Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?

Cilt bakımı, saç bakımı, kıyafet seçimi derken çoğu zaman tırnak bakımı arka plana itilebiliyor. Oysaki zarafetinizi sergilemenin en etkili yollarından biri ellerinizden geçiyor. Ne de olsa bakımlı ve zarif ellerle açamayacağınız kapı yok!

Tırnaklarınıza yakından bir bakın. Güçlü ve sağlıklı görünüyorlar mı? Veyahut tırnaklarınızın yüzeyinde herhangi bir leke, soyulma veya kırılma görüyor musunuz? Doğru tırnak bakımı sayesinde güçlü ve göz alıcı tırnaklara kavuşabilirsiniz. Bunun için her hafta el ve tırnak bakımına zaman ayırmanız gerektiğini unutmamalısınız. Nitekim sadece tırnak kesimi yapmak ve oje sürmek her zaman yeterli olmuyor. Tırnakların ihtiyaç duyduğu nemi ve besleyici içerikleri çeşitli yağlar ve bakım ürünleriyle karşılamak da gerekiyor. Hadi öyleyse, evde tırnak bakımı nasıl yapılır hep birlikte göz atalım!

1. Tırnak Bakımı için Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?

  • Tırnak makası: Tırnaklarınızı düzgün bir şekilde kesebilmek için paslanmayan ve kaliteli bir tırnak makası kullanmalısınız. Tırnak makası ne çok küçük ne de çok büyük olmalı. Seçtiğiniz tırnak makasının ergonomik yapılı olması ve parmaklarınızla uyum içinde hareket etmesi gerekiyor. Böylece tüm tırnaklarınıza dilediğiniz şekli verebilirsiniz.
  • Tırnak törpüsü: Tırnakların şeklini düzeltmek ve yüzeyini pürüzsüzleştirmek için törpü kullanmalısınız. Ancak pek çok farklı törpü çeşidi bulunuyor. Tırnaklarınızı hızlıca şekillendirmek için metal törpüleri kullanabilirsiniz. Cam törpüleri ise tırnak yüzeyini düzeltmek ve pürüzsüzleştirmek için kullanabilirsiniz. Ayrıca ince kağıt törpülerle de tırnaklarınızı hızlıca şekillendirebilir, kalın kağıt törpülerle ise tırnak yüzeyini düzeltebilirsiniz.
  • Tırnak eti kesme makası: Tırnak eti kesme makasıyla tırnak kenarlarındaki kütikülleri kolayca temizleyebilirsiniz. Böylece anında daha bakımlı ve zarif görünen ellere kavuşabilirsiniz.
  • Çatal uçlu tırnak eti temizleyici: Bu ürünle kütikülleri geriye ittirip tırnak etlerinin daha kolay ve hızlı bir şekilde temizlenmesini sağlayabilirsiniz.
  • Tırnak bakım yağı: Tırnakları nemlendirmek, güçlendirmek, soyulmasını ve kırılmasını engellemek için çeşitli tırnak yağları bulunuyor. Kendi tırnak probleminize uygun bakım yağlarını kullanarak günden güne daha bakımlı tırnaklara sahip olabilirsiniz.

2. Temel Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?

Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?Temel tırnak bakımı için yerine getirmeniz gereken birkaç hijyen adımı bulunuyor. Esasında temiz ve bakımlı tırnaklara sahip olmak çok da zor değil. Ancak doğru uygulamalar yapmanız gerekiyor. Nitekim bakımlı tırnaklar yalnızca güzelliği ön plana çıkarmakla kalmıyor, aynı zamanda kişinin kendisini daha iyi hissetmenizi de sağlıyor. Öncelikle tırnaklarınızı temiz ve kuru tutarak başlayabilirsiniz. Bu sayede tırnaklarınızın altında bakterilerin oluşmasını önleyebilirsiniz. Ancak suyla uzun süreli temasın tırnaklarda kırılmaya yol açabileceğini de unutmamalısınız.

