İş Görüşmesine Giderken Ne Giyilir, Ne Giyilmez?

Öz güvenli bir duruş iş görüşmelerinde doğru bir ilk izlenim için sihirli etkiler yaratıyor. Bu duruşa ulaşmak içinse hem profesyonel yönünüzü vurgulayacak hem de sizi en iyi şekilde yansıtacak stili oluşturmanız çok önemli. Şimdi gardırobunuzun önünden ayrılın ve rahat bir koltuğa geçip arkanıza yaslanın. Bir sonraki iş görüşmenizde işinizi kolaylaştıracak mülakat için kombin önerilerimiz, sayfanın devamında sizi bekliyor!

Uzun süredir heyecanla beklediğiniz o başvurudan en sonunda beklediğiniz geri dönüşü aldınız. Öyleyse iş görüşmesi telaşı sizi çoktan etkisi altına almış demektir. Kendinizin en iyi versiyonunu yaratmak ve istediğiniz gibi bir ilk izlenim oluşturmak için aklınızda sıralanan onlarca sorudan biri de “İş görüşmesi için ne giyeceğim?” olmalı. Yaşam konforunuzu her alanda artırmayı hedefleyen Beymen editör ekibi olarak bizler de bu kez, hayatınızın yönünü değiştirebilecek bu kritik soruya odaklanalım dedik. Ve size kendinden emin bir duruş için birbirinden ideal iş görüşmesi kombinleri hazırladık!

1. İş Görüşmesi için Kıyafet Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

İş görüşmesi gününe dinamik ve güçlü bir başlangıç yapmanın sırrı, yaşamın hemen her alanında olduğu gibi iyi bir denge yakalamaktan geçiyor. Öyle ki çok sıradan ya da aşırı ciddi görünümlü kombinler, kendine has stilinizi yansıtmanıza engel olabilir. Ya da uygun nitelikte olmayan iş görüşmesi kombinleri profesyonel görünümünüze gölge düşürebilir. Yani anlayacağınız, iş görüşmesi giysi seçiminde biraz incelikli düşünmeniz gerekiyor. İş görüşmelerine bir adım önde başlamak için dikkate almanız gereken başlıca detaylar ise şunlar:

  • Abartıdan uzak durmak ilk ve en önemli kural! Giysi ve aksesuar seçiminde, renk kullanımında ve hatta topuk boyunda dahi güvenli sularda kalmalısınız. 
  • Modası uzun yıllar önce geçmiş giysiler gelişmelere uyum sağlama noktasında zorlandığınızı düşündürebilir. Bu nedenle modern görünümlü parçalar ve şık kadın ayakkabı modellerini tercih etmelisiniz.
  • Hedefiniz iyi düşünülmüş fakat bulunduğunuz ortamın odak noktası olmayacak kombinler yaratmak olmalı. Bu noktada şirketin giyim politikası hakkında yapacağınız ufak bir araştırma size yol gösterebilir.
  • İşinizin ruhuna uygun kombinler yaratmaya odaklanmalısınız. Misal; deri ya da kot kumaştan üretilen kadın ceket modelleri bir yönetici adayı için uygun özellik taşımazken, rahat bir ofis ortamında çalışacak kişiler için ideal bir seçenek olabilir.
  • Mülakat esnasında yalnızca ana konuya odaklanmak adına içerisinde konforlu hissedeceğiniz giysilere öncelik vermelisiniz.
  • Ütülenmiş, temiz ve canlı rengini koruyan parçalar tercih etmeniz profesyonel görünümünüzü bir adım yukarıya taşıyacaktır.

2. İş Görüşmesine Giderken Ne Giyilir, Ne Giyilmez?

Mükemmel iş görüşmesi kombinine ulaşmak için dikkate almanız gereken başlıca detaylara artık hakimsiniz. Fakat biz yine de işimizi şansa bırakmadık ve öncelikle iş görüşmesine giderken uzak durmanız gereken giyim ürünleri ve aksesuarları tek tek sıraladık. Ne giymemeniz gerektiğini netleştirmek için bir alt satıra buyurun:

  • Işıltılı ve gösterişli renklere ve karmaşık desenlere sahip giysiler
  •  Aşırı uzun topuk boyları ya da aşırı parlak, gösterişli aksesuarlar
  • Aşırı dar ya da bol giyim ürünleri
  • Sweatshirt, tişört gibi aşırı günlük görünen giysiler

2.1. İş Görüşmesi Kış Giyim Fikirleri

Kış aylarında iş görüşmesi kombini yapmak bir nebze daha zorlu olabiliyor. Mülakata gideceğiniz ortamın sıcaklığı, hava durumu koşulları ve pek tabii stilinizi parlatacak parçaları eşleştirmek özen gerektiriyor. Örneğin;

