Bu Kış Tercih Edebileceğiniz En İyi 10 Erkek Parfümü Önerisi

Giyiminizi ve dış görüşünüzü somut aksesuarlarla zenginleştirebilirsiniz. Peki, çoğu zaman bunlardan daha olan o görünmeyen aksesuarınız, yani kokunuzla nasıl iz bırakabileceğinizi biliyor musunuz? Kış mevsimine özel erkek parfümü önerilerimize göz atın!

Yürüyüp geçtiğiniz yollarda kokunuzla tüm dikkatleri üzerinizde topladığınızı düşünün. Bu sizce de en güzel iltifatlarla eş değer değil mi? Üstelik bunun için baş döndüren bir parfümden daha fazlasına ihtiyacınız yok! Teninizle bütünleşen, imza niteliğinde bir koku girdiğiniz her ortamda varlığınızı öne çıkaracak güce sahip olabilir!

Koku türleri tutkudan güce, mutluluktan dinginliğe kadar birçok duyguyla temas ediyor, hatta bu duyguları harekete geçiriyor. Bilhassa erkeklerde parfüm kullanımı, doğru ve kaliteli koku seçildiğinde karşı cinsi en çok etkileyen unsurlardan biri oluyor. Kişisel bakıma gösterilen özeni ve dış görünüşteki detayları tamamlayan parfümler, mevsimine göre bazı notasal farklılıklar taşıyor. Peki, kış aylarına uygun erkek parfümleri hangileri olabilir dersiniz?

1. Doğru Parfüm Nasıl Seçilir?

Doğru parfümü bulmak için bugüne kadar burun reseptörlerinizi birçok kokuyla buluşturmuş olmalısınız. Kimi zaman şişedeki koku, kimi zaman şişesin ta kendisi, kimi zaman ise bir arkadaşınızın kullandığı parfüm sizi etkilemiş olabilir. Peki, tüm bu arayışınıza rağmen hala doğru parfümü seçemediniz mi? Bu çok normal! Çünkü kokular her tende ayrı bir etki yaratıyor.

İlk başta heyecanla yapılan seçimler, bir zaman sonra tam da bu sebeple pek de doğru gelmemeye başlayabiliyor. Parfümü sıktıktan sonra kısa süre içinde kokuyu yitirmek de yine yanlış bir seçimle baş başa olduğunuz anlamına geliyor. Bu sebeple doğru kokuyu bulmanın yanı sıra, ideal kalıcılığı da aynı anda elde etmek gerekiyor. Peki, kokusuyla önce sizi sonra çevrenizdekileri etkileyecek doğru parfüm nasıl seçilir? Gelin keşfedelim!

1.1. Adım Adım Doğru Parfüm Seçmenin İpuçları

  • – Öncelikle hoşlandığınız notaları tespit etmekle işe başlayın. Baharatlı, oryantal, odunsu, misk, amber veya deri notalı parfümler… Karakterinize ve stilinize göre hangi notaları duyumsamak istediğinize karar verin.
  • – Sevdiğiniz bir parfüme benzer kokuları araştırın. Aynı koku ailesindeki pek çok nota, sizi yine doğru bir seçime götürebilir.
  • – Bir kişiden zevkinize hitap eden bir koku aldıysanız çekinmeden parfümünü sorun. Böylece karşıdaki kişiye de doğru seçim yaptığı konusunda mesaj verebilirsiniz!
  • – Mevsime göre koku seçimi yapmaya özen gösterin. Yaz, sonbahar ve kış için en uygun koku ailelerini tanıyın. Bu, aradığınız parfüme ulaşmanızı kolaylaştıracaktır.
  • – Parfümün kalıcılığını anlamak için hangi etikete sahip olduğunu da incelemelisiniz. Çünkü Eau De Parfum (EDP) etiketli parfümler, Eau de Toilette (EDT) etiketli parfümlere oranla daha yoğun esans içeriyor.
  • – Net kararınızı vermeden önce kokuyu mutlaka deneyin. Bunun için tester parfümlerden ya da koku kartlarından yararlanabilirsiniz.
  • – Teninizle uyumunu keşfetmek için deneme esnasında en beğendiğiniz kokuyu cildinize de uygulayın. Saatler sonra parfümü teninizde kokladığınızda hala aynı fikirdeyseniz, artık aradığınızı bulmuş olabilirsiniz!

2. Kışın Hangi Kokular Tercih Edilmeli?

Kış mevsiminin soğuk havasına ve gri bulutlarına en çok sıcak notalara sahip erkek parfümleri yakışıyor. Erkek kış parfümleri çoğunlukla tütün, amber, deri, misk, baharat ve odunsu kokulara sahip oluyor. Yaz mevsiminin ferah kokularına kıyasla daha zengin ve daha yoğun notalardan oluşan bu kokular, gece ve gündüz kullanımına göre de farklılıklar taşıyabiliyor.

