Fonksiyonelliği ile Öne Çıkan 5 Yazıcı Modeli!

Kalem ve kağıdın nostaljik dansına teknolojinin alkış tutması desek, aklınıza hangi alet gelirdi? Hayır, bilgisayarlardan bahsetmiyoruz. Konumuz elektronik ortamlarda toplanan metinleri ve verileri saniyeler içinde kusursuzca kağıda döken yazıcılar! Peki, siz bu teknolojik yardımcıları ne kadar iyi tanıyorsunuz? Hadi, yazıcı nasıl kullanılır anlattığımız ve en iyi yazıcı modellerini incelediğimiz bu dosyamıza hemen göz atın!

Yazı! Yüzyıllar boyunca kağıt yerine parşömenlere işlendi, mürekkebe batırılarak kalem haline getirilen doğal malzemelerle emek emek çoğaltıldı. Hiç şüphesiz mum ışığında çıkılan bu uzun yolculuklara hatasızlık isteği, sabır, yorgunluk ve çokça tedirginlik de eşlik etti. Geçmişte el yazması eserleri tek tek çoğaltan müstensihler, o zamanlar “akıl almaz” olarak nitelendirilen yenilikleri muhtemelen çok kez hayal etti. Bir düşünün, tek bir hamleyle yazıları kağıt üzerinde hatasız toplayabilmek… Evet, günümüze ışınlanabilselerdi bu esasında mümkün bir hayaldi.

Tek bir tuşa basarak elektrik ortamdaki tüm verileri hatasız bir şekilde kağıt üzerine aktaran yazıcı modelleri, sanıyoruz ki çağımızın geçmişi kıskandıran en önemli icatlardan biri. Peki, siz yazıcı çeşitleri ve yazıcı kullanımı hakkında yeterince bilgiye sahip misiniz?

1. Yazıcı Nasıl Kullanılır?

Yazıcı kullanımı ürünün modeline göre değişebiliyor. Örneğin; kablolu yazıcıları kullanmaya başlamak için öncelikle ürünü güç kaynağına bağlamak gerekiyor. Yazıcıyı bilgisayara bağlamak için ise USB kabloları kullanılabiliyor. Bu gibi adımları tamamladıktan sonra yazıcının kağıt bölmesine kağıtları, eğer yoksa kartuş yuvasına ise kartuşları yerleştirmek gerekiyor.

Elektronik ortamdaki metni veya görseli bastırmak için önce yazıcının bilgisayara tanımlanması gerekiyor. Bilgisayarın “Ayarlar” bölümündeki “Cihazlar” başlığından bu işlem tamamlanabiliyor. Ardından yazdırılmak istenen belgeye tıklanarak “Dosya” başlığından “Yazdır” seçeneğine tıklanması gerekiyor. Ve işlem tamam!

2. Birbirinden Kullanışlı 5 Yazıcı Modeli!

Mürekkep püskürtmeli yazıcılar, nokta vuruşlu yazıcılar, kablosuz yazıcılar, termal yazıcılar ve fotoğraf yazıcıları olmak üzere birçok yazıcı çeşidi bulunuyor. Üç boyutlu (3D) yazıcı, lazer yazıcı, renkli yazıcı, Wi-Fi yazıcı ve mini yazıcı modelleri ise günümüz koşullarında en kullanışlı yazıcı çeşitleri arasında. Her biri farklı özelliklere sahip olan bu yazıcı modelleri, bilhassa baskı teknolojileri ve tarama çözünürlükleri bakımından son derece memnun edici sonuçlar sunuyor. Klasik yazıcı kullanımını daha da pratik hale getiren bu modeller, farklı markaların imzasıyla Beymen’de sizi bekliyor!

2.1. Üç Boyutlu Yazıcılar

3D printer olarak da bilinen üç boyutlu yazıcı modelleri, sanal ortamda tasarlanan nesneleri somut ürünlere dönüştürüyor. Üç boyutlu baskılar elde etmeye yardımcı olan bu yazıcılar, çoğunlukla katmanlı imalat adı verilen bir baskı yöntemiyle çalışıyor. Bu yöntem, basılacak nesnenin somut olarak üst üste tabakalar halinde meydana gelmesini ifade ediyor.

