Airfryer Nedir, En İyi Markalar Hangileridir?

Son birkaç yıldır airfry modelleri, elektrikli ev aletleri arasındaki popülerliğini asla kaybetmiyor. Geniş kitlelerce sevilen ve mutfakların olmazsa olmazı haline gelen airfryer ile kimileri de yeni tanışıyor. Durum böyle olunca “Airfryer nedir?” sorusu en çok merak edilenler arasında yer alıyor. Airfryer, tam Türkçe karşılığıyla sıcak hava fritözü, yağda kızartma işlemi yapan klasik fritözlerin aksine aynı işlemi sıcak hava akımıyla yapan bir elektrikli ev aleti. Sağlıklı olması, kısa zamanda pişirme özelliği, kullanışlılığı ve ergonomik olması ise onu listelerde üst sıralara çıkarıyor. En iyi yağsız fritöz tasarımları arasında, zirvede yer alan markalar arasında ise Philips gibi teknoloji devleri bulunuyor.

Airfryer nedir ne işe yarar?

Airfryer fritöz, kızartmalardan ana yemeklere, tatlılardan kahvaltılara günün her anında kolay ve hızlı pişirilebilen öğünlerle hayatı kolaylaştırıyor. Özellikle çalışanlar ve yalnız yaşayanlar için vazgeçilmez olan airfryer, sunduğu küçük porsiyonlar ile ihtiyacınız kadar yemek pişirmeyi de teşvik ediyor.

Airfryer özelliği nedir?

Fritözler yağlı ve yağsız olmak üzere ikiye ayrılıyor. Yağsız fritözler yani airfryer’ler kızgın yağın aksine pişirme işlemini yüksek sıcak hava akımı kullanarak gerçekleştiriyor. Airfryer bu pişirme özeliğiyle modern mutfaklara sağlıklı ve pratik bir dokunuş katıyor. 

Airfryer alırken neye dikkat etmeli?

Kalitesiz markaların ürünlerinde kullanılan plastikler uzun süre kullanımda başta kanser olmak üzere birçok hastalığa sebep olabiliyor. Bunun dışında hazne kapasitesi, pişirme gücü, temizliği ve ne kadar enerji kullandığı başlıca dikkat etmeniz gerekenler arasında yer alıyor. Eğer airfryer almaya karar verdiyseniz ve kendinize “Hangi marka airfryer almalıyım?” sorusunu soruyorsanız doğru adrestesiniz. Tüketiciler tarafından en iyi airfryer markası olarak kabul edilen markalar ve ürünleri sizlerle.

Airfryer karşılaştırma

Airfryer karşılaştırma listemizde en çok satan üç ürünü sizler için inceliyoruz.

 

Özellikler

Philips Airfryer HD9650/90 XXL Premium 2225 W Fritöz Fritel Snacktastic 6902 1.5 Kg 2300W XXL AirFryer Fritöz Kenwood HFP50.000WH XXL 5,5 Lt Airfryer
Yağ Kullanımı %90 daha az yağ kullanımı %80 daha az yağ kullanımı %80 daha az yağ kullanımı
Hazne Hacmi 7,3 Litre 5 Litre 5,5 Litre
Fonksiyon Sayısı 5 farklı fonksiyon 8 farklı fonksiyon 7 farklı fonksiyon
Güç 2225 W 2300 W 1800 W
Isı Aralığı 40 – 200°C 40°C / 200°C 80-200°C

 

En İyi Airfryer Önerileri

“Hangi marka airfryer daha iyi?” sorusuna cevap olacak en iyi airfryer markaları listemizi keşfedin.

Philips Airfryer HD9650/90 XXL Premium 2225 W Fritöz

  • Fat Removal teknolojisi, fazla yağı ayırır ve hapseder.
  • XXL aile boyuna bütün bir tavuk veya 1,4 kg kızartma sığabilir.
  • Rapid Air teknolojisiyle 7 kat daha hızlı hava akışı sağlayarak yiyeceklerde daha çıtır bir doku sağlar.
  • Esnek servis süresi için Sıcak Tutma moduyla yemekleriniz hep sıcak kalacak
  • Tüm çıkarılabilir parçalarda QuickClean özelliği ve bulaşık makinesinde yıkanabilirlik sağlar.
  • Sektörün en az yağ kullanarak kızartma yapma özelliğine sahiptir.