Kış mevsiminde gündüz kullanmak için seçilen parfümler çoğunlukla yoğun notaların en hafif esanslarını taşırken, gece kullanımı için en yoğun notaları seçmek daha uygun bir tercih oluyor.

3. Erkek Kış Parfümü Nasıl Olmalı?

Erkek için kış parfümü seçiminde kalite ve kalıcılık, en az kokunun kendisi kadar önem taşıyor. Çünkü hoş bir koku ancak tende uzun saatler kaldığı takdirde etkili ve verimli bir kullanım sunuyor. Bu sebeple lüks markaların yüzde 30’a kadar koku esansı taşıyan ve 8-10 saat arası kalıcılık vadeden EDP etiketli parfümlerine yönelmek ideal bir tercih.

Tarçın, nane, karanfil, zencefilli kurabiye ve kakule gibi notalar erkeklerin tercih edebileceği bazı popüler kış kokularını oluşturuyor. Bununla birlikte çiçekli ve meyveli notalarla zenginleştirilen erkek kış parfümleri de mevcut. Tüm bu notalar arasında özellikle paçuli alt notalı erkek parfümleri, kış mevsiminin en favori kokuları arasına giriyor.

3.1. Cilt Tipine Göre Erkek Kış Parfümü Seçimi Nasıl Olmalı?

Parfüm seçiminde cilt tipinin de bir hayli önem taşıdığını daha önce duymuş muydunuz? Özellikle havaların soğuk olduğu kış mevsiminde, bu ayrıma dikkat etmek daha da önemli hale geliyor. Çünkü kış gerek sert rüzgarları gerekse de cilt üzerindeki etkileriyle, kokuların kalıcılığı noktasında daha zorlu bir dönem anlamına geliyor.

Parfümlerin esansları yağlı cilt tipi üzerinde kuru cilde kıyasla daha uzun süre kalıcılık sağlamakta olup yoğun bir şekilde hissediliyor. Yağlı cilt tipi için daha ferah notalar idealken, kuru cilt tipinde ise en ağırbaşlı kokular dahi duyularla yumuşak bir temas sağlıyor. Cilt tipine uygun seçim yapılmadığı takdirde, kullanılan parfüm duyuları istenmeyecek kadar yoğun bir şekilde meşgul edebildiği gibi, bazen de hiç algılanamayabiliyor.

4. Erkekler için Kış Parfümü Önerileri Nelerdir?

Kış mevsiminde hangi notaları tercih etmek gerektiğinden bahsettik. Öyleyse şimdi de erkekler için en iyi kış kokularının hangileri olduğunu öğrenme zamanı! Karşınızda, kokunuzla sizi hafızalara kazıyacak 10 erkek kış parfümü önerisi!

En İyi 10 Erkek Kış Parfümü
Parfüm Üst Nota Orta Nota Alt Nota
Giorgio Armani Stronger With You Kakule, nane, menekşe yaprağı, pembe biber Tarçın, ada çayı, lavanta, kavun, ananas Amber, kestane, vanilya,
sedir
Tom Ford Noir Extreme Kakule, safran, mandalina, küçük Hindistan cevizi Gül özü, portakal çiçeği,
yasemin, kulfi
Vanilya, amber, kehribar, sandal ağacı, damla sakızı ağacı reçinesi
Dolce&Gabbana The One Kişniş, bergamot, fesleğen Kakule,
zencefil
Tütün,
sedir
Dior Homme Intense Lavanta İris,
ambrette
Vetiver ve virjinya sediri
Montale Oud Tobacco Sumak, narenciye, kimyon Portakal çiçeği
tütsü
Tütün, tonka fasulyesi, ud
Versace Eros Flame Mandalina, karabiber, çin turuncu, biberiye, limon Sardunya,
biber,
gül
Vanilya, tonka fasulyesi, sandal ağacı, Teksas sediri, paçuli, meşe likeni
Dior Sauvage Karabiber,
bergamot
Sichuan biberi, lavanta, pembe biber, vetiver, paçuli, sardunya, elemi Sedir,
ambroxan,
labdanum
Montale Intense Cafe Çiçek notaları Kahve, gül Kehribar, vanilya, beyaz misk
Amouage Epic Man Kakule, safran, muskat, kimyon, pembe biber, olibanum Sardunya,
mür
Sandal ağacı, tütsü, deri, kunduz yağı, paçuli, sedir, günlük ağacı, misk
Guerlain Santal Royal Yasemin, neroli Tarçın, gül, şeftali Amber, sandal ağacı, deri, misk

4.1. Giorgio Armani Stronger With You

Parfümör Cecile Matton tarafından tasarlanan Giorgio Armani Stronger With You, kış mevsiminin vazgeçilmez kokuları arasında güçlü bir yer tutuyor. Kakule, pembe biber ve menekşe yapraklarının karışımıyla büyüleyici bir notaya sahip olan bu parfüm, çekiciliğin koku duyusundaki en net tanımı olabilir!

