Zamansızlar: Dünyanın En İyi 10 Kadın Kol Saati Markası

Beyoncé, Serena Williams veya annenizin yemekleri söz konusu değilse, “en iyi” unvanının son derece öznel bir niteleme olduğunu söyleyebilirsiniz. Fakat kökleri tarihe dayanan ve yüksek işciliğe sahip en iyi kadın saat markalarından bahsediyorsak, sanıyoruz ki aynı noktada buluşabiliriz.

Gelişen teknolojiyle birlikte kol saatleri zamanı tutma özelliğini akıllı telefonlara vermiş gibi görünüyor olabilir. Fakat kadın kol saatleri, stil sahibi hanımefendilerin vazgeçilmez aksesuarları arasında başı çekmeye devam ediyor. Diğer yandan pek çok kadın için elini çantaya atıp telefonu bulmakla uğraşmaktansa, kolundaki saate bir göz atmak zamanı öğrenmenin hala en iyi yolu! Çünkü kol saatleri yalnızca bir aksesuar değil, aynı zamanda kendini ifade etmenin de en şık biçimlerinden biri!

Kol saatleri her çağın trendi olmayı sürdürse de doğrusu, büyük saat markaları genellikle erkeklere hitap eden ürünleriyle dikkat çekiyor. Ancak kendisini narin bilekleri süslemeye adamış kadın kol saatleri tasarlayan markalar da az değil! Bu markaların hangileri olduğunu merak ediyorsanız, dünyanın en iyi 10 kadın kol saati markası bu yazıda sizi bekliyor!

1) İyi Bir Kol Saati Nasıl Olmalı?

Kol saati tercihi tamamen kişisel ve tarza yönelik olduğundan, en iyi kol saatinin hangisi olduğunu belirlemek de onu takacak olan kişiye düşüyor. Ancak seçilecek kol saatini kaliteli addetmek için bazı özellikler de yok değil. Öyle ki bu özellikler, kol saati almadan önce dikkat edilmesi gereken en kritik noktalar arasında. Peki, bir saatin kaliteli olduğunu anlayabilmek için hangi özelliklerinin üzerinde durmanız gerekiyor dersiniz?

1.1. Malzeme

Kaliteli saatler genelde altın, platinyum, seramik, titanyum ya da paslanmaz çelikten yapılıyor. Bazı saat markaları bu materyalleri kullanarak kendi malzemelerini üretse de hem uygun fiyatlı hem kaliteli olması bakımından malzeme olarak genellikle paslanmaz çelik tercih ediliyor. Paslanmaz çelik, cildi tahriş etmediği gibi nem ve tere karşı da son derece dayanıklı bir malzeme olarak biliniyor. Aynı zamanda bu malzemenin farklı metal seviyeleri de bulunuyor. En iyi saat üreticileri ise ağırlıklı olarak 316L ya da 904L çelik kullanmayı seçiyor.

1.2. Cam Kalitesi

Saat camları çizilmeye ve hasar görmeye karşı hassas olabiliyor. Özellikle günlük kullanımda sıkça darbeye maruz kalabilen camın bundan etkilenmemesi için yüksek kalitede olması gerekiyor. Bunun için saat camında kullanılabilecek en iyi malzeme ise safir! Safir cam, uzun süreli kullanımda bile berraklığını koruyabiliyor. Safirden daha ucuz olmaları sebebiyle bazı markalarca kristal ve mineral camlar da sıkça tercih ediliyor. Bu maddeler kalite konusunda pek aşağıda kalmasa bile safir kadar dayanıklı özellik göstermiyor.

1.3. Mekanizması

Kaliteli saat arayışında göz önünde bulundurulması gereken unsurlardan birini de saatin içinde bulunan ve doğru şekilde işlemesini sağlayan mekanizma oluşturuyor. Saat markaları üretimde hem iyi hem de uygun fiyatlı kuvars mekanizmaları tercih edilebileceği gibi, çeşitli sertifikalarla onaylanmış mekanik aksamları da kullanabiliyor. İsviçre Resmi Kronometre Test Enstitüsünün verdiği COSC sertifikası da bunlardan biri, hatta en değerlisi olduğu söylenebilir.

