Balkonunuzun Havasını Değiştirecek Balkon Süsleri

  Balkona geçip güneşin altında uzanmayı veya serin yaz akşamlarının tadını çıkarmayı kim sevmez? Tabii bunun için balkonların hem saatler boyu ayrılmak istemeyecek kadar konfor sunması hem de göz zevkine hitap etmesi gerekiyor. Öyleyse, birbirinden güzel balkon dekorasyonu fikirleriyle dört mevsim keyfini çıkarabileceğiniz bir balkon için hemen hazırlıklara başlayalım!

Bazı binalarda evlerin kaç metrekare olduğu fark etmeksizin balkonlar küçük olabiliyor. Küçük bir balkonda hem uygun genişlikte oturma alanı yaratıp hem de göze değen bir balkon dekorasyonu yapmak ise birçok insanın gözünü korkutuyor. Eğer balkon dekorasyonunu düzenlemeye nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız endişelenmeyin. Çünkü doğru dekorasyon ürünleri ve aydınlatmalarla en küçük balkonlarda bile rahatlıkla nefes kesici atmosferler yaratılabiliyor. Hadi; böyle bir balkon dekorasyonunun püf noktaları nelermiş, birlikte keşfedelim!

1. Balkon Duvar Dekorasyonunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Duvarın Boyutları: Öncelikle işe duvarın boyutunu ölçmekle başlamalısınız. Duvarda aydınlatma kullanmak istiyorsanız simetriyi korumak adına lambaları duvarın iki kenarına eşit şekilde yerleştirebilirsiniz. Ancak duvar dekorasyonunda peri ışık gibi farklı aydınlatmalar kullanmak istiyorsanız baştan uca tüm duvarı kaplamanıza yardımcı olacak fikirlere kulak verebilirsiniz.
  • Dekoratif Uyumluluk: Balkon duvar dekorasyonunda kullanacağınız süslemelerle aydınlatmaları doğru şekilde kombinlemeniz gerekiyor. Aklınızdaki duvar dekorasyon fikirleri için herhangi bir alışveriş yapmadan önce ürünlerin boyutlarına ve renklerine dikkat etmeli, seçtiğiniz ürünlerin birbirleriyle uyum içinde olmasına özen göstermelisiniz. 
  • Mevsim Koşulları: Eğer açık bir balkona sahipseniz dekorasyonu hava şartlarını düşünerek yapmalısınız. Yani kış geldiği zaman rahatlıkla kaldırabileceğiniz parçalar seçmelisiniz. Hazırsanız sizin için seçtiğimiz duvar dekorasyonu ürünlerine bir göz atalım!

2. Birbirinden Güzel Balkon Süsleri

Balkon dekorasyonu yaparken oturma grubunuzla uyumlu parçalar seçebilirsiniz. Metal bir masa ve sandalyeniz varsa daha modern parçalar, yer minderlerinin hakim olduğu bir balkonunuz varsa daha etnik detaylı parçalar tercih edebilirsiniz.

2.1. Eskitme Metal Duvar Dekorları

İç ve dış mekanda kullanabileceğiniz eskitme detaylı metal duvar süsleriyle hem açık hem de kapalı balkonlarınızı dekore etmeniz oldukça kolay. Atölye11 markasına ait yüzde 100 metal hayvan figürlü duvar dekorasyonlarını masa ve sandalyelerinizin metal ayaklarıyla eşleştirerek uyumlu bir dekorasyon yaratabilirsiniz.

2.2. Kumaş Balkon Süsleri

Kumaş duvar süsleriyle balkona sıcak ve keyifli bir hava katabilirsiniz. Bu duvar dekorlarını özellikle ahşap detayların veya minderlerin hakim olduğu balkonlarda kullanabilirsiniz. Bunun için Kersten markasının yuvarlak kasnaklar üzerine yaptığı yüzde 100 kumaş duvar dekorları sizin için biçilmiş kaftan. Pastel renklerin hakim olduğu bu dekorlarla misafirlerinizden bol bol iltifat almaya hazır olun!

2.3. El Dokuması Duvar Halıları

Balkon süslemesi için işçiliğiyle göz kamaştıran el dokuması halılara göz atabilirsiniz. Tablo formundaki bu el dokuması halılarla balkona bohem ya da klasik bir hava katabilirsiniz. Örneğin; Linn markasına ait El Dokuma Halı Balık Motifli Duvar Tablosu ile Ege sofralarının neşesini balkonunuza taşımanız mümkün. Daha klasik bir dekorasyon yaratmak istiyorsanız Mabel markalı Dekoratif Duvar Halı Tablosu ile eşi benzeri olmayan bir balkona sahip olabilirsiniz.