4.2. Tom Ford Noir Extreme

Gizemli ve baştan çıkarıcı hislerin çıkış noktası Tom Ford Noir Extreme, kış mevsiminde daha çok gece kullanımı için uygun görülüyor. Ambere bastırılmış odunsu notalarıyla bu Tom Ford parfüm, 8 ila 10 saat aralığında kalıcılık vadediyor. Romantik kış akşamlarını duyusal bir şölenle taçlandırmak için Noir Extreme oldukça uygun bir seçim!

4.3. Dolce&Gabbana The One

Dolce&Gabbana The One, oryantal baharatlı koku geçişleriyle karizmatik ve baştan çıkarıcı hislerin kaynağı olmayı başarıyor. Kakule, zencefil, kişniş ve tütün notalarıyla kış mevsimine vurucu bir etki bırakan Dolce&Gabbana The One sedir ağacı, greyfurt ve fesleğen ile daha taze bir kokuya kavuşuyor. Böylece kış aylarında da enerjik hissetmek isteyen erkekler için ideal bir tercih oluyor.

4.4. Dior Homme Intense

Tüm zamanların en iyi erkek parfümlerinden biri olmayı başaran Dior Homme Intense, misk tabanlı iris, kehribar ve sandal ağacı notlarıyla özellikle de kış mevsiminin vazgeçilmezlerinden biri. Fransız parfümör François Demancy tarafından geliştirilen bu Dior erkek parfüm, kokunuzu akıllara kazımak için birebir!

4.5. Montale Oud Tobacco

Montale Oud Tobacco, temel notasındaki tütün ve tonka fasulyesi ile erkekler için yine güçlü bir kış kokusu seçeneği sunuyor. Baharatlı notaların portakal çiçeği ile dengelendiği bu Montale erkek parfüm çeşidi hem karizmatik hem de modern kokusuyla kış mevsiminin favori erkek parfümlerinden biri!

4.6. Versace Eros Flame

Olivier Pescheux tarafından tasarlanan Versace Eros Flame, tatlı ve baharatlı notalara sahip olmasıyla en iyi erkek kış parfümlerinden biri olmayı başarıyor. Yoğun, tutkulu ve maskülen bir koku karakterine sahip olan Versace Eros Flame, sofistike ve cesur notalarıyla adeta tutkulu bir erkeği anlatıyor!

4.7. Dior Sauvage

Ferah ve odunsu notalarıyla Dior Sauvage, erkek kış parfümü tavsiyeleri noktasında sunulabilecek en güçlü seçeneklerden bir diğeri. Anahtar kelimesi ise “dengeli bir çekicilik!” Bu Dior erkek parfüm, özellikle de paçuli ve amber notalarıyla kış mevsiminde içleri ısıtacak benzersiz bir duyu şöleni sunuyor. Baharatlı notalarıyla erkeksi kokulardan biri olan Dior Sauvage, bergamot notasıyla ise taze ve ferah bir açılış yapıyor.

4.8. Montale Intense Cafe

Tende benzersiz bir koku taşımaya imkan veren Montale Intense Cafe, üst ve orta notasında gül ve kahve çekirdekleri taşıyor. Erkekler için eşsiz kış parfümlerinden biri olmayı başaran Montale Intense Cafe, bu özelliğini alt notasındaki kehribar, vanilya ve beyaz miskten alıyor. 15 saat ve üzeri kalıcılık ise cabası! Unisex olarak da kullanılabilen bu parfüm, kış mevsiminde kendisini Paris sokaklarında hissetmek isteyen beyefendiler için birebir!

4.9. Amouage Epic Man

En sevilen klasik kokulardan biri olan Amouage Epic Man, doğanın kalbine özgü bir odunsu kokuya sahip. Tarihi İpek Yolu’ndan esinlenilerek tasarlanan bu parfüm, 15 saat ve üzeri kalıcığıyla uzun soluklu bir koku deneyimi sunuyor! Açılışını ferah baharat kokularıyla yapan Amouage Epic Man, kalp notasındaki tütsü, paçuli, sedir ve sandal ağacı ile hafızalara kazınan erkek kış parfümleri listesinin olmazsa olmazları arasında!

4.10. Guerlain Santal Royal

Guerlain Santal Royal, Guerlain parfümörü Thierry Wasser tarafından doğanın hazinelerinden ilham alınarak tasarlandı. Bu Guerlain parfüm erkeklere odunsu ortanyal kokusuyla kış mevsimi için ideal bir seçenek sunuyor. Deri ve oud ahşabının karanlık notaları ile gül ve yaseminin ferah notaları arasında yükselen Guerlain Santal Royal, yalnızca kişiliğiyle değil kokusuyla da gizem yaratmak isteyen erkekler için birebir!

Çekici kokunuzla hem hafızalarda hem de kalplerde iz bırakmak için aradığınız
en iyi erkek parfümleri, Beymen’de!

 

Comments are closed.