1.4. Kayışı

Saat kayışlarında pek çok farklı türden malzeme kullanılabiliyor. Özellikle de deriden yapılan kayışların dikişlerine dikkat etmek gerekiyor. Dikişlerin sık aralıklarla, aynı renkte ve pürüzsüz şekilde atılması gerekiyor. Ayrıca kaliteli bir kayışın saatin kasasına sorunsuz şekilde bağlanması ve tam denk gelmesi gerekiyor.

1.5. Su Geçirmezliği

Su geçirmezlik, iyi bir kol saatinin olmazsa olmaz özelliklerinden biri! Çünkü su, saatin bozulmasına neden olan unsurların başında geliyor. Bu nedenle en iyi kol saati markası olduğunu iddia eden tüm markalar su geçirmezliğe çok fazla önem gösteriyor.

Saat mekanizmalarında olduğu gibi saatin su geçirmezliğinin de bazı seviyeleri bulunuyor. Bir saatin sık kullanımda rahatça tercih edilebilmesi için en az 3 ATM (atmosfer basıncı) su geçirmezlik derecesine sahip olması gerekiyor. 3 ATM, el yıkama seviyesinde bir su geçirmezlik derecesine denk gelirken 5 ATM duş alma seviyesinde, 10 ATM ise 100 metreye kadar su geçirmezlik derecesine karşılık olarak kullanılıyor.

1.6. Tasarım

Kol saatlerinin ne kadar kaliteli olduğu elbette tasarımından da açıkça anlaşılabilir. Bu nedenle saat üretilirken en ufak ayrıntıların bile düşünülmüş olması gerekiyor. Bunun yanı sıra saatin hiçbir noktasında bir hata bulunmamasına da özellikle dikkat etmek gerekiyor.

2) Dünyanın En İyi Kadın Kol Saati Markaları

Kol saatleri, kişisel zevkleri yansıtan zamansız kadın aksesuarları arasında kuşkusuz başı çekiyor. Bunun farkında olan dünya markaları, tam da bu sebeple her daim şık ve stil sahibi kadınlara özel pek çok farklı modelde kol saati üretiyor. Peki, tarzınıza hitap ederek size “Tam benlik!” dedirtecek kadın kol saati markası ve modeli acaba hangisi olabilir?

2.1. Frederique Constant

Frederique Constant saatler, klasik tarzlarla kusursuz uyum için tam anlamıyla biçilmiş kaftan! Markanın ürettiği modellerden New Highlife Auto Heart Beat FC-310VD2NH2B, kasası, kayışı ve çerçevesiyle altın kaplama lüks bir saat. Gümüş pırlantalı kadranı ve oldukça dayanıklı safir camıyla beğenileri toplayan bu model, aynı zamanda 50 metreye kadar su da geçirmiyor.

2.2. Tag Heuer

İsviçre’nin saat devlerinden biri olan Tag Heuer, ultra hızlı ve güçlü saat tasarımlarıyla tanınıyor. Markanın kadın kol saati modellerinden Aquaracer, pilli Quartz mekanizması, çelikten kasası ve kayışıyla spor tarzını kol saatine de yansıtmak isteyen kadınlar için güçlü bir seçenek oluşturuyor. Mavi kadranlı safir camıyla 200 metreye kadar su geçirmez olan bu model hem spor hem de oldukça güçlü bir duruşa sahip!

2.3. Hublot

Hublot hem her daim klasik hem de çağı yakalayan tasarımları ile dikkat çekiyor. Hublot’un en sade kol saati serilerinden olan Classic Fusion Racing Grey Titanium  modeli, gri renginin tüm şıklığını deri kayışına ve titanyum kadranına yansıtan klasik bir stile sahip! 50 metreye kadar su geçirmezlik vadeden bu yüzde 100 çelik model, safir camı sayesinde çizilmeye ve darbelere karşı da oldukça dayanıklı!

2.4. Breitling

Ürettiği kuvars saatlerle beğeni toplayan Breitling, yüksek hassasiyete sahip saatler tasarlıyor. Kayışı ve kasası tamamen çelikten oluşan Breitling Navitimer Automatic 38, 18 ayar pembe altın bir çerçeveye sahip olması bakımından son derece şık bir görünüm sunuyor. Beyaz renk kadranı ve dayanıklı safir camıyla bu ürün, su altında 30 metreye kadar bozulmama garantisi veriyor.

