Smart Casual Gardırobu Oluşturmak için A’dan Z’ye Rehber

Ofis giyiminde hem şıklığınızı hem de konforunuzu garantileyecek yeni bir stil yaratmak istiyorsanız sizi şöyle alalım. Bu sayfanın sonuna geldiğinizde, ağırbaşlı ve bir o kadar da cool görünen smart casual stilinizi yaratmaya hazır olacaksınız! Yalnız baştan söyleyelim, ofisteki “yeni siz” ilerleyen günlerde tüm ilgiyi üstüne çekebilir. Kulaklarınızın övgü dolu yorumlarla çınlamasına hazır olun!

Smart casual bir moda trendi değil yaşam stili olduğunu kanıtlayalı uzunca bir süre oluyor. Peki, smart casual stili neden hem kadınlar hem de erkekler tarafından bu denli sevilmiş ve benimsenmiş olabilir? Ya da daha önemlisi bize neler vadediyor? Yanıtı gayet açık: Esneklik ve pratiklik! Bir düşünün, ofiste yoğun bir gün sizi bekliyor. Ardından da iş çıkışında arkadaşlarınızla bir kahve içmeyi planlıyorsunuz. Böylesi tempolu bir güne hazırlanırken smart casual kombininiz sayesinde her ortamda öz güvenli hissedebilirsiniz. Çünkü ofis için yeterince özenli, akşam planınız içinse anın tadını çıkaracak kadar rahat ve şık görüneceksiniz!

1. Smart Casual Nedir?

Smart casual, resmi ortamlara uyumlu görünen fakat tam anlamıyla formal giyim kodlarını yansıtmayan rahat-şık bir giyim tarzı. Şıklık ve sportifliği bir araya getiren bu stil, özellikle de beyaz yakalı çalışanlar tarafından oldukça sık tercih ediliyor. Esasında günümüzde kullanılan haliyle smart casual giyim tarzını iş dünyasına ait bir stil olarak sınırlandırmak pek de doğru sayılmaz. Çünkü bu stil, günlük yaşamında şık hissetmek isteyen hemen herkes için ideal giyim kodlarına sahip. 

Pamuklu ve keten kumaşların konforu, bol adım atacağınız günlerde kurtarıcı rolü üstlenen alçak topuklu ayakkabılar, pek çok farklı şekilde kombinlenmeye uygun giysilerden oluşan bir giysi dolabı ve dahası… Smart casual, tıpkı tanıdıkça daha çok sevdiğiniz bir dostunuzla geçirdiğiniz saatler gibi size rahat, güvende ve keyifli hissettirecek!

2. Smart Casual Giyim Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Şık bir mekan açılışı, romantik bir akşam yemeği, rutin ofis günleri ya da bir sinema daveti… Doğru kurgulanmış bir smart casual kombini tüm etkinliklerde eşlikçiniz olabilir! Hatta öyle ki zamansız ve nokta atışı parçalarla hazırlanmış bir smart casual giysi dolabı sayesinde şıklık endişeleriniz tümüyle maziye karışabilir. Sizi en yansıtan spor-şık stiline ulaşırken dikkate almanız gereken başlıca detaylar ise şu şekilde:

  • Kombinlerinizde hem klasik giyimi hem de sportif giyimi temsil eden en az bir parça kullanın. Blazer ceketinizi pamuklu bir tişörtle eşleştirin ya da sportif jean gömlek kombininizi klasik bir kadın çanta modeliyle zenginleştirin!
  • Bedeninize iyi oturan, çok bol ya da dar olmayan giysiler tercih edin.
  • Nötr renklere ağırlık vermeniz kombinlerinize pratiklik katacaktır. Tabii araya stilinize hareket katacak sezonun gözde renklerini taşıyan parçalar eklemeyi de ihmal etmemelisiniz. Ne demiştik? Bu stil ağırbaşlı fakat asla sıkıcı değil!
  • Karmaşık desenlerden mümkün olduğunca kaçının ya da bu tarz parçaları nötr tonlarla dengelemeyi unutmayın.
  • Aksesuar stilinizde daha minimal ve zarif takılara ağırlık verin. Gösterişli takılar smart casual stili ile pek de ideal bir uyum sunmayacaktır.
  • Kadın dış giyim ürünleri gibi temel parçalarda trendleri değil, zamansız tasarımları tercih etmeniz faydalı olacaktır.

