Kış Sezonunun En Sevilen 10 Oje Rengi

Ojeler, gri kış günlerine renk katmanın belki de en zarif yolu olabilir! Kış mevsimine uyumlu zengin oje tonları ile enerjinizi yükseltmeniz ve daima özenli bir görünüme sahip olmanız mümkün. Peki, trend oje renkleriyle stilinize güç katmak için sizce işe nereden başlamalısınız? İşte tam da buradan!

Renkli tırnaklar, bakımlı görünüm sergilemenin çok daha ötesinde bir amaca hizmet ediyor: Kişiliğinizi ve zevklerinizi ortaya çıkarmak! Hele de mevsimlerden kış ise, buna her zamankinden daha çok ihtiyaç duyabilirsiniz. Yaz mevsiminin enerji dolu ve renkli günlerinden sonra iç mekanlara geri döndüğümüz kış mevsiminde, bu minik şişeli ürünler sandığınızdan daha güçlü bir etki yaratabilir!

Örneğin; bakımlı görünümünüzü uzun kollu kazakların altından görünen tırnaklarınızla sergileyebilirsiniz. Ya da kışa biraz renk katmak için mevsime uygun cesur tonlarla nail art’lar hazırlayabilirsiniz. Yüzükler de parmaklarınıza geçti mi, tamam demektir! Artık elleriniz, kış mevsimini tüm estetiğiyle selamlamaya hazır. Peki, sizce kış sezonu için en uygun oje tonları hangileri olabilir? Şimdi oje koleksiyonunuza şöyle bir göz atın ve hazırlanın, başlıyoruz!

1. Kışın Ne Renk Oje Sürülür?

Evet, sayısız oje rengi var! Bunların mevsimlere göre tonlara ayrıldığı da bilinen bir gerçek. Söz konusu kış mevsimi olduğunda, kırmızı ve bordo renklerini şimdiden ilk sıraya koymuş olmalısınız. Siyah ağırlıklı kombinlerle bu oje renkleri, kışın en cesur ve iddialı tarafını yansıtıyor. Ayrıca siyah, gri, lacivert, mor ve koyu yeşil ojeler de bu mevsimde ideal bir seçim oluyor. Bunlar, koyu tondaki kıyafet kombinlerini tamamladığı gibi soğuk günlerin gizemini de stilinize taşımanın bir yolunu sunuyor.

Kış kombinlerine biraz renk katmak ve kasvetli günlerin enerjisini yükseltmek için açık tondaki ojeler de sıklıkla kullanılıyor. Örneğin, kendinizi bir buz kraliçesi gibi hissetmek için ışıltılı mavi ojelerden daha iyisi olamaz! Toprak tonlarına sahip ojeler ise adeta geçmişteki tatlı anıların ve dinginliğin doğal esintisini taşıyor. Kış oje renkleri arasında nude tonlu ojeler de elbette önemli bir yere sahip. Öyle ki nude ojeler, tırnaklara zarif bir görünüm katmakla birlikte kış mevsimine özgü renklere de doğal şekilde uyum sağlıyor.

Kırmızı Bordo Siyah Gri Lacivert Mor Yeşil Mavi Toprak Nude

 

2. Oje Rengi Nasıl Seçilir?

Oje rengi seçimi kuşkusuz en çok da kişisel zevklere göre yapılıyor. Bunun dışında kıyafet kombinleri de oje rengini belirlemek için etkili olabiliyor. Tırnaklar, çoğu zaman giyilen renk tonlarına eşlik etmek veya renkleri dengelemek amacıyla renklendiriliyor. Peki, sizce dudak makyajı da oje seçimini belirleyebilir mi? Evet!

Ruj renkleri özellikle çarpıcı tonlardan seçildiğinde oje tercihinde de belirleyici bir rol oynuyor. Fakat bu tercihin aynı tonlarda yapılması gibi bir zorunluluk bulunmuyor. Kırmızı rujlu dudak makyajına siyah ojeler, pembe rujlu dudak makyajına ise çoğunlukla beyaz ve ekru renkteki ojeler yakıştırılıyor. En önemlisi de cilt alt tonuna göre oje seçimi! Nitekim siz de bazı ojelerin ellerinizde daha güzel durduğunu fark etmiş olmalısınız. İşte bu, tam olarak cilt alt tonuyla ilgili!

