Cilde İyi Gelen Doğal Yağlar ve Faydaları : 15 Güzellik ve Bakım Yağı

Doğru ve etkili bir bakım rutini uygulamak, özellikle sonbahar/kış gibi etkisini derinden hissettiğimiz mevsim geçişlerinde oldukça önemli bir rol oynuyor. Bu sezonda saç dökülmeleri, ciltte yaşanan kurumalar ve egzama kendini göstererek yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Ancak paniğe gerek yok. Tüm bu can sıkıcı durumlara karşı kesinlikle savunmasız değilsiniz. Cilt bakım yağı çeşitleri, doğal ve etkili yapılarıyla cildinize ihtiyacı olan savunma ve korumayı sağlamak için mükemmel birer yardımcı.

Cildi besleyen yağlar, mevsim geçişi sorunlarına karşı en etkili çözümleri sunuyor. Cilt sorunlarının sıkça yaşandığı mevsim geçişlerinde, daha sağlıklı bir cilde sahip olmanızı sağlayacak cilde iyi gelen yağlar sizlerle.

Cildinizi Güzelleştirecek Doğal Yağ Önerileri

İnsanlar yüzyıllardır güzel bir cilt ve yüz için yağlardan faydalanıyor. Etkili ve güçlü özellikleriyle tüm zamanların favorileri arasına giren cilt yağları ve yüze sürülebilen yağlar, derinlemesine bir bakım sağlayan cilt bakım rutinlerinin vazgeçilmez bileşenlerinden biri. Eğer siz de “Yüze hangi yağlar sürülür?” sorusunu kendinize soruyorsanız hazırladığımız listeyi mutlaka inceleyin.

1. Hindistan Cevizi Yağı

C, E ve K vitaminlerine ek olarak potasyum, sodyum ve bol miktarda protein bulunduran Hindistan cevizi yağı, cildiniz için en doğal nemlendiricilerden biridir. Cilt bariyerini güçlendirir ve yaşlanmaya karşı oldukça etkilidir. İçeriğinde neredeyse %50 oranında laurik asit bulunur. Bu özelliği sayesinde özellikle cildinizde antibakteriyel bir bariyer oluşturur ve akne tedavisinde kullanılabilir. Cilt bakım rutininize ekleyecek sağlıklı bir yağ için TheLifeCo imzalı tamamen organik içeriğe sahip Hindistan cevizi yağına Beymen’den ulaşabilirsiniz.

2. Jojoba Yağı

Düzenli kullanımda çatlaklara ve selülitlere karşı gözle görülür bir fark yaratan Jojoba yağı, ciltte yüksek nemlilik sağlar. Kolajen üretimini artırdığı için cildin esnek kalmasına ve kırışıklıkların azalmasına yardımcı olur. Antibakteriyel özelliği sayesinde mantar ve sivilce oluşumuna karşı cilt üzerinde koruyucu bir etkisi vardır. Cildin yanı sıra saç derisinde de nemlilik sağlayarak kepek sorununa etkili bir çözüm sunar. Jojoba yağının tüm faydalarından maksimum yararlanmanızı sağlayacak bir ürün için Rosece Jojoba Yağı’nı tercih edebilirsiniz.

3. Tatlı Badem Yağı

A, B ve E vitaminlerinden yana zengin olan tatlı badem yağı, cildi ölü hücrelerden arındırarak pürüzsüz bir görünüm sağlar. Özellikle yaz aylarından sonra istenmeyen bronzluktan kurtulmak için sıkça tercih edilir. Zengin yapısı ve iyileştirici özellikleriyle egzama ve sedef hastalıklarına karşı oldukça etkilidir. Bunlara ek olarak düzenli kullanımda saç dökülmesini azaltmaya yardımcı olduğu bilinir. Soğuk sıkım olarak elde edilen ve tamamen katkısız bir yağ için Rosece Tatlı Badem Yağı’nı inceleyebilirsiniz.

