Hangi Çalışma Masası Modelini Tercih Etmelisiniz?

Düzen ve ferah bir görünüm çalışırken size de büyük bir kolaylık sağlıyor öyle değil mi? Size hitap eden bir çalışma masası seçimi yaparak okurken, yazarken ya da çizerken çok daha fazla ilham ve şevk bulabileceğimiz bir çalışma alanı yaratabilirsiniz. Peki, sizin için en uygun çalışma masasının hangisi olabileceğini bizimle öğrenmeye ne dersiniz?

Doğru yapılan seçimler her alanda konforu ve kaliteyi beraberinde getiriyor. Öyle ki bu kanı çalışma masası için karar verme sürecinde de geçerli. Çalışma stilinize, ihtiyacınıza ve mekana uyum sağlayacak bir çalışma masası seçimi yaptığınızda ortaya koyacağınız her işte maksimum oranda verim elde edebilirsiniz. Peki, size çalışırken rahat hissettirecek ve tasarımıyla ortamın havasını değiştirecek bir çalışma masası için hangi modellere yönelmelisiniz? Gelin, bu sorunun yanıtına birlikte bakalım! 

1. Çalışma Masası Modelleri Nelerdir?

1.1. Çekmeceli Çalışma Masası Modelleri

Çalışırken etrafınızdaki ufak tefek materyaller sizi rahatsız ediyorsa çekmeceli çalışma masası modelleri tam size göre! Derli toplu ve üzerinde özgürce çalışmayı mümkün hale getiren çekmeceli çalışma masaları, aynı zamanda son derece estetik bir görünüm oluşturuyor. Çekmeceli çalışma masaları, çizim yapmak için kullandığınız kalemleri ve boyaları, bilgisayarınızın aksesuarlarını ve çalışırken anlık olarak ihtiyaç duymadığınız tüm araç gereçleri saklamak için sizce de ideal bir seçenek değil mi? 

1.2. Kitaplıklı Çalışma Masaları

Hem kitaplarınızı depolamak hem de geniş bir çalışma alanı elde etmek istiyorsanız kitaplıklı çalışma masası modellerine bir şans verebilirsiniz. Masayla bütün halde tasarlanan kitaplıklı çalışma masaları işlevsel olduğu gibi modern bir görünüm sunmayı da ihmal etmiyor. Bulunduğu ortamın havasını anında değiştiren bu masalar, tek parçada çift yönlü bir kullanım vadediyor. 

1.3. Dolaplı Çalışma Masası Modelleri

Çalışma odasının dağınıklığı çalışmalarınızı olumsuz etkiliyor olabilir. Öncelikle belirtelim ki bu gayet doğal. Bununla birlikte dağınıklığın önüne geçmenin son derece kolay olduğunu bilmelisiniz. Özellikle her gördüğü kırtasiye malzemesini satın alan bir kırtasiye aşığıysanız, dolaplı çalışma masalarının elinizdeki tüm materyalleri toplayacağını ve güvenli bir şekilde muhafaza edeceğini söyleyebiliriz. Öyle ki çalışma hayatınızı minimalize edecek bu masalar, tahmin ettiğinizden çok daha düzenli ve ferah bir alan sunacak. 

1.4. L Tipi Köşe Çalışma Masaları

Çalışma alanınız size bir türlü yetmiyorsa masanızı büyütmenin en şık halini keşfetmenin zamanı gelmiş olabilir. L çalışma masası gereksinim duyduğunuz ortamı size fazlasıyla vermeye hazır. Çalışma odası içerisinde pek çok farklı şekilde konumlandırabileceğiniz L tipi köşe çalışma masalarıyla evinizde kendinize ait mini bir ofis oluşturabilirsiniz. 

1.5. Ön Panelli Çalışma Masası Modelleri

Biraz gözlerden uzak, sessiz ve rahat bir çalışma ortamının hayalini kurduğunuzu tahmin edebiliyoruz. Ön panelli çalışma masası modelleriyle bu hayalinizi hızlı bir şekilde gerçeğe dönüştürebilirsiniz. Özellikle iki veya daha fazla kişiyle ortak kullandığınız çalışma alanlarında ön panelli çalışma masaları epey işlevsel bir alternatif oluyor. 

1.6. Prizli Çalışma Masaları

Dijital çağda yaşamak prizlere bağlı bir hayat sürdürmeyi zorunlu kılıyor. Pek çoğumuz yazı yazmak, çizim yapmak ya da ders çalışmak için teknolojik aletlerden yardım alıyoruz. İşte tam bu noktada prizli çalışma masaları oldukça kullanışlı bir seçenek olarak kendisini gösteriyor. Bu masalar üzerinde bulunan prizler sayesinde cihazlarınızı şarj ederken aynı zamanda çalışmayı da mümkün kılıyor. Bununla birlikte oda içerisinde kabloların oluşturduğu kötü görüntüyü de tamamen ortadan kaldırabiliyor. 

