Güzelliğini Hafifliğinden Alan Sade Makyaj Yapımı

Claude Monet’nin ya da Georgia O’Keeffe’in sihirli işler yaratan fırçalarına sahip olmasanız dahi, kendi tuvalinizde –yani yüzünüzde– harikalar yaratabilirsiniz. Üstelik farklı renklerin abartısına kaçmadan, en sade şekilde! Nasıl mı? Gelin, sade makyaj nasıl yapılır birlikte keşfedelim!

Fırça darbeleriyle göz alıcı tablolar yaratmak sadece resim sanatına özel bir iş değil. Makyajla da sanat icra etmek mümkün! Kimi zaman birçok renk ve ürünle, kimi zaman ise sadeliğin zarafetini yansıtacak şekilde az ve öz malzemeyle… İşte sade makyajlar bu ikinci gruba dahil oluyor. Abartıdan uzak, estetik ve asil bir görünüm yaratan sade makyaj modelleri yaşı kaç olursa olsun birçok bireyin favorisi. İster günlük sade makyaj, ister sade düğün makyajı… Doğru makyaj malzemelerinin etkili dokunuşlarıyla her tarzda kusursuz görünmek mümkün. Öyleyse hadi, fırçalarınızı ve malzemelerinizi hazırlayın, kusursuz bir sade makyaj için ilk adımımızı atalım!

1. Sade Makyaj Nedir?

Güzelliğini Hafifliğinden Alan Sade Makyaj YapımıSade makyaj, yüzün doğal cazibesini olduğu şekilde vurgulamak amacıyla yapılan bir hafif makyaj modeli. “Natürel makyaj” olarak da adlandırılan sade makyaj modelinde gösterişli duran ağır bir stilden ziyade duru bir görünüm hedefleniyor. Öyle ki sade makyajın kodlarını doğal cilt görünümü, doğal dudak renkleri, doğal görünen kaşlar ve zarif şekilde belirginleştirilen gözler oluşturuyor.

2. Sade Makyaj Yaparken Kaçınılması Gereken Hatalar Nelerdir?

Güzelliğini Hafifliğinden Alan Sade Makyaj Yapımı

  • Yoğun fondöten kullanmak: Ten makyajı genel makyajın nasıl görüneceğini büyük oranda etkiliyor. Aşırı miktarda fondöten kullanmak doğru bir sade makyaj stili yaratmanın önüne geçiyor. Bu makyajda yüksek kapatıcılık sunan ağır fondötenler yerine hafif yapılı serum fondötenler kullanmak daha uygun bir seçim oluyor.
  • Abartılı bronzer ve allık uygulamak: Bronzer ve allığı yoğun şekilde uygulamak, sade ve şık makyaj stilinde hedef dışı bir sonuç veriyor. Bu makyaj modelinde iddialı ve abartılı bir ten görünümünden ziyade, hafifçe renklendirilmiş ve doğal yollarla kızarmış gibi görünen yanaklar hedefleniyor.
  • Yapay kaş makyajı yapmak/kaş makyajı yapmamak: Sade makyaj stilinde dengede tutulması gereken en önemli konulardan biri de kaşlar. Doğal kaş rengine uymayan kaş makyajı ürünlerinden uzak durmak gerekiyor. Belirsiz kaşlar için kaş makyajı yapmamak da bu stilde hata sayılabilir. Çünkü bu stilde doğallık, en iyi görünüm altında sağlanıyor.
  • Yoğun göz makyajı yapmak: Sade makyaj stilinde gece makyajlarını andıran yoğun ve abartılı göz makyajlarından uzak durmak önem arz ediyor. Bu makyajda koyu ve ışıltılı farlar, gösterişli eyeliner’lar ve kat kat maskara uygulamalarından da kaçınmak gerekiyor. Yani göz makyajının en doğal ve zarif şekilde yapılması amaçlanıyor.
  • Aşırı koyu ruj sürmek: Sade ve taze bir makyaj görünümü için ruj renklerinin doğal tonlardan seçilmesi büyük önem taşıyor. Aşırı koyu, mat ve ağır görünen rujlar sade makyajın doğasına zıt bir görünüm ortaya koyuyor. 

3. Sade Makyaj Nasıl Yapılır?

Güzelliğini Hafifliğinden Alan Sade Makyaj YapımıSade makyaj, doğru seçilen makyaj malzemeleri doğru tekniklerle uygulandığı takdirde kusursuz bir görünüm vadediyor. İşte, farklı tonlarda sade makyaj modellerinden örnekler!

3.1. Nude Tonlarda Sade Makyaj Yapımı

Güzelliğini Hafifliğinden Alan Sade Makyaj YapımıNude tonlar sade makyaj stilinin olmazsa olmazı. Bu makyaj stilini denemek istiyorsanız, cildinizi temizledikten ve nemlendirdikten sonra Naj Oleari markasına ait Blooming BB Porcelain 01 BB Krem Fondöten SPF 15 ile işe başlayabilirsiniz. 

Yüzünüzü hafif kahverengi bir bronzer ile biraz ısıttıktan sonra, Dolce&Gabbana imzalı Blush Of Roses Powder Peach ile yanaklarınızı hafifçe renklendirebilirsiniz. Dudaklarda da nude etkisini görmek gerek! Bunun için Burberry markalı Lip Velvet Lipstick Nude 407 Ruj’u kullanabilirsiniz.

