Kadife Elbise ile Oluşturabileceğiniz 3 Kombin Fikri

Tarih boyunca asalet ve zarafetle ilişkilendirilen kadife, sonbahar/kış kreasyonlarıyla birlikte her sene vitrinlere geri dönüyor. Siz de her defasında kadife elbiselere gözü takılan fakat son anda vazgeçenlerden misiniz? Öyleyse, bu yıl değişime hazır olun. Sizin için hazırladığımız kadife elbise kombinlerine bayılacaksınız!

Yıllar boyunca özel günlerle ilişkilendirilen kadife elbiseleri günün her anında giyebileceğinizi söylesek ne düşünürsünüz? Evet, genellikle gece kıyafetlerinde ön plana çıkan kadife kumaşlarla artık günlük hayatta da sık sık karşılaşmak mümkün. Okulda, işte veya alışverişte… Bu sezon kadife kumaşlar her yerde! Kadife ceketler, etekler, bluzlar ve elbiseler vitrinlerde boy göstermeye çoktan başladı. O halde, bir an önce kadife giysilerle kombin oluşturmanın inceliklerine bakalım!

1. Kombinlerde Kadife Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kadifeye bu yıl bir şans vermek istiyor ama seçiminizi hangi kıyafetten ve hangi renkten yana yapacağınızı bilemiyor musunuz? Ya da seçiminizi çoktan yaptınız ancak bu özel parçaları ne şekilde kombinleyebileceğinize henüz karar veremediniz. Neyse ki Beymen editör ekibi olarak burada size rehberlik etmek için varız! Gelin, birkaç küçük ipucumuzu sizlerle paylaşalım:

1.1. Sadece Tek Bir Kadife Parça Kullanın

Kadife kumaşlar kombinin bir parçası olarak göz alıcı görünebiliyor ancak aynı kombinde birden fazla kadife parçaya yer vermek, cesaret istemesinin yanı sıra pek önerilmiyor. Aslında bu yönüyle kadife ile kot arasında benzerlikler bulunuyor. Baştan aşağı kot kumaşıyla kaplandığınız bir kombin fikri ilk anda mantıklı gelse de aynadaki yansımanız aynı fikre sahip olmayabilir.

1.2. Seçiminizi Koyu Renklerden Yana Yapın

Mağazalarda pek çok farklı renkte kadife kıyafet bulunuyor. Ancak söz konusu kadife olduğunda koyu ve derin renklerden şaşmamak sizin için daha uygun olabilir. Bordo, koyu yeşil, lacivert ve özellikle de siyah kadifeler her daim daha kolay kombinlenebiliyor.

1.3. Kolay Kombinlemek için Kadife Elbiseleri Tercih Edin

Kadifenin her parçasının göz alıcı olduğu tabii ki tartışılmaz. Pantolonlardan ceketlere tüm kadife kıyafetler göz kamaştırıyor. Ancak kadife kumaşın sahip olduğu asaletin en iyi temsilcilerinin elbise modelleri olduğu da bir gerçek. Aynı zamanda kombinlemesi en kolay kadife kıyafetler arasında da elbise çeşitleri yer alıyor.

1.4. Seçeceğiniz Ürünün Kumaşın İnceleyin

Kadife bir kıyafet alırken kumaşın pürüzsüz olmasına dikkat etmek gerekiyor. Sert bir kadife hissiyle karşılaşılan kumaşlar genellikle düşük kalite ürünü oluyor. Bu ürünler ise vücutta iyi görünmemekle birlikte tüylenme yapabildiğinden uzun süre kullanım için de pek uygun olmuyor. Pürüzsüz ve lüks hissettiren kadife kumaşları seçerek uzun yıllar boyunca gardırobunuzun baş köşesinde yer alacak bir elbiseye sahip olabilirsiniz!

2. Kadife Elbise Nerelerde Giyilir?

Kadife elbise modelleri, en kolay şekilde kombinlenebilen kadife kıyafetler arasında yer alıyor. Bu kombinler için elbiseyi tamamlayan ayakkabı, çanta ve aksesuarları bulmak yeterli oluyor. Üstelik kadife elbiseler hem günlük rutinde hem de gece davetlerinde rahatlıkla kullanılabiliyor. O halde şimdi bir de kadife elbiselerin nerelerde ve nasıl kullanılabileceğine göz atalım:

2.1. Ofiste Kadife Elbise Giymek

Kadife elbiseler günün her anına eşlik edebilecek çok yönlü kıyafetler arasında bulunuyor. Günün çok büyük kısmının geçirildiği çalışma ortamları da elbette buna dahil. Şirketinizin giyim kurallarının dışına çıkmayacak şekilde, kadife elbiselerle farklı kombinler oluşturabilirsiniz. Bu sayede kurum imajının ve hizmetinizin önüne geçmeyen bir stil yaratabilirsiniz.

Ofis için yapılacak kadife elbise kombininde midi boy kadife elbiseyi şık bir ince kemerle tamamlayabilirsiniz. Elbisenin rengiyle uyumlu topuklu bir bot ve deri bir çantayla hem zarif hem de göz alıcı bir ofis kombini oluşturmanız mümkün. Böylece moda kurbanı olmadan günceli de yakalayabilirsiniz.

