Hava Kalitesini Artıran Hava Temizleyiciler

Kış aylarında trafik ve isli hava, yaz aylarında ise polenlerden yayılan alerjenler temiz ve kaliteli bir atmosfere sahip olmayı zorlaştırıyor. Şehir hayatı yeterince zorlayıcıyken, hiç değilse evinize adım attığınızda temiz bir hava solumak elbette hakkınız. Neyse ki hava temizleyicilerle daha ferah bir evde yaşamak mümkün. Yapmanız gereken tek şey, evinize en uygun hava temizleyicisini seçmek!

Sık sık öksürüyor veya hapşırıyorsanız yaşam alanınızdaki hava kalitesi yeterince iyi olmayabilir. Egzoz kiri, sigara dumanı, restoranlardan yayılan kokular ve hatta ev içinde kullanılan oda spreyleri ile mumlar dahi hava kalitesini olumsuz etkileyebiliyor. Öncelikle hava kalitesinin düşük olduğu alanları tespit etmeli ve bu alanlara uygun çözümler aramalısınız. Bunun en pratik yolu da tahmin edersiniz ki hava temizleyicisi kullanmak. Hava temizleyicilerle istenmeyen kokulardan kurtulmak ve daha kaliteli bir yaşam alanı yaratmak sizin elinizde. Hava temizleyici ve nemlendirici cihazları hep birlikte inceleyerek evinize en uygun modeli bizimle keşfetmeye ne dersiniz? 

1. Hava Temizleyici Nedir?

Hava Kalitesini Artıran Hava TemizleyicilerHava temizleyici, iç mekanlardaki havayı filtreleyerek temizleyen bir cihaz türü. Evler, ofisler, okullar ve diğer pek çok kapalı mekan için kullanılan hava temizleyici ve nemlendirici cihazlar, hava kalitesini iyileştirmeye yardımcı oluyor. Bu cihazlar alerjen, toksin ve toz barındıran havayı sterilize etmesinin yanı sıra fazla ve kötü kokuyu da hapsederek daha ferah bir ortam oluşturmayı sağlıyor.

2. Hava Temizleyici Ne İşe Yarar?

Hava Kalitesini Artıran Hava Temizleyiciler

  • Havada bulunan toz, polen, evcil hayvan tüyleri ve diğer partikülleri filtreleyerek havayı temizlemeye yardımcı oluyor.
  • Sigara dumanı, kimyasal kokular ve gazlar gibi uçucu bileşenlerin etkisini azaltmayı sağlıyor.
  • Havadaki alerjenleri ve solunum yolunu tahriş edebilecek maddeleri ortamdan uzaklaştırmaya destek oluyor.
  • Mutfaktan yayılan soğan, et ve salça gibi ağır kokuları filtreleyerek ferah bir ortam sunuyor.
  • Uyku kalitesini iyileştirmeye yardımcı olarak kesintisiz uyku saatleri vadediyor.

3. Neden Hava Temizleyici Kullanmalısınız?

Hava Kalitesini Artıran Hava TemizleyicilerŞaşırtıcı olsa da iç mekanlardaki hava kalitesi çoğu zaman dış mekanlardan daha kirli olabiliyor. Evin düzgün havalandırılmaması, eşyaların doğru temizlenmemesi ve kullanılan kimyasal maddeler iç mekandaki havanın kalitesini düşürüyor. Bunun yanı sıra yola bakan, giriş kattaki veya müstakil evlerde daha fazla toza ve hava kirliliğine rastlanabiliyor. Bu nedenle özellikle yola yakın evlerde hava temizleyici cihazların kullanılması öneriliyor.

Havanın çok kuru olduğu iklimlerde ise hava nemlendirici cihazlar daha rahat nefes almayı ve daha iyi bir uyku uyumayı sağlıyor. Hava nemlendirici cihazların bilhassa yenidoğanların ve çocukların odasında kullanılması tavsiye ediliyor. 