3. Hangi Ten Rengine Hangi Oje Yakışır?

Bazı ojelerinizi diğerlerine göre daha çok seviyor olabilirsiniz. Bu durum o renkten daha çok hoşlanmanızla ilgili olabilecekse de, ellerinizde daha güzel bir görünüm sergilmesiyle de ilişkili olabilir. Özetle; ten renginizin gerçekten de bazı ojeleri kullanmaya daha uygun olduğunu bilmelisiniz. Örneğin; cildiniz pembe/kırmızı alt tonluysa soğuk renkli veya soğuk yansımalı ojeler; sarı alt tonluysa sıcak renkli ojeler size daha çok yakışıyor demektir.

Cilt Alt Tonlarına Göre En Uygun Oje Renkleri

Soğuk Alt Ton

Sıcak Alt Ton

Mavi tonları

Turuncu tonları

Mavi pigmentli (soğuk) kırmızı tonları

Sıcak kırmızı tonları

Yeşil pigmentli sarı tonları

Kırmızı pigmentli sarı tonları

Mavi pigmentli mor ve lila tonları

Kırmızı pigmentli mor ve lila tonları

Mavi pigmentli (soğuk) pembe tonları

Şeker pembesi ve ateş pembesi tonları

Mavi pigmentli yeşil tonları

Sarı pigmentli yeşil tonları

Mavi pigmentli nude tonları

Kırmızı pigmentli nude tonları

Soğuk kahve tonları

Kızıl kahve vb. toprak tonları

 

Her yeni bilgi bir soruyu da beraberinde getiriyor, değil mi? Şu an aklınızı muhtemelen şu soru meşgul ediyor: Benim cilt alt tonum hangisi?

Şöyle ki cilt alt tonu, deri altındaki damarların hangi renkte göründüğüne göre belirleniyor. Bileğinizin iç kısımlarına baktığınızda damarlarınızın mavi görünmesi soğuk (pembe), yeşil görünmesi sıcak (sarı) bir cilt alt tonunuz olduğu anlamına geliyor. Her iki rengi de görmeniz, cilt alt tonunuzun nötr olduğuna işaret ediyor. Cilt alt tonunuz nötr ise müjde: Tırnaklarınıza sıcak ve soğuk tüm renklerin yakışması muhtemel!

4. Kış Sezonunun Trend Oje Önerileri

Siz de bu kış sezonunda tırnaklarınızı birbirinden iddialı kış renkleri ile buluşturabilir, şıklığınızı ojelerle tamamlayabilirsiniz. Kış mevsimi için trend oje renklerini sıraladığımız listeye hemen göz atın:

4.1. Saf Kırmızı: Dior Rouge Dior Vernis 999 Rouge Oje

Kış Sezonunun En Sevilen 10 Oje Rengi

Dior Rouge Dior Vernis 999 Rouge Oje, kırmızının en can alıcı tonunu taşıyor. Üstelik yüzde 80 oranındaki doğal içeriği sayesinde bu Dior oje, kış mevsiminin olumsuz şartlarından etkilenen tırnaklar için ideal bir oje seçimi oluyor.

4.2. Patlıcan Moru: Hermès Les Mains 89 Violet Byzantin Oje

 

Formülü yüzde 71 doğal kökenli bileşenlerden oluşan Hermès Les Mains 89 Violet Byzantin, tırnakları temiz içerikli ojelerle buluşturmanın alternatif bir yolunu sunuyor. Yoğun rengi ile tek kat uygulamada dahi belirgin bir ton sunan bu Hermès oje, 89 Violet Byzantin rengiyle kış mevsimine uyumlu patlıcan moru tonunu taşıyor.

4.3. Sıcak Koyu Kahve: Dior Rouge Dior Vernis-970 Nuit Oje

Kış mevsiminin gri havasına ve beyaz karlarına en çok yakışan renklerden biri, koyu kahverengi! Dior Rouge Dior Vernis-970 Nuit Oje, kış sezonunun bu eşsiz rengini yüzde 80 oranındaki doğal içeriği ile uygulamaya imkan tanıyor. Dior oje, parlak ve pürüzsüz kıvamı ile tırnaklarda bakımlı bir görünüm yaratıyor.

