Birbirinden Şık Uzun Etek Kombinleri

Şık, zarif ve aynı zamanda baştan çıkarıcı… Bu sezon vitrinlerde ve sokaklarda daha sık görülmeye başlayan uzun etekler, stil sahibi olmak isteyen her kadının gözdesi. Zamansız tasarımlarıyla daima yol gösterici olmayı başaran bu eşsiz parçaları doğru kombinlerle bunaltıcı yaz aylarında dahi giymek mümkün. Nasıl mı? Uzun etek kombinleri dosyamızı açıyoruz!

Modanın derin denizine yelken açtığımız seyir defterimizin bu sayfasında, ilk çağlardan bugüne tüm estetiğiyle ulaşmayı başaran uzun etekleri mercek altına alacağız. Kadın modasının önemli bir parçası olan uzun etekler çok yönlü tasarımları ve rahat yapılarıyla yılın her dönemi pek stile uyarlanabiliyor. Öyle ki sokak stilinden klasik kombinlere kadar her tarza hitap eden bu etekler, zengin kombin olanaklarıyla hemen her gardroba girmeye hak kazanıyor.

Şu da bir gerçek ki, mini eteklerin aksine uzun etekleri kombinlemek biraz daha fazla özen istiyor. Çünkü uzun etekleri yanlış giysilerle kombinlemek bu zamansız parçaların ihtişamını yok ederek, özensiz bir görünüme neden olabiliyor. Bu nedenle eteklerin kumaşı ve tarzı bluz, ceket ve ayakkabıya kadar tüm kombini etkiliyor. Hadi, bu senenin trend parçaları olan uzun eteklerin hangi kombinlerde kullanılabileceğine biraz yakından bakalım!

1. Uzun Etek Nasıl Kombinlenir?

Uzun etekler, tarih boyunca kadın giyiminin ayrılmaz bir parçası olarak modanın sarsılmaz tahtında hak iddia etse yeridir. Bu etek modelleri, sportif ve konforlu kombinlerde dahi şık bir görünüm elde etmeyi sağlıyor. Dar, dökümlü, pileli veya yırtmaçlı olarak tasarlanabilen bu etekler, bir de şifon ya da saten kumaşlıysa son derece zarif ve feminen bir görünüm oluşturuyor. Peki ya daha spor veya vamp görünmek istiyorsanız? Merak etmeyin, bu sezonun kreasyonları sizin için de uygun uzun etek modelleriyle dolu!

Uzun etek kombini yaparken renklerin ve stillerin uyumlu bir şekilde harmanlanmasına dikkat etmek gerekiyor. Her kumaşın daha uyumlu olduğu bir giyim stili mevcut. Belirli ipuçlarını göz önüne alarak kombin oluşturduğunuz takdirde çok daha çarpıcı bir görünüm elde edebilirsiniz. Peki, bu stil ipuçları neler? Örneğin; saten, kadife veya deri kumaşlar cazibeli bir stil için birebir. Romantik stilde ise şifon, dantel, poplin vb. kumaş çeşitleri ön plana çıkıyor. Daha fazlası mı? Şu tabloya bir göz atın:

Kumaşların Tasarım, Doku ve Stil Özellikleri
Doku Özellikleri En Güçlü Yönü Uyumlu Olduğu Stil
Saten İpek, pamuk ve polyester ipliklerden dokunur. Işığı yansıtan parlak ve pürüzsüz bir yüzeye sahiptir. Cazibeli ve zarif stiller
Şifon Doğal ve/veya sentetik pek çok iplik çeşidinden üretilebilir. Yumuşak ve ince yapılıdır. ışık geçirgenliği yüksektir. Romantik ve feminen stiller
Poplin Pamuk ipliklerinden üretilir. İnce ve sık dokuludur. Yumuşak fakat tok bir yüzeye sahiptir. Romantik ve feminen stiller
Viskon Kayın ağacı liflerinden elde edilen ipliklerle dokunur. Yüksek emici özellikli, pürüzsüz dokulu, tok ve esnektir. Romantik ve sofistike stiller
Denim Pamuk ipliğinden dokunur. Kolay kırışmaz, dayanıklı ve yüksek emici özelliktedir. Sportif, militer ve sokak stili kombinler
Yün Doğal yünden eğrilerek dokunur. Vücudu soğuk havalarda sıcak, sıcak ortamlarda ise kuru ve rahat tutar. Klasik, doğal, romantik ve sofistike stiller
Triko Yün, pamuk veya yün ikamesi bir iplik çeşidi olan akrilikten üretilir. Hava geçirgenliği yüksektir. Sıcaklığı vücutta tutar. Esneme payı yüksektir. Sofistike, bohem ve spor stiller
Keten Keten bitkisinden elde edilir. Cildin nefes almasını sağlar. Üst düzey emiciliğe sahiptir. Dayanıklıdır ve çabuk kurur. Zarif, doğal, bohem ve minimalist stiller
Deri Gerçek deri veya poliüretandan üretilir. Su geçirmez. Leke tutmaz. Yumuşak dokulu ve esnemelere karşı dayanıklıdır. Dramatik, cazibeli, gotik/vamp ve sokak stili kombinler

