Bilgisayar Alırken Nelere Dikkat Edilmeli!

Fantastik dünyalara jet hızıyla geçiş yapmak, benzersiz tasarımlar ortaya koymak, dünyanın öteki ucuna sorunsuzca bağlanmak veya işlerinizi en rahat şekilde tamamlamak… Bilgisayarlar neredeyse ailemizin bir üyesi gibi, hayatımızın her anında bizimle. Öyleyse hadi, yeni bir bilgisayar alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini vakit kaybetmeden incelemeye başlayalım!

Bilgisayarlar yalnızca son teknolojiyle donatılan elektronik araçlar değil, aynı zamanda iş veya oyun arkadaşımız. Nasıl ki tanıştığımız her yeni kişiyle anında arkadaş olamıyorsak, her bilgisayar da yapmak istediklerimize uygun olmayabiliyor. Yani hayatımızın büyük bir kısmını kolaylaştıran ve keyifli bir deneyime dönüştüren bilgisayarları seçerken dikkat etmemiz gereken bazı püf noktalar mevcut. Dilerseniz, Beymen öncülüğünde keyifli bir tura çıkarak kendinize en uygun masaüstü bilgisayar ve laptop modellerini keşfedebilirsiniz. Hazırsanız, Pandora’nın teknoloji kutusunu açalım!

1. Nasıl Bir Bilgisayar Seçmelisiniz?

Bilgisayar Alırken Nelere Dikkat Edilmeli!Öncelikle bilgisayarı en çok hangi alanda kullandığınızı düşünmekle başlayabilirsiniz. Oyun oynamak, kod yazmak, video editlemek, tasarım yapmak veya günlük rutin işlerinizi tamamlamak… Örneğin; oyun oynamak veya kod yazmak için güçlü işlemcili sahip bir bilgisayara sahip olmanız gerekiyor. Ancak bu iki işlem için gereken güç de birbirinden oldukça farklı. Nasıl mı?

Ağır yazılım programlarını çalıştıran bir bilgisayar eşsiz bir oyun deneyimi sunamayabilir. Bu durumu farklı alanlarda uzmanlaşan şefler gibi düşünebilirsiniz. Dünyanın en lezzetli pastalarını yapan bir şeften et yemeklerinde harikalar yaratmasını beklemek biraz acımasızca olur, öyle değil mi? Bu nedenle bilgisayar alırken sizin için en önemli uğraşa odaklanarak seçimlerinizi bu yönde gerçekleştirmelisiniz.

2. Dizüstü mü Masaüstü mü?

Bilgisayar Alırken Nelere Dikkat Edilmeli!Bilgisayar alırken karar vermeniz gereken bir diğer önemli konu ise bilgisayarın türü. Bunun için ne kadar seyahat ettiğinizi veya masa başında ne kadar zaman geçirdiğinizi tartmanız gerekiyor. Eğer sürekli olarak masa başında çalışmaktan keyif almıyorsanız size daha özgür bir kullanım vadeden dizüstü modellere yönelebilirsiniz. Özellikle sık sık seyahat ediyorsanız veya bilgisayarınızla farklı mekanlarda zaman geçirmeyi seviyorsanız dizüstü modeller tam size göre!

Vaktinizin çoğunu masa başında geçiriyorsanız ve bilgisayarınızın parçalarını kendiniz toplamak istiyorsanız, masaüstü modelleri inceleyebilirsiniz. Bu sayede tam da ihtiyaç duyduğunuz bilgisayar modelini kendi ellerinizle yaratabilir ve uzun yıllar boyunca keyifle kullanabilirsiniz. Öyleyse şimdi, laptop alırken nelere dikkat edilmeli ve masaüstü bilgisayar seçerken nasıl bir yol izlenmeli birlikte keşfedelim!

3. Özgür Ruhlu Dizüstü Bilgisayarcılar için Laptop Modelleri

Bilgisayar Alırken Nelere Dikkat Edilmeli!Çanlar, “Ben tek bir masaya bağlı kalamam!” diyenler için çalıyor! Bir gün evde, bir gün kafede, bir gün masada veya başka bir gün yatakta zaman geçirmek istiyorsanız masaüstü bilgisayarlarla vedalaşıp laptop modellerini kucaklama vaktiniz geldi demektir. 

