Çocukluğunuza Götürecek Nostaljik Konsol Oyunları

Sabahın daha ilk saatlerinde büyük bir coşkuyla oyun konsoluna koşup güne birbirinden heyecanlı oyunlarla başlamak… Ekran karşısında her gün bambaşka serüvenlere katıldığımız o günleri siz de özlediniz değil mi? Bunun için sizleri çocukluğumuzun oyunlarıyla yeniden buluşturmaya karar verdik. Hadi buyurun nostalji kuşağına! Hem o güzel çocukluk günlerimizi yad edelim hem de severek oynadığımız konsol oyunlarını tekrar hatırlayalım.

Prensesi kurtarmak için engebeli yollardan geçen Super Mario, hayalet ve canavarla dolu labirentten çıkmaya çalışan Pac-Man, “dövüş sanatlarına giriş” niteliğinde olan Street Fighter ve dahası… Sizin favoriniz hangisiydi bilmiyoruz ama konsol oyunlarına duyduğunuz özlemi şu an buradan bile hissedebiliyoruz. 80’ler ve 90’lar kuşağını tek bir noktada buluşturan konsol oyunları çocukluk hatıralarımızda büyük bir yer kaplıyor. Hatta daha andığımız anda bile bizleri o güzel günlere götürmeyi başarıyor. 

Hangi koşulda olursak olalım, çocukluğumuzun konsol oyunlarını neyse ki hala oynayabilme şansımız var. Evet doğru okudunuz! Geçmişten günümüze ışınlanmışçasına nostaljik ruhunu koruyan retro oyun konsolları, tarihin ilk gamer’larına dönemin en sevilen oyunlarını tekrar aynı heyecanla oynama fırsatı sunuyor. Alışverişe başlamadan önce bizimle birlikte nostaljik bir oyun turuna çıkmaya ne dersiniz? O halde hadi, sizi tek tıkla çocukluğunuza götürecek retro konsol oyunlarına daha yakından bakalım! 

1. Bir Dönemin Efsanesi: Street Fighter

30’lu ya da 40’lı yaşlara gelmiş olmanız Street Fighter oynayamayacağınız anlamına gelmiyor. Hatta küçükken yarıda bıraktığınız round’u tamamlamanın belki de tam zamanı! Üstelik daha ustaca. Street Fighter oyunu ile çocukluğunuzun efsane günlerine tüm görkemiyle geri dönüş yapabilirsiniz. Evinizde ya da iş yerinizde oynayabileceğiniz retro oyun konsollarıyla şehir yaşamının tüm stresini üzerinizden atacağınızı düşünüyoruz. Ne dersiniz, sizce de gerçekten kısa bir Street Fighter kapışmasına ihtiyacınız yok mu? 

2. En Sevimli Rekortmen: Pac-Man

Pac-Man oyununu oynamayı zamanında geride bıraktık ama Pac-Man’i asla! Sanki bir gün bizlere geri döneceğini biliyorduk. Sevimli yüzü ve kocaman ağzıyla bize bir köşeden yeniden gülümseyen Pac-Man, nostalji oyun konsolu oyunları arasında yer alıyor. Mini Pac-Man Arcade Machine ile hayatımıza tekrar giren bu oyun, şimdi farklı versiyonlarıyla da karşımıza çıkıyor. Hiç sıkılmadan oynayacağınızdan emin olduğumuz Pac-Man oyunuyla, çocukluğunuzdaki belki de ilk kez bir şeylerle mücadele ettiğiniz günlere flash-back yapabilirsiniz! 

3. Kıyasıya Rekabet: Mortal Kombat

90’ların en popüler dövüş ve aksiyon oyunlarından biri olan Mortal Kombat, efsane nostalji oyunlar arasında bizim de favorilerimizden biriydi. Şimdi Arcade oyun konsolunda kendisine yer bulan bu oyun, en güncel dövüş oyunlarını dahi bir kenara bırakmanızı sağlayacak! Mini ve taşınabilir oyun konsollarında oynanabilen Mortal Kombat, gün içerisinde istediğiniz yerde ve zamanda sizleri kıyasıya rekabete davet ediyor! Eğer Mortal Kombat’ın uyarlama versiyonlarını da denemek isterseniz, Xbox oyun konsolu ile bu hayali gerçek kılabilirsiniz. 