Smart casual stilinin birbiriyle tıpkı bir yapboz gibi bütünleşen ve kolay kombinlenen parçaları sayesinde ayna karşısında kaybolup giden zamanınızı bundan böyle gönlünüzce değerlendirmeniz mümkün. Bizce şehir hayatının karmaşasında var olmayı başaran her pelerinsiz süper kahraman gibi, siz de sportif şıklığın cazibesine çoktan kapıldınız! O halde zaman kaybetmeden smart casual stilinin temel parçalarını da yakından incelemeye başlayalım:

3. Smart Casual Gardırobu Oluşturmak için Temel Parçalar

İşiniz gereği gün içerisinde birkaç farklı mekan değiştirmeniz ve bolca adım atmanız gerekiyor olabilir. Yoksa ofis kombinleriniz ve günlük stiliniz için ayrı ayrı efor sarf etmek istemiyor musunuz? Hatta belki de yalnızca klasik giyimin katı çerçevesi size hitap etmiyordur. Neyse ki Beymen editör ekibi olarak tüm bu dertlerinize son verecek en işlevsel parçaları sayfanın devamında tek tek sıraladık. Şimdi bu nokta atışı ürünlerle hem stilinizi hem de konforunuzu garanti altına alacak yeni smart casual tarzınıza hazırlanabilirsiniz.

3.1. Dış Giyim Parçaları 

  • İlk maddemiz bu stilin yıldızlarından blazer ceket modelleri! Uzun, kısa, düz renk, kareli ya da zarif şerit detaylarıyla bezeli kadın blazer ceket modelleri bu tarzın kurtarıcısı. 
  • Deve tüyü renginde ya da bej tonlarında kadın trençkot modelleri özellikle de geçiş mevsimlerinde stilinize şıklık katacaktır.
  • Süet ceketler de özellikle de serin havalarda smart casual kombinleriniz için ideal bir tamamlayıcı olacaktır.

3.2. Üst Giyim Parçaları 

  • Desenli ya da düz, pamuklu, şık ya da sportif yani anlayacağınız hemen her çeşit gömlek smart casual kombinlerinize şıklık katacaktır.
  • İpek askılı bluzlar ve blazer kombinleri “Bugün ne giysem?” dediğiniz günlerin kurtarıcısı olmaya aday!
  • Önü düğmeli kazaklar, rengarenk trikolar ve boğazlı kazaklar da sportif şıklığa erişmek için dolabınızda mutlaka boy göstermeli.

3.3. Alt Giyim Parçaları 

  • Olmazsa olmazlarınızın ilk sırasında kadın kot pantolon modelleri yer almalı. Bedeninize iyi biçimde oturan bir jean modeli blazer kombinlerinden kazaklara ve gömleklere kadar pek çok parça için ideal bir tamamlayıcı rolü üstlenecektir.
  • Hareket imkanı sağlayan yüksek kemerli rahat kesim kumaş pantolonlar, açık renk ispanyol paça pantolon modelleri ve  toprak tonlarında havuç pantolonlar da smart casual stiliniz için iyi birer tercih. 
  • Prezantabl görünüm dendiğinde ilk akla gelen parçalardan biri olan midi boy, yüksek bel ve kalem etek modelleri için de dolabınızda yer açmanız gerek.

3.4. Ayakkabılar 

  • Kadın ayakkabı modelleri smart casual stille uyum sağlama noktasında cömert davranıyor ve pek çok seçenek sunuyor. Smart casual’ın en sevilenlerinden loafer ve Oxford ayakkabılara bir şans vererek bahar ve yaz aylarına konfor katabilirsiniz.
  • Kış aylarında ise alçak topuklu botlar, kısa topuklu ayakkabılar ve her stilin yıldızı olan stiletto modellerini tercih edebilirsiniz.
  • Düz tabanlı spor ayakkabılar da kombinlerinize konforlu bir şıklık katmak için mutlaka şans vermeniz gereken ürünlerden bir diğeri! Özellikle de nötr tonlarda olanlara mutlaka şans verilmeli!

3.5. Çanta ve Aksesuarlar 

  • Not defteriniz, el kremleriniz ya da makyaj malzemelerinizi şık bir biçimde taşıyabileceğiniz bir tote bag ile pek çok farklı kombini ideal şekilde tamamlayabilirsiniz.
  • Baget ve portföy çanta modellerini spor-şık kombinlerle eşleştirerek uyumlu görünümler yakalayabilirsiniz.
  • Geniş kemerlerle kalem etek kombinleri ve elbiselere hareket katabilirsiniz.
  • İkonik logolarla bezeli kadın kemer modelleri ile kombinlerinizde lüks bir etki yaratabilirsiniz.
Lüksün adresi Beymen, geniş ürün gamıyla smart casual stili için önünüze binlerce seçenek sermekle kalmıyor. Hazırladığımız önerilerle bu sevilen giyim tarzına ait değerli detayları da bilginize sunuyor. Şimdi, günlük giyiminizi Beymen’le somut olarak da bir adım öteye taşımanın tam zamanı!

 

Comments are closed.