Fritel Snacktastic 6902 1.5 Kg 2300W XXL AirFryer Fritöz

  • Önceden Programlanmış 8 Fonksiyona sahiptir.
  • 5 litre kapasiteli geniş bir haznesi vardır.
  • Ayarlanabilir sıcaklık 40°C / 200°C arasındadır.
  • Bulaşık makinesinde yıkanabilir parçalara sahiptir.
  • Çekmecesi açıldığında sesli sinyal verir ve çekmece “Açık/Kapalı” durum göstergesi sayesinde pratik ve güvenlidir.

Kenwood HFP50.000WH XXL 5,5 Lt Airfryer

  • Dijital dokunmatik ekran ile 7 farklı programlama özelliği vardır.
  • Ayarlanabilir 80-200°C sıcaklık ayarıyla hava sirkülasyon sistemine sahiptir.
  • Normale göre %80 daha az yağ kullanma imkanı sağlar.
  • 1800 Watt gücünde ve 5,5 Lt XXL geniş kapasitesi güçlü bir pişiricidir.

Philips HD9255/60 Rapid Air 5000 Serisi Uzaktan Bağlantılı Airfryer

  • NutriU uygulamasıyla ilerleme durumunu her yerden takip edebilirsiniz.
  • 13 farklı pişirme işlevi sunar.
  • Rapid Air teknolojisi ile sağlıklı kızartmalar yapabilirsiniz.
  • Şeflerden ve NutriU kullanıcılarından sınırsız tarif seçeneğine sahiptir.
  • 4,1 litre – Tek seferde 4 porsiyon pişirme kapasitesine sahiptir.
  • %60 daha az enerji kullanır ve %40 daha hızlı pişirir.

Philips Airfryer HD9252/90 Essential 1400 W Fritöz

  • %90’a kadar daha az yağlı kızartmalar yapma imkanı sunar.
  • 7 ön ayarlı dokunmatik ekrana sahiptir.
  • 30 dakikaya kadar sıcak tutma özelliği bulunur.
  • Kızartma, fırınlama, ızgara, fırında kızartma ve ısıtma özellikleriyle farklı tercihlere hitap eder.

Fritel MY Snacktastic ® 4202 AirFryer (2L-1000W)

  • %80’e kadar daha az yağ kullanır.
  • Evde kötü kokular oluşturmaz.
  • Pişirme, yeniden ısıtma, sıcak tutma ve buz çözme özellikleriyle pratik bir yardımcıdır.
  • Fritöz kapasitesi 2 litredir.

Airfryer sağlıklı mı?

Günden güne popülerliği artan airfryer’lar için “Airfryer sağlıklı mı?” sorusu gündemden düşmüyor. Az yağ kullanımıyla öne çıkan bu ürün grubu sıcak havayı pişirme aracı olarak kullanarak fritözlerden ve standart fırınlardan daha sağlıklı bir pişirme alternatifi sunuyor.

Airfryer zararlı mı?

Airfryer’ların gıdaların pişerken salgıladığı ve kansere sebep olan akrilamid sentezini azalttığı biliniyor. Yine de her üründe olduğu gibi aşırıya kaçılmadan dikkatlice kullanılmasını ve kesinlikle güvenilir markaların tasarımlarının tercih edilmesini öneriyoruz.

Airfryer çok elektrik yakar mı?

Airfryer, standart fırınlardan daha küçük olduğu için elektrik noktasında daha avantajlı bir konuma sahip. Bu noktada belirleyici olan kullanım süresi ve günde kaç kez kullanıldığı. Ortalama olarak airfryer’ların günlük bir saat kullanımda bir bulaşık makinesi kadar elektrik harcadığı bilinmektedir.

Airfryer kullanmak avantajlı mı?

Airfryer kullanmak sunduğu kısa sürede pişirme özelliğiyle zaman, sıcak hava akımı teknolojisiyle yoğun yağa ve kızartmaya gerek kalmamasıyla sağlık noktasından büyük bir avantaj sağlıyor.

Airfryer koku yapıyor mu?

İçerisinde yemek piştiği için tüm fırınlarda olduğu gibi airfryer’larda da pişirme sonrası koku oluşabiliyor. Bunu engellemenin en kesin ve kolay yolu ise ürünü düzenli olarak temizlemekten geçiyor.

Airfryer’a yağ konur mu?

Airfryer’da pişirdiğiniz yiyeceklere tarife ve tercihinize göre yağ ekleyebilirsiniz fakat airfryer’a klasik bir fritöz gibi yağ eklenmez. Ortalama olarak tariflerinizde 2 ila 5 yemek kaşığı yağ kullanabilirsiniz.

Airfryer nasıl temizlenir?

