Avangart Giyim Nedir? İşte Tanımı ve 6 Avangart Kombin Önerisi!

Yaşadığınız muhitte ve ve hatta yakın çevrenizde bazen sıra dışı giyim tarzına sahip kişilerle muhakkak karşılaşıyorsunuzdur. Hem modaya uygun hem de deneysel bir görünüm sergileyen bu benzersiz giyim tarzlarının, avangart modanın tipik birer örneği olabileceğini hiç düşünmüş müydünüz? Gelin, avangart nedir ve avangart kombin nasıl yapılır keşfedelim!

Resimden müziğe, edebiyattan moda dünyasına kadar yaratıcılığın ön plana çıktığı her alanda avangart bir yaklaşımla karşılaşmak mümkün. Genellikle alışılmış estetiğin dışında duran avangart tasarımlar, her zaman toplum tarafından kabul görmeyebiliyor. Hatta deneysel özgünlükle karakterize edilen avangart moda anlayışı çoğu zaman sıra dışı olarak adlandırılıyor. Peki, sizce toplum tarafından kabul gören moda trendlerinin dışındaki her kombin, avangart modanın bir parçası mıdır? En iyisi, avangart tarz ne demek ve avangart kıyafet kombini nasıl yapılır size biz yardımcı olalım!

1. Avangart Ne Demek? Ne Anlama Gelir?

Avangart, Fransızca kökenli bir kelime olarak aslen “öncü birlik” kelimesine karşılık geliyor. Avangart kelimesi hem Fransızcada hem de diğer dillerde yenilikçi ve deneysel anlamlarında da kullanılıyor. Ancak modada avangart, bu anlamlarından çıkarılacağı üzere trendlerin öncüsü olmak anlamına gelmiyor. Daha ziyade avangart konsept, estetik kabullerin ve yerleşik normlarının dışında olmak anlamına geliyor. Yani avangart giyim stilini çokça aykırı, biraz da yeniliklere ilham olan bir tarz olarak düşünebilirsiniz. 

2. Avangart Giyim Nedir?

Avangart giyim, geleneksel giyim tarzlarından farklı olarak eşsiz dokunuşlara sahip, sanatsal ve deneysel unsurlar içeren bir giyim tarzını ifade ediyor. Avangart giyim tarzında genellikle estetik normları sarsan alışılmışın dışında kesimler, renkler, desenler ve malzemeler ön plana çıkıyor. Birçok insanın günlük yaşamında da tercih ettiği avangart stil daha çok sanatsal etkinliklerde, defilelerde, özel davetlerde ve tasarım odaklı organizasyonlarda görülüyor.

Kadın ayakkabı, ceket ve pantolon gibi parçalarda avangart giyim tarzının nasıl uygulandığını daha iyi anlamak için Carol Christian Poell, Yohji Yamamoto, Rick Owens ve Manfred Thierry Mugler gibi tasarımcıların koleksiyonlarını inceleyebilirsiniz. Bununla birlikte Cate Blanchett, Tilda Swinton ve Björk gibi ünlü isimlerin giyim stillerine de göz atabilirsiniz.

3. Avangart Moda Hangi Özelliklere Sahiptir, Neleri Kapsar?

Avangart Modanın Özellikleri
Hacimli Unsurlar Avangart modada vatka, abartılı pileler, tütü gibi geniş, kabarık ve hacimli parçalar ile detaylara yer veriliyor.
Kumaş Seçimi Avangart modada en çok deri ve pamuklu kumaşlar kullanılsa da tüvit, saten, dantel kumaşlara ve plastik malzemelere de rastlanıyor.
Doku Çeşitliliği Avangart giyim tarzında metalikten gabardine kadar farklı dokular bir arada kullanılarak eşsiz bir görünüm yaratılıyor.
Kesim Şekli Avangart stilde ortak bir bileşen olarak asimetrik kesimler ön plana çıkarılıyor.
Renk Tercihi Avangart giyim tarzında siyah ve beyazın yanı sıra parlak pembe, yeşil ve mor gibi cesur renkler de yoğun olarak kullanılıyor. 

Geleneksel tasarım kurallarını reddederek özgün ve deneysel stiller sunan avangart moda, beklenmedik formdaki kesimleri ve cesur renk paletleriyle dikkat çekiyor. Aslında birçok avangart tasarımcı birbirinden oldukça farklı kreasyonlar sunuyor. Ancak bu kreasyonları avangart çatısı altında toplayan belli başlı noktalar bulunuyor.

Avangart modada en sık kullanılan kumaşlar deri ve pamuk olsa da metalik ve plastik malzemeler de sık sık kullanılıyor. Özellikle kadın ceket koleksiyonlarında vatka kullanımına ve deri parçalara çok önem veriliyor. Bununla birlikte avangart giyime ait kadın pantolon tasarımlarında geometrik ve soyut desenlerle birlikte pembe ve yeşil, mavi ve mor gibi birbiriyle birlikte pek kullanılmayan renk kombinasyonları da görülüyor.

4. Avangart Kombin Önerileri

Sıra dışı parçaları eşsiz bir uyumla harmanlayan avangart modayı günlük rutininize taşımak istiyorsanız avangart kombin önerilerimiz size yardım etmeye hazır. Hadi, birbirinden şık ve benzersiz avangart kombinleri keşfetmeye başlayalım!

