Yağmurlu Havalara Karşı Etkili Malzeme: Anorak Nedir?

Yağmurlu günlerde montunuzun su geçirmemesini beklemek tabii ki en doğal hakkınız! Özellikle kış ve bahar aylarında bol yağış alan bir bölgede yaşıyorsanız, dış giyim ürünü alırken su itici özellikte olup olmadığını bilmeniz şart. Neyse ki bunun için detaylara takılmadan rahatlıkla yapabileceğiniz bir seçim var: Anoraklar!

İnce ince çiseleyen yağmurlu bir havada uzun yürüyüşler yapmayı çok seviyor olabilirsiniz. Öte yandan, şiddeti hiç kesilmeyen sağanak yağmurlu bir günde dışarı çıkmak zorunda kalmanız da olası. Hatta ikinci seçenek pek çok kişi için sanıyoruz ki ilkinden daha muhtemel. Her iki durumda da sizi yağmurdan ve rüzgardan koruyacak bir dış giyim ürününe ihtiyacınız olduğu malum. O halde sizleri, yağmurlu havalara karşı kalkan vazifesi gören anoraklarla tanıştıralım!

Artık önümüz bahar. Bahar aylarının ise yağmurları meşhur. Peki, ilkbaharın yağmurları gelmeden anorak nedir ve ne işe yarar öğrenmeye ne dersiniz? Anorakların özelliklerini keşfettiğinizde, yağmurdan sırılsıklam olduğunuz günleri hatırlayarak bu parçayı neden yıllar önce gardırobunuza eklemediğinizi düşünüp hayıflanabilirsiniz. Ancak hiçbir şey için geç değil! Hatta böylesi belki de daha iyi bile olmuştur. Neden mi? Yeni sezonun öne çıkan anorak modellerini görünce daha iyi anlamanız muhtemel!

1. Anorak Nedir?

Anorak, Kuzey Kutbu’nda yaşayan eskimo halkının ren geyiği ve fok balığı kürkünden elde ettiği ürünlere verilen genel bir isim olarak karşımıza çıkıyor. Bu kelime esasında ceket ya da yelek gibi dış giyim ürünlerinin kumaş özelliğini ifade ediyor. Günümüzde ise bu anlamından çok uzaklaşmayan anorak sözcüğü, bir kumaş türünden ziyade su geçirmez parka ve ceket modellerine deniliyor.

Anorak kumaş yaygın olarak dış giyim ürünlerinde kullanıldığı için zamanla bu kelime, su geçirmez özelliğe sahip olan dış giyim ürünlerine atfedilmiş. Bununla birlikte anorak adı ağırlıklı olarak başlıklı, içi elyaf ve bel altına kadar inen su geçirmez dış giyim ürünleri için kullanılıyor. Tabii bu genel özelliklerinin yanı sıra, su geçirmez anorakların pek çok farklı çeşidi ve modeli de bulunuyor.

2. Anorak Ne İşe Yarar?

Anoraklar kış ve bahar aylarında hem yağıştan hem de soğuklardan etkilenmemek için ortak bir çözüm sunuyor. Yağmurlu havalara karşı son derece etkili olan anorak mont ve ceketler, yağmur sularını mont yüzeyinde tutarak suyun vücutla temas etmesini engelliyor. Saatlerce yağmurun altında kalsanız dahi su geçirmeyen anorak ceket ve montlar, bu sayede son derece konforlu ve işlevsel bir kullanım sunuyor.

Anorak ürünler, su geçirmez olmalarına rağmen nefes alabilen yapısı ile sağlıklı bir seçenek olmayı da ihmal etmiyor. Kış aylarını ve yağışla geçen bahar günlerini ıslanmadan, rahat bir şekilde geçirmek için siz de mutlaka anoraklara şans vermelisiniz. İşe ya da okula giderken veya günlük yaşantınızın koşuşturmacasına devam ederken, yağmurlu günlerin sizin için bir sorun teşkil etmemesi için anorak yelek, mont ve ceket gibi dış giyim ürünlerinin bu özelliğinden yararlanabilirsiniz.

3. Anorak Ürünleri Neden Almalısınız?

“Yağmurlu günleri çok seviyorum ama ıslanmayı sevmiyorum!” diyenlerdenseniz, anorak ürünlerini neden satın almanız gerektiğinin yanıtını da peşinen vermiş sayılırsınız. Anorak ürünler su geçirmezlik özelliklerinin yanı sıra hafif yapılarıyla da kullanıcılarını memnun ediyor. Özellikle ilkbahar aylarında bir an güneşli bir an yağışlı olan havalarda, nefes alabilen yapıya sahip olan anorak ürünler kurtarıcı bir görev üstleniyor.

Anorak ürünler daha çok spor bir görünüme sahip olup günlük giyim tarzının dinamiklerine uyum sağlıyor. Ancak birbirinden farklı stillerdeki tasarımları ile hemen her tarza hitap eden kadın ve erkek anorak mont modelleri de son dönemlerde epey popüler. Bununla birlikte bu ürünler, kadın ve erkeklere özel tasarımlarıyla yağmurlu günlerde yapılan kombinlere bambaşka bir boyut da kazandırıyor.