1.7. Desk Tipi Çalışma Masası Modelleri

Öğrencilerin favori çalışma masası modellerinden biri olan desk tipi çalışma masaları, evde sınıf ortamını aratmayan bir çalışma düzeni oluşturuyor. Yetişkinlerin çalışma odalarına da sıra dışı bir görünüm kazandıran desk tipi çalışma masası modelleri, ideal boyutları ve tasarımlarıyla özgün bir dekorasyona kapı açıyor. Çocuk çalışma masası alternatifi olarak görebileceğiniz bu modelleri aynı zamanda kendi çalışma odanızda ya da ofisinizde de tercih edebilirsiniz. 

1.8. Büyük Çalışma Masaları

Bilgisayarınızı, ek monitörünüzü veya çizim yaptığınız dosyaları masanıza sığdırmakta zorlanıyor musunuz? O halde büyük bir çalışma masası sizin için bir lüks değil, ihtiyaç. Daha verimli çalışmak ve yaptığınız işlerden memnun olmak için çalışma alanınızın performansınızı olumlu etkilemesi fazlasıyla önemli. Büyük çalışma masaları bu noktada size yüksek bir performans sergilemeniz için gereken zemini hazırlıyor. Tasarım olarak farklı seçeneklerden oluşan büyük çalışma masaları arasından kullanım alanınıza uygun modeli seçerek çalışma odanızın dekorasyonunu doğrudan değiştirebilirsiniz. 

2. Çalışma Masası Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

  • Mekan büyüklüğü: Çalışma masası seçimi yapmadan önce kullanım alanınızın boyutlarını göz önünde bulundurmalı ve bu doğrultuda odanıza en uygun masa ölçüsüne yönelmelisiniz. 
  • Masa boyutu: Çalışma masası seçerken boyut olarak ihtiyacınızı karşılayacak ve size rahat bir çalışma alanı sunacak modelleri tercih etmeye özen göstermelisiniz. 
  • Masa tipi: Çalışma masası almadan önce işlevselliği ön planda tutabilirsiniz. Eğer çalışmak için kullandığınız çok fazla materyal varsa çekmece ve dolap gibi toparlayıcı detayların bulunduğu modeller sizin için çok daha kullanışlı bir seçenek olabilir. 
  • Tasarımsal özellikler: Çalışma masası seçimi yaparken tasarım olarak mekana uyum sağlayan modellerle görsel açıdan bütünlük yakayabilirsiniz. Doğal bir görünüm için ahşap çalışma masası modellerine yönelebilirsiniz. Daha iç açıcı ve yalın bir çalışma odası dekorasyonu için ise beyaz çalışma masası modelleri nokta atışı bir seçim olabilir. 

3. Hangi Çalışma Masasını Tercih Etmelisiniz?

Çalışma masaları arasından kullanım amacınıza en uygun modeli seçmek her zaman kolay olmuyor. Sıra dışı tasarımları, kaliteli materyalleri ve kullanışlı özellikleriyle evinizin veya ofisinizin gözdesi olacak çalışma masası önerilerimiz için sayfayı aşağı kaydırmaya devam edin! 

3.1. Öğrenciler için Çalışma Masası Önerisi

Sınıf düzenini evde de devam ettiren Misa Ahşap Çok Renkli Çocuk Çalışma Masası, eğlenceli tasarımıyla çocuklara keyifli bir çalışma alanı sunuyor. İdeal ölçüleri ve çekmeceli yapısıyla oldukça fonksiyonel bir alternatif olan bu Shuri Kids çocuk çalışma masası, küçük hanımların ve beylerin fazlasıyla hoşuna gidecek! 

Rengi, minimal tasarımı ve çocuklara hitap eden boyutlarıyla Tubi Ahşap Sarı Çocuk Masası çocuk odalarında verimli bir çalışma alanı yaratıyor. Yeni nesil dekorasyon anlayışının eğlenceli tasarım çizgisini çocuk odalarına taşıyan bu masa, dayanıklı yapısı ve kullanım kolaylığı sunan sade tasarımıyla dikkat çekiyor. 

