Aloe Veranın Faydaları: Güzellik ve Sağlık Rehberi

Doğanın sunduğu en değerli bitkileri araştırmaktan ve kullanmaktan keyif alan biriyseniz, aloe vera ile daha önce tanışmamış olmanız neredeyse imkansız. Peki, aloe veranın geçmişte “ölümsüzlük bitkisi” adıyla anılacak kadar mucizevi bir doğal kaynak olduğunu biliyor muydunuz? Daha fazlasını öğrenmek için aloe vera rehberimizde ilerlemeye başlayın!

Güzellik ve sağlık dünyasında uzun yıllardır en popüler bitkilerden biri olan aloe vera, tüm özel bitkiler gibi gücünü kendine özgü içeriğinden alıyor. Birçok vitamin ve mineral içeren bu bitki, cezbedici özellikleri sayesinde yüzyıllardır insanların yaşamında önemli bir yer tutuyor. Aloe vera, geçmişten bugüne cilt güzelliğini korumak ve ciltteki hasarları azaltmak adına başlıca çözümlerden biri olarak öne çıkıyor. Peki, aloe veranın faydalarını sizin daha önce bizzat deneyimleme imkanınız oldu mu? Geçmişiniz size kalsın, aloe vera bitkisi hakkında daha detaylı bilgi edinmek ve yeni keşifler yapmak için size özel hazırladığımız bu yazıya mutlaka göz atmalısınız!

1. Aloe Vera Nedir?

Aloe vera, en az 6 bin yıldır sağlık ve güzellik amacıyla kullanılan bir bitki çeşidi. Sıcak ve kuru iklimlerde kaktüse benzer bir bitki olarak yetişen aloe veranın tarihte en çok cilt rahatsızlıkları için kullanıldığı biliniyor. Geçmişte “ölümsüzlük bitkisi”, “yanık bitkisi” ve “çöl zambağı” gibi isimlerle anılan aloe vera, bilindiği üzere günümüzde en çok jel ve krem formunda sunuluyor ve topikal olarak uygulanıyor. Bu özel bitki, yüzde 96 oranında sudan oluşan özel içeriğiyle özellikle cilt ve saç bakımının vazgeçilmezlerinden biri oluyor.

Bununla birlikte bu özel bitki evlerde saksıda da yetiştiriliyor. Pek çok kişi ihtiyaç duyduğu anlarda bitkiyi keserek içindeki kalın jeli topikal olarak uyguluyor. Fakat bunun riskli olabileceğini unutmamak gerek. Aloe vera kullanmak istiyorsanız, bu bitkiyi içeren nemlendirici krem ve losyon gibi ürünleri kullanabilirsiniz. Ancak öncesinde aloe veranın faydalarını etraflıca öğrenmenizde fayda var. Hadi, bir alt satıra kaydırın!

2. Aloe Veranın Faydaları Nelerdir?

Onaylı kaynaklarda belirtildiği üzere aloe vera birçok vitamin ve mineral içeriyor. Örneğin; bu özel bitkide A, B12, C, E vitaminlerinin yanı sıra beta karoten, folik asit, kalsiyum ve magnezyum bulunuyor. Dolayısıyla aloe veranın sağlık ve güzellik faydaları bu güçlü içeriğinden geliyor. Fakat aloe vera bitkisini ya da aloe vera içeren bakım ürünlerini dermatoloğa danışmadan kullanmamak gerekiyor. 

Aynı zamanda kullanım yöntemleri hakkında da dermatologdan onay almak büyük önem taşıyor. Bu konuda herhangi bir endişeniz bulunmuyorsa, aloe veranın cilde ve saça faydalarını birebir deneyimlemeyi düşünebilirsiniz. Bu faydalar neler mi olabilir? Yanıtlar aşağıda!

2.1. Aloe Veranın Cilde Faydaları

  • Çeşitli kaynaklarda belirtildiği üzere, aloe vera bitkisinin yaprakları yoğun miktarda su depoluyor. Yoğun su içeren yapraklarda aynı zamanda özel bitki bileşikleri bulunuyor. Aloe vera bitkisi, bu özel içeriğiyle cildi temiz ve nemli tutmaya yardımcı oluyor.
  • Temizleyici bir etki sunarak gözenekleri ve ölü cilt hücrelerini arındırmaya destek oluyor. Bu sayede akne oluşumunu önlemeye ve halihazırdaki akneleri ortadan kaldırmaya katkıda bulunuyor.
  • Soğutma özelliği sayesinde özellikle güneş yanığı hasarını azaltmaya destek oluyor. Ciltte koruyucu bir tabaka oluşturarak nemin korunmasına katkı sağlıyor.
  • Aloe veranın epidermise (cildin dış katmanı) sudan daha hızlı nüfuz ettiği biliniyor. Bu sebeple özellikle doktor tarafından önerilen aloe vera jelin faydaları arasında yara iyileşmesini hızlandırmak bulunuyor.
  • Aloe vera bol miktarda A, C ve E vitamini içeriyor. Bu sebeple yaşlanma karşıtı bakımda en önemli içeriklerden birini oluşturuyor. İnce çizgi ve kırışıklık görünümlerinin azalmasına destek olurken cilt elastikiyetini artırmaya da katkı sağlıyor.
  • Ciltte yağlanmaya bağlı problemlerden veya farklı sebeplerden oluşan kızarıklık görünümlerini hafifletmeye katkıda bulunuyor. Bu sayede daha pürüzsüz bir cilt görünümü yaratmaya yardımcı oluyor.