4. Sadece Prensesin Değil, Hepimizin Kahramanı: Super Mario

Eğer daha önce Süper Mario oyununda sona ulaşamadıysanız söylemiş olalım, maceranın sonunda Mario prensese nihayet kavuşuyor! Prensesi kurtarması için Mario’ya ve o yorulduğu zamanlarda da Luigi’ye yardım etmek, biz çocuklar için her zaman bir zevkti. İkisi de yeri geldi küçüldü, yeri geldi kaleden aşağıya düştü ama hiç yılmadı! Biz de aynı şekilde… 

Kaplumbağaların üzerinden atlamak, taşları kırarak mantarı bulmak ve sonunda prensesi tutsak eden canavarı yenmek sanki hiç sıkılmayacağımız bir loop gibiydi. Zaten hiç sıkılmadığımızdan olacak ki mini nostaljik el oyun konsolu ile Super Mario oynamak için hala sabırsızlanıyoruz. Sizler de Super Mario serüveninize kaldığınız yerden devam etmek için mini Arcade oyun konsolu çeşitlerine mutlaka göz atmalısınız! 

5. Hızlı ve Tutkulu Bir Deneyim: Pole Position

Bir yetişkin olarak araba yarışı tutkunuysanız, küçükken oynadığınız Pole Position oyununun bunda etkisi büyük olabilir! Hızlı ve tutkulu bir yarış deneyimi için çocukluğunuzun favori yarış oyunlarından Pole Position’ı yeniden aynı keyifle oynamak isterseniz, retro mini oyun konsolu çeşitlerine bir şans verebilirsiniz. Yarış arabalarıyla küçüklüğünüzde hissettiğiniz o heyecanı tekrar yaşayabilir, “Finish” çizgisine vardığınızdaki o haklı gururu bir kez daha tadabilirsiniz! 

6. Tatlış Bir Bomba Uzmanı: Bomberman

Blokların arasından hızlıca yolunu bulmak ve robot askerlere bomba ile tuzak kurarak ortadan kaldırmak… Heyecanımızı her daim üst düzeyde tutan Bomberman, kabul etmeliyiz ki küçükken bizleri fazlaca zorluyordu. Kendi bıraktığımız bombaya yakalanıp oyunu sonlandırdığımızda ise küçük bir hayal kırıklığı kaçınılmaz oluyordu. O zaman, Bomberman oyununa şimdiki halinizle meydan okumaya ne dersiniz? Nostalji oyunlar arasında popülerliğini uzun süre koruyan Bomberman, gameboy oyun konsolu ile sizleri yeniden taktiksel bir oyuna çağırıyor! 

7. Başarılı Bir Uzay İstilacısı: Space Invaders

Uzaya olan merakınızın Space Invaders ile başladığını söyleyecek olursanız hiç şaşırmayacağız. Her birimize küçük bir uzay macerası yaşatan Space Invaders, bize hedefleri vurma konusunda da deneyim kazanma imkanı sundu. Eğer bu deneyiminizi nostaljik bir havayla taçlandırmak isterseniz mini oyun konsolları ile Space Invaders oynayabilirsiniz. Uzay istilası konulu güncel oyunları da seviyorsanız, Playstation oyunları sizler için doğru bir tercih olabilir! 

8. Ezelden Beri Burgerseverler için: Burger Time

Burger Time oyununa burger yapmanın en koşuşturmacalı hali desek yalan olmaz! Sosislere yakalanmadan burger malzemelerini üst üst getirmeye çalışırken yorulduğumuz o günleri hatırlamak çok zor değil. Ancak oldukça da keyifli! Belki de oynadığımız ilk platform oyunlarından biri olan Burger Time, şimdi mini oyun konsolları ile karşımıza çıkıyor. Tekrar koşa koşa burger yapmaya enerjiniz varsa sizi de aramıza alalım! 

9. Canavarlara Karşı Güç Birliği: Bubble Bobble

Canavarlarla dolu bir mağarada kız arkadaşlarını kurtarmayı amaç edinen Bub ve Bob ikizler, zorlukları aşabilmek için bize ihtiyaç duyuyordu. Çok katılımlı bir oyun deneyimi sunmasıyla Bubble Bobble, çocukluğumuzda kardeşimizle konsol kavgası etmeden oyun oynamamızı mümkün kılıyordu. Şimdi ise çocuğunuzu ya da yeğeninizi yanınıza alabilir veya yine kardeşinizle eski günlerin hatırına küçük bir serüvene başlayabilirsiniz. Artık kiminle oynayacağınız tamamen size kalmış! 

En iyi taşınabilir oyun konsolları için Beymen yalnızca bir tık uzağınızda! Çocukluğunuzdaki favori konsol oyunları için Beymen’in konsol çeşitleri arasından seçim yapabilir ve kendinize nostaljik bir oyun gecesi düzenleyebilirsiniz. E hadi o zaman, start!

 

Comments are closed.