüs çizgisinin altında biten boylara sahip kısa formlu üst giyim ürünlerini tanımlıyor. Crop ne demek sorusunun yanıtı da halihazırda bu tanımda saklı. Kelime anlamı “kırpma” olan crop moda dünyasında bel, göbek ve karın bölgesini açıkta bırakan parçalara verilen genel bir isim olarak karşımıza çıkıyor. 

Crop’lar askılı, kısa ve uzun kol seçeneklerinin yanı sıra hitap ettikleri stiller açısından da farklı alternatifler sunuyor. Bu parçalar modern, şık ve dinamik bir görünüm oluşturmak için kullanışlı ve etkileyici birer seçenek olarak öne çıkıyor. Günlük stilde çeşitli parçalarla kolayca bir araya getirilebilen crop’lar, modeline göre özel davetlerde ve organizasyonlarda da kendisine yer bulabiliyor. 

2. Crop için İdeal Mevsim Ne Zamandır?

Neşeli, samimi ve enerjik bir görünümün kapılarını açan crop’lar, özellikle yaz aylarında kadın kombinlerinin ayrılmaz bir parçası. Kısa formları sayesinde bu üst giyim ürünleri, sıcak yaz günlerinin atmosferine rahatlıkla uyum sağlıyor. Böylece yaz mevsiminin ruhunu tüm cazibesiyle yansıtan kombinler yapmak da kolaylaşıyor. 

Crop’lar askılı ve kısa kollu olabildiği gibi hırka ve sweatshirt modelleri içerisinde de kendisini gösteriyor. Haliyle crop giyim stilinin şıklığı, bahar ve kış sezonlarında da yerini kimselere bırakmıyor. Crop kesim kadın sweatshirt modelleri özellikle urban ve sokak modasının dinamiklerine uygun stiller yaratmaya yardımcı oluyor. Crop bluz ve crop hırka modelleri ise soğuk günlerde kadınlara şıklığından ödün vermeden de stil sahibi olma imkanı tanıyor. 

3. Size En Uygun Crop Kıyafetler Hangileri Olabilir?

Modaya ayak uydurmak ve modern bir görünüm elde etmek için bu sezon siz de gardırobunuza bir crop üst ekleyebilirsiniz. Ancak hangi modelin sizlere uygun olacağına ve tarzınızı yansıtacak crop kıyafetin hangisi olduğuna karar veremiyorsanız hiç endişe etmeyin. Beymen editör ekibi olarak stilinize göre crop seçmeniz konusunda da yanınızdayız! Şimdi, stiliniz için crop önerilerimize yakından bakalım:

3.1. Stilinize Göre Crop Kazak Önerileri

  • Feminen/dramatik: Jakarlı, ışıltılı ve işlemeli modeller
  • Casual: Balıkçı ve V yakalı düz kesim modeller
  • Spor: Bisiklet yaka, düz ve oversize/standart kalıp modeller
  • Feminen/Sofistike: Balıkçı yaka, kayık yaka ve dar kesim modeller

Crop kazaklar serin yaz akşamları ve bahar ayları için bir hayli fonksiyonel ve şık! İnce ve kalın olarak farklı doku seçeneklerinden oluşan crop kazaklar, günlük tarzınızı tamamlama konusunda kendisine fazlaca güveniyor. Modern, minimal, casual ve daha pek çok giyim stiline hitap eden crop kazaklar arasından dilerseniz polo yakalı ya da çizgili crop kadın triko kazak modelleriyle casual bir görünüm elde edebilirsiniz. Dilerseniz de pastel tonlarında crop örme kazakla daha enerjik bir stil oluşturabilirsiniz. 

3.2. Stilinize Göre Crop Tişört Önerileri

  • Feminen/dramatik: U/V/kalp yaka, balon kollu ve işlemeli modeller
  • Casual: Bisiklet/V yaka, dar veya standart kalıp modeller
  • Spor: Bisiklet yaka, oversize ve maksi crop modeller
  • Sofistike: Triko kumaş, bisiklet veya U yaka modeller

Crop tişört denince aklınıza ilk olarak hareketli ve spor stiller geliyor olabilir. Fakat crop tişört modelleri arasında şıklığınıza şıklık katacak birçok zarif model de bulunuyor. Askılı crop toplar, saten kumaştan üretilen crop tişörtler ve desenli modeller son derece özenli ve göz kamaştıran bir stil elde etmeniz için sıra dışı bir yol sunuyor. Yüksek bel kalem etek, kumaş pantolon ya da klasik kesim bir şort ile bir araya getirebileceğiniz crop tişört modelleri, tarzınızı ortaya koymanız için her zaman destekçiniz! 