2.2. Aloe Veranın Saça Faydaları

  • Bazı kaynaklarda belirtildiği üzere aloe vera, birçok vitamin ve mineralin yanı sıra saç derisindeki ölü derinin ortadan kaldırılmasına katkıda bulunan proteolitik enzimler içeriyor. Bu sayede saç derisindeki gözeneklerin arındırılmasına yardımcı oluyor. 
  • Saç derisini etkili şekilde temizlemeye yardımcı olduğu için saç derisindeki fazla yağlanma sorununu çözmeye katkı sunabiliyor.
  • Pul pul dökülme ve kepek gibi sorunlara yol açabilen kuru saç derisini ideal nemine kavuşturmaya katkı sağlıyor. Bu sayede daha sağlıklı saçlara sahip olmayı mümkün kılıyor.
  • Yüksek oranda su içeren aloe vera bitkisi, tıpkı cilt gibi saçları nemlendirmeye ve yumuşatmaya da yardımcı oluyor. Özellikle aloe vera jelinin saç derisine ve saç tellerine düzenli olarak uygulanması canlı, parlak ve güçlü saçlara sahip olmayı sağlıyor.
  • İçerdiği A, C ve E vitaminleri sayesinde saç tellerini güçlendirmeye yardımcı oluyor. Hücre yenilenmesine katkıda bulunarak sağlıklı ve parlak saçlara sahip olmayı kolaylaştırıyor.
  • Aloe vera aynı zamanda B12 vitamini ve folik asit içeriyor. Bu sayede saç dökülmesini ve saç kırılmasını azaltmaya katkıda bulunabiliyor.

3. Aloe Veralı Bakım Ürünleri için Beymen!

Beymen, tüm ürün çeşitlerinde olduğu gibi aloe veralı bakım ürünleri söz konusu olduğunda da doğru adres! Cilt ve saç bakım rutinlerinize seviye atlatacak aloe vera içeren bakım ürünleri için Beymen’e göz atmayı unutmayın. Beymen editör ekibi olarak bizim favorilerimizi merak ediyorsanız, yanıtlar bir alt satırda!

3.1. Ligne St.Barth Originals 200 ml Nane Aloe Vera Sakinleştirici Jel

Ligne St.Barth markasına ait Originals 200 ml Nane Aloe Vera Sakinleştirici Jel, yüz ve vücut için saf bir bakım sunuyor. Aloe vera bitkisinin jelini içeren bu ürün ferahlık, nem ve yatıştırma etkisiyle cilt ve vücut bakım rutinlerinin vazgeçilmezlerinden biri oluyor. Hem nemlendirici serum hem de güneş ya da tıraş sonrası ürünü olarak kullanabileceğiniz Ligne St.Barth Nane Aloe Vera Sakinleştirici Jel’i dilerseniz buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Bu sayede yatıştırıcı etkisini daha da artırmanız mümkün!

3.2. Pelcare Hydrating Aloe Vera Tonic

Cilt bakım rutininizi aloe vera ile zenginleştirmek istiyorsanız Pelcare markalı Hydrating Aloe Vera Tonic bunun için eşsiz bir seçenek. Üstelik bu toniğin içerisinde aloe vera özünün yanı sıra hyaluronik asit, Hindistan cevizi suyu ve ada çayı özü de bulunuyor. Yoğun nemlendirici ve ferahlatıcı bir etki sunan bu Pelcare tonik, cildinize içten gelen doğal bir ışıltı kazandırmaya aday!

3.3. Dionesse Aloe Vera Sabunu

Cildinize ve saçlarınıza aloe veranın güçlü etkileri sunarken aynı zamanda doğal bir bakım uygulamak istiyorsanız, Dionesse markasına ait Aloe Vera Sabunu’nu tercih edebilirsiniz. Hem cilt hem de saç bakım rutininde kullanılabilen bu sabun, meyve gliseriniyle yapılan formülü sayesinde etkili bir bakım sunuyor. Özellikle kepekli ve çabuk yağlanan saçlara ve akneli cilde sahip olanlar tarafından tercih edilebiliyor.

3.4. Bloumsie Fix Mist Hammamelis Cica Aloe Vera Kafein ve Bambu Yüz Kremi

Bloumsie markalı Fix Mist Hammamelis Cica Aloe Vera Kafein ve Bambu Yüz Kremi, aloe veranın yanı sıra cica, kafein, bambu ve hammamelis içeriyor. Son derece özel bir formüle sahip olan bu yüz bakım kremi cildi nemlendirip yatıştırmaya katkı sağlıyor. Aynı zamanda özel içeriği sayesinde cilde uygulandıktan sonra yapılan makyajı 12 saate kadar sabit tutmaya da yardımcı oluyor. Yani Bloumsie yüz kremini sadece bir krem olarak değil, aynı zamanda makyaj bazı olarak kullanmak da mümkün!

3.5. Clinique For Men Aloe Vera Özlü Tıraş Jeli

Aloe veranın nemlendirici ve yatıştırıcı özellikleri artık malumunuz. Clinique markasına ait For Men Aloe Vera Özlü Tıraş Jeli de işte tam bu özellikleri sunuyor. Ekstra olarak formülündeki irritasyon karşıtı içeriklerle tıraş esnasında hassasiyeti ve tahrişi önlemeye yardımcı oluyor. Cildi ve sakalları yumuşatmaya yardımcı olan Clinique aloe vera tıraş jeli, aynı zamanda yağsız formülü sayesinde hızlı bir şekilde durulanıyor. Denemeye değer!

Kişisel bakım rutinleriniz için aradığınız tüm ürünleri Beymen’in kozmetik kategorisi altında bulabilirsiniz. Dünyaca ünlü markaların özenle formüle edilmiş cilt ve saç bakım ürünlerini Beymen ayrıcalığıyla keşfetmek için acele edin!

 

Comments are closed.