Tasarlanan her ürünü en, boy ve derinlik ölçütlerine göre meydana getiren üç boyutlu yazıcı modelleri, günümüzde medikal ürünlerden uzay araştırmalarına kadar sayısız alanda kullanılabiliyor. Yenilikçi tasarımlar ve özelleştirilmiş ürünler üretmeye yardımcı olan bu aletler, malzeme ve kaynak kullanımını azaltması bakımından da günümüzün en önemli teknolojik araçları arasında yer alıyor.

2.1.1. Üç Boyutlu Yazıcı Önerisi: MetaTech Prusa i3 MK3S 3D Yazıcı Kit

Baskı teknolojileri üzerine önde gelen dergiler arasında yer alan All3DP.com ve MAKE: Magazine tarafından “En İyi Üç Boyutlu Yazıcı” seçilen Metatech markalı Prusa i3 MK3S 3D Yazıcı Kit, akıllı özellikleriyle kullanıcılarını son derece memnun ediyor. Çıkarılabilir ısıtmalı tablaya sahip olan bu 3D yazıcı, iki farklı yüzeyde baskı yapmaya imkan tanıyor.

Aynı anda beş adede kadar malzemeyle baskı yapabilen MetaTech üç boyutlu yazıcı, sessiz ve hızlı tasarımıyla da öne çıkıyor. Benzer yazıcıların yüzde 99’undan daha sessiz olan bu 3D printer, üstün hareket hızıyla da son derece verimli bir kullanım sağlıyor.

2.2. Lazer Yazıcılar

İçerisinde bir lazer ışığının bulunduğu lazer yazıcı modelleri, elektrofotografi adı verilen bir sistemle çalışıyor. Elektrik yüklerini kullanarak toner olarak bilinen toz mürekkep parçalarını kağıda aktaran lazer yazıcılar, hızlı ve yüksek çözünürlüklü baskılar yapabilme özellikleriyle öne çıkıyor. Matbaa kalitesinde baskılar elde etmeyi sağlayan lazer yazıcılar özellikle uzun kullanım ömürleriyle dikkat çekiyor. Hızlı çalışma prensiplerinin yanı sıra son derece sessiz olan lazer yazıcılar, işlevsellikleriyle de tüm ortamlarda en sık tercih edilen modellerden biri oluyor.

2.2.1. Lazer Yazıcı Önerisi: HP LaserJet MFP M141w Wi-Fi Lazer Yazıcı 7MD74A

Dakikada 20 sayfaya kadar baskı yapabilen HP markalı LaserJet MFP M141w Wi-Fi Lazer Yazıcı 7MD74A, lazer teknolojisiyle hızlı ve yüksek kaliteli sonuçlar sunuyor. A4 boyutundaki ilk sayfa çıkışını 8,5 saniye gibi kısa bir sürede veren bu HP lazer yazıcı, aylık 8 bin sayfaya kadar baskı yapabiliyor. Wi-Fi özelliğine sahip olan ve kablosuz olarak kullanılabilen bu lazer yazıcı, HP’nin otomatik açılma ve kapanma teknolojisiyle enerji tasarrufu sağlamaya da yardımcı oluyor. Düz kağıt, zarf, etiket ve kartpostal kağıtlara baskı yapabilen bu HP lazer yazıcı Windows, MAC ve Linux işletim sistemlerinin farklı versiyonlarına uyum sağlıyor.

2.3. Renkli Yazıcılar

Adından da anlaşılabildiği üzere renkli mürekkep veya toner’leri kullanarak baskı yapan renkli yazıcı modelleri, evlerde ve ofislerde en çok kullanılan yazıcılar arasında başı çekiyor. Renkli yazıcı modellerinde çoğunlukla siyah, kırmızı, mavi ve sarı renkleri olmak üzere dört farklı renk seçeneği bulunuyor. Bu renklerin birleşiminden zengin bir renk yelpazesi elde edilebiliyor. Renkli mürekkep ve toner aracılığıyla her pikseli doğru renkte basan renkli yazıcı modelleri, yüksek kalitesi ve işlevsel kullanımıyla ofis işleri veya ders çıktıları almak için oldukça sık tercih ediliyor.