2. Uzun Etek Altına Nasıl Ayakkabı Giyilir?

Ayakkabı seçimi kombini bambaşka bir noktaya taşıyabiliyor. Bugüne kadar yaptığınız kombinleri bir günlük spor ayakkabı (sneaker) ile, bir de topuklu ayakkabıyla düşünün. Spor ayakkabının kombine kattığı sportif görünüm ve konfor hissi, topuklu ayakkabıyla yerini anında şık ve resmi bir görünüme bırakıyor. Elbette ki seçilen ayakkabıların yüksekliğinden ziyade tasarım özellikleri de büyük bir rol üstleniyor.

2.1. Sneaker

Dolabınızda bir veya 10 çift günlük spor ayakkabı olabilir. Peki, bu ayakkabıları uzun etek kombinlerinde kullanmayı hiç düşündünüz mü? Sneaker’ların yalnızca tayt, şort veya kot pantolonlarla kombin yapmak için kullanıldığı günler uzun zaman önce sona erdi. Artık bu ayakkabılar her kombinin vazgeçilmez bir parçası olarak kabul ediliyor.

Kaliteli ve dökümlü viskon kumaştan üretilmiş, zarafetiyle göz dolduran bir etek hayal edin. Üzerine deri ceket ve altına her dönem tercih edilebilecek bir spor ayakkabıyla hem etkileyici hem şık hem de konforlu bir kombin oluşturabilirsiniz. Bunun yanı sıra bir uzun triko etek, trençkot ve spor ayakkabıyı da birlikte kullanabilirsiniz.

2.2. Topuklu Ayakkabı

Uzun etek için topuklu ayakkabı seçerken topuğun ne çok yüksek ne de çok kısa olmasına özen göstermek gerekiyor. 5 ila 7 santimetrelik ideal topuk boyuna sahip olan ayakkabılarla tüm kombinlerinizi yeniden yaratabilirsiniz. Üstelik topuk boyu proporsiyonunuzu etkilemesinin yanı sıra kıyafetlerin üzerinizdeki duruşuna da yansıyor. Öyleyse uzun etek kombinlerinizle topuklu ayakkabıya da bir şans vermeyi göz ardı etmemelisiniz.

Uzun saten bir etek, triko bir kazak ve önü kapalı, ince topuklu bir ayakkabı kombiniyle ofisten konsere, kafeden tiyatroya kadar her ortama uyum sağlayabilirsiniz. Yaz aylarında keten etek ve bilekten bağlanan topuklu sandaletleri de tercih edebilirsiniz.

2.3. Bot ve Çizme

Bilek hizasında biten botlar veya dizin altında konumlanan çizmeler, uzun etek kombinlerinin zorlu kış günlerinde dahi rahatlıkla tercih edilmesini sağlıyor. Bu ayakkabıları yapacağınız kombine göre topuklu veya düz taban olarak kullanabilirsiniz. Özellikle triko, kadife ve deri eteklerle süet bot ve çizme çeşitleri hoş bir ahenk yakalıyor. Farklı dokuları bir arada kullanmak isteyen kişiler için deri çizmeler de ideal bir seçenek. Saten etek, yünlü bir kazak ve streç deri çizmelerle çarpıcı bir görünüm oluşturabilirsiniz.

