Kantaron Yağı Kullanım Rehberi

Doğal yağlar sizin için de kişisel bakımın vazgeçilmezleri arasında mı? Öyleyse bu konuda tüm seçimlerini özenle yapan bilinçli bir birey olmanız muhtemel. Peki, en etkili doğal yağlar arasında herkesin parmakla gösterdiği kantaron yağı hakkında neler biliyorsunuz? Hadi, cilt bakımında sıradaki favoriniz olmaya şimdiden adaylığını koyan kantaron yağının ne olduğunu ve ne işe yaradığını şimdi bizimle keşfedin!

Cilt ve saç bakımında tercih edilen bitkisel yağlar, zengin içerikleri ve hafif formülleriyle özellikle son yıllarda pek çok kişi tarafından severek kullanılıyor. Argan yağı ve badem yağı gibi popüler seçeneklerin yanı sıra daha az bilinen onlarca doğal yağ çeşidi de bulunuyor. Bunlardan biri de kantaron yağı! Deneyenler arasında pek çok kişinin beğenisini kazanan kantaron yağı, kullanım amacı ne olursa olsun kişisel bakım rutinlerinde fark yaratmayı başarıyor. Peki, kantaron yağı nerelerde ve nasıl kullanılır; sizin bu konudaki bilgileriniz ne düzeyde? Aradınız rehber tam karşınızda! Hadi, keşfetmek için bir alt satıra geçelim. 

1. Kantaron Yağı Nedir?

Kantaron yağı, sarı ve kırmızı renkli kantaron bitkisinin çiçeklerinden ve yapraklarından elde edilen sabit (taşıyıcı) bir yağ çeşidi. Dünya çapında 400’den fazla çeşidi olduğu bilinen kantaron bitkisinin yaklaşık 100 çeşidi Türkiye’de yetişiyor. Kişisel bakımda bitkisel ürünlerin kullanılmaya başlamasıyla popülerleşen kantaron, aynı zamanda tıbbi bir bitki çeşidi olarak ilaç ve takviye yapımında da kullanılıyor.

2. Kantaron Yağı Nasıl Yapılır?

Kantaron yağı maserasyon adı verilen bir teknikle çeşitli sabit yağların içerisinde bekletilerek yapılıyor. Kantaron yağı elde etme işlemi için sarı kantaron bitkisi kurutulmuş olarak, kırmızı kantaron bitkisi ise taze olarak kullanılıyor. Kantaron bitkisini bekletmek için tercih edilen doğal sabit yağ çeşidi ise çoğunlukla zeytinyağı oluyor. Cam kavanozdaki zeytinyağı içerisinde yaklaşık bir ay kadar bekletilen kantaron bitkileri, bu süre içerisinde özündeki tüm yağı zeytinyağının içerisine bırakıyor. Bu karışımın süzülmesinin ardından ortaya çıkan yağ ise kantaron yağını oluşturuyor.

Editörün Önerisi: Sarı kantaron çiçeklerinin soğuk sıkım zeytinyağı içerisinde bekletilmesiyle elde edilen Dionesse markasına ait Sarı Kantaron Masere Yağı 50 ml, yüzde 100 saf ve katkısız içeriğiyle öne çıkıyor. Vegan kullanımına uygun olan ve hayvanlar üzerinde test edilmeyen Dionesse Sarı Kantaron Masere Yağı, kantaron yağıyla tanışmak isteyen doğallık tutkunları için ideal bir tercih olabilir!

3. Kantaron Yağı Ne İşe Yarar?

Kantaron yağı, içeriğindeki organik asitler ve antioksidanlar gibi önemli bileşenler sayesinde tıp ve farmakoloji alanında sıklıkla kullanılıyor. Diğer yandan bu yağ çeşidi hem tek başına hem de diğer uygun yağlarla birlikte cilde masaj yapmak için tercih edilebiliyor. Özellikle eklem bölgelerindeki ağrı hissini hafifletmek için kantaron yağından yardım alınabiliyor. Aynı zamanda kantaron yağının vücuda rahatlatıcı bir etki sunduğu düşünülüyor. Kısacası kantaron yağı neye iyi gelir sorusunu çok çeşitli olarak yanıtlamak mümkün! Eğer siz de pek çok kişi gibi kantaron yağı ciltte ya da saçta işe yarar mı diye merak ediyorsanız yanıtlar için bir alt satıra kaydırabilirsiniz.

4. Kantaron Yağının Faydaları Nelerdir?

Kantaron yağı hem cilt hem de saç bakımında en çok tercih edilen doğal yağlar arasında bulunuyor. Dolayısıyla bu yağ çeşidinin özellikle cilt ve saç bakımında önemli etkileri olduğu düşünülüyor. Fakat kantaron yağı da dahil olmak üzere hiçbir doğal yağ çeşidini dermatologa danışmadan cilde ve saçlara uygulamamak gerekiyor. Şimdi gelin, pek çok kaynakta yer verildiği üzere kantaron yağının yüze faydaları ve saça faydaları neler birlikte bakalım!