3.2. Ofis Çalışanları için Çalışma Masası Önerisi

Ofis ortamında rahat bir şekilde çalışmak ve bilgisayar kullanımlarında süreklilik sağlamak için prizli çalışma masası modelleri oldukça mantıklı bir seçenek oluyor. Ergonomik tasarımıyla ofis ortamında kurtarıcı bir rol üstlenen Fresco Elektrifikasyonlu Masif Çalışma Masası, ofis çalışanlarına özel bir kullanım alanı vadediyor. Prizli yapısı sayesinde çalışma ortamında en çok ihtiyaç duyulan elektrik ihtiyacına pratik bir çözüm sunan bu Nurus markalı masif masa, şık ve modern tasarımıyla da hoş bir mekan elde etmeyi mümkün kılıyor. 

Ofiste çalışmayı verimli kılan Otto Basic Doğal Meşe Kaplama Yükseklik Ayarlı Sit-Stand Siyah Çalışma Masası yenilikçi tasarımı sayesinde her ihtiyaca ve mekana uyum sağlıyor. Bu Nurus markalı ayarlanabilir çalışma masası, kablo girişli yapısıyla bilgisayar ve diğer teknolojik ürünlerin kullanımını çok daha konforlu kılıyor. 

3.3. Tasarımcılar için Çalışma Masası Önerisi

Çizim yaparken ilham almak ve yaratıcı tarafınızı beslemek için özel tasarımlı çalışma masalarını yaşam alanlarınıza dahil edebilirsiniz. Buna güçlü bir örnek sunan Marsel Doğal Ceviz Kaplama Çalışma Masası, tasarımcıların zihnini dağıtmıyor ve ortamın son derece ferah olmasını sağlıyor. Geniş tasarımıyla özgür bir kullanım alanı sunan bu Hamm Design markalı masa, doğal işçiliği ve dokusuyla kullanıcılarına sofistike bir çalışma ortamı sunuyor.

Enigma Furniture markasının özgün bir sanat eserini andıran Keops Ceviz Kaplama Çalışma Masası modeli modern, çağdaş ve alışılmışın dışında bir dekorasyon oluşturuyor. Yeşil rengi ve ahşap dokusuyla bulunduğu her ortamda fark yaratan bu özel masa tasarımı, çalışma alanınızın havasını tamamen değiştirmeye yetecek.

3.4. Evden Çalışanlar için Çalışma Masası Önerisi

Evinizde küçük bir ofis ortamı oluşturmanın peşindeyseniz size saklama alanı sunacak ve etkili bir çalışma alanı yaratacak çalışma masası modellerini tercih edebilirsiniz. Kitaplıklı ve çekmeceli masalar bunun için oldukça doğru bir seçim. Evde çalışanlar için son derece fonksiyonel bir seçenek olan Koleksiyon markalı Ilanna Smoked Meşe Beyaz Kitaplık ve Çalışma Masası, tasarımı ve kalitesiyle çalışma odalarında çok daha düzenli bir alan elde etmeyi de olanak tanıyor. 

Eğer klasik ve şık bir ev dekorasyonuna sahipseniz çalışma odanızın evin genel havasına uyum sağlıyor olmasına önem verebilirsiniz. Cumba Selection’a ait Thiebault Çekmeceli Çalışma Masası, şık tasarımıyla yaşam alanınızda bütünlük oluşturmak için seçeneklerinizden biri olabilir. Çekmeceli yapısı, kaliteli ahşap materyali ve büyük boyutuyla bu çalışma masası, işlerinizin seyrine bambaşka bir yön verecek! 

3.5. Eve İş Getirenler için Çalışma Masası Önerisi

Bazı günler yoğun iş temposunun ardından eve gelip yarım kalan birkaç işinizi bitirmeniz gerekebilir. Bunun için illa evinizin bir köşesini çalışma masasına ayırmanıza gerek yok. Dilediğiniz zamanlarda kullanışlı bir çalışma masasına dönüşen masa modellerine göz atabilirsiniz. Koleksiyon markasının Nabu S5 Smoked Meşe Çalışma Masası modeli bu konuda fazlasıyla işlevsel! İstendiği zaman kapanarak konsola dönüşebilen bu çok amaçlı mobilya, işlerinizi tamamlamanız gereken anlarda büyük bir çalışma masası olabiliyor.

Belirli dönemlerde evde çalışmak durumunda kalanlar için Nurus’un U-DO Yükseklik Ayarlı Hafızalı Bluetooth Özellikli Sit and Stand Beyaz Masa modeli oldukça  fonksiyonel. İstediğiniz yüksekliğe getirebileceğiniz bu minimal masa sayesinde oturma odanızda otururken dahi kendinize konforlu bir çalışma ortamı yaratabilirsiniz. 

Hadi, çalışma ortamınıza değer katmak için Beymen’deki dünyaca ünlü seçkin markaların çalışma masalarını vakit kaybetmeden keşfedin! 

 

Comments are closed.