Daha spor bir görünüm içinse oversize crop tişörtler, baskılı ya da fermuar detaylı crop kadın tişört modelleri stilinizi yansıtacak önerilerimiz arasında. Tayt, jean pantolon ve spor şort gibi parçalarla tarzınıza uygun hale getireceğiniz crop tişörtler, sokak modasına uyum sağlamanız için iyi birer alternatif. Özetle; ister şık ve feminen, isterseniz de spor ve genç stilinize hitap edecek birçok crop tişört kombinlerinize değer katabilir!

3.3. Stilinize Göre Crop Sweatshirt Önerileri

  • Feminen/dramatik: İşleme detaylı ve cut-out dekolteli modeller
  • Casual: Bisiklet yaka düz kesim modeller
  • Spor: Bisiklet yaka veya kapüşonlu, baskılı ve oversize modeller
  • Sofistike: Bisiklet yaka, baskısız ve pastel tonlu modeller

Eğer urban stili benimsiyor, spor görünmekten hoşlanıyor ya da konforunuzdan vazgeçemiyorsanız crop sweatshirt modelleri tam size göre! Rahat yapıları, salaş görünümleri ve trendlere uyum sağlayan tasarımları ile crop sweatshirt’ler, son yılların en çok tercih edilen üst giyim ürünlerinden biri. Kapüşonlu ya da bisiklet yaka crop sweatshirt’ler arasından baskılı veya desenli modelleri tercih edebilirsiniz. Daha sade bir stil için ise tek renkten oluşan beyaz, gri veya siyah crop sweatshirt modellerine şans verebilirsiniz. Bu parçaları gömlek üstüne giyerek ofis stilinize uyarlamanız da çok kolay. 

3.4. Stilinize Göre Crop Hırka Önerileri

  • Feminen/dramatik: Delikli, fırfırlı, yakası işlemeli ve ışıltılı modeller
  • Casual: Önü düz düğmeli, V yaka ve balon kollu modeller
  • Spor: Dik yaka, fermuarlı ve düz örgülü modeller
  • Sofistike: Aplike işlemeli, dantelli ve gömlek yakalı modeller

Crop hırkalar ile tarzınızı tamamen yansıtacak bir kombin yapmaya ya da stilinizi yeni baştan yaratmaya ne dersiniz? Bahar ve kış aylarında stil sahibi kadınların favori parçalarından olan crop hırkalar, modaya birkaç adım daha yakın olmayı mümkün kılıyor. Özellikle önden düğmeli crop hırka modelleri hem casual hem de şık bir stil için tercih edilebiliyor. 

Elbise ya da yüksek bel pantolonlarla bir araya getirildiğinde istenen görünümden çok daha fazlasını sunacak olan crop hırkalarla birlikte, delikli tasarıma sahip modeller de ön plana çıkıyor. Bej, kahverengi, siyah ve beyaz crop delikli hırkalar, zamansız bir görünüm elde etmeyi sağlıyor. Canlı renklerden oluşan crop hırka modelleri ise daha eğlenceli kombinler yapma konusunda yükseltici bir basamak rolü üstleniyor. 

3.5. Stilinize Göre Crop Ceket Önerileri

  • Feminen/dramatik: Dar kesim veya aşırı hacimli, deri veya peluş modeller
  • Casual: Blazer ya da trençkot stili deri veya viskoz modeller
  • Spor: Motorcu stili, gömlek yakalı veya kapüşonlu, oversize ya da düz kesim modeller
  • Sofistike: Trucker ceketler – yuvarlak/V yaka, düğmeli ya da anvelop modeller

Sezonun popüler crop parçalarından biri olan kısa ceketler neredeyse her ortamda tercih edilebiliyor. Ve her stile hitap ediyor olmalarıyla ayrı bir dikkat çekiyor. Ağırlıklı olarak blazer veya motorcu ceketlerinin kısa birer versiyonu olan crop ceketler, ofis ortamında ya da özel bir davette stilinizi yukarıya taşıyabilir. Jean formundaki crop ceketler ise sokak stilinin şık bir tamamlayıcısı olarak karşımıza çıkıyor. Farklı tarzdaki elbiseler, etekler veya pantolonlarla eşleştirilebilen crop ceket modelleri, özellikle yaz akşamlarında hayal ettiğiniz çarpıcı görünümü oluşturmanız için birebir! 

Sezonun en gözde stili olan crop tarzını detaylı bir şekilde ele aldığımıza göre, yeni giyim alışverişlerinize Beymen ile ayrıcalık katmanın zamanı geldi diye düşünüyoruz. Stilinize seslenecek ve giyim tarzınıza hitap edecek en moda crop’lar Beymen’de! Hiç vakit kaybetmeyin, hemen siz de keşfedin! 

 

Comments are closed.