  • Keskin ve paslanmayan bir tırnak makası kullanmaya özen gösterebilirsiniz.
  • Tırnaklarınızı kestikten sonra tırnak makasını temizlemeyi de ihmal etmemelisiniz.
  • Tırnaklarınızı kestikten sonra mutlaka törpüyle sivri kenarları yumuşatmalısınız.
  • Tırnakları kesme, törpüleme ve tırnak etlerini temizleme adımından sonra ellerinizi mutlaka yıkamalı ve iyice kurutmalısınız.
  • Ardından nemlendirici krem sürmeli ve tırnaklarınızın ihtiyacına göre bakım yağı uygulamalısınız.

2.1. Çabuk Kırılan Tırnaklar için Bakım İpuçları

Tırnaklarınızın daha sağlıklı ve güçlü olabilmesi için öncelikle kendi beslenmenize dikkat etmeniz gerekiyor. Gün içinde düzenli ve dengeli beslenmelisiniz. Ayrıca yeterli miktarda su tükettiğinizden de emin olmalısınız. Bunun yanı sıra tırnaklarınızı düzenli olarak nemlendirmelisiniz. Bu sayede kırılmaları ve çatlamaları önleyebilirsiniz. Tırnakları sıcak suyla temas ettirmemeli ve her gün, özellikle de manikör sonrası tırnakların güçlenmesine ve sertleşmesine yardımcı olacak besleyici yağlar kullanmalısınız.

2.2. Yavaş Uzayan Tırnaklar için Bakım İpuçları

Manikür sonrası başta olmak üzere her gün tırnak sertleştirici özelliğe sahip bakım yağlarını kullanabilirsiniz. Bu sayede tırnakların beslenmesini, güçlenmesini ve daha çabuk uzamasını sağlayabilirsiniz. Takma tırnaklardan, aseton içerikli oje çıkarıcılardan ve kalıcı ojelerden bir süreliğine de olsa uzaklaşmalısınız. Nitekim bu işlemler tırnaklarınızın zayıflamasına neden olabiliyor. Ayrıca düzenli bir tırnak bakımıyla da tırnakların uzamasını ve güçlenmesini sağlamak mümkün.

2.3. Zayıf ve Kolay Bükülen Tırnaklar için Bakım İpuçları

Zayıf ve bükülen tırnaklar pek çok insanın ortak noktası. Tırnaklarınız yeni yeni uzamaya başlamışken farklı yöne doğru bükülüyor olabilir. Ne yazık ki bu durum tamamıyla tırnakların zayıflığından kaynaklanıyor. Tırnakların bükülmesini önlemek için tırnaklarınızı bir süreliğine kısa kullanabilirsiniz. Ayrıca tırnaklarınızı kestikten sonra dikkatlice törpülemeyi de unutmamalsınız. Bu sayede şekilsiz tırnakların bükülmesini önleyebilirsiniz.

Tırnakları düzenli olarak nemlendirmek de şart. Her sabah ve akşam nemlendirici krem uygulayabilirsiniz. Bunun yanı sıra tırnak bükülmesini önlemek için tırnaklarınızı sertleştirmelisiniz. Bunun için keratin ve biotin içeren tırnak yağlarını tercih edebilirsiniz.

2.4. Sararmış Tırnaklar için Bakım İpuçları

Tırnaklar aseton, kalıcı oje ve sık sık tekrarlanan günlük ojeler nedeniyle zarar görebiliyor. Bu durum kimi zaman tırnakların havasızlık nedeniyle sararmasına yol açıyor. Bunun yanı sıra tırnak sararması vitamin veya mineral eksikliğinden de kaynaklanabiliyor. Tırnakların sararmasını önlemek için tırnak bakım rutininize çay ağacı yağı ve E vitamini içeren bakım ürünleri ekleyebilirsiniz.