4. Hava Temizleyici Nereye Konur?

Hava Kalitesini Artıran Hava TemizleyicilerHava temizleyicilerin oda içinde hava dolaşımının en iyi olduğu noktaya yerleştirilmesi öneriliyor. Bu sayede cihazlar etkili bir şekilde çalışarak havadaki tüm kiri filtreleyebiliyor. Oda hava temizleyicisinin etkili bir şekilde çalışabilmesi için yakınında perde, mobilya ve diğer engellerin bulunmaması gerekiyor. Aşağıdaki önerilerimizle hava temizleyicileri kullanabileceğiniz ortamlar hakkında fikir edinebilirsiniz: 

  • Hava temizleyici ve nemlendirici cihazları yatak odasına veya yatak odasına yakın bir noktaya yerleştirerek daha kaliteli bir uykuya kavuşabilirsiniz.
  • Mutfak gibi farklı kokuların yoğun olduğu alanlara yerleştirerek daha ferah bir ev ortamı elde edebilirsiniz.
  • Salon veya çalışma odası gibi evin en sık kullandığınız odasına hava temizleyici yerleştirerek daha kaliteli bir yaşam alanı oluşturabilirsiniz.
  • Şömineli odalara hava temizleyici yerleştirerek kirli havayı filtreleyebilirsiniz.

5. Hava Temizleyici Nasıl Çalışır?

Hava Kalitesini Artıran Hava TemizleyicilerHava temizleyicilerin her bir parçası aşağıdaki gibi farklı işlevleri sağlamak üzere çalışıyor: 

  • HEPA (High Effiency Particulate Air) Filtreleri: HEPA filtreler, havadaki partikülleri (toz, polen, tüy vb.) yakalayıp içine çekerek temizlenmiş havayı dışarı aktarıyor.
  • Aktif Karbon Filtreleme Sistemi: Havadaki gaz, koku ve uçucu bileşenleri filtreleyen aktif karbon filtreleme sistemi, etrafa temiz bir havanın yayılmasını sağlıyor.
  • Elektrostatik Presipitasyon Sistemi: Hava geçiş yolu boyunca elektrikli alandan geçen partikülleri yakalayan bu sistem, cihazın içine hapsederek temiz havayı serbest bırakıyor.
  • Ultraviyole (UV) Blokaj Sistemi: Bazı hava temizleyici cihazlarda kullanılan bu sistem, UV-C ışınlarıyla mikropları, bakterileri ve bazı virüsleri yok etmeyi sağlıyor. Havadaki zararlı mikroorganizmaları hedefleyerek etkisiz hale getiriyor.

6. Hava Temizleyici Ne Kadar Elektrik Harcar?

Hava Kalitesini Artıran Hava TemizleyicilerHava temizleyici ve nemlendirici cihazların elektrik tüketimi cihazın markasına, modeline, büyüklüğüne, özelliklerine ve çalışma moduna bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Öyle ki cihazın kaç saat boyunca çalıştığı da harcanan elektrik miktarını etkiliyor. Hava temizleyici cihazların güç tüketimi genellikle ürün bilgileri bölümünde belirtiliyor. Dolayısıyla hava temizleyici cihazınız hakkında kesin bilgilere ulaşabilmek için ürünün teknik özelliklerini inceleyebilir ve kullanım kılavuzuna bakabilirsiniz.

7. Hava Temizleyici Nasıl Temizlenir?

Hava Kalitesini Artıran Hava Temizleyiciler

  • Filtreleri Değiştirme: Hava temizleyici cihazların filtrelerinin düzenli aralıklarla değiştirilmesi gerekiyor. Kullanım kılavuzunda belirtilen adımlara uyarak cihazla uyumlu yeni filtreler alabilirsiniz.
  • Filtreleri Yıkama: Hava temizleme cihazlarının bazı modellerinde filtreler yıkanabiliyor. Bu sayede sık aralıklarla filtre değiştirmeden daha sürdürülebilir bir kullanıma ulaşabilirsiniz. Ancak her filtrenin yıkamaya uygun olmadığını unutmamalısınız.
  • Dış Yüzey Temizliği: Hava temizleyici cihazların dış yüzeyini de zaman zaman temizlemek gerekiyor. Mikrofiber bir bezle cihazın tozunu alabilirsiniz. Cihazı herhangi bir kimyasal temizleyiciyle silmeden önce kullanım kılavuzuna göz atmalısınız.
  • Hava Giriş ve Çıkışlarını Temizleme: Cihazların hava giriş ve çıkış kanallarında zamanla toz ve kir birikebiliyor. Yumuşak kıllı bir fırçayla bu alanları nazikçe temizleyebilirsiniz.

