En İyi Omuz Çantaları ile Şimdi Modayı Omuzlama Zamanı!

Bir çantanın yalnızca eşyalarımızı taşımakla ilgili olmadığı konusunda hemfikiriz, değil mi? Özellikle de zamansız şıklığın simgesi olan omuz çantaları söz konusuysa… Stilinizi yansıtmak, kendinizi biraz şımartmak ya da zamansız bir aksesuara yatırım yapmak istiyorsanız, “İşte bu!” dedirtecek omuz çantası modelleriyle karşınızdayız!

İşlevsel ve zamana yenilmeyen tasarımlara sahip olmaları mı; yoksa her dönemin ruhuna hızla uyum sağlamaları mı omuz çantalarını vazgeçilmez kılıyor, emin değiliz. Fakat omuz çantalarının Antik Mısır döneminde keten ve papirüsten yapılan ilk örneklerinden günümüze uzanan serüvenine şöyle bir bakış atınca, açıkça göz önüne serilen uyum yeteneğinden etkilenmemek elde değil. Orta Çağ’da deri ve kumaşlarla hazırlanan omuz çantaları, Rönesans Dönemi’nde ayrıntılı işlemelerle buluştu. 17’nci ve 18’inci yüzyıllarda ise günümüz modasına ilham veren daha zarif ve minimal bir forma kavuştu. 

1880’lere gelindiğinde, kadınlar alışveriş ve seyahat gibi durumlar için farklı çantalar kullanmaya başladı. Bugün hala tüm modaseverlerin dolabında ruh hali ya da kombinine göre tercih edebileceği birçok kadın çanta modeli bulunuyor. Bilhassa da omuz çantaları, her dönem risksiz bir moda yatırımı oluyor. Tabii doğru ürünün seçilmesi kaydıyla… Biz de tam olarak bu nedenle sizin için en özel omuz çantası modellerini bu sayfaya dökme kararı aldık. Hadi, stilinize güç katmaya gidiyoruz!

1. En İyi Markalardan En İyi Omuz Çantaları

En İyi Omuz Çantaları ile Şimdi Modayı Omuzlama Zamanı!Omuz çantaları gelip geçen heyecanlı bir yaz aşkından ziyade, sağlam temeller üzerine inşa edilen uzun ömürlü bir ilişki gibi. Bu parçalar bize güven ve konforla sarmalanmış güzellikler vadediyor. Sözün özü, trendler gelip geçiyor fakat aksesuar stilinin bu yıldız oyuncusu her dönem moda sahnesinde kendine yer bulmaya kararlı görünüyor. E; bu noktada pek de şaşırtıcı olmasa gerek, hemen hemen tüm moda öncüsü markaların kendi ruhunu yansıtan ikonik omuz çantası tasarımları bulunuyor.

Beymen çatısı altında buluşan en özel markalara ait birbirinden şık çanta modelleri ile tanışmaya hazırsanız birazdan başlıyoruz. Fakat en baştan uyarmamızda fayda var, tek model üzerinde yoğunlaşma noktasında biraz zorlanacaksınız!

1.1. Asi ve Cool: Off-White Omuz Çantası Modelleri

En İyi Omuz Çantaları ile Şimdi Modayı Omuzlama Zamanı!Milano merkezli moda markası Off-White’ın tasarımcısı Virgil Abloh’a göre her şey biraz ironik! Bu fikrin yansıması niteliğinde olan Off-White kadın çanta modelleri de lüks ve sokak modasını buluşturuyor. Zıtlıklar çarpışıyor ve sonucu oldukça etkileyici oluyor. Geleneksel formda tasarlanmış bir deri baget çanta, üstünde “Cash Inside” yazısıyla karşımıza çıkabiliyor. Logo detayı, zincir askılar, asimetrik kesimler ve dahasıyla bu marka, gençlik kültürünü lüks tasarımlarla buluşturuyor. Üstelik söz konusu Off-White olduğunda omuz çantaları klasik renk tonları değil; turuncudan en canlı mavilere uzanan geniş bir renk skalasıyla karşımıza çıkıyor.

