Lip Balm, Dudak Koruyucu Nedir?

Her an bakımlı ve pürüzsüz görünen dudaklara sahip olmak istiyorsanız yanınızdan ayırmadığınız telefon ve anahtarın yanına bir de lip balm eklemelisiniz. Evet, dudaklara yoğun nem desteği sunan dudak koruyucuların kullanımı işte bu kadar önemli!

En sevdiğiniz dudak makyajı ürünleriyle dudaklarınızı bir sanat eseri gibi süslemenize rağmen yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunu düşünüyorsanız muhtemelen düzenli olarak lip balm kullanmıyorsunuz. Nitekim dudakları günün her anında pürüzsüz ve nemli göstermenin yolu tam olarak lip balm’lardan, yani dudak koruyucularından geçiyor. Peki, lip balm ile ilgili neler biliyorsunuz? Hem öğretici hem de keyifli bir yolculuk için hadi, şimdi sayfayı biraz daha aşağıya kaydırın!

1. Lip Balm Nedir? Ne İşe Yarar?

Lip balm, -Türkçe çevirisiyle dudak balm’ı– dudakları nemlendirmeye ve yumuşak tutmaya yarayan bir dudak bakımı ürünü. Çoğunlukla Hindistan cevizi yağı, shea yağı ve jojoba yağı gibi nemlendirici içeriklerle formüle edilen lip balm’lar hem renkli hem de renksiz formda olabiliyor. En popüler lip balm çeşitleri ise çoğunlukla yarı transparan yapıdaki hafif renk veren ürünler oluyor. Hafif pembe, kırmızı ve bordo tonlarında satışa sunulan lip balm’lar aynı zamanda çilek, karpuz ve böğürtlen kokulu olabiliyor. Bununla birlikte tamamen kokusuz olarak formüle edilen dudak balm’ı çeşitleri de bulunuyor.

Aynı zamanda bazı dudak bakım kremi çeşitleri, SPF 15 ve SPF 30 gibi güneş koruma filtreleriyle dudakları çevresel faktörlerden korumaya yardımcı oluyor. Nemlendirici etkileri sayesinde dudakların kurumasının ve çatlamasının önüne geçen lip balm’lar, böylece günün her anında pürüzsüz görünen dudaklara sahip olmayı sağlıyor. Dudakların ideal nem seviyesini korumaya katkıda bulunan dudak koruyucusu çeşitleri, bu sayede en ağır dudak makyajlarının bile kusursuz görünmesini mümkün kılıyor.

2. Lip Balm Nasıl Kullanılır?

Lip balm’lar yani dudak nemlendiricileri çok kolay bir şekilde uygulanabiliyor. Ancak lip balm sürmeden önce dudaklarınızın mutlaka temiz ve kuru olmasına dikkat etmelisiniz. Çünkü dudak balsamı çeşitleri, lip gloss’ların aksine sadece makyajsız dudaklara sürülebiliyor. Lip balm’ların nemlendirici etkisinden en iyi şekilde faydalanabilmek için ise dudakların asla ıslak olmaması gerekiyor. Bu noktalara dikkat ettikten sonra dudak kreminizi dudaklarınıza doğrudan sürebilirsiniz. Lip balm’ınız asansörlü, tüplü ya da kavanoz ambalajında olabilir.

Asansörlü lip balm kullanıyorsanız ürünün ucunu az bir miktar çevirerek çıkarabilir ve tıpkı ruj gibi sürebilirsiniz. Tüplü lip balm’ları ise çok fazla sıkmadan uygulamaya özen göstermelisiniz. Kavanoz lip balm’ları ise mutlaka elleriniz temiz ve kuruyken uygulama dikkat etmeniz gerek. Aksi takdirde dudak balm’ının yapısı bozulabilir, içerisine tüy vb. zararlı maddeler kaçabilir. Dudak nemlendiricinizi kullandıktan sonra ürünün yapısının bozulmaması için ağzını sıkıca kapatmaya özen göstermelisiniz.