8. Beymen’den En İyi Hava Temizleyici Önerileri!

Hava Kalitesini Artıran Hava TemizleyicilerEviniz için en uygun hava temizleyici cihazına karar vermekte zorlanıyorsanız yeni nesil beyaz eşya olarak da nitelenen hava temizleyici modellerini inceleyebilir ve sizin için seçtiğimiz modeller arasından nihai tercihinizi yapabilirsiniz!

Hava Kalitesini Artıran Hava Temizleyiciler8.1. Dyson Purifier Hot+Cool Autoreact Hava Temizleme Fanı

Hava Kalitesini Artıran Hava TemizleyicilerDyson Purifier Hot+Cool Autoreact Hava Temizleme Fanı, ultra ince partikülleri yüzde 99,95 oranında temizleyerek ferah bir ev ortamı sunuyor. Dyson hava temizleyici, gelişmiş HEPA filtrelemesiyle mikroskobik partikülleri dahi yakalıyor. Kirletici maddelerin tekrar havaya sızmasını önlemesinin yanı sıra temizlenmiş ve ısıtılmış havayı bütün odaya yayıyor. Hedeflenen sıcaklığa ulaşıldığında ısıtmayı otomatik olarak durduruyor.

8.2. Philips AC0850/11 800i Serisi Hava Temizleyici

Hava Kalitesini Artıran Hava TemizleyicilerPhilips’in AC0850/11 800i Serisi Hava Temizleyici cihazı, güçlü hava akış sirkülasyonuyla 49 metrekareye kadar olan odalarda ortamı etkili bir şekilde temizleyebiliyor. NanoProtect HEPA, aktif karbon filtresi ve ön filtreyle ultra ince parçacıkların yüzde 99,50’sini yakalıyor. Bu sayede odayı bakteri, polen, toz, evcil hayvan kepeği ve koku gibi kirleticilerden arındırıyor. Philips hava temizleyici, uyku moduyla gece boyu sessiz bir şekilde çalışarak havayı temizliyor. Yapay zeka tarafından desteklenen Otomatik Uyum Sağlama Teknolojisi’yle en iyi sonuçları almayı vadediyor.

8.3. Fakir Luminoso Smart Plus Hava Temizleyici

Hava Kalitesini Artıran Hava TemizleyicilerFakir’in Luminoso Smart Plus Hava Temizleyici cihazı, hava sirkülasyonu olmayan mekanlarda oluşan kirleri arındırmayı amaçlıyor. Fakir hava temizleyici cihaz, birbiriyle etkileşime giren iyonlar yayarak koku, küf, bakteri ve virüs gibi kirletici ve alerjen maddeleri temizlemeye yardımcı oluyor.

8.4. Bosch Air 6000 Hava Temizleyici

Hava Kalitesini Artıran Hava TemizleyicilerBosch Air 6000 Hava Temizleyici, bulunduğu ortamdaki hava kalitesini otomatik olarak algılayarak HEPA13 filtresiyle iç mekanları daha konforlu bir hale getiriyor. Bosch hava temizleyici, sessiz çalışma moduyla işinize odaklanmanıza engel olmadığı gibi geceleri de huzurla uyumanıza yardımcı oluyor. Ayrıca şık tasarımıyla her ortama uyum sağlıyor. Zamanlayıcı moduyla yalnızca sizin istediğiniz saatlerde çalışıyor. Böylece evde olmasanız dahi geliş vaktinizden birkaç saat öncesinde evinizi kirli havadan arındırmanıza imkan sunuyor.

8.5. Braun Scan & Clean Hava Temizleyici

Hava Kalitesini Artıran Hava TemizleyicilerBraun Scan Clean Hava Temizleyici 26,8 metrekareye kadar olan odaları 12 dakika içinde temizleyerek hızlı ve konforlu bir kullanım sunuyor. Kalıcı ve yıkanabilir ön filtresiyle polen, toz, bakteri ve evcil hayvan tüylerini rahatlıkla yakalıyor. Braun hava temizleyici, ağır hizmet tipi karbon filtresi sayesinde evde oluşan kokuları ve uçucu bileşenleri yakalayarak içine hapsediyor. Renk kodu göstergesiyle ortamın hava kalitesini de gözler önüne seriyor.

Her zamankinden daha temiz, daha keyifli ve daha konforlu bir yaşam alanı için evinize en uygun hava temizleyici ve nemlendirici cihazlar Beymen’le bir tık uzağınızda!

 

Yorumlara kapalı

Menu