Gua Sha Taşı Nedir, Nasıl Kullanılır?

Hanımlar ve beyler… Hazırsanız, birazdan hayatınıza yepyeni bir yardımcı cilt bakım ürünü daha girmek üzere: Gua Sha taşı! Hayranı olduğunuz ünlülerin ve influencer’ların cilt bakım rutinlerinde sık sık gördüğünüz Gua Sha taşı trendine geç kalmadan katılmak istiyorsanız rehberimize davetlisiniz!

Botoks uygulamalarına ve estetik ameliyatlarına gerek kalmadan yüzünüzü şekillendirebileceğinizi ve cildinizi sıkılaştırabileceğinizi söylesek ne düşünürsünüz? Gua Sha masajıyla o hep daha belirgin olmasını istediğiniz elmacık kemiklerinizi ortaya çıkarabilir, göz altı torbalarınızdan ve göz çevresindeki kaz ayağı görünümünden kurtulabilirsiniz. Son zamanlarda herkesin farklı bir teknikle kullandığı bu yüz masajı taşları nedir, nasıl kullanılır ve tam olarak ne işe yarar öğrenmeye hazır mısınız? Hadi yerinizi alın, Gua Sha taşı dosyamızı açıyoruz!

1. Gua Sha Taşı Nedir?

Gua Sha Taşı Nedir, Nasıl Kullanılır?Gua Sha taşı, doğal taşlardan elde edilen ve yüze masaj yapmak için kullanılan bir yüz masajı aleti. V şekline benzeyen formuyla yüz hatlarına tamamen oturan Gua Sha taşlarının, geleneksel Çin tıbbında yüzü kazıyarak cildi tazelemek için uygulandığı biliniyor. Taze bir cilt görünümünün hedeflendiği bu yöntem zaman içinde kazıma eylemini kaydırarak masaj yapma tekniğine bırakmış. 

Günümüzde Kore cilt bakım uygulamalarıyla tekrar popülerlik kazanan Gua Sha taşları genellikle yeşim ya da pembe kuvars taşından yapılıyor. Ancak farklı doğal taşlardan yapılan yüz şekillendirme taşı çeşitleri de bulunuyor. Tercihiniz hangisi olursa olsun, bu yüz yogası taşını alırken doğal bir materyalden üretilmiş olmasına dikkat etmelisiniz.

2. Gua Sha Taşı Ne İşe Yarar?

Gua Sha Taşı Nedir, Nasıl Kullanılır?

  • Gua Sha taşı düzenli olarak kullanıldığında yüzdeki şişkinliği azaltmaya ve ince çizgi/kırışıklık görünümünü yumuşatmaya yardımcı oluyor. 
  • Gua Sha masaj taşı, kan dolaşımını harekete geçirerek cilt altında sıvıların tutulmasını azaltmaya yardımcı oluyor. Bu sayede yüzdeki şişkinliği azaltmanın yanı sıra selülit görünümünü hafifletmeye de katkı sağlıyor. 
  • Çene taşı olarak da adlandırılan Gua Sha taşı, çene çizgisi ve elmacık kemiği bölgesinde kullanıldığında yüz hatlarını şekillendirmeyi sağlıyor.
  • Gua Sha masajı cilt yüzeyindeki kan dolaşımını artırarak hücrelerin yenilenme sürecinin devamlılığına katkı sağlıyor. Bu sayede sivilce izlerinin görünürlüğünü de hafifletebiliyor.

3. Gua Sha Taşı Çeşitleri Nelerdir?

Gua Sha Taşı Nedir, Nasıl Kullanılır?

  • Yeşim Gua Sha taşı: En yaygın kullanılan Gua Sha taşı türlerinden biri. Yeşim taşı cilt üzerinde serinletici ve sakinleştirici bir etki yaratıyor. Ayrıca cildi rahatlatarak şişkinlikleri hafifletmeye yardımcı oluyor.
  • Kuvars Gua Sha taşı: Kuvars taşının renkleri farklı enerjiler taşıyabiliyor. Ancak genel olarak enerjiyi dengelemeye ve cildi canlandırmaya katkı sağlıyor. 
  • Ametist Gua Sha taşı: Ametist sakinleştirici ve rahatlatıcı bir etki sunuyor. Ayrıca stresi azaltmaya ve zihinsel karmaşayı dinginleştirmeye de yardımcı oluyor.
  • Obsidyen Gua Sha taşı: Enerjiyi dengelemeyi ve negatif enerjileri uzaklaştırmayı sağlıyor.

4. Gua Sha Taşı Nasıl Kullanılır?

Gua Sha Taşı Nedir, Nasıl Kullanılır?Gua Sha taşıyla yüzünüzdeki pek çok noktaya etkin bir şekilde masaj yapabilirsiniz. Cildinizi canlandırmak, ince çizgi ve kırışıklık görünümlerini gidermek ve yüz hatlarınızı belirginleştirmek için uygulamanız gereken birkaç farklı masaj türü mevcut. Hadi öyleyse, Gua Sha yüz masajı tekniklerini de keşfedelim!

Gua Sha taşıyla çene masajı:

Çene hattını belirginleştirmek için Gua Sha taşının kıvrımlı ucunu çenenizin tam ortasına yerleştirmelisiniz. Yatay hareketlerle çene kemiğinden kulak hizasına doğru masaj taşını nazikçe kaydırmalısınız. Bu hareketi çenenin hem sağ hem de sol tarafına eşit yoğunlukta uygulamalısınız.