4. Çay Ağacı Yağı

Yağlı ciltlerin bakım rutinlerinde mutlaka yer alması gereken çay ağacı yağı, antiseptik özelliğiyle cildin fazla yağdan arınmasını sağlar. Bunun yanı sıra ciltte ve gözeneklerde temizleyici görevi görür. Antibakteriyel özelliğiyle sivilce oluşumunu engeller ve ciltteki yara izlerinin azalmasında etkilidir. Özellikle koltuk altı bölgesinde ve vücudun diğer bölgelerinde yaşanan kararmalara karşı renk açıcı bir etkide bulunmaktadır. Bakım rutininize ekleyecek güvenilir bir marka için vegan formül içeriğiyle öne çıkan Aromatica Çay Ağacı Yağına göz atabilirsiniz.

5. Avokado Yağı

E vitamini ve C vitamini yönünden zengin olan avokado yağı, cildin hemen hemen her noktasında kullanılabilmektedir. Antioksidan özelliğiyle cildi yeniler ve özellikle göz çevresinde oldukça etkilidir. Kuru ve hassas ciltler için etkili bir nemlendirme sağlar. Besleyici özelliğiyle saç bakımında da önemli bir rol oynamaktadır. Kulağa harika geliyor değil mi? Beymen’in güvenilir ve seçkin markaların ürünlerinden oluşan koleksiyonunda, tamamen saf içeriğe sahip TheLifeCo Avokado Yağı’nı bulabilirsiniz.

6. Shea Yağı

F, E ve A vitaminleriyle koruyucu ve besleyici özelliğe sahip olan Shea yağı, cilt bakımı için bitkisel yağ karışımları arasında sıkça kullanılıyor. Cilt yüzeyinde kolajen üretimini artırarak leke oluşumunu önler. Güneşin zararlı ışınlarına ya da kötü hava koşullarına karşı adeta koruyucu bir bariyer görevi görür. Shea yağı zengin yapısıyla cildi besleyen yağlar arasında sıkça tercih ediliyor. İlginizi çektiyse, sizi favorilerimizden biri olan Misbahçe Shea Yağı’nı incelemeye davet ediyoruz.

7. Susam Yağı

Mevsim geçişlerinde ciltte yaşanan kuruma ve kaşıntıya karşı oldukça etkili olan susam yağı, palmitik asit, sitrik asit ve linoleik asit yönünden oldukça zengindir. Bu zengin içeriği sayesinde cildi nemlendirir ve kurumasını önler. Susam yağı, yüz için yağ arayışınıza son verecek en etkili yağlardan biridir. Eğer kuru bir cilde sahipseniz ve tamamen doğal içeriğe sahip, güvenilir, nemlendirici etkili bir yağ arıyorsanız Rosece Susam Yağı’nı alınacaklar listenize mutlaka ekleyin.

8. Argan Yağı

Cilt hücreleri üzerinde onarıcı ve yenileyici bir etkiye sahiptir. Cilt tarafından emilimi yüksek bir yağ olduğu için özellikle sonbahar/kış sezonunda günlük nemlendirici olarak kullanılabilir. Ciltte meydana gelen kızarıklık, şişkinlik ve iltihap gibi problemlerde cildi yatıştırmaya yardımcı olur. Pratik şişesi ve kullanım kolaylığı sağlayan damlalığıyla Mühle Organik Argan Yağı bu yağa ulaşmak için en iyi seçeneklerden biri.

9. Marula Yağı

C ve E vitamini içeren Marula yağı, antioksidan etkisiyle öne çıkıyor. Sahip olduğu oleik ve linoleik asitler sayesinde cildi besler ve yumuşatır. Cilt bariyerini besleyerek hasarlı cildin iyileşmesini sağlar. Düzenli kullanımda kırışıklıklara karşı gözle görülür bir etkide bulunarak cilt elastikiyetini artırır. Güçlü içeriğiyle cildinize iyi gelecek bir formül için Africology Cilt Bakım Marula Yağı’nı Beymen’den satın alabilirsiniz.