1.2. Lüks Bir Gelenek: Christian Dior Omuz Çantası Modelleri

Modanın başkenti Paris’te 1946 yılında başlayan Christian Dior serüveni, özgür ve heyecan verici kadınlardan ilham alarak güçlendi ve ikonik tasarımlara imza attı. 1990’lı yıllarda üretilen Lady Dior ile de Christian Dior omuz çantası modelleri, markanın kült ürünleri arasında yerini aldı. Ardından kot, kürk veya kalın logolarla bezeli Christian Dior omuz çantaları defilelere ve stil öncüsü kadınların kombinlerine renk katmaya başladı.

İkonik Dior 30 Montaigne ve Dior Diorama gibi kült tasarımlar da akıllarda moda ile bütünleşen hemen her kadının dolabında kendine yer bulmayı başardı. Christian Dior’un hedeflediği o lüks ve ayrıcalıklı hissi en güçlü ve şık şekilde yansıtan Christian Dior kadın çantası modellerini kesinlikle gözden geçirmelisiniz!

1.3. İkonik Deri Ürünlerin Adresi: Celine Omuz Çantası Modelleri

Haute couture tasarımları günlük kullanıma uygun forma ulaştırmak çılgınlık olarak görülse de Celine bunu başardı! Hatta klasik tasarımlarını trendler ve sokak stilleri ile uyarlayan bu lüks tasarım markası, sportif şıklık kavramını hayata taşıdı. Celine omuz çantası modelleri gösterişli fakat minimalist. Abartısız ve zamansız Celine omuz çantaları en lüks deriler ve malzemelerle üretiliyor. Dikişinden astarına kadar her detayıyla incelikle tasarlanan Celine omuz çantası modelleri, ömür boyu sürecek bir aksesuar yatırımı olarak öne çıkıyor.

1.4. İstanbul’dan Dünyaya Uzanan: Manc Omuz Çantası Modelleri

En İyi Omuz Çantaları ile Şimdi Modayı Omuzlama Zamanı!New York’ta tasarlanan ve ülkemizin kalbi İstanbul’da üretilen Manc omuz çantası modelleri, sevgiyle yapılmış anlamı taşıyor. Doğrusu Manc’ın omuz çantalarına kısa bir bakış atmak dahi ne denli sevgi ve özenle yaptıkları noktasında hiç şüphe bırakmıyor. 2018 yılında Naz Koral ve Çiçek Varuy tarafından kurulan marka ihtişam, kusursuz işçilik ve moda öncüsü bir stil vadediyor! 

Boyutları ve iddialı renkleriyle dinamik bir his uyandıran kadın Manc omuz çantası modellerinin tümü el yapımı. Samimi bir his uyandıracak kadar zarif bir stile sahip olan bu ürünler, gelecek nesillere vintage bir hediye olarak bırakılacak kadar da dayanıklı!

1.5. Çarpıcı Kombinlerin Sırrı: Coperni Omuz Çantası Modelleri

En İyi Omuz Çantaları ile Şimdi Modayı Omuzlama Zamanı!Fransız markası Coperni’nin imzasını taşıyan Swipe Bag’in moda dünyasında uyandırdığı yankı hala etkisini sürdürüyor. Bir telefon ve diğer birkaç temel eşyayı saklayacak büyüklükte olan Coperni omuz çantası modelleri, bir nevi elde taşınan aksesuarlar olarak tanımlanıyor. Coperni çanta modelleri, modanın asi öncülerinin elinde, kırmızı halıda, romantik bir akşam yemeğinde ya da caddelerde karşımıza çıkabiliyor. Üstünde şeytan boynuzu olan cam çantaları ile moda dünyasında yankı uyandıran Coperni çanta modellerini incelemeden geçmeyin deriz.

Beymen’in birbirinden özel kadın omuz çantası modelleri arasından seçiminizi yapın, lüks ve zarafetin gücünü omuzlarınızda hissedin!

 

Yorumlara kapalı

Menu