4.4. Acı Yeşil: Hermès Les Mains 91 Vert Ecossais Oje

Kış Sezonunun En Sevilen 10 Oje Rengi

Kış mevsiminde vurucu bir etki yaratmak için Hermès Les Mains 91 Vert Ecossais ideal bir seçim! Yeşilin en göz alıcı tonuna sahip olan bu Hermès oje, kış kombinlerini renklendirmek için uygun bir seçenek sunuyor. Üstelik bu yeşil oje, yüksek oranda doğal içerikli oje olması bakımından tırnakların zayıflama ihtimalini de en aza indiriyor.

4.5. Gül Kurusu: Dior Rouge Dior Vernis 449 Oje

Dior Rouge Dior Vernis 449, tüm sezonlara eşlik edebilecek eşsiz gül kurusu rengiyle kış mevsimi için de ideal oje renklerinden biri olmayı başarıyor. Tırnaklarda bakımlı bir görünüm yaratan bu Dior 449 oje, pastel rengiyle kış mevsimindeki tüm aktivitelere kusursuzca uyum sağlıyor.

4.6. Lacivert: Hermès Les Mains 96 Bleu Encre Oje

Güçlü, asil, gizemli ve bakımlı görünüm… Tüm bunları Hermès Les Mains 96 Bleu Encre ile yaratmak mümkün! Göz alıcı bir lacivert tonuna sahip olan bu Hermès Bleu Encre oje, kış mevsimine renk katmanın en asil yolunu sunuyor. Üstelik etkileyici tonuyla koyu renkteki tüm kıyafet kombinlerine de eşlik edebiliyor.

4.7. Vişne Çürüğü: Dior Rouge Dior Vernis 853 Oje

Kış Sezonunun En Sevilen 10 Oje Rengi

Vişne çürüğü rengiyle ellere hem çabasız hem de çarpıcı bir şıklık katan Dior Rouge Dior Vernis 853 Oje, kış mevsimine başlı başına feminen bir dokunuş niteliğinde. Koyu tondaki soğuk rengiyle göz alıcı bir parlaklığa sahip olan bu Dior oje, güçlü renklendirme ve uzun süre kalıcılık vadediyor.

4.8. Vizon: Hermès Les Mains 80 Gris Etoupe

Kış Sezonunun En Sevilen 10 Oje Rengi

Hermès Les Mains 80 Gris Etoupe, kahvenin en etkileyici tonlarından birini taşıyor. Kış mevsimi için en uygun oje renklerinden birini sunan bu Hermès oje, akışkan dokusu ile tırnak üzerinde ince ve pürüzsüz bir tabaka bırakıyor. Kışın kendine özgü ruhunu tırnaklara en modern haliyle taşımak için Hermès Les Mains 80 Gris Etoupe ideal bir seçim.

4.9. Mercan Pembe: Hermès Les Mains 43 Rose Incarnat Oje

Kış mevsimine biraz renk katmak isteyenler için Hermès Les Mains 43 Rose Incarnat Oje tam da aradığınız alternatif olabilir! Bu Hermès pembe oje, göz kamaştıran canlı tonuyla beyaz renkli kıyafet kombinlerine kusursuzca eşlik ediyor. Üstelik doğal pembe tonu, soğuktan pembeleşen yanakları anımsatıyor.

4.10. Antrasit: Hermès Les Mains 84 Gris Etain Oje

Kış Sezonunun En Sevilen 10 Oje Rengi

Füme rengini ağırbaşlı zarafetini tırnaklara taşıyan Hermès Les Mains 84 Gris Etain Oje, gümüş yansımalı metalik tonuyla kış için sedefli oje arayışında olanlara ideal bir seçenek sunuyor. Işıltılı koyu renkli bu Hermès oje, her tende hoş bir görünüm sergiliyor.

 

Eşsiz renkleriyle özenli görünümünüzü tamamlamaya yardımcı olacak oje renkleri, Beymen’in tırnak makyajı kategorisinde sizi bekliyor. Renklerin büyüsünü keşfetmek için geç kalmayın!

 

Yorumlara kapalı

Menu