2.4. Çiçek Aranjmanlı 3D Çerçeveler

İlkbahar ve yaz mevsimiyle birlikte kıyafetten dekorasyona kadar her alanda çiçek desenleri ve doğal temalar yükselişe geçiyor. Çantalarda bile hasır detaylar kullandığınız bu dönemde balkon dekorasyonu için de doğal bir tema tercih edebilirsiniz. 

Canlı renklere sahip kuru bitkilerden oluşan tablolardan 2 ila 3 tanesini birbiriyle uyum içinde olacak şekilde duvarınıza asabilirsiniz. Bu dekorasyon için Save The Flowers markasının tasarladığı Cam Beyaz Çerçeveli Haşhaş Tablo’yu kullanabilirsiniz. Veyahut deniz sazlarından yapılan bir yelpaze dekoru tercih edebilir, bu sayede balkona daha doğal bir hava katabilirsiniz. 

2.5. Rengarenk Tablolar

Her ne kadar klişe bir fikir olsa da kimi zaman güvenli limanlara sığınmak gerekiyor. Balkon dekorasyonunda sınırları zorlamak istemiyor veya köklü değişikliklerden keyif almıyorsanız evin diğer odalarında da severek kullandığınız tablolara bir şans verebilirsiniz. Farklı boyutlardaki birkaç tabloyu hoş bir görünüm yaratacak şekilde duvara asmanız yeterli.

3. Balkon Işıklandırma Fikirleri

Işıklandırma evin hangi alanında olursa olsun son derece önemli. Özellikle akşam vakti balkonda zaman geçirmeyi seviyorsanız hem dekorasyonu bir üst noktaya taşıyacak hem de gözlerinizi yormayacak aydınlatmalar seçmelisiniz. Tabii ki seçtiğiniz aydınlatmaların duvar dekorasyonuyla aynı tarzda olmasına da dikkat etmelisiniz. Şimdi gelin, balkonda kullanabileceğiniz dekoratif aydınlatma modellerini birlikte inceleyelim!

3.1. Dekoratif Led Aydınlatmalar

Genellikle yılbaşı ağaçlarında kullanılan ışıklı topları balkon dekorasyonuna dahil etmeye ne dersiniz? Tıpkı peri ışıklar gibi duvarı kaplayabileceğiniz bu aydınlatmaları, balkon demirlerine sararak da kullanabilirsiniz. via Gardenia markasının Kahverengi Beyaz Dizili 10’lu Led Işık modeliyle doğal temaların hakim olduğu bir dekorasyon yaratabilirsiniz.

3.2. Gaz Lambalarıyla Geçmişe Yolculuk

Bohem veya klasik dekorasyonun hakim olduğu balkonlarda daha nostaljik bir hava yaratmak için gaz lambaları kullanabilirsiniz. Özellikle el yapımı gaz lambalarıyla eşsiz bir dekorasyonun tadını çıkarabilirsiniz.

3.3. Ayaklı Aydınlatmalar

Büyük bir balkona ve hatta terasa sahipseniz ayaklı aydınlatmaların gücünden faydalanabilirsiniz. Zarif bir balkon dekorasyonu planlıyorsanız mermer detaylı ayaklı bir aydınlatma tam da ihtiyacınız duyduğunuz parça olabilir. Sohomanje imzalı Metal Gold Mermer Detaylı Dekoratif Aydınlatma ile ortamı aydınlatmanın yanı sıra işlevsel ve şık bir lambaya da sahip olabilirsiniz. 

3.4. Fener Lambalar

Balkona hem romantik hem de otantik bir hava katmak için fener lambaları tercih edebilirsiniz. Fenerlerin içine yerleştireceğiniz mumlarla huzur dolu bir ortam yaratmak çok kolay. Dilerseniz kokulu mum kullanarak ruhunuzu da dinlendiren bir balkon dekorasyonu oluşturabilirsiniz.

3.5. Neon Aydınlatmalar

Sıra dışı ve eğlenceli bir balkon dekorasyonu hayal ediyorsanız neon aydınlatmalar tam size göre! Yazı formlu neon aydınlatmalarla balkon dekorasyonunuzu her anlamda konuşturabilirsiniz. Örneğin; Lights Out markalı Hope Yeşil Yazı Formlu Neon Lamba ile balkonda pozitif bir hava yaratabilirsiniz. 

Büyük, küçük, açık veya kapalı… Her balkon için eşsiz dekorasyonlar oluşturabilir ve kendinize keyifli bir alan yaratabilirsiniz. Hadi, balkon süsleme fikirlerinizi Beymen’le hayata geçirin!

 

Comments are closed.