Airfryer temizliğinde öncelikli olarak sahip olduğunuz ürünün kullanım kılavuzuna göre hareket edin. Fakat genel olarak soğumuş durumda olan airfryer haznesini hiçbir metal alet ve aşındırıcı kimyasal kullanmadan su, sabun ve sünger kullanarak temizleyebilirsiniz.

Airfryer ile neler yapılır?

Airfryer ile günün her anında tüketebileceğiniz hem sağlıklı hem de lezzetli tarifler yaratabilirsiniz. Ürünün sunduğu özel pişirme tekniği ile standart fırınlarda lezzet ve daha iyi pişme için eklenen fazla yağlara da artık ihtiyaç kalmıyor. Sizler için airfryer ile pişirebileceğiniz ürünleri dört ana grupta birleştirdik. Birbirinden lezzetli seçeneklerin olduğu airfryer tarifleri listesini birlikte inceleyelim.

Hamur İşleri ve Tatlılar: Sufle, Kek, Ekmek, Poğaça ve Börekler

Çay saati başta olmak üzere kahvaltıdan akşamüstü tatlı krizlerine kadar airfryer hem kolay hem de lezzetli hamur işleri ve tatlı alternatifleriyle geliyor. Ekşi mayalı ekmeklerden yumuşacık keklere, kahvaltının olmazsa olmazı poğaçalardan pratik börek tariflerine girdiği her mutfakta olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Airfryer sufle tarifleri ise en çok sevilenlerin başında geliyor.

Tüm Kızartma Türleri: Patates Kızartması, Soğan Halkası

Airfryer doktorlar tarafından sıkça uyarıldığımız ve adeta bir tehlike olarak kabul edilen yağda kızartma yöntemine en sağlıklı alternatif olarak karşımıza çıkıyor. Sıcak hava akımıyla yağdakinden daha lezzetli olan patates kızartmaları, soğan halkaları ve peynir çubukları gibi birçok lezzetli atıştırmalık artık birkaç tuş ötenizde. Airfryer patates kızartması tarifinin yeni favoriniz olacağından eminiz.

Et, Balık ve Tavuk Tarifleri

İşten yorgun gelinen bir akşam “Bugün ne yiyeceğiz?” sorusunu ortadan kaldıran airfryer ile et, tavuk ve balık grubu için yapmanız gereken tek şey buzdolabından çıkartıp tuzunu ve baharatını eklemek. Tercihe göre garnitürüyle birlikte pişirebileceğiniz akşam yemeğiniz sizi yormadan kısa sürede hazır olacak. Evde balık pişirmek zor kabul edilirken airfryer balık tarifleri büyük bir kolaylık sağlıyor.

Dondurulmuş Gıdalar

Başta sebze garnitürleri olmak üzere tüm dondurulmuş gıdaları oldukça çabuk çözdüren ve pişiren airfryer son dakika misafirleri için ya da hızlı çözümler için birebir.

Airfryer mi mikrodalga mı?

Airfryer pişirdiği her ürünü eşsiz bir kızartma dokusu ve lezzeti kazandırırken mikrodalga fırınlar yalnızca ısıtma işlevine sahiptir. Bunun yanı sıra besin değeri noktasında da airfryer mikrodalga fırınlara göre oldukça sağlıklı bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor.

Airfryer fırından farkı nedir?

Bir airfryer ve standart bir fırının en temek farkı boyutlarıdır. Airfryer’ler küçük boyutları sayesinde tezgah üstü kullanıma uygundur ve az yer kaplar. Standart fırınlarda ise kimilerinde tezgah üstü kimilerinde ise tezgah altı konumlandırma yapılabilir ve çok yer kaplarlar.

Airfryer’ler küçük ve kullanışlı boyutlara sahip oldukları için tek öğünde tüketilebilecek miktarda ürünün pişmesini sağlar. Fırınlarda ise tepsi boyutuyla birlikte porsiyon olarak daha fazla miktarda bir öğünden fazla olacak şekilde ürün pişirilebilir.

Airfryer’ler sahip olduğu yüksek teknolojiyle sıcak hava akımını kullanarak ürünlerin pişmesini sağlarken standart fırınlar sahip oldukları rezistansla ısı dalgaları göndererek yiyeceklerin pişmesini sağlar.

Mutfağınıza işlevsellik katarken damak tadınıza hitap eden birbirinden lezzetli tarifler hazırlamanızı mümlün kılacak en iyi airfryer modellerine Beymen güvencesi ile ulaşabilirsiniz.

Comments are closed.