3. Uzun Etek Üstüne Ne Giyilir?

Uzun etek üzerine kazaktan büstiyere kadar, farklı mevsimlere ve stillere ait parçalar giyilebiliyor. Uzun etek kombini oluştururken kullanılan kumaşların birbirleriyle bütün oluşturmasına özellikle dikkat etmek gerekiyor. Stil sahibi ve trend bir görünüm yakalamak için doku zenginliğinden faydalanabilirsiniz. İpek veya saten gibi pürüzsüz bir kumaşla, dokulu bir yüzeye sahip olan trikoları birleştirebilirsiniz. Bununla birlikte uzun etek kombinlerinde uyumlu renk geçişlerini sağlayan tonsürton parçalar da seçebilirsiniz.

Bununla birlikte, şişme mont, şişme yelek ve sporcu ceketleri hariç tüm dış giyim parçalarını uzun eteklerle kombinleyebilirsiniz. Trençkotlardan kot ceketlere, kabanlardan uzun paltolara kadar farklı tarzları aynı etek üzerinde dahi deneyebilirsiniz. Ancak bunu yaparken boyunuzu göz önünde bulundurmayı da ihmal etmemelisiniz. Eğer boyunuzun kısa görünmesine yönelik endişeleriniz varsa, uzun etek kombinlerinizde kalça hizasında veya daha yukarıda biten dış giyim ürünlerini tercih edebilirsiniz.

4. Uzun Etek Kombinleri

Her mekanda rahatlıkla giyilebilecek uzun etek çeşitleri için birbirinden farklı yüzlerce kombin yapmak mümkün. Öyleyse gelin, günlük hayatta en çok tekrarlanan aktiviteler için uzun etek kombinlerini birlikte yapalım!

4.1. Ofis için Uzun Etek Kombinleri

Sıradan bir ofis günü veya önemli toplantılarla geçireceğiniz bir gün… Klasik stilin ağır bastığı bu uzun etek kombinini ofiste geçireceğiniz her gün için tercih edebilirsiniz. Valentino’nun Siyah Maksi Etek modeli, vücuda tam oturan beli ve aşağıya doğru genişleyen kesimiyle şık, ölçülü ve feminen bir görünüm sunuyor. Bu eteğin üstüne, kombine renk katmak ve ofis resmiyeti kazandırmak için canlı renklere sahip açık yakalı ve dökümlü bir gömlek giyebilirsiniz. Kombini tamamlamak için klasik stilinizi koruyacak ve gün içinde rahat etmenizi sağlayacak midi boy bir topuklu ayakkabı seçebilirsiniz.

4.2. Hafta Sonu için Uzun Etek Kombinleri

Hafta sonu dışarıda yapacağınız keyifli kahvaltılar için konforu elden bırakmayan şık bir kombin oluşturmak mı istiyorsunuz? Öyleyse bu hafta sonu trikoların sıcacık dünyasını uzun eteklerle keşfedebilirsiniz. Aya Muse markalı Bej Midi Triko Etek ile hem rahat hem de hafta sonunun keyfine ortak olacak sıcak bir kombin yapabilirsiniz. Üstüne tarçın veya vizon rengi bir sık dokuma balıkçı yaka kazak, kalın bir kemer ve koyu kahve tonlarında bir deri bootie tercih edebilirsiniz. Bu toprak tonlarını biraz canlandırmak için ceket seçiminizi ise hardal veya koyu mavi tonlarında yapabilirsiniz.

4.3. Akşam Yemekleri için Uzun Etek Kombinleri

Sevgilinizle, ailenizle veya arkadaşlarınızla çıkacağınız romantik veya samimi akşam yemekleri için de uzun etek kombinleri yapabilirsiniz. Şifon etekleri, seçeceğiniz ayakkabıya ve aksesuarlara göre şık ya da sportif bir stile dahil edebilirsiniz. Network’ün Bordo Siyah Midi Boy Etek modeli hem ailenizle çıkacağınız neşeli bir akşam yemeği hem de sevgilinizle çıkacağınız romantik bir akşam yemeği için biçilmiş kaftan! Bu eteği bordo veya sarı renk bir V yaka yün kazakla tamamlayabilir, ayakkabı seçiminizi ise yüksek topuklu bir çizme veya midi boy topuklu bir Chelsea bottan yana yapabilirsiniz.

 

Kombinlerinizi oluştururken kendi stilinizi korumayı da ihmal etmeyin. Sizi en iyi yansıtan stili ufak dokunuşlarla farklı kombinler halinde yansıtabilirsiniz. Hayalinizdeki feminen, sportif veya tutkulu stili Beymen’le oluşturmaya hemen başlayın!

 

Comments are closed.