İşlevsel ve Rahat: Kargo Pantalon Kombin Önerileri

Dünyaca ünlü Amerikalı sokak fotoğrafçısı Bill Cunningham, “Moda, günlük hayatın gerçeklerinden sağ çıkmayı sağlayan zırhtır.” diyor. Silahlı kuvvetlerin moda sektörüne kazandırdığı kargo pantolonlar da rahat ve işlevsel yapılarıyla günlük hayatta adeta bir zırh niteliğinde! Peki, sizce bu pantolonlar kombinlere en iyi nasıl uyarlanır?

90’lı yılların modasına damga vuran kargo pantolonlar günümüzde de oldukça popüler. Bu pantolonlar 1900’lü yılların ortalarından itibaren modanın her döneminde varlığını sürdürse de zaman zaman en trend parçalar arasına yeniden girmeyi başarıyor. İlk olarak 1930’lu yıllarda askerler tarafından giyilen kargo pantolonlar, aslında zorlu çalışma ortamları ve açık havada yürütülmesi gereken işler için tasarlanmıştı. Son derece işlevsel ve rahat bir yapıya sahip olan bu modeller, askeriyedeki depo, temizlik, yemek vb. günlük işleri de oldukça kolaylaştırıyordu.

Kargo pantolonların karakteristik özelliği olan büyük cepler, askerlere saha pansumanı, harita, pusula ve diğer eşyalarını taşıma konusunda eşsiz bir rahatlık sağlıyordu. Bu nedenle kargo pantolonda kullanılan konsept daha sonra ABD ordusunda paraşüt üniformalarında kullanıldı. Böylece askerler ekstra mühimmatı taşıyacak alana sahip oldu. 90’lı yılların sonunda popüler bir moda unsuru olan kargo pantolonlar, 2000’lerin trendlerine göz kırpan 2020’li yıllarla birlikte yeniden dikkatleri üzerine çekmeyi başardı!

1. Kargo Pantolon Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Kargo pantolon seçerken kendi tarzınıza ve vücut tipinize hangi tür kesimleri yakıştırdığınızı göz önünde bulundurabilirsiniz. Vücut tipi, seçilen kumaş, kesim ve renk, pantolonun bedendeki duruşunu büyük ölçüde etkiliyor. Yılın her dönemi kullanılabilen kargo pantolonları seçerken kumaşın kalınlığına da dikkat etmeniz gerekiyor. Yazın ince ve terletmeyen kumaşlara yönelirken kışın sıcak tutan kumaşlar seçmelisiniz.

Kargo Pantolonun Özellikleri

Üretildiği Tarih 1938 yılında İngiliz ordusu için üretildi. 1940 yılında ABD ordusunda da kullanılmaya başlandı.
Tasarım Özellikleri Her pantolonda bulunan standart ön ve arka ceplere ek olarak bacakların yan tarafında da geniş ceplere sahip.
En Güçlü Yönü Nefes alabilen, dayanıklı ve kırışmayan kumaşlardan üretilmesi.
Uyumlu Stil Özellikle militarist ve doğal stilde ön plana çıksa da pek çok farklı stile uyum sağlayabiliyor.
En Popüler Olduğu Dönem 1990’lı yılların sonu, 2000’li yılların başı ve 2020’ler.
Varyasyonları Kargo pantolonların yakaladığı başarı aynı tarzda şort, etek, kapri pantolon ve gömlek modellerinin de ortaya çıkmasını sağladı.

 

Her iki cinsiyet için de tasarlanan ve yılın her dönemi giyilebilen kargo pantolonların neden sizin de gardırobunuzda olması gerektiğini biliyor musunuz? Cevaplar belli:

1.1. Modaya Uygun

Kargo pantolonlar moda sahnesine çıktıktan kısa süre sonra hemen her erkeğin gardrobuna girmeyi başardı. Bu dönemde kargo pantolonlar el emeği ve fiziksel kuvvet gerektiren işlerde çalışan erkekler için rahat ve işlevsel bir kıyafet olarak kullanılıyordu. Günümüzde kargo pantolonlar cinsiyet fark etmeksizin açık hava etkinlikleri, iş yerleri, çeşitli sosyal aktiviteler ve partilerde dahi tercih ediliyor. Rahat kıyafetlere duyulan ilgi her geçen gün artığı için kargo pantolonların modası da asla geçmeyecek gibi duruyor.

1.2. Temizlemesi Kolay

Tüm gün kırışmayan ve profesyonel bir görünüm oluşturan kargo pantolonlar, özellikle sağlık sektörü çalışanları tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Sağlık sektöründe kullanılan kargo pantolonlar genellikle kolayca yıkanabilen pamuk ve polyester kumaş karışımından üretiliyor. Daha kalın pamuklu kumaştan üretilen kargo pantolonlar ise inşaat gibi dış mekanda çalışan işçiler tarafından da kullanılıyor.

1.3. Günlük Hayat için İdeal

Takım elbise ve kravatla katılma zorunluluğu bulunan ortamları bir kenara bırakırsak, kargo pantolonlar günlük hayatta gidilen pek çok ortama uyum sağlayabiliyor. Birden fazla cebe sahip bu pantolonlar yürüyüş saatleri, alışveriş, okul ve hatta rahat bir çalışma ortamı için de ideal seçenekler arasında yer alıyor. Kargo pantolonlar cüzdan, şarj aleti, cep telefonu, kalem ve hatta bir şişe suyu bile rahatlıkla taşımaya yardımcı oluyor.