4.1. Kantaron Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

  • Çeşitli kaynaklarda belirtildiği üzere kantaron yağı, kuru saçlara nem desteği sunmaya ve saçların daha yumuşak hale gelmesine yardımcı oluyor.
  • Saçların doğal uzama sürecine katkıda bulunuyor.
  • Saçlara canlı ve parlak bir görünüm kazandırmaya destek oluyor.
  • Saç köklerini güçlendirmeye yardımcı olarak saç dökülmesini azaltmaya katkı sağlıyor.

4.2. Kantaron Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

  • Pek çok kaynakta ifade edildiği üzere kantaron yağı, cildi nemlendirmeye ve bu sayede cilt elastikiyetini korumaya yardımcı oluyor.
  • İnce çizgi ve kırışıklık görünümü gibi yaşlanma belirtilerinin görünümü hafifletmeye katkıda bulunuyor.
  • Sivilcelerin ve akne lekelerinin görünümünü azaltmaya destek olabiliyor. Böylece kantaron yağı sivilcelere iyi gelir mi sorusu pek çok kişi için olumlu şekilde yanıtlanabiliyor.
  • Cilt bariyerinin onarım sürecini desteklemeye katkı sağlıyor. Özellikle içeriğindeki antioksidanlar sayesinde cilt hasarını azaltmaya yardımcı oluyor.
  • Hassas ciltlerin sakinleşmesine ve ciltteki kızarıklık görünümlerinin hafiflemesine katkıda bulunuyor.
  • Cilde daha aydınlık ve pürüzsüz bir görünüm kazandırmaya destek oluyor.

5. Kantaron Yağı Nerelerde ve Nasıl Kullanılır?

Kantaron yağı, çoğunlukla yalnızca kişisel bakım rutinlerinde ve masaj uygulamalarında kullanılıyor. Bu doğal yağı rutinlerinize nasıl dahil edebileceğinizi aşağıda görebilirsiniz.

5.1. Kantaron Yağının Cilt Bakımında Kullanımı

Cildinizi temizledikten sonra yeterli miktarda kantaron yağını elinize alarak tüm yüzünüze tampon hareketlerle uygulayabilirsiniz. Dilerseniz bu doğal yağı yüzünüzün çeşitli kısımlarına bölgesel olarak da sürmeniz mümkün. Bu işlem için parmaklarınızı veya pamuk pedleri kullanabilirsiniz. Kantaron yağını cildinize doğrudan uygulamak istemiyorsanız nemlendirici kreminizin içerisine birkaç damla ilave edebilirsiniz. Fakat kantaron yağını cildinize uygulamadan önce dermatologunuza danışmayı unutmamalısınız.

5.2. Kantaron Yağının Saç Bakımında Kullanımı

Kantaron yağını duşa girmeden önce saçlarınızın dip ve uç kısımlarına uygulayabilirsiniz. Yaklaşık 45 dakika-1 saat bekledikten sonra duşa girerek saçlarınızı kantaron yağından arındırmalısınız. Ardından rutin saç temizliği adımlarınıza geçebilirsiniz. Kantaron yağını saçlarınızda yağlanmaya neden olmaması için haftada yalnızca bir ya da iki kez kullanmanız önemli!

5.3. Kantaron Yağının Masaj Uygulamalarında Kullanımı

Yukarıda belirttiğimiz üzere kantaron yağını masaj ve aromaterapi uygulamalarında da kullanabilirsiniz. Kantaron yağıyla vücudunuzun ağrıyan bölgesini ovarak ağrı hissini azaltmayı deneyebilirsiniz. Kantaron yağını aynı zamanda uçucu (esansiyel) yağları seyreltmek için de kullanmanız mümkün. Bunun için 50 mililitrelik kantaron yağı içerisine 5-6 damla uçucu yağ eklemeniz yeterli olacaktır.

Editörün Önerisi: Natumora markalı Sarı Kantaron Yağı 50 ml, herhangi bir koruyucu kimyasal madde içermeyen tamamen doğal formülüyle dikkat çekiyor. Eğer kantaron yağını denemek istiyorsanız, temiz içerikli Natumora Sarı Kantaron Yağı’na bir şans verebilirsiniz!

Kişisel bakım rutinlerinizde fark yaratacak birçok bitkisel yağ çeşidini Beymen’de bulabilirsiniz. Hadi, siz de doğallığın gücünü keşfetmek için hemen harekete geçin!

 

Comments are closed.