Rahat ve Şık: Sokak Stili Modası

Yeni yıl ile gardırobunuza yeni bir ritim kazandırmaya ve tarzınızı güncellemeye ne dersiniz? Görünümünüzü güncellemek yeni yıl arifesinde alınabilecek en doğru kararlardan biri. Yeni bir saç kesimi ve rengi, farklı bir gözlük çerçevesi gibi hamleler, elbette kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacak. Fakat hiçbiri köklü bir stil güncellemesi kadar sizi iyi hissettirmeyecek.

Öncelikle giysilerinizin renklerinden formlarına kadar stilinizi oluşturan her bir detayın sizi ve enerjinizi doğrudan etkilediğini unutmayın. Doğru seçimlerle birlikte daha enerjik ve etkileyici görünmek de oldukça kolay. Tek yapmanız gereken kendinizi iyi tanımak ve doğru ilham kaynağını bulmak. Bu noktada doğru adres ise her bir trende yön veren, küçük markalardan modanın dev isimlerine kadar geniş bir etki alanına sahip olan sokak modası! Evet, sokak şıklığı bizlere sunduğu heyecan verici görünümlerle yeni bir tasarımın ya da detayın ansızın dünyanın dört bir yanına yayılmasını sağlayacak güce sahip. Şimdi renkli, cesur ve özgün tarzları buluşturan sokak modasını keşfetme zamanı!

Sokak Stili Modası Nedir?

Sokak modasını özgün ve eşsiz yapan şey kuralsız oluşudur. Cinsiyet duvarlarının ötesinde, kişinin kendini nasıl görmek ve yansıtmak istediği ön plandadır. Dolayısıyla yaratıcı ve özgür bir alan sunan sokak modası, gerçek moda tutkunlarının oyun alanıdır. Birkaç yıl önce gündeme gelen ve büyük yankı uyandıran pijama modasını hatırlıyor musunuz? Özel davetlerden günlük hayata kadar dört bir yanımızı saran saten pijama takımı görünümlü tasarımlar, moda dünyasının sınırları genişleterek epey yankı uyandırmıştı. Oldukça sevilen ve yansımaları hala devam eden bu trendin sokak modasıyla hayat bulduğunu söyleyebiliriz.

Sokak modasını özgün yapan şey, akıllara ilk gelen kombinlerin ötesinde kişinin kendi dokunuşunu yaptığı seçimler oluyor. Örneğin örgü bir kaşmir kazağın genellikle deri ya da jean pantolon ya da eteklerle eşleştirilmesi beklenir. Bu seçimlerle oldukça etkileyici görünümlerin yaratılacağını kabul ediyoruz ancak söz konusu sokak modası olduğunda kaşmir bir kazak, çarpıcı renklere sahip payetli bir etekle buluşabiliyor. Klasik ya da spor, gündüz ya da gece demeden harmanlanan ters köşe parçalar, eşsiz bir stil yaratmak için ihtiyaç duyulan dikkat çekici zıtlığı yaratıyor.

Sokak Stili Modası Neden Kullanılmalıdır?

Sokak modası, kalıpların dışında düşünmeyi teşvik eden özgür bir alan. Bu açıdan kişilerin tarzını güncellemesine ve stillerini geliştirmesine imkan tanıyan oldukça önemli fırsatlar sunuyor. Geçmişten günümüze moda dünyasına ilham veren özgün stillerin büyük çoğunluğunun sokak modasında hayat bulduğunu söylemeliyiz. Siz de tüm gözleri üzerinizde toplamanızı ve kendinizi yansıtmanızı sağlayacak bir sokak stili yaratabilirsiniz. Nereden başlayacağınız konusunda bir fikriniz yoksa, moda haftalarında adeta bir ritüel haline gelen sokak modası galerileri, etkili ipuçları yakalayabileceğiniz başucu kaynaklarınızdan biri olabilir.

Giydiğimiz her giysinin adeta kelimeler gibi bir anlamı olduğunu düşünürsek, sokak modası ilhamıyla yaratacağınız çarpıcı bir görünümle karşı tarafa etkileyici bir mesaj verebilirsiniz. Yapacağınız her kombinde merkezde kendinizin olduğundan emin olun. Hiçbir marka ya da trend sizin önünüze geçmemeli. Giydiğiniz her tasarım sizi vurgulayacak, enerjinizi ve duruşunuzu destekleyecek parçalar olmalı.

Sokak Stili Kombinleri Nelerdir?