3.2. Pembe Tonlarda Sade Makyaj Yapımı

Güzelliğini Hafifliğinden Alan Sade Makyaj YapımıDoğallığın ve masumiyetin rengi olan pembe tonlar da sade makyajlara çok yakışıyor. Bu tonda bir makyaj için öncelikle cildinizi temizleyip nemlendirdikten sonra Clinique markasının Even Better Clinical Serum Fondöten SPF 20 ürününü kullanabilirsiniz. Gucci imzalı Beauty Blush 07 True Pink Pudra ile yanaklarınıza doğal bir pembelik kazandırdıktan sonra göz makyajına geçebilirsiniz. Burberry markalı Wet And Dry Silk 201 Rose Pink Göz Farı ile pembe tonlu zarif bir göz makyajı yapmanız mümkün. Bu makyaja ince bir eyeliner da çok yakışacak! Dudaklarda ise nude tonlara yakın hafif pembe rujlar kullanabilirsiniz.

3.3. Işıltılı Sade Makyaj Yapımı

Güzelliğini Hafifliğinden Alan Sade Makyaj YapımıIşıltılı makyaj malzemeleriyle de sade makyaj stiline uyum sağlayabilirsiniz. Burada en önemli konunun denge olduğunu unutmayın! Cildinizi temizleyip nemlendirdikten sonra aydınlık bitişe sahip bir fondötenle ten makyajınızı yapabilirsiniz. Bunun için Giorgio Armani markalı Luminous Silk Fondöten ideal bir seçim olabilir. 

Estee Lauder imzalı Pure Color Envy Sculpting 320 Lovers Allık ile teninize zarif bir ışıltı kazandırdıktan sonra, Bobbi Brown markasının Highlighting Powder Afternoon Glow ürünüyle teninizdeki aydınlık etkiyi hafifçe destekleyebilirsiniz. Aydınlık ten makyajınızı ince ve zarif bir eyeliner’la ve nude dudaklarla da tamamladınız mı bitti demektir! Bunun için Yves Saint Laurent imzalı Couture 01 Noir Minimal Mat Siyah Eyeliner’ı ve Tom Ford markalı Lip Color Spanish Pink’i tercih edebilirsiniz.

4. 2023 Yılının En Trend Sade Makyaj Modelleri

2023, gösterişli makyaj modelleri kadar sadeliğin ve doğallığın öne çıktığı makyajların da yılı. Makyaj tutkunu amatörlerden profesyonel makyaj sanatçılarına kadar pek çok kişinin favorisi olan 2023 sade makyaj trendleri nelermiş bir bakalım!

4.1. Clean Girl Makyaj

Güzelliğini Hafifliğinden Alan Sade Makyaj YapımıSon yılların en popüler makyaj trendlerinden biri haline gelen clean girl makyajında doğal ve temiz bir görünüm öne çıkıyor. Daha çok doğal bitişli likit ürünlerin kullanıldığı bu makyaj trendinde renkli ten makyajı ürünleri hafif şekilde kullanılıyor. Yoğun kontür ve far uygulamalarından kaçınılıyor. Zarif, asil ve estetik bir görünüm yaratan clean girl makyajı önümüzdeki yıllarda da favori olmaya devam edecek gibi görünüyor.

4.2. Yokmuş Gibi Makyaj

Güzelliğini Hafifliğinden Alan Sade Makyaj YapımıYokmuş gibi makyaj trendi 2023 yılında ortaya çıkmadı fakat 2023’te de en popüler makyaj trendlerinden biri olarak kalmayı başardı. Çünkü doğal görünümün her zamankinden daha çok öne çıktığı bu yılda, yokmuş gibi makyaj uygulamasının trendini sürdürmesi kaçınılmazdı. Peki, yokmuş gibi makyaj nasıl yapılır? Yokmuş gibi makyajda cilt kusurlarının tende yoğun bir görünüm yaratmadan gizlenmesi amaçlanıyor. Bu sayede sanki doğalmış gibi görünen bir ton eşitliği elde ediliyor.

Yanakları natürel şekilde renklendirmeden de olmaz! Bunun için sıklıkla likit allıklar tercih ediliyor. Sade bir göz makyajı yapmak için açık kahverengi gibi tonlar göz kapağına hafifçe uygulanıyor, kirpiklere -isteğe göre- abartıya kaçmadan maskara sürülüyor. Ve tabii doğal ve bakımlı dudak görünümü için de lip gloss’lardan yardım alınıyor.

4.3. Underpainting Makyaj

Güzelliğini Hafifliğinden Alan Sade Makyaj YapımıUnderpainting makyaj, esasında ten makyajı ürünlerini tersten uygulamaya dayanan bir makyaj tekniği. Bu trend, kontür ve kapatıcı gibi makyaj ürünlerinin fondötenden önce uygulanmasına dayanıyor. Çünkü yüzü gölgelendirmek amacıyla fondötenden sonra yapılan bronzer uygulaması tende yoğun bir görünüm yaratabiliyor. Yüze boyut kazandıracak makyaj malzemelerinin fondöten önce uygulanmasıyla ortaya hem belirgin yüz hatları hem de doğal makyaj görünümü çıkıyor.

Stiliniz söz konusu olduğunda kuralları belirleyen sanatçı sizsiniz! Tüm makyaj stillerinde kullanabileceğiniz yüksek kaliteli ve lüks makyaj ürünlerini Beymen’de bulabilirsiniz. Geç kalmadan keşfedin!

 

Yorumlara kapalı

Menu