2023 Yaz Saç Rengi Trendleri

Her sezon değişen moda anlayışı, saç trendlerinde de dönüşümü beraberinde getiriyor. Yakın zamanda saç renginizde bir değişime gitmek istiyor fakat nasıl bir seçim yapacağınıza henüz karar veremiyorsanız, 2023 yaz sezonu saç rengi trendlerini ele aldığımız bu rehber tam size göre!

2023 Yaz Saç Rengi Trendleri

Doğal renkler, soft dokunuşlar, cesur ve iddialı tonlar… 2023 yazının en moda saç rengi skalasının oldukça geniş olduğunu baştan söyleyelim! Bu sezonun en popüler saç renkleri arasından kendinize en uygun olanı seçmek ve saç stilinizi baştan yaratmak konusunda endişeleriniz varsa, hiç merak etmeyin. Beymen editörleri olarak bu dosyamızla sizi hem trend hem de kendiniz için en doğru saç renkleri ile tanıştırmayı hedefliyoruz. Hadi, yazın en trend saç renkleri listesini hemen incelemeye geçelim!

1. Doğal ve Işıltılı: Nude Saç Rengi

2023 yazının en popüler saç renklerinden biri olan nude saç rengi, natürel görünümü ile pek çok kadının tercihi. Öyle ki, doğal görünümün moda olduğu günümüzde yalnızca makyaj stilimiz sadeleşmekle kalmıyor. Saç rengi tercihlerimiz de bir o kadar doğal olana yaklaşıyor. Nude saç rengi ise hayal edilen bakımlı ve doğal görünümü elde etmek için son derece cazip bir seçenek oluyor.

Açık renk saç boyaları yelpazesinde bulunan nude saç rengi, içinde küllü, dore ve irize tonlarının yansımalarını taşıyor. Bu özelliğiyle de her cilt rengine uyum sağlama konusunda son derece başarılı oluyor. Bu saç renginde küllü yansıma saç için soğuk bir zemin hazırlarken, dore ve irize çok daha ışıltılı ve parlak bir görünüm sunuyor. Nude saç renginin özellikle kumral tene yakışan saç renkleri arasında ilk sıralarda bulunduğunu da söylemek isteriz. Özetle nude açık ve nude koyu kumral saç renkleri, 2023 yılı saç trendlerine yön veren tonlar!2023 Yaz Saç Rengi Trendleri

2. Sıra Dışı ve İddialı: Gümüş Sarı Saç Rengi

Bu yaz en sık göreceğimiz saç renklerinden biri de gümüş sarı! Sıra dışı görümüyle en güzel saç renkleri arasında yerini alan gümüş sarı rengi, sarı saçın klasik havasını bir hayli değiştiriyor. Geçtiğimiz yıllarda son derece popüler olan platin sarı ve griye oldukça benzeyen bu renk, sarının ultra açık ve soğuk tonu olarak yeni saç renkleri listesinde değerlendiriliyor. Çünkü gümüş sarının en dikkat çeken özelliği, içinde metalik ve gri yansımaları barındırması.

Saç rengi konusunda yeniliklere açık kişilerin tercihleri arasında görebileceğimiz bu tonun, beyaz tenli veya esmer kadınlar için çok daha uygun olduğunu belirtebiliriz. Ek olarak, gümüş sarı rengine geçişte saç yıpranmalarını ortadan kaldırmak ve saçın doğal parlaklığını korumak için saç bakım kremi ve maske kullanımının çok önemli olduğunu vurgulamadan geçmeyelim.2023 Yaz Saç Rengi Trendleri

3. Cesur ve Marjinal: Rose Gold Saç Rengi

Renkli saç modelleri son birkaç yıldır sokak modasının dinamizmini başarılı bir şekilde ortaya koyuyor. Özellikle genç hanımların tercih ettiği renkli saçlar, enerjik bir görünüm sunmasıyla oldukça revaçta. Mavi, yeşil ya da mor gibi renklerde görmeye alıştığımız saç renklerine şimdi ise yeni bir soluk eklendi: Rose gold! Açık pembeye yakın tonuyla bile göz kamaştırmaya yeten rose gold, altın sarısı geçişleri sayesinde masallardan çıkmışçasına ışık saçan bir görünüm yaratıyor!