10. Kuşburnu Yağı

Gözeneklerin sıkılaşmasında adeta bir tonik etkisi yaratan kuşburnu yağı, nemlendirici özelliğiyle cildin tazeliğini ve canlılığını korumasını sağlar. Kuşburnu yağı, Omega-3, Omega-6 ve linoleik asit yönünden zengindir. Aşırı yağlanmayı dengeleyerek cildi sakinleştirir ve cildin çok daha genç görünmesine yardımcı olur. Dionesse Soğuk Sıkım Kuşburnu Yağı ile bu yağın tüm özelliklerinden güvenilir bir şekilde faylanabilirsiniz.

11. Papatya Yağı

Ciltte pürüzsüz bir görünüm sağlayan papatya yağı, cilt hücrelerini yenileyici özelliğe sahiptir. Bu sebepten özellikle göz çevresi için sıkça tercih edilir. E vitamini yönünden zengin olan yağ, diz, dirsek ve topuk bölgesinde yer alan çatlaklar için de oldukça etkilidir. Cilde nem kazandırarak genç kalmasını sağlar. Bu yağ için önerilerimizden biri Dionesse Papatya Uçucu Yağı.

12. Üzüm Çekirdeği Yağı

Üzüm çekirdeği yağı, Linoleik Asit açısından oldukça zengindir. Düzenli kullanımda cildi güçlendirir ve hormonal dengeyi sağlamada yardımcı olur. Ciltte etkili bir nemlendirme sağlayarak kılcal akışı düzenler. Cildin ve gözeneklerin temizlenmesini sağlar ve sıkılaştırır. Yaşlanmaya karşı en etkili yağlar arasında yer alır. Üzüm çekirdeği yağı en etkili cilt nemlendirici yağlar arasında yer almaktadır. Tamamen doğal içeriklere sahip ve soğuk sıkım yöntemi ile elde edilen ürünleriyle öne çıkan Rosece, bu konuda da tamamen güvenebileceğiniz markalardan biri.

13. Zeytinyağı

En kıymetli yağlar arasında bulunan zeytinyağı, A, D, K ve E vitaminleri açısından oldukça zengindir. Antioksidan özelliğe sahiptir ve cilt üzerinde yer alan bakterileri ve mantarları yok eder. Cilt yüzeyinde yüksek doz besleyicilik ve nemlendirme sağlar. Bu özelliğiyle yaşlanma karşıtıdır. Düzenli kullanımda cilt lekelerinde ve sivilcelerde azalmaya yardımcı olur. Eğer birinci sınıf bir zeytinyağı arayışındaysanız, Oliva Malia, Fuudy ve Annapurna imzalı zeytinyağı seçenekleri Beymen’de sizi bekliyor.

14. Kantaron Yağı

Özellikle ciltteki yara izlerine karşı sıkça tercih edilen kantaron yağı, sivilce izlerinde de oldukça etkilidir. Bu özelliğiyle favori cilt onarıcı yağlar arasında yer alır. Cilt tonunu eşitler, canlandırır ve lekelerin yok olmasını sağlar. Zengin yapısı itibariyle hücre yenilenmesini destekler ve hızlandırır. Sivilce ve akne tedavisi için sıkça kullanılmaktadır. Beymen koleksiyonundan Dionesse Sarı Kantaron Yağı’na ulaşabilirsiniz.

15. Biberiye Yağı

Sivilce, akne ve siyah noktaya karşı birebir olan biberiye yağı, yağlı ciltler için dengeleyici özelliğe sahiptir. Cilt renginin eşitlenmesini sağlar ve cilt lekelerini azaltır. Cildi sıkılaştırır ve erken yaşlanmaya karşı cildi güçlendirir. Düzenli kullanımda saç derisinde meydana gelen kuruluğu ve kepeği sonlandırır. Yağlı bir cilde sahipseniz, cilt bakım rutininizde fark yaratarak daha dengeli bir cilde sahip olmak için %100 doğal içerikli Nui Yoga Doğal Biberiye Uçucu Yağından faydalanabilirsiniz.

Cildinize çok yönlü bakım sağlayacak doğal cilt bakım yağları için Beymen.com’u ziyaret edebilirsiniz.

 

Comments are closed.