Ten Rengine Göre Ruj Seçimi Rehberi

Ruj seçimi sizin için alt tarafı bir renge karar vermek mi, yoksa aynı anda pek çok faktörü göz önünde bulundurmanız gereken titiz bir araştırma süreci mi? Bugüne dek seçtiğiniz rujların hiçbiri size “İşte bu!” dedirtmediyse, yönelttiğimiz ikinci sorunun bu noktada çok daha yerinde bir sorgu olduğunu çoktan fark etmişsiniz demektir!

Aradığınız ruju bulmak farklı renkler, kıvamlar ve bitiş özellikleriyle karşılaştıkça gözünüze her defasında biraz daha yorucu görünüyor olabilir. Üstelik daha bunun ten rengi, cilt alt tonu, stil ve kombin uyumluluğu tarafı da var. Hatta bazen, profesyonel makyaj sanatçıları için bile ruj seçmek biraz uğraştırıcı olabiliyor. Ancak kesinlikle imkânsız değil! Tabii hangi rengin teninizle uyumlu görüneceğini size gösterecek bir kılavuza sahipseniz…

Sürdüğünüz andan itibaren size kendinizi çarpıcı, sıra dışı ve büyüleyici hissettirecek ruju seçerken öncelikle ten renginizi göz gönünde bulundurmanız şart! Bunu belirledikten sonra doğal güzelliğinizi ortaya çıkararak sizi arzu ettiğiniz görünüme kavuşturacak bir ruj bulmanın çok daha kolay olacağından emin olabilirsiniz. Çünkü ruj tercihinizde ten renginize dikkat etmek, seçeneklerinizi yalnızca size uygun olacak şekilde filtrelemeniz anlamına geliyor. O halde siz daha fazla sabırsızlanmadan, ten renginize göre ruj seçimi rehberine hızlı bir giriş yapalım!

1) Doğru Ruj Seçimi Nasıl Yapılır?

Ruj seçiminde yeni mottonuz şu olsun: Denemekten korkma! Elbette, seçeneklerinizi denerken karşınıza her çıkan ruju sepete atmanın bir sınırı olmadığını biliyorsunuz. İşte tam da bu nedenle, ihtiyacınız olan sadece biraz rehberlik! “Doğru ruj seçimi nasıl yapılır?” sorusunun cevabı kişiden kişiye göre değişiyor. Yani ruj konusunda tek bir doğru bulunmuyor. Kendiniz için en doğru ruj renklerinin hangileri olduğuna karar vermeden önce seçeneklerinizi enine boyuna değerlendirmelisiniz.

Ruj söz konusu olduğunda değişkenler de yalnızca ten renginiz ve cilt alt tonunuzla sınırlı değil! Örneğin; kuru ve çatlayan dudaklara sahipseniz, buna uygun olarak nemlendirici etkili bir ruj kullanmalısınız. Bu sayede rujun dudaklarınızı daha da nemsiz göstermesini önleyebilirsiniz. Eğer dudaklarınıza ıslak bir hava kazandırmak istiyorsanız, sizin için en doğru tercih parlatıcı etkili rujlar ya da lip gloss’lar olabilir. Ancak tüm bunlardan önce, tarzınızı dudaklarınıza taşıyacak olan rujunuzun rengine karar vermelisiniz.

2) Ten Rengine Göre Ruj Seçimi Nasıl Yapılır?

Rujlar, makyajınızın en karakteristik unsurlarından biri! Peki, seçtiğiniz rujun ten renginizle muhteşem uyumu yakaladığında yarattığı farka hiç şahit oldunuz mu? Eğer bu soruya yanıt vermek için düşünmek zorunda kaldıysanız muhtemelen henüz “o” ruju bulmuş değilsiniz. Artık ten renginize göre doğru ruj rengini seçmek için bilmeniz gereken tüm püf noktaları öğrenmenin vakti geldi!

2.1. Esmer Tenlilere Ruj Önerileri

Esmerler her daim oldukça çarpıcı ve ışıltılı bir ten rengine sahip! Peki, esmer tenin bu doğal ışıltısını doğru bir rujla daha da ön plana çıkartmaya ne dersiniz? Cevabınız koca bir “Evet!” olduysa esmerlere yakışan ruj renkleri arasında ilk sırayı kesinlikle kırmızı tonlarına vermeniz gerekiyor. Özellikle koyu kırmızı ve bordo rujların esmer tende yarattığı etkiyi başka hiçbir ton yakalayamıyor. Yves Saint Laurent’in Beauté Tatouage Couture ruj seçeneğinin 206 numaralı bordo rengi, feminen havasıyla kesinlikle şans vermek isteyeceğiniz rujlar arasında.

 

Esmer teninizde daha canlı, belirgin ve parlak görünen dudaklar mı düşlüyorsunuz? O halde koyu pembeler, ışıltılı mercanlar ve capcanlı morlara yönelmelisiniz! Doğal görünen bir makyajdan yana olan esmerlere yakışan ruj renginin ise kesinlikle kiremit ve açık mor gibi pastel tonlarda olması gerektiğini bilmelisiniz. Bunun için tercihinizi Nars’ın saten hissi veren açık mor ruju Audacious Lipstick Angela ürününden yana kullanabilirsiniz.