4.1. Ofis için Avangart Kombini Önerisi

Balmain imzalı Yeşil Kırlangıç Yaka Kruvaze Deri Ceket avangart ofis kombinleri için birebir. Bu ceketi avangart stile uygun bir şekilde tamamlamak için Kenzo markasına ait Siyah Yüksek Bel Pileli Pantolon tercih edebilirsiniz. Böylece ofis ortamına da uyum sağlayabilirsiniz. Ayakkabı seçiminde ise yine Balmain imzası taşıyan Siyah Logo Jakarlı Kadın Bot harika bir tamamlayıcı olacak!

4.2. Hafta Sonu Kahvaltısı için Avangart Kombin Önerisi

Hafta sonu ailenizle veya arkadaşlarınızla dışarıda keyifli bir kahvaltı yapmak için avangart bir kombin oluşturabilirsiniz. Mesela, Kenzo imzalı Taba Pötikare Desenli Pantolon ile Alexander McQueen kreasyonuna ait Beyaz Hakim Yaka Kuşgözü Detaylı Gömlek‘i birlikte kombinleyebilirsiniz. Son olarak Camper markasının Smr Kahverengi Deri Kadın Ayakkabı modeliyle bu kombine renk katmanız da mümkün.

4.3. Sanat Galerisi için Avangart Kombin Önerisi

Hafta sonunuzu sanat galerilerini gezmeye ayırmak istiyorsanız şık bir etek kombini yapabilirsiniz. Avangart kombinde etek kullanırken canlı renklere sahip uzun parçalar tercih edebilirsiniz. Etro kadın giyim koleksiyonundan Yeşil Asimetrik Pileli Midi Etek avangart kombinler için son derece uygun. Bu eteğin üzerine ise yine Etro imzalı Pembe Logolu İpek Gömlek giyebilirsiniz. Ancak bu kombini fular ve çantayla hareketlendirmeyi unutmamalısınız. 

Valentino Garavani markasının Siyah Kadın El Portföyü çantası ve Ferragamo imzalı Yeşil Mavi Logo Desenli Kadın İpek Şal modeli bu kombini hareketlendirmek için son derece uygun. Ayrıca midi etek kombinlerinde ayakkabı seçimi çok net bir şekilde görüldüğü için kombini bir adım öteye taşıyacak bir ayakkabı modeli seçmeniz gerekiyor. Dolayısıyla avangart moda stiline uyum sağlayacak eşsiz modellere yönelmelisiniz. Örneğin; Gcds markasına ait Morso Siyah Kadın Sandalet modeli bu avangart etek kombini için biçilmiş kaftan!

4.4. Moda Haftası için Avangart Kombin Önerisi

Yılın o beklenen dönemi geldi çattı! Moda haftasında avangart bir kombinle göz kamaştırmaya hazır mısınız? İddialı bir avangart kombin yaratmak için asimetrik kesimli deri elbise seçeneklerine göz atabilirsiniz. Mesela, Loewe markasının Siyah Beyaz Asimetrik Mini Deri Elbise modeli tam avangart elbise kombinlerine göre! Tabii ki bu kombin için en az elbise kadar iddialı bir ayakkabı tercihi de şart. Yine Loewe imzalı Nail Polish Siyah Kadın Deri Terlik modelini bu kombinde kullanabilirsiniz.

4.5. Festival için Avangart Kombin Önerisi

Festivallerde sahne alacak müzik grupları kadar katılımcıların kıyafetleri de dikkat çekiyor. Şort ve botla festival için hem rahat hem de dikkat çekici bir kombin oluşturabilirsiniz. Metal aksesuar ve tüy detaylarına sahip şort modelleri avangart kombinlerinizde göz alıcı bir görünüm elde etmek için bizce oldukça uygun bir alternatif. Bu görünüm için Area imzalı Mavi Tüy Detaylı Jean Şort modelini Dolce&Gabbana kadın giyim koleksiyonundaki Siyah Kesim Detaylı Crop Sweatshirt ile eşleştirebilirsiniz. Bu kombini Coperni markasına ait olan Mavi Denim Dokulu Kadın Bot modeliyle ise çarpıcı bir şekilde sonlandırabilirsiniz.

4.6. Alışveriş Etkinliği için Avangart Kombin Önerisi

Hafta sonu arkadaşlarınızla saatler boyunca alışveriş yapma keyfini iple çekiyorsanız kombininizi şimdiden hazırlayabilirsiniz. Weola Official markasının Aquilla Tensel Siyah Kadın Tulum modeli bizce tüm gün dolaşmak için oldukça rahat bir seçenek. Bu tulumun altına Prada imzalı Siyah Logolu Kadın Puff Çizme modelini giyerek kombini olduğundan daha gösterişli bir görünüme ulaştırabilirsiniz. Son olarak bu kombini renklendirmek için Wild markasının Colorblocked Desenli 130×130 cm Eşarp modelini kullanabilirsiniz.

Avangart kombinlere ilk adımı atmak için Beymen’deki dünyaca ünlü markaların özgün tasarımlarını deneyebilirsiniz. Tüm dikkatleri üzerinize çekmek ve yepyeni bir giyim stiline sahip olmak için birbirinden iddialı avangart parçaları Beymen ile keşfedin!

 

Comments are closed.