Laptop alırken dikkat edilmesi gerekenler listesinin başında tabii ki kullanıcı deneyimleriniz yer alıyor. Günün büyük bir kısmını oyun oynayarak geçiyorsanız gaming laptop modellerine, tasarım yaparak geçiyorsanız Apple MacBook modellerine göz atabilirsiniz. Endişelenmeyin, birçok kişi için en uygun laptop özellikleri ve modelleri nasıl olmalı aşağıda sıraladık!

3.1. Gaming Laptop Önerisi

Bilgisayar Alırken Nelere Dikkat Edilmeli!Oyun bilgisayarı denince pek çok kişinin aklına MSI laptopları geliyor. Masaüstü performansını dizlerinizin üzerinde yaşamak istiyorsanız MSI TITAN GT77HX 13VI-069TR oyuncu laptop’unu tercih edebilirsiniz. En yeni Intel® Core™ i9-13980HX işlemci ile birlikte 8 performans çekirdeği ve 16 verimlilik çekirdeği sunan TITAN GT77 HX, performans gerektiren oyunların ve multitasking gerektiren işlerin altından ustalıkla kalkıyor.

MSI TITAN’ın Harici Grafik Modu ve MSHybrid Grafik Modu (NVIDIA Optimus) arasında tek bir tıkla tercih yaparak güçlü oyun performansına geçebilirsiniz. Yapay zeka destekli DLSS 3 ile oyunlar ve tasarım yazılımlarında daha önce şahit olmadığınız bir performansla tanışabilirsiniz. En gerçekçi sanal dünyalarda gezinmek istiyorsanız seçmeniz gereken model belli!

3.2. Tasarımcılar için Laptop Önerisi

Bilgisayar Alırken Nelere Dikkat Edilmeli!Kullanımı çok kolay, gücü ise doruklarda olan Apple MacBook Air modelleriyle tasarımlarınızı keyifle yapabilirsiniz. MacBook Air 13” M2 Çip 8 Çekirdekli CPU 10 Çekirdekli GPU 8 GB Bellek 512GB SSD Dizüstü Bilgisayar’la renkler her zamankinden daha canlı görünüyor. 1 milyar renk desteğine sahip Liquid Retina ekran ile fotoğraf ve videolar, zengin kontrast ve çarpıcı detaylarla ön plana çıkıyor. Elbette ki metinler de kolay okunabilir olması için capcanlı görünüyor.

Yüksek çözünürlüklü kamerasıyla MacBook Air, dünyanın farklı yerlerindeki insanlarla 1080p FaceTime HD kalitesiyle görüşme yapmaya imkan tanıyor. M2 çip, yapacağınız her işe ekstra hız katarken tüm gün süren pil ömrü sayesinde güç adaptörünü yanınıza almanıza da gerek kalmıyor.

3.3. Yazılımcılar için Laptop Önerisi

Bilgisayar Alırken Nelere Dikkat Edilmeli!Son yılların en popüler mesleklerinden birini icra eden yazılım mühendisleri de hayatımızı kolaylaştıracak kodları yazabilmek için yüksek performanslı bilgisayar modellerine ihtiyaç duyuyor. Apple son teknoloji ürünleriyle bu alanda da zirveye oynuyor. MacBook Pro 14 M2 Pro çip 12 Çekirdekli CPU ve 19 Çekirdekli GPU 1TB SSD Dizüstü Bilgisayar, hiçbir işlemde sınır tanımıyor. M2 Pro çiple yüksek performans gerektiren projelerin üstesinden gelmekle kalmıyor, bitmek bilmeyen pil ömrüyle de konforlu bir kullanım sunuyor.

En yeni Apple çip sayesinde, günlük işlerinizi yaparken fanların çalışması dahi gerekmiyor. Daha zorlu işlerde ise gelişmiş termal sistemler düşük fan hızlarında hava akışı sağlıyor. MacBook Pro ile 15 binden fazla uygulama ve eklentinin yanı sıra güçlü ve yeni macOS özellikleri de daha verimli kullanılabiliyor. MacBook Pro, stüdyo kalitesinde üçlü mikrofon dizilimi, altı hoparlörlü ses sistemi ve 1080p kamerasıyla hiç olmadığı kadar kaliteli görüşmeler yapmayı mümkün kılıyor.