Sokak stili kombinleri, aklınıza gelecek her bir tasarımla hayat bulabilir. Kimi zaman başrol dantel detaylı, gösterişli çoraplar olabilirken kimi zaman sade bir beyzbol şapkası yer aldığı görünümü taçlandırabilir. Kış sezonunda olduğumuzu göz önünde bulundurarak sizler için sezonun favori üç parçasını ele alacağız; blazer ceketler, etekler ve sweatshirtler!

Blazer Ceket Kombinleri

Kapsül bir gardıropta bulunması gereken parçaların başında blazer ceketler geliyor. İster kruvaze formda ister klasik formda tercih edin güzel bir kalıba sahip olan bir blazer ceket ile etkileyici bir görünüm yaratacağınız kesin. Sokak modasına uygun, ilham verici kombinimize oversize siyah bir blazer ceketi bol kesimli deri bir pantolonla eşleştirerek başlayalım. Ayakkabı tercihimiz ise uzun gövdeli siyah bir kovboy botundan yana. Deri pantolonunuzun paçalarını kovboy botunuzun içine sokun ve ceketinizin içine yarım balıkçı yaka bir triko tercih edin. Keskin formlu deri bir baget çanta, beyzbol çantası ve halka küpeler ile görünümünüzü taçlandırın. Sokak modası kadın görünümleri arasına dikkat çekici bir örnek kazandırmak istiyorsanız Beymen Club imzalı ceket tasarımlarını keşfedin.

Etek Kombinleri

Sokak stili kadın görünümleri söz konusu olduğunda, sıkça tercih edilen parçaların başında elbette etekler geliyor. Bizim favorimiz ise maksi pardösüler ile eşleştirilen maksi boy saten çan formundaki etekler. Her adımda baş döndürücü bir hacim yaratan bu kalıplar, özellikle beyaz poplin gömlekler ile ikonik bir stil yaratıyor. Sezonun renk paletini yansıtan etek tasarımları ile kombininizdeki metalik detayları bütünleştiren bir kemer tercihiyle bel detayınızı öne çıkarabilirsiniz. Etro’nun yoğun desenli pilili etekleri de bu kombin için en doğru seçenekler arasında yer alıyor. Kombininizi tamamlamak için yumuşak deri ve süet materyalden hacimli bir el çantası tercih edebilirsiniz. Daha cool bir siluet yaratmak için siyah geniş formlu kemik güneş gözlükleri ile son dokunuşu yapmayı unutmayın.

Sweatshirt Sokak Kombinleri

Günlük hayatın vazgeçilmezi olan sweatshirtler hem kadınlar hem de erkekler için favoriler arasında yer alıyor. Konforu şıklıkla buluşturacak sweatshirt kombinleri için birkaç örneğimiz var:

●      Kadın Sweatshirt Kombini

Kadın sweatshirt tasarımları arasında tercihen gri tonlarında kapüşonlu ya da kapüşonsuz bir model seçin. Seçtiğiniz tasarımı deri bir şort tasarımıyla eşleştirin. Kombininizi kalın topuklu deri çizmelerle ya da düz tabanlı uzun yağmur botlarıyla tamamlayın. Dış giyim seçenekleri arasında ise ara boy klasik kesim kaşe kabanlar bu görünüm için en doğru tercih olacaktır. Favorilerimiz arasında yer alan kadın sweatshirt modellerinin başında Alexander McQueen ve Saint Laurent imzalı tasarımlar geliyor.

●      Erkek Sweatshirt Kombini

Sokak stili erkek görünümleri arasında sıkça tercih edilen sweatshirtler zahmetsiz bir şıklık yaratan, kurtarıcı parçalardan biri. Kombininiz için öncelikle kapüşonlu bir sweatshirt tercih edin. Bunu yağmur geçirmez kumaştan ara boy bir trençkot ile eşleştirin. Pantolon tercihiniz oversize bir kalıba sahip uzun bir pantolondan yana olsun. Ayakkabı olarak ise gri ve beyaz tonların yoğunlukta olduğu sneakerları tercih edebilirsiniz. Son olarak beyzbol şapkası ve deri detaylı bir kol çantası ya da çapraz çanta oldukça modern bir görünüm yaratmanızı sağlayacaktır. Aksesuarlar arasında ise üçlü yüzükler ve birkaç ince zincirden oluşan kolyeler mutlaka görünümünüzde yer vermeniz gerekenler arasında. Erkek sokak modası söz konusu olduğunda çarpıcı bir stil yaratmak için Valentino imzalı sweatshirt tasarımlarını mutlaka keşfedin.

İlham dolu sokak modası kombinleri yaratmak için Beymen.com’un özel koleksiyonuna göz gezdirmeyi unutmayın!

Comments are closed.