1.4. Rahat ve İşlevsel

Yılın her dönemi giyilebilen kargo pantolonlar rahat yapılarıyla da dikkat çekiyor. Özellikle el emeği ve fiziksel güç gerektiren zorlu işlerde gün boyu vücudu rahat hissettiren kargo pantolonlar, nefes alabilen yapılarıyla cildi rahatsız etmiyor. Böylece inşaat çalışanlarından ofis personeline, lüks bir restoranın şefinden doktorlara kadar hemen her meslek grubuna uyum sağlıyor.

2. Birbirinden İlginç 5 Kargo Pantolon Kombin Önerisi!

Erkek pantolon modelleri arasında benzer görünümleriyle öne çıkan kargo pantolonları hep aynı şekilde kombinlemekten sıkılmış olabilirsiniz. Peki, kargo pantolonlarla birbirinden farklı ve sıra dışı kombinler yapabileceğinizi söylesek ne düşünürsünüz? Öyleyse gelin, birbirinden ilginç kargo pantolon kombinlerini birlikte ele alalım!

2.1. Kargo Pantolon ve Sokak Stili

Sokak stiline uygun bir kombin yapmak istiyorsanız rahat kesim kargo pantolonları tercih edebilirsiniz. Özellikle renkli ve işlemeli kargo pantolon modellerini sokak stilinde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Les Benjamins’in Siyah Logo Detaylı Pantolon modeliyle birlikte beyaz renkli oversize bir sweatshirt giyebilirsiniz. Kombininizi hava durumuna göre üzerinize bir bomber ceket ya da şişme mont alarak tamamlayabilirsiniz.

2.2. Kargo Pantolon ve Sportluxe Stil

Dramatik stilde genellikle birbirinden farklı tarzdaki kıyafetler ve farklı dokular bir araya getirilerek çarpıcı bir etki oluşturulması amaçlanıyor. Bu stile uygun kombinleri kargo pantolonlarla da yapmak mümkün. Bu kombine alışılmışın dışında bir kargo pantolon modeli seçerek başlayabilirsiniz. Academia’nın beli bağcıklı Siyah Dar Paça Kargo Pantolon modeliyle, normal şartlarda slim fit ya da jogger pantolonla tercih edeceğiniz shaket (gömlek ceket)’leri eşleştirerek giyebilirsiniz. Bu kombini militarist tarzda siyah postal botlarla tamamlayabilirsiniz.

2.3. Kargo Pantolon ve Retro Stil

Sıcak tonların ve yumuşak dokuların ön plana çıktığı retro stilde kargo pantolonlarla bir kombin oluşturmak istiyorsanız doğru yerdesiniz! Les Benjamins’in Kahverengi Logolu Kargo Pantolon modeliyle, içinizi ve görüşünüzü ısıtacak balıkçı yaka bir triko kazak tercih edebilirsiniz. Üstelik bu kombini uygun tonlarda bir blazer ceketle tamamlayarak daha sıra dışı ve şık bir görünüm elde edebilirsiniz.

2.4. Kargo Pantolon ve Sportif Stil

Yürüyüş yapmak veya yalnızca rahat kıyafetler giymek istediğiniz bir günde kargo pantolonla sportif bir stil oluşturabilirsiniz. Alpha Industries’in Lacivert Kargo Pantolon modeli bunun için son derece ideal bir alternatif. Bu bol paça kargo pantolonu outdoor ayakkabılar ve ince bir yağmurlukla kombinleyebilirsiniz. Dilerseniz sportif bir ceket de tercih edebilirsiniz.

2.5. Kargo Pantolon ve Kurumsal Stil

Kurumsal bir şirkette çalışan çoğu erkek hafta içinin her gününü resmi kıyafetlerle geçiriyor. Ancak rahatlığıyla ön plana çıkan kargo pantolonu birkaç ipucuyla kurumsal bir stilde kullanmanız mümkün. Dolce&Gabbana’nın Siyah Kargo Cepli Pantolon modeliyle desensiz, standart kalıp bir gömleği kombinleyebilirsiniz. Böylece hem resmi hem de rahat bir kombin oluşturabilirsiniz.

3. Kargo Pantolon Altına Ne Giyilir?

Militarist bir etkiyle tasarlanan kargo pantolonlarla tercih edilebilecek en uyumlu ayakkabı modelleri arasında asker botu olarak da kabul edilen postal çeşitleri yer alıyor. Kargo pantolonlarla militarist stil ögelerini birleştirmek şüphesiz ki etkileyici kombinler yaratıyor. Bunun yanı sıra daha farklı kombinler oluşturmak istiyorsanız kargo pantolonların pek kullanılmadığı stillere yönelebilirsiniz.

Seçeceğiniz kargo pantolonlara göre loafer ayakkabı çeşitleri, günlük sneakers modelleri ve hem klasik hem de günlük bot çeşitleri arasından seçim yapabilirsiniz. Kısacası; stilleri, kumaşları ve kalıpları uyum içinde harmanladığınız sürece her kıyafetle her ayakkabı modelini kullanmakta özgürsünüz!

Aklınızdaki kombine en uygun parçaları, yüksek kaliteli ürünleri ve seçkin markalarıyla Beymen‘de bulabilirsiniz!

 

Comments are closed.