4. Mekanını Önemseyenler için Masaüstü Bilgisayar Modelleri

Bilgisayar Alırken Nelere Dikkat Edilmeli!Kendinizi mekanınızla özdeşleştiriyor ve çalışırken başka yerde kolay kolay zaman geçiremiyorsanız mutluluğu masaüstü bilgisayar modellerinde bulabilirsiniz. Birbirinden özel anılarla süslediğiniz masanıza ve konforlu mu konforlu sandalyenize güçlü bir üye daha eklemek istiyorsanız, masaüstü bilgisayar önerilerimize kulak verin!

4.1. Oyunseverler için Masaüstü Bilgisayar Önerisi

Bilgisayar Alırken Nelere Dikkat Edilmeli!Oyuncu laptop’u için MSI markasına doğru yelken açmıştık. Söz konusu masaüstü oyuncu bilgisayarı olunca yine MSI markasını es geçemiyoruz. Mag Infınıte S3 13NUE-688EU I7-13700F 16GB DDR5 1TB SSD 12G RTX4070 W11 Gaming PC ile favori oyununuzu herhangi bir sorun yaşamadan saatlerce oynayabilirsiniz. NVIDIA GeForce RTX 40 serisi, sanal dünyaları gerçekten farksız hale getirirken ultra yüksek FPS de oyun keyfini doruk noktasına çıkarıyor. MAG Infinite S3 Gaming PC, soğutma optimizasyonuyla ısınma sorunu da yaşamıyor.

Oyun keyfini en üst noktaya taşımak için en az kasa kadar kaliteli bir monitöre de sahip olmalısınız. LG markasının 27GR75Q-B UltraGear 27″ 165Hz 1ms G-Sync QHD IPS Monitör modeliyle rakiplerinize hızlı tepki verebilir veya hedeflere kolayca nişan alabilirsiniz. Ters gölgelenmeyi azaltıp hızlı tepki süresi sağlayan Ultragear LG monitör, yepyeni ve son derece gerçekçi bir oyun deneyimiyle sizi şımartmak için geliştirildi. Hızlı tempolu oyunlarda kesintisiz ve akıcı hareket deneyimi sunan bu monitör, üç tarafı neredeyse çerçevesiz olan tasarımıyla sizi her karede başka dünyalara ışınlayacak!

4.2. Tasarımcılar için Masaüstü Bilgisayar Önerisi

Bilgisayar Alırken Nelere Dikkat Edilmeli!Geniş depolama alanı ve hızlı performansıyla tasarımcıların işini kolaylaştıran HP 24-CB1017NT 761F1EA i5-1235U 8GB RAM 512GB SSD 23.8″ FHD All in One PC, inanılmaz net görüntüleriyle keyifli bir kullanım sunuyor. Yaratıcı çalışmalar, oyun ve eğlence için sunduğu etkileyici performansın yanı sıra ince ve hafif bir dizüstü bilgisayarın kullanım kolaylığını da masanıza taşıyor. Üst düzey grafik performansı ve çarpıcı görüntü kalitesiyle bu HP masaüstü bilgisayar, hiç olmadığı kadar keyifle çalışmanızı sağlayacak!

4.3. Video Editörleri için Masaüstü Bilgisayar Önerisi

Tüm gününüzü video editlemekle geçiriyorsanız sizi her anlamda rahat ettirecek bir bilgisayar modeline ihtiyacınız var demektir. Apple’ın üstün performans sergileyen iMac modelleriyle dilediğiniz programları son hızda çalıştırabilirsiniz. 24 inç iMac, yüzde 85’e kadar daha hızlı CPU performansı ve iki kata kadar daha hızlı grafik performansı sayesinde Affinity Photo gibi uygulamaları kullanmaya imkan tanıyor. Böylece kısa sürede fotoğrafları ve videoları göz alıcı şekilde düzenleme avantajı sağlıyor. Üstelik ne kadar yoğun çalışsanız da iMac, sessiz ve soğuk kalmayı sürdürüyor!

Hadi, bugün kendinize bir iyilik yapın ve en yeni bilgisayar modelleriyle işlerinizi daha önce hiç olmadığı kadar kolaylaştırın. Hayat kalitenizi artıracak bilgisayar modellerine Beymen güvencesiyle sahip olmanın ayrıcalığını keşfedin!

 

Yorumlara kapalı

Menu