4. Erkek Anorak Dış Giyim Ürünleri

Renk ve desen olarak değişen zevklere hitap eden erkek anorak mont modelleri genellikle kapüşonlu tasarımlara sahip. Yağmurlu günlerde ekstra koruma sunan kapüşonları ile bu montlar, çok yönlü bir kullanım sunma konusunda başarılı oluyor. Bel altı ve bel üstü olarak çeşitli seçeneklerden oluşan söz konusu anorak montlar, farklı kalınlıklarıyla da mevsime uyum sağlıyor. Birçok markanın ürün gamında bulunan erkek anorak montlarda fiyatlar ise değişiklik gösteriyor.

4.1 Emporio Armani Siyah Kapüşonlu Puff Mont

Uzun formu ve spor tarzıyla son derece trend bir görünüm sunan Emporio Armani imzalı Siyah Erkek Kapüşonlu Puff Mont modeli, kış ve bahar aylarında üzerinden hiç çıkarmak istemeyeceğiniz anorak modellerinden biri. Hafif yapısının yanı sıra iç askılara sahip olan bu anorak mont, konforlu kullanım sunma konusunda beklentilerinizi fazlasıyla karşılamaya kararlı!

4.2 Pal Zileri Gri Kapüşonlu İç Mont Detaylı Yün Yağmurluk

Erkek anorak koleksiyonu içinde şık ve maskülen tarzıyla dikkat çeken Pal Zileri’nin Gri Kapüşonlu İç Mont Detaylı Yün Yağmurluk modeli, yağmurlu günlerde ofis kombinizi tamamlamak için alternatifleriniz arasında yer alabilir. Bu yün anorak ceket, yalnızca ofis stilinizde değil; özel bir davete giderken de kurtarıcınız olacak. İki farklı parçadan oluşmasıyla da çok yönlü bir kullanım sunan Pal Zileri anorak ceket, yağmurlu havalarda kombinlerinize değer katmaya hazır!

4.3 Rains Stormbreaker Beyaz Kapüşonlu Yağmurluk

Mevsim geçişlerinde birçok erkeğin vazgeçilmez anorak mont modellerinden biri olan Rains markalı Stormbreaker Beyaz Kapüşonlu Yağmurluk, incecik yapısına rağmen su geçirmez özelliğiyle beğenileri üzerinde topluyor. Çift renk tasarımıyla göz dolduran bu anorak mevsimlik ceket, bel üstünde biten boyu ile sportif stiller için ideal bir kullanım sunuyor.

5. Kadın Anorak Dış Giyim Ürünleri

Gündelik hayatında spor bir giyim tarzına sahip olan kadınların favorisi olacağından emin olduğumuz kadın anorak ürünler, son derece geniş bir yelpazede bulunuyor. Kadın ceket ve mont modellerinden oluşan anorak ürünler, sezonun trend renk ve desenlerine sahip. Birçok farklı kombinin tamamlayıcısı olabilecek nitelikteki anorak ürünler, erkek anorak parçalarda olduğu gibi bel üstü ve bel altı alternatifleriyle karşınıza çıkıyor. Soğuk kış günlerinde ve mevsim geçişlerinde rahatlıkla tercih edilebilen bu ürünler, yine birçok markanın koleksiyonunda kendine yer buluyor.

5.1 Jack Wolfskin Frozen Lake Kadın Outdoor Montu

Kadın anorak mont markaları arasında öne çıkan Jack Wolfskin’in Frozen Lake Kadın Outdoor Montu, soğuk kış günlerinde feminen görünümden uzaklaşmadan yağmurdan ve soğuk havadan korunmak için oldukça ideal. Kapüşonlu tasarımı ve içi dolgulu yapısıyla spor bir görünüm sunan bu anorak mont, aynı zamanda elbise ve eteklerle de çokça kombin alternatifi sunuyor. Siyah, lacivert ve bej olarak üç farklı renk seçeneği sunan bu model, her kadının gardırobunda bulunması gereken bir stile sahip!

5.2 Moncler Evettes Lacivert Çift Taraflı Uzun Mont

Çift taraflı kullanım özelliği ve diz hizasında biten uzun formu ile zengin bir stil sunan Moncler markalı Evettes Lacivert Çift Taraflı Uzun Mont, spor görünümünü altın rengi kemer detayıyla şık bir çizgiye taşıyor. Bir yüzü kapitoneli, diğer yüzü ise düz yüzeyli olan bu mont modeli, yağmurlu günlerde şıklığınızdan ödün vermemeniz konusunda destekçiniz olmaya hazır!

5.3 Etoile Isabel Marant Haki Beli Klipsli Puff Yağmurluk

Sezonun en trend kadın anorak modellerinden biri olan Etoile Isabel Marant Haki Beli Klipsli Puff Yağmurluk, haki tonlarının ve bejin uyumunu eklektik bir stille kombinlerinize taşımayı mümkün kılıyor. Kısa tasarımı ile spor stil için ideal bir seçenek olan bu mont özellikle de tayt, jean pantolon ve eşofman altlarıyla hem rahat hem de etkileyici stillere kapı aralıyor!

Lüks markaların en sevilen anorak modellerini tek çatı altında bir araya getiren Beymen, giyim stilinize yepyeni bir boyut kazandırmak için tüm arayışınızı tek adreste noktalıyor. Onlarca markanın size hitap eden modellerini hemen keşfetmeye başlayın!

 

Comments are closed.