Çay ağacı yağı, enfeksiyon veya mantar nedeniyle renk değiştiren tırnakları tedavi etmek için kullanılıyor. E vitamini ise tırnakları nemlendirerek daha canlı ve sağlıklı görünmesine yardımcı oluyor. Ayrıca E vitamini tırnakların uzamasını da teşvik ediyor.

2.5. Pürüzlü (Çizgili) Tırnaklar için Bakım İpuçları

Tırnaklarda meydana gelen çizgiler genellikle zararsız olarak kabul ediliyor. Çünkü tırnak yüzeyindeki bu dikey çıkıntılar daha çok ileri yaşlarda görülüyor. Bu çıkıntılar ağırlıklı olarak vücuttaki hücre döngüsünün yavaşlamasına bağlı olarak meydana geliyor. Ancak buna karşılık, yine de tırnaklarınızı düzenli olarak nemlendirerek daha sağlıklı ve pürüzsüz bir şekilde uzamasına destek olabilirsiniz.

3. Tırnak İçi Nasıl Temizlenir?

Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?Ellerinizi ne kadar sık da yıkasanız da tırnak içleri çevredeki tozdan ve kirden dolayı kirli bir görünüme sahip olabiliyor. Peki, ellerinizi yıkamak yetmiyorsa tırnaklar nasıl temizlenir? Tabii ki tırnak temizleme aparatı kullanarak! Temiz bir tırnak temizleme aparatıyla tırnaklarınızın iç kısmını temizleyip ardından su ve sabunla yıkayabilirsiniz. Öncelikle tırnak temizleme aparatını tırnakların alt kısmına yerleştirmelisiniz. Hafif ve dairesel hareketlerle tırnak içindeki kirleri nazikçe çıkarmalısınız. Bu işlem sırasında iç tırnak etlerinizi tahriş etmemeye özen göstermelisiniz.

4. Kalıcı Oje Sonrası Tırnak Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?Manikür ve kalıcı oje işlemleri için tercih ettiğiniz güzellik salonlarının lisanslı olması da bir hayli önemli. Herhangi bir enfeksiyona maruz kalmamak için tırnak bakımınızla ilgili tüm işlemlerde temiz ve güvenilir kurumları tercih etmelisiniz. Tırnaklarınıza sık sık kalıcı oje veya jel oje uygulaması yaptırıyorsanız kalıcı oje sonrası tırnak bakımının inceliklerini de öğrenmelisiniz. Kalıcı ojenin ardından tırnaklarınıza nemlendirici krem uygulamayı ve tırnak etlerine yağ uygulamayı ihmal etmemelisiniz. Tırnaklarınızı her zamanki gibi kimyasal maddelerden korumalısınız. 

Kalıcı ojeleri kendi kendinize çıkarmayı denememeli, bu işlem için de mutlaka bir güzellik salonuna gitmelisiniz. Kalıcı oje uygulaması tırnakların hassaslaşmasına yol açabiliyor. Bu nedenle kalıcı ojeyi çıkardıktan sonra tırnaklarınızı bir süre dinlendirmeli ve nefes almasına fırsat tanımalısınız. Bu süreçte metal veya cam törpülerden ziyade kağıt törpü gibi daha hassas tırnak bakım ürünleri kullanmalısınız. Seçtiğiniz ojelerin ise mümkün olduğunca nefes alabilir yapıda, doğal ve bitkisel içerikli olmasına özen göstermelisiniz. 

Güzel, zarif ve bakımlı ellere sahip olmak elbette en doğal hakkınız. Beymen’deki tırnak bakım ürünleriyle tırnaklarınızı şımartacak bir deneyime ilk adımı atabilirsiniz. Birbirinden renkli ojeler, bakım yağları ve manikür araçları Beymen’de sizi bekliyor. Keşfedin ve göz alıcı ellerin tadını çıkarın!

 

Yorumlara kapalı

Menu