Soğuk bir ton olduğu düşünülen rose gold saç rengi, aslında altın sarısı yansımaları ile son derece sıcak ve canlı bir görünüm sunuyor. Ombre saç renkleri için de tercih edilen rose gold, genellikle koyu tondan başlayarak en açık tona kadar kusursuz bir geçiş sağlıyor. Rose gold saç rengi, sıcak alt tonlu olmak kaydıyla farklı cilt tonlarına da kolaylıkla uyum sağlıyor. Cilt tonuna göre kişiselleştirilebilen bu renk hem açık tenlilere hem de esmerlere yakışan saç renkleri arasında önde geliyor.

4. Çarpıcı ve Çekici: Kızıl Saç Rengi

Modası hiç geçmeyen ve her dönem popülerliğini korumayı başaran kızıl saç rengi, kuşkusuz tüm tonlarıyla büyüleyici! Her kadının hayatında bir kez bile olsa denemek istediği kızıl saç, farklı tonları ile hemen hemen tüm kadınlara da fazlasıyla yakışıyor. Bununla birlikte bu renk, hem kısa hem de uzun saç kesimlerinde son derece vamp ve cazibeli bir görünüm yaratıyor.2023 Yaz Saç Rengi Trendleri

Son derece güçlü bir enerjiye sahip olan kızıl saç rengi, genellikle orta yaştaki kadınların favorisi. Öte yandan, kızılın aynı zamanda genç gösteren saç renkleri arasında olduğunu söylemek pek de yanlış olmaz. Saça bambaşka bir boyut ve derinlik kazandıran kızıl saç rengi her ne kadar çarpıcı bir görünüm sunsa da, uzun süreli kullanmak için biraz zor bir seçim olabiliyor. Bu yüzden doğru şampuanlar ve saç bakım ürünlerini tercih etmek rengi başarılı bir şekilde korumada kritik bir rol oynuyor.

5. Acı ve Tatlı: Bitter Çikolata Saç Rengi

Koyu saç renklerini sevenlerin fazlasıyla hoşuna gidecek olan bitter çikolata kahvesi, bu senenin yükselen saç rengi trenlerinden biri! Yoğun bir renk olan bitter çikolata, içinde küllü yansımalara ve ışıltılara yer veriyor. Bu sayede bu renk, sıradanlıktan uzaklaşarak çok daha göz alıcı ve parlak bir görünüm sunuyor.2023 Yaz Saç Rengi Trendleri

Yoğun açıcı kullanımı olmadığı için tüm saç tiplerinin rahatlıkla tercih edebileceği bir renk olan bitter çikolata, genellikle kıvırcık saç renklerinden biri olarak görülüyor. Ancak bu rengin dümdüz saçlarda yarattığı nefes kesici oniks parlaklığını da göz ardı etmemek gerek. Üstelik bitter çikolata, her saç tipinde etkileyici görünmekle kalmayıp tüm cilt tonlarına da kusursuzca uyum sağlıyor. Özellikle beyaz tenli ve esmer kadınların favori saç renklerinden biri olmaya aday olan bu renk, doğal saç rengi arayışında olanlara fazlasıyla hitap ediyor.

6. Sıcak ve Gösterişli: Bakır Kahve Saç Rengi

Kahverengiden vazgeçemeyenler ama klasik görünümden sıkılanlar için bakır kahve, adeta küllerinden doğan bir saç rengi! Bakır adını taşımakla birlikte küllü saç renkleri içerisinde yer alan bu renk, natürellikten uzaklaşmadan parlak ve etkileyici saçlara sahip olmanın kestirme yolunu sunuyor. İçinde metalik bronz yansımalar barındıran bakır kahve saç rengi, neredeyse her ten renginin tercih edebileceği en trend tonlar arasında yer alıyor.2023 Yaz Saç Rengi Trendleri

Uzun, kısa, kıvırcık ya da düz… Bu renk, tüm saç tipleri ve şekilleri için son derece uygun. Ancak rengin doğal parlaklığını korumak ve işlem aralığını uzatmak için maske niteliği gören saç boyaları kullanmanın da bir hayli önemli olduğunu belirtmeliyiz. Aksi takdirde saçlarınızın bir müddet sonra soğan kabuğu rengine dönmesi kaçınılmaz olabilir.

Anlaşılan o ki, bu sene her biri birbirinden güzel ve göz kamaştıran saç renkleri görmeye devam edeceğiz. 2023 yazının saç trendlerine siz de uyum sağlamak ve saç bakımınızı güvenilir markalara emanet etmek istiyorsanız, Beymen’in saç bakım setleri ve ürünlerini mutlaka keşfetmelisiniz!

 

Yorumlara kapalı

Menu