3. Kışın Dudak Bakımı Yapmanın Faydaları Nelerdir?

Kış aylarında soğuk hava, rüzgar, iç mekan ısıtmaları ve sıcak-soğuk hava değişimleri cildi olduğu gibi dudakları da normalden çok daha fazla kurutabiliyor. Bu durumda dudakların çatlaması, soyulması ve hatta yara olması neredeyse kaçınılmaz oluyor. Tüm bu sebeplerle kış mevsiminde dudak kremi ve peeling’i çeşitlerinin düzenli kullanımı çok daha önemli hale geliyor. Çünkü kış aylarında dudakların pürüzsüz ve nemli görünümü ancak bu ürünlerin düzenli kullanımıyla mümkün oluyor.

Kış aylarında dudakları ölü derilerden arındırmak ve nemlendirmek makyajsızken dahi bakımlı ve hoş görünmeyi sağlıyor. Aksi halde kuru ve çatlak dudak görünümü en profesyonel makyajların bile büyüsünü bozabiliyor. Siz de dudak kremi ve dudak peeling’i çeşitlerini kullanarak kış mevsiminde dudaklarınızın canlı, nemli ve çekici görünmesini sağlayabilirsiniz. Tabii her an kusursuz bir görünüme sahip olmak için dudak peeling’ini haftada 1-2 kez, dudak balm’ınızı ise her gün kullanmayı unutmayın.

4. Lip Balm ile Ruj Uygulamanızı Kolaylaştırın

Lip balm gibi bakım ürünleri çoğu zaman asıl işlevinden birkaç adım öteye geçiyor. Yani dudakları nemlendirmeye ve yumuşatmaya yardımcı olan dudak koruyucuları, aynı zamanda dudak makyajlarının kusursuz görünmesini de mümkün kılıyor. Daha önce kullandığınız kremsi ya da mat rujların dudağınızda hoş durmadığını düşünüyorsanız, sorun rujlarda değil dudak bakım rutininizde olabilir. Eğer dudaklarınıza düzenli peeling yapmıyor ya da günlük olarak lip balm sürmüyorsanız en kusursuz yapıdaki rujlardan bile verim alamayabilirsiniz. Fakat gün içinde ihtiyaç duydukça ve dudak makyajınızdan önce lip balm sürerseniz, en mat rujları bile dudaklarınıza kolaylıkla uygulayabilirsiniz.

Üstelik lip balm kullanımı, rujun dudak çizgilerine dolmasının ve kuru bir görünüm oluşmasının da önüne geçiyor. Böylece ruj uygulaması dudaklarda göz kamaştırıcı bir görünüm yaratabiliyor. Eğer dudak nemlendiricisi kullanımını sadece makyaj öncesiyle sınırlı tutmazsanız, dudaklarınızın hem kremsi hem de mat rujlar altında saatler boyunca pürüzsüz görünmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için sabah ve akşam bakım rutinlerinizden lip balm’ı asla eksik etmemeniz gerek. Merak etmeyin, bu özenin mükafatını her an çekici görünen dudaklarla alacaksınız.

4.1. Önce Ruj mu Kullanılır, Lip Balm mı?

Bir bakım ürünü olan lip balm dudakları nemlendirmeyi sağladığı için elbette rujdan önce kullanılıyor. Dudakların hem ideal nemine hem de pürüzsüz bir yüzeye kavuşmasını sağlayan dudak koruyucularının asla rujun üzerine uygulanmaması gerekiyor. Çünkü bu ürünler krem formunda olduğu için rujun üzerine uygulandığında hem dudak makyajını bozuyor hem de ürünün kendi yapısı ve rengi zarar görüyor.

Eğer ruj uygulamalarından sonra da dudaklarınızı nemli ve parlak görmek isterseniz, bunun için göz ve dudak bakımı kategorisinin favorilerinden olan lip gloss’ları tercih edebilirsiniz. Hem makyajsız hem de makyajlı dudaklara uygulanabilen parlatıcılarla hayalinizdeki parlak dudak görünümüne kolayca kavuşmanız mümkün.