2.2. Okulda Kadife Elbise Giymek

Kadife elbiseleri günlük hayatta kullanırken farklı kumaş çeşitleriyle kombinlemeye özen gösterebilirsiniz. Bu elbiseler ağır ve şık duruşları nedeniyle hafif kumaşlarla kombinlendiğinde daha sade bir görünüm oluşturuyor. Kadife elbiselerinizi basic tişörtler, saten gömlekler, postallar, spor ayakkabılar veya triko kazaklarla kombinleyebilirsiniz.

Okul için siyah renkli kadife mini elbisenin içine beyaz bir tişört giyerek kadifenin şık görünümüne sportif çizgiler katabilirsiniz. Diz altında biten pötikare çoraplar, loafer ayakkabılar, sırt çantası ve kadife saç bandıyla kombininizi tamamlayabilirsiniz.

2.3. Davetlerde Kadife Elbise Giymek

Kadife kıyafetler özel davetlerde genellikle gece elbisesi formunda kullanılıyor. Başlı başına gösterişli olan bu elbiselere parıltılı mücevherler sayesinde çok daha üst düzey bir görünüm kazandırabilirsiniz. İpek bir şal ile kadifenin keskin görünümünü kırabilir, aynı zamanda ipekten gelen zarif havanın tadını da çıkarabilirsiniz.

2. Kadife Elbise Kombin Önerileri

Son yıllarda moda sıralamasında bir hayli yükselen kadife elbiselerle günümüzde her mağazada karşılaşılabiliyor. Kadife elbise giydiğinizde sizi bekleyen iki son bulunuyor. Stil sahibi ve zarafet timsali biri olarak anılmak veya bir moda katili olarak zihinlere kazınmak… Peki, siz hangisini seçiyorsunuz? Durun durun, cevabı biliyoruz. Öyleyse son adım olarak sıra, mekana ve etkinliğe göre kadife elbise kombin önerileri sunmaya geliyor. Hadi başlayalım!

2.1. Bembeyaz Manzaraya Karşı Bir Kış Düğünü

Sevdiğiniz bir yakınınızın evlenmesi, belki de doyasıya kutlanacak nadir günlerden biri. Bembeyaz kar manzarasına karşı yüksek tavanlı şık bir salonda kutlanacak bu özel günde, ne giyeceğinizi düşünmeye aylar öncesinden başlamış olmalısınız. Kış mevsiminde göz kamaştırıcı bir görünüme sahip olmak için kadifenin gücüne başvurmak sizin de aklınızdan geçmiş, fakat cesaret edememiş olabilirsiniz. Öyleyse yine yardımcı olalım!

Rasario etiketli Siyah Straplez Maksi Kadife Abiye Elbise içinde arzu ettiğiniz etkileyici görünüme bir adım daha yaklaşabilirsiniz. Bu elbiseyi pırlanta taş detaylı bir stiletto ile tamamlayabilir, çanta seçiminizi de ayakkabılarınızla benzer detaylara sahip bir modelden yana yapabilirsiniz. Bu kombini gece etkinliklerinde, özel davetlerde ve resmi kutlamalarda rahatlıkla kullanabilirsiniz.

2.2. Soğuk Kış Gününde İç Isıtan Romantik Bir Akşam Yemeği

Akşam yemeği davetleri her zaman için özel etkinlikler arasında bulunuyor. Ancak söz konusu romantik bir akşam yemeği olunca dengeler değişiyor. Böylesine özel bir akşam için nasıl bir kombin yapacağınızı hiç düşündünüz mü? Merak etmeyin, göz alıcı kadife elbise modelleri böyle günler için var!

Romantik bir akşam yemeğine, iç ısıtan kadife kumaşıyla Saint Laurent marka bir Siyah V Yaka Balon Kol Mini Kadife Elbise yakışır! Siyah topuklu çizmelerle bu elbiseye mevsime uygun feminen ve dramatik bir hava katabilirsiniz. Peki, bu kombini biraz renklendirmeye ne dersiniz? Mavi bir çanta ve pembe büyük boncuklu bir kolye ile birleştiğinde bu ikili bizce harika görünecek!

2.3. Bir Sonbahar Günü Arkadaş Buluşması

Sonbaharın etkileyici havasına kapılmamak mümkün değil! Böyle bir günde neşenizi yerine getirecek sevdiklerinize her zamankinden daha fazla ihtiyacınız olabilir. Bir de bu buluşmaya yeni bir kitabın ve enfes bir sıcak çikolatanın eşlik ettiğini düşünün, ne kadar da keyifli!

Beyaz renkli balıkçı yaka bir triko kazağın üstüne Saint Laurent’in Siyah V Yaka Askılı Mini Kadife Elbise modelini tercih edebilirsiniz. Siyah külotlu çorap ve Camper etiketli bağcıklı loafer ayakkabı ile sonbahar mevsimine uygun sıcak bir kombin hazırlayabilirsiniz.

Dünyaca ünlü markaların yeni sezon kadife elbiselerine tek tıkla ulaşmaya ne dersiniz? Kadife’nin en lüks hali, Beymen’de!

 

Comments are closed.