2.3.1. Renkli Yazıcı Önerisi: HP Color Laser 179fnw Wi-Fi Renkli Yazıcı 4ZB97A

HP Color Laser 179fnw Wi-Fi Renkli Yazıcı 4ZB97A baskı, tarama, faks ve fotokopi işlevleriyle öne çıkıyor. Siyah, mavi, kırmızı ve sarı olmak üzere dört farklı baskı kartuşuna sahip olan bu HP renkli yazıcı, 800 megahertz (MHz) işlemci hızıyla işlevsel bir kullanım sunuyor. HP’nin otomatik kapanma teknolojisiyle enerji tasarrufu sağlayan bu model, gelişmiş tarama çözünürlüğüyle yüksek kaliteli sonuçlar ortaya koyuyor. 128 megabayt (MB) azami belleğe sahip olan bu renkli yazıcı, Wi-Fi teknolojisiyle de pratik bir kullanım sunuyor.

2.4. Wi-Fi Yazıcılar

Wi-Fi yazıcı modelleri, kablosuz ağ bağlantılarını kullanarak elektronik ortamdaki metinlerin ve görsellerin pratik bir şekilde yazdırılmasına imkan tanıyor. Kablo kalabalığını ortadan kaldırmasıyla hem evlerin hem de ofislerin ilk tercihlerinden olan bu modeller verimli kullanımıyla öne çıkıyor. Cihazlar arasındaki veri paylaşımını hızlandırarak son derece işlevsel bir kullanım sunan kablosuz yazıcı modelleri, işlerin hızlanmasına da katkı sağlıyor. Üstelik Wi-Fi yazıcılara birden fazla cihazın bağlanmasıyla paylaşımlı baskı da yapılabiliyor.

2.4.1. Wi-Fi Yazıcı Önerisi: HP Laser MFP 137fnw Wi-Fi Faks Fotokopi ve Lazer Yazıcı 4ZB84A

Lazer teknolojisiyle çalışan HP Laser MFP 137fnw Wi-Fi Faks Fotokopi ve Lazer Yazıcı 4ZB84A, kablosuz modeller arasında yüksek hız ve frekans özelliğiyle öne çıkıyor. 600 MHz işlemci hızına sahip olan bu Wi-Fi yazıcı, 128 MB belleğiyle de verimli bir kullanım sağlıyor. Yazdır, kopyala, tara ve faks fonksiyonlarına sahip olan bu HP Wi-Fi yazıcı çift yönlü baskı özelliğiyle de dikkat çekiyor. Ayrıca bu HP lazer Wi-Fi yazıcı JPG, PNG, PDF, BMP ve TIFF gibi farklı dosya biçimlerini de destekliyor.

2.5. Mini Yazıcılar

Klasik yazıcı formuna kıyasla daha küçük boyutlara sahip olan mini yazıcılar, pratik kullanımlarıyla öne çıkıyor. Daha basit özelliklere sahip olan bu yazıcı modelleri, genellikle her yaştan kişinin kullanımına uygun özelliklere sahip. Alandan tasarruf etmeye de yardımcı olan bu yazıcı modelleri, çoğunlukla Wi-Fi özellikli olarak tasarlanmaları sayesinde kablo kalabalığını da ortadan kaldırıyor.

2.5.1. Mini Yazıcı Önerisi: HP Smart Tank 515 Fotokopi Tarayıcı Wi-Fi Mürekkep Püskürtmeli Tanklı Yazıcı 1TJ09A

HP Smart Tank 515 Fotokopi Tarayıcı Wi-Fi Mürekkep Püskürtmeli Tanklı Yazıcı 1TJ09A, büyük yer kaplamadığı için sınırlı alana sahip olanların ilk tercihleri arasında. Dakikada beş sayfaya kadar renkli, 11 sayfaya kadar siyah beyaz baskı veren bu HP yazıcı, en çok satan mürekkep püskürtmeli yazıcı modelleri arasında bulunuyor. İçerisinden çıkan mürekkeple 8 bin sayfaya kadar renkli ve 18 bin sayfaya kadar siyah baskı yapmayı sağlayan bu tanklı yazıcı, kablosuz ağ teknolojisiyle de pratikliğine pratiklik katıyor.

Baskı gerektiren tüm işlerinizi pratik bir şekilde halletmenizi sağlayacak yüksek kaliteli yazıcı modelleri Beymen’de! Hadi, tüm yazıcı modellerini inceleyerek hayatınızı kolaylaştıracak seçimi hemen yapın!

 

Comments are closed.