5. Lip Gloss ve Lip Balm Farkları Nelerdir?

  • Lip balm bir dudak bakım ürünüyken, lip gloss dudak makyajı ürünleri arasında yer alıyor. 
  • Lip balm dudakları nemlendirmek ve korumak amaçlı kullanırken, lip gloss dudaklara parlak ve ıslak bir görünüm kazandırmak için kullanılıyor.
  • Dudak balm’ı dudak parlatıcısına kıyasla daha doğal bir görünüm sergiliyor.
  • Lip balm’lar genellikle renksiz olurken lip gloss’lar çoğunlukla renkli oluyor.
  • Dudak balm’ı rujdan önce uygulanırken, dudak parlatıcısı genellikle rujun üzerine uygulanıyor.
  • Lip balm dudak kuruluğunun önüne geçmek amacıyla gün içinde ihtiyaç duyulan her an tekrar tekrar sürülebiliyor. Lip gloss ise genellikle bir kez sürülüp saatler boyunca kalıyor.
  • Dudak koruyucuları dudaklara çoğunlukla yapışkan bir his vermiyor. Fakat bazı lip gloss’larda bu durum yaşanabiliyor.

6. Beymen’in Birbirinden Renkli Dudak Bakım Ürünlerini Keşfedin

Dünyaca ünlü kozmetik markalarının birbirinden renkli ve kaliteli dudak bakım ürünlerini Beymen’de bulabilirsiniz. Beymen editör ekibi olarak bizim favorilerimizi merak ediyorsanız, aşağıdaki ürünlere göz atmayı unutmayın!

6.1. MBR Basic Lip – ID Dudak Bakım Kremi

“Tıbbın sınırlarındaki cilt bakımı” ilkesiyle tanınan MBR markası, Basic Lip – ID Dudak Bakım Kremi ile dudaklara etkili bir nem desteği sunuyor. İçeriğindeki aprilose, pantenol ve özel multiEx BSASM ile yıpranmış dudakları rahatlamaya yardımcı olan bu dudak bakım kremi, aynı zamanda dudak bariyerini güçlendirmeye katkı sağlıyor. Kurumuş, pütürlü ve soyulmuş dudak görünümünü tersine çeviren MBR dudak bakım kremini dudakların yanı sıra dudak çevresine de hafif masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

6.2. Dior Addict Sugar Lip Scrub

Dior imzalı Addict Sugar Lip Scrub, dudaklara taze ve yumuşak bir dokunuş sunarken aynı zamanda doğal bir renk kazandırıyor. Her an sağlıklı ve nemli dudaklara sahip olmayı sağlayan Dior Addict Sugar Lip Scrub, hoş kokusuyla da bakım rutinlerine fark katıyor. Siz de dudak bakım rutininizi renkli ve keyifli bir serüvene dönüştürmek istiyorsanız, hangi ürüne sahip olmanız gerektiğini artık biliyorsunuz.

6.3. L:A Bruket Lip Balm Almond Coconut

Temiz içerikli konsantre formülleriyle öne çıkan L:A Bruket markası, Lip Balm Almond Coconut ürünüyle dudak bakım rutinlerinin vazgeçilmez üyesi olmayı başarıyor. İçeriğindeki badem yağı, Hindistan cevizi yağı, jojoba yağı ve bal mumu ile dudakları korumaya yardımcı olan bu lip balm hem yaz hem de kış ayları için ideal bir kullanım sunuyor. Cosmos Natural sertifikasına sahip olan bu ürünü, çevreye duyarlı ve insan sağlığına saygılı ürünler kullanmayı seviyorsanız mutlaka keşfetmeniz gerek!

En çok tercih edilen lip balm’lardan en kaliteli yüz kremi çeşitlerine kadar aradığınız tüm kişisel bakım ürünleri Beymen’de! Siz de kişisel bakımınıza hak ettiğiniz lüks dokunuşu sunmak istiyorsanız hemen alışverişe başlayın!

 

Yorumlara kapalı

Menu