2.5. Bell & Ross

Sadeliğinden ödün vermeden şık olabilen Fransız markası Bell & Ross, zarif kare çerçeveli tasarımlarıyla öne çıkıyor. Spor stili ve hakiki deri lacivert kayışıyla Bell & Ross Instruments Aviation, markanın oldukça sade ve şık saat modellerinden biri. Bu model, 100 metreye kadar suya dayanıklı olmasıyla da dikkat çekiyor. Kasası çelikten olan Instruments Aviation’ın çerçevesi ise çelik ve pırlantayı aynı tasarımda buluşturarak stil sahibi bir görünüme imza atıyor.

2.6. Tudor

Tudor, Rolex’in kurucusu Hans Wilsdorf tarafından 1926’da kurulduğundan bu yana kalitesinden ödün vermiyor. Kasası, kayışı ve çerçevesi çelikten olan Tudor Royal, mavi kadranı ile spor şık olmayı tercih eden kadınlara hitap ediyor. Darbelere karşı dayanıklı safir camı ve mekanik otomatik mekanizma tipiyle bu model 100 metreye kadar su da geçirmiyor.

2.7. Emporio Armani

Rihanna, Victoria Backham ve Megan Fox gibi isimlerle adından söz ettiren Emporio Armani, aslında oldukça prestijli bir hazır giyim markası olarak biliniyor. Markanın kuvars teknolojisi ile ürettiği Emporio Armani AR11408 Rose Gold, çelik malzemeden dikdörtgen kasasıyla mineral cama sahip!

3 ATM su geçirmezlik özelliğine sahip olan bu saat, daha çok şık günlerin tamamlayıcısı olarak tercih ediliyor. Siyah kayışı, pembe altın rengindeki kasası ve kadranında bulunan zarif tasarımlı taşlarıyla model, frapan tarzda aradığınız gösterişli sadeliği bulmanızı sağlayabilir.

2.8. Versace

Saat üretimine 1994 yılında İsviçre’de başlayan Versace, kadın kol saati tasarımlarında ince kayışlı zarif modelleriyle öne çıkıyor. Marka, VRSCVE8103721 ürün kodlu modeliyle altın renginin tüm zarafetini yansıtan çelik kasasını, lacivert renkli deri kayışı ve kadranı ile birleştiriyor. Çizilmez özellikli safir cama ve suya karşı 5 ATM dayanıklılığa sahip olan bu Versace kadın kol saatinin kadranında, markanın Yunan mitolojisine gönderme yapan Medusa logosu bulunuyor.

2.9. Montblanc

Almanya menşeili Montblanc, saat tasarımlarında saniyenin binde birinde ölçüm yapabilecek kadar hassas mekanizmalar geliştirmesiyle öne çıkıyor. Titanyum kasası ve siyah deri kayışlarıyla Montblanc Summit 3 Smartwatch, oldukça sade ve şık bir akıllı saat modeli! Dijital kadranı ve safirden imal edilen güçlü camı ile bu ürün, 50 metreye kadar suya dayanıklılık da vadediyor.

2.10. TicWatch

Geleceğin teknolojisine şimdiden ayak uydurmaya başlayan TicWatch saatler, yapay zeka destekli gelişmiş bir donanıma sahip! Wear Os by Google işletim sistemli akıllı saat TicWatch Siyah Unisex Saat hem kadınlara hem de erkeklere hitap ediyor. Spor aktiviteleri esnasında en iyi dostunuz olabilecek bu modelin 24 saat nabız ölçümü, kandaki oksijen seviyesini izleme ve 20’den fazla profesyonel egzersiz modu gibi kullanışlı özellikleri bulunuyor. Üstelik bu akıllı saat, 48 saatlik batarya ömrüyle de kullanıcılarını yarı yolda bırakmıyor!

 

İster şık bir akşam yemeğinde bileğinizi süsleyecek şık ve zarif bir model, isterseniz de hareket içeren aktivitelerde bana mısın demeyecek sportif bir kol saati… Beymen, dünyanın en ünlü saat markalarının birbirinden seçkin modellerini sizler için bir araya getiriyor. Hemen keşfedin!

 

Comments are closed.