2.2. Kumral ve Buğday Tenlilere Ruj Önerleri

Kumral ve buğday tenliler yapılabilecek ruj önerileri noktasında en şanslı gruba dahil! Çünkü bu ten renklerine sahip kişilere hemen her ton yakışıyor. Yani ten renginiz buğdaysa esas belirlemeniz gereken bir rujdan ne beklediğiniz olmalı. Eğer doğal durduğu kadar kendini de belli eden bir ruj rengi arayışındaysanız şeftali, mercan ve sıcak pembe gibi pastel renkleri tercih edebilirsiniz. Bunun için tercihinizi Nars’ın Air Matte Lip Color Knockout ürününe ait tüm renklerden yana yapabilirsiniz.

Çılgın ve kıpır kıpır kişiliğiniz hem daha canlı hem “Ben buradayım!” diyen rujlardan yana mı? Öyleyse teninizle kontrast oluşturacak koyu kızıl kahve ve mor renklerine yönelebilirsiniz. Böylece yüz makyajınızda tüm dikkatleri dudaklarınız üzerinde toplamanız mümkün! Yüksek kapatıcılığa sahip Burberry Kisses Reno 95 rujun Equestrian Brown renginde, bir rujdan aradığınız tüm etkiyi bulabilirsiniz.

2.3. Sarışınlara Ruj Önerileri

Sarışınların belki de en çok yakındığı konular arasında solgun görünmek bulunuyor. Haliyle açık tenliler için makyaj söz konusu olduğunda maksat daha canlı bir görünüm elde etmek oluyor. Oysa sarışınlar, dudaklarına uygulayacakları renkleri doğru seçerek benzersiz ve çarpıcı bir görünüm yaratmak konusunda çok avantajlı! Mesela, doğal görünüm denince pembeler ve nude’ların bu konuda rakipsiz olduğu rahatlıkla söylenebilir. Şeftali ve mor tonları ise biraz daha geri planda.

Gece makyajında ise koyu kırmızı ve bordo, tıpkı esmerlerde olduğu gibi sarışınlara da çok yakışıyor. Özellikle gece makyajında açık tenle kontrast halinde olan bu renklerle tüm gözleri üzerinizde toplamanız mümkün! Aynı zamanda natürel parlak renkler ve fuşya gibi canlı tonlar da sarışınlara çok ama çok yakışıyor. Bu tonlarda yoğun pigmentli ve etkileyici bir ruj arıyorsanız, Estee Lauder’ın Pure Color Envy Sculpting Lipstick ürün seçeneğinin 595 Pretty Vain rengini mutlaka denemelisiniz!

3) Cilt Alt Tonuna Göre Ruj Seçimi Nasıl Yapılır?

Ten renginize göre hangi ruj renklerini tercih etmeniz gerektiğini artık biliyorsunuz. O halde şimdi cilt alt tonunuzun ruj tercihinizdeki önemini de öğrenme zamanı! Cilt alt tonu, cilt yüzeyinin altındaki baskın rengi ifade ediyor ve hangi ten rengine sahip olduğunuzdan bağımsız olarak sıcak (sarı), soğuk (mavi) ve nötr olarak üçe ayrılıyor. Açık tenin sıcak, koyu tenin soğuk alt tonlu olamayacağı şeklindeki yaygın kanı ise sadece bir yanılgı. Peki, cilt alt tonları neye göre belirleniyor?

3.1. Soğuk Cilt Alt Tonu

Soğuk alt tonlu ciltlerde bilek damarları mavi ya da mor görünüyor. Ayrıca bu cilt alt tonuna sahip kişilere gümüş takılar da bir hayli yakışıyor. Eğer siz de soğuk cilt alt tonuna sahipseniz ruj tercihinizde mavi ve mor alt tonlu renklere yönelmelisiniz.

3.2. Sıcak Cilt Alt Tonu

Bilek damarlarınız yeşil görünüyorsa cildinizin sıcak alt tonlu olması kuvvetle muhtemel. Aynı zamanda altın rengi takılar da kesinlikle favorileriniz arasında bulunuyor olmalı. “Peki ya ruj rengi?” diye soruyor olabilirsiniz. O halde sıcak kırmızı tonları, mercan, bakır ve şeftali renklerinin vazgeçilmezleriniz olabileceğini bilmelisiniz.

3.3. Nötr Cilt Alt Tonu

Hem yeşil hem de mavi damarlarınız varsa nötr cilt alt tonuna sahipsiniz demektir. Öyleyse güzel haber: Her renk tonuyla iyi bir görünüm elde edebilirsiniz! Yani rujunuzun rengini soluk pembelerden capcanlı meyve tonlarına kadar geniş bir renk yelpazesinden seçebilirsiniz.

Kendinize en çok yakışacak ruja sadece siz karar verebilirsiniz. Ancak dudaklarınızı en kaliteli, yoğun pigmentli ve uzun süre kalıcı rujlarla buluşturmak istiyorsanız Beymen’e mutlaka uğramalısınız!

 

 

Comments are closed.