Gua Sha taşıyla dudak kenarı masajı:

Gua Sha taşıyla cildin en çabuk kırışan bölgeleri arasında yer alan dudak çevrenize de düzenli olarak masaj yapabilirsiniz. Dudak kenarındaki ince çizgi görünümünü hafifletmek için taşı dudak kenarınıza yerleştirmeli ve yüzünüzün dış kısmına doğru nazikçe çekmelisiniz. Dudak bölgesindeki kırışıklıkları daha net görebilmek için ayna karşısında gülümseyebilirsiniz. Bu sayede tam da kırışıklıkların olduğu bölgeye masaj yapabilirsiniz. Bu işlemi dudağınızın her iki kenarına da eşit şekilde uygulamalısınız.

Gua Sha taşıyla yanak masajı:

Gua Sha taşıyla yanaklarınızı şekillendirmek ve elmacık kemiklerinizi belirginleştirmek için taşın dar kısmını kullanabilirsiniz. Gua Sha taşını elmacık kemiklerinizin tam altına, burun kemiğinizin ise hemen yanına yerleştirmelisiniz. Taşı yüzünüzün dış kısmına doğru hafifçe çekmelisiniz. Bu işlemi her iki yanağınıza da birkaç kez uygulamalısınız.

Gua Sha taşıyla göz altı masajı:

Göz altındaki şişkinlik görünümünü hafifletmek ve göz çevresindeki ince kırışıklık oluşumunu engellemek için taşın uzun ve kıvrımlı kısmını göz altınıza yerleştirmelisiniz. Taşı göz altından bir yay hareketi çizerek şakaklarınıza doğru çekmelisiniz. Bu işlemi her iki gözünüzün çevresine de eşit şekilde uygulamalısınız. Ancak Gua Sha taşını göz çevresinde kullanırken ekstra özen göstermeyi unutmamalısınız.

Gua Sha taşıyla alın masajı:

Gua Sha taşının oyuk kısmını kaşınızın tam üstüne dik bir şekilde yerleştirmelisiniz. Hafif hareketlerle kaşlarınızı yukarı doğru çekmelisiniz. Bu sayede hem kaşlarınızı daha kalkık bir görünüme ulaştırabilir hem de alın bölgenizdeki kırışıklık görünümünü hafifletebilirsiniz.

4.1. Gua Sha Taşı ile Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Gua Sha taşını cilt bakımı için kullanmadan önce hem taşı hem de cildinizi temizlemelisiniz. Cilt bakım rutininizde temizlik adımını tamamladıktan sonra taşın daha kolay hareket etmesi için serum ya da nemlendirici krem sürmelisiniz. Ardından Gua Sha taşıyla boyun, çene, yanak, dudak, göz altı ve alnınıza masaj yaparak cilt altı kan dolaşımınızı hareketlendirebilir ve yüzünüzü şekillendirebilirsiniz.

4.2. Gua Sha Taşı Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Gua Sha taşıyla birlikte kullanacağınız serum, yağ veya nemlendirici kremin de cilt tipinizle uyumlu olması gerekiyor. Ayrıca masaj taşını cildinize uygularken nazikçe bastırmalı ve yavaşça hareket ettirmelisiniz. Aksi takdirde cildinizi tahriş edebilir veya cilt altı dokularınızda hassasiyet yaratabilirsiniz.

Gua Sha taşını göz çevresinde kullanırken her zamankinden daha yavaş ve özenli olmalısınız. Göz çevresi hassas olduğu için fazla basınç uygularsanız kendinize zarar verebilirsiniz. Son olarak Gua Sha taşını düzenli olarak temizlemeli, kendi kutusunda tozdan ve kirden uzak bir yerde saklamalısınız.

4.3. Gua Sha Taşı Nasıl Temizlenir?

Gua Sha taşını tam temizlememek cildin yağlanmasına ve sivilcelenmesine yol açabiliyor. Gua Sha taşını her kullanımdan önce ve sonra yumuşak bir havluyla silmelisiniz. Daha derin bir temizlik için Gua Sha’yı doğal bir sabunla ve ılık suyla nazikçe yıkayabilirsiniz. Ardından yine yumuşak bir havluyla kurulamalı ve taşı kendi kutusunda saklamalısınız.

5. Gua Sha Taşı Kimler için Uygun Değildir?

Gua Sha Taşı Nedir, Nasıl Kullanılır?Gua Sha taşı genellikle kozmetik ürünlerle birlikte cilt bakımı ve masaj yapmak için kullanılıyor. Ancak belirli durumlar Gua Sha taşı kullanımına engel olabiliyor. Ciltteki açık yaralar, cilt enfeksiyonları ve iltihaplı akneler Gua Sha taşı uygulaması sırasında tahriş olabilir. Cildinizde iltihaplı sivilce veya açık yara varsa Gua Sha taşı kullanımına ara vermeyi düşünebilirsiniz. Bununla birlikte hassas ve alerjik bir cilt tipine sahipseniz Gua Sha masajı cildinizin reaksiyon göstermesine yol açabilir. Dolayısıyla cildinizi inceleyerek hareket etmelisiniz.

Gua Sha taşıyla kendinizi şımartmaya ve cilt bakım rutininizi bir üst seviyeye taşımaya hazır mısınız? Beymen’in kozmetik kategorisindeki tüm Gua Sha taşı çeşitlerini inceleyebilir ve kendinize en uygun olanını kolayca bulabilirsiniz. Hadi, Gua Sha taşının etkilerini keşfetmek için sepetinizi şimdi hazırlayın!

 

Yorumlara kapalı

Menu