  • Kışın iş görüşmesine giderken çok kalın ya da ince yapıda olmayan kadın triko ve kazak modelleri ideal bir tercih olabilir.
  • Havuç pantolonlar, bilek boy botlar ve şık bir çantayla kazak kombinlerini uyumlu bir şekilde tamamlayabilirsiniz. 
  • Daha klasik bir görünüm hedefliyorsanız yün pantolon ve ceket kombinleri ile hedeflediğiniz ağırbaşlı havayı yakalayabilirsiniz.
  • Mülakat yapacağınız ortamın serin olmayacağından eminseniz uzun pardösü, klasik elbise ya da kalem etek ve gömleklerle şık kombinler oluşturabilirsiniz.
  • Klasik kombinlere şıklık katmak için new-age ruhunu eşsiz tasarımlarla yansıtan kadın Off-White omuz çantası seçeneklerine göz atabilirsiniz. 

2.2. İş Görüşmesi Yaz Giyim Fikirleri

Yaz aylarına denk gelen iş görüşmelerinde konforu göz önünde bulundurmak daha da önemli hale geliyor. Bu nedenle klasik bir görünüm için takım, kumaş pantolon ya da ceket kullanmak zorunda olmadığınızı hatırlayın. 

  • Şık bir kadın tulum modeli ile farklı ve iddialı bir görünüm yakalayabilirsiniz. 
  • Midi boy etek ve bluz kombinlerine bir şans tanıyabilir veya sınırsız seçenek sunan yazlık elbise modelleri arasında keşfe çıkabilirsiniz.
  • Klasik bir görünüm noktasında kararlıysanız da keten veya ipek kumaştan üretilmiş kadın pantolon modellerini incelemeden iş görüşmesi kombininizde karar kılmamalısınız.
  • Şık babet modelleri, kapalı burunlu ve mantar topuklu ayakkabılar, loafer seçenekleriyle kombinlerinizi uyumlu biçimde tamamlayabilirsiniz. 
  • Fular, küpe ve kemer gibi aksesuarlarla görünümünüze hareket katmayı unutmayın!

2.3. İş Görüşmesi Bahar Giyim Fikirleri

Bahar aylarında yapacağınız mülakat kombinlerinde hem dış ortamdaki değişken hava koşullarını hem de ofisteki ortamın sıcaklığını göz önünde bulundurmalısınız. Sonuçta ilk görüşmede terli, yorgun veya soğuk nedeniyle solgun ve cansız görünmek istemezsiniz, değil mi?

  • İspanyol paça kot pantolon, bebek mavisi gömlek ve şık bir lacivert blazer ceket modeli, baget çanta ve hafif topuklu ayakkabılar… Ya da belki sizin tercihiniz ribli kadın hırka modelleri ve havuç pantolon kombinlerinden yana olur. 
  • Tabii mis gibi bahar havası dendiğinde trençkot ve midi boy elbise kombinleri de tercih edilebilir. Siz de iş görüşmenizde minimum eforla saygın bir moda ikonu gibi görünmek istiyorsanız, bu kombinlerin sihirli gücünden faydalanabilirsiniz. 
  • Kombinlerinize güç ve dinamik bir etki kazandırmak için stilinizi kadın Dolce&Gabbana omuz çantası modelleriyle tamamlayabilirsiniz.

3. Vücut Tiplerine Göre En Uygun İş Görüşmesi Kıyafetleri

  • Geniş omuzlara sahipseniz iş görüşmesi kombinlerinizde köprücük kemiklerinizi ön plana çıkaran klasik kesimli bluzları tercih edebilirsiniz. Ayrıca uzun kesimli blazer ceketlerle daha uzun ve ince bir görünüm kazanabilirsiniz.
  • Minyon vücut tipine sahipseniz açık renk tonlarında midi boy elbiseler, dikey çizgili gömlekler ve yüksek bel ipek ya da kumaş pantolonlarla şık kombinler yaratabilirsiniz.
  • Eğer iş görüşmeniz için şık büyük beden kombinleri yapmak istiyorsanız tercihinizi kruvaze yaka elbiselerden yana kullanabilirsiniz. Ayrıca klasik beyaz gömlek, havuç pantolon, stiletto ve şık bir kadın Ostara omuz çantası modeli ile cool bir görünüm elde edebilirsiniz.
  • Kum saati vücut tipine sahipseniz kalem etek ve gömlek kombinleri size aradığınız şık görünümü sunabilir.
  • Elma vücut tipine sahipseniz, yani vücudunuzun üst bölgesi kalanına göre daha hacimliyse anvelop kesim elbiseler, kare ve V yaka bluzlar aradığınız kurtarıcı parçalar olabilir.
Hayalinizde canlanan birbirinden şık iş görüşmesi kombinlerini stilinize taşımak için keşfe çıkmaya hazır mısınız? Beymen’in her zevke uygun ürün seçenekleri sunan dijital vitrinini turlama başlamışken, ilk iş günü kombininizi de hazırlamayı unutmayın!

Comments are closed.