En İyi Robot Süpürge Önerileri | Hangi Robot Süpürgeyi Almalıyım?

Teknoloji durmaksızın gelişirken buna paralel olarak gündelik hayatımızı da bir hayli kolaylaştırıyor. Bu kolaylıklardan biri de temizliğe yeni bir anlayış kazandıran robot süpürgeler! Ev yaşamında rahatlığın yeni tanımı olan robot süpürgeler, köşe bucak temizlik anlayışının hakkını tam anlamıyla veriyor!

Robot teknolojisi, gün geçtikçe hayatımızın içine daha fazla girerek her alanda kendini gösteriyor. Temizlik de bu alanlardan biri! Üstelik bu öyle yabana atılır bir şey de değil. Çünkü vaktimizin anlamlı bir kısmını temizlik yapmaya ayırmak yaşamımızın olmazsa olmazlarından biri ve sizin de bildiğiniz gibi zaman, özellikle de bu çağda en değerli varlık. Robot süpürgeler ise minimum insan müdahalesi ile çalışarak yerleri temizlemeye ayıracağınız zamandan tasarruf etmenizi sağlıyor.

Robot süpürgeler evlerde kendini daha çok göstermeye başladıkça, bu yeni nesil gerecin sağladığı avantajlar daha da ön plana çıkıyor. Siz de artık kendinize adeta sağ kolunuz gibi olacak bir robot süpürge bakmaya başladıysanız, doğru yersiniz! Bu yazısında Beymen, size robot süpürgelerle ilgili merak ettiğiniz her soruya ayrıntıları ile cevap veriyor.

1) Robot Süpürge Nedir, Ne İşe Yarar?

Temizliğe bakış açısını baştan aşağıya değiştiren robot süpürgelerin ilk patentli modeli 2005 yılına kadar uzanıyor. Ancak bu ilk model, şimdiki kadar gelişmiş ve uygun fiyatlı olmadığı için pek kimse tarafından tercih edilmemişti. Günümüzde ise hem daha ucuz hem de daha akıllı özelliklerle donatılan son model robot süpürgeler, hızlı akan tempolu hayatın içinde gittikçe kendini belli eden bir ihtiyaç haline geliyor. Peki, bu kendisi küçük işlevi büyük robotlar neler yapabiliyor dersiniz?

  • – Dar alanda rahatlıkla gezerek dip bucak temizlik yapabilen robot süpürgeler lityum iyon pil teknolojisi ile iki saate kadar varabilen bir çalışma süresine sahip.
  • – Premium robot süpürgelerin bir kısmı, toz haznelerini manuel olarak boşaltmanıza gerek kalmadan bu işi de kendisi hallediyor. Ayrıca şarj istasyonuna geri dönerek boşalan pilini de doldurabiliyor.
  • – Bazı robot süpürgelerde HEPA olarak bilinen “Yüksek Verimli Partikül Emici Filtre” bulunuyor. Havadaki alerjen, toz ve polen gibi partiküllerin yüzde 99’unu temizleyebilen bu robot süpürge modelleri, hassas bünyeler için alerjik reaksiyonları azaltmaya yardımcı olabiliyor.
  • – Robot süpürgelerin parke benzeri zeminleri temizlemeye olanak tanıyan paspaslı modelleri de bulunuyor. Bu sayede parkelerinizde ışıl ışıl parlayan bir yüzeye de elinizi oynatmadan kavuşabiliyorsunuz.
  • – Bu akıllı robotların çoğu modeli, temizlik yaptığı bölgeyi haritalandırarak daha hızlı ve daha gelişmiş bir temizliğe imkân tanıyor.
  • – Bazı robot süpürgeler bir telefon uygulaması ile kontrol edilebiliyor. Böylece evde olmadığınız anlarda da cihazınızı çalıştırmanız mümkün hale geliyor. Ayrıca, kameralı robot süpürge modelleri sayesinde akıllı robotunuzun nereleri temizlediğini görmeniz de mümkün! İnanılmaz, öyle değil mi?

Sözün özü; koltuk, yatak, masa ve sandalye gibi eşyaların altında kalan toz ve kirleri dahi temizleyebilen bu makineleri kullanırken, size yalnızca ayaklarınızı uzatıp işi ona bırakmak kalıyor!

2) Robot Süpürge Nasıl Haritalama Yapar?

Navigasyon özelliği ile robot süpürgeler, engel sensörleri sayesinde yollarına çıkan nesneleri tanıyıp bunlara takılmadan ilerlemeyi başarıyor. Çoğunlukla robot süpürgelerin altında bulunan bu sensörler, akıllı yardımcınızın sol tarafındaki bir engelden kaçınmak için sağa doğru ilerlemesini sağlayacak şekilde çalışıyor. Makinenin altında bulunan ve yükseklik ölçen sensörler, yüzeye durmaksızın gönderdikleri kızılötesi sinyaller sayesinde yer ile kendileri arasındaki mesafeyi ölçüyor. Böylece, herhangi bir merdiven ya da eğim olması halinde robot süpürge o yöne ilerlemeyi durdurarak kendisini koruma altına alıyor.

Miele

Premium robot süpürge modelleri, akıllı navigasyon olarak da bilinen haritalama özellikleri ile birlikte geliyor. Bu özellik, robot süpürgelerin evin içinde eşyalara çarpmak yerine onları lazer tarama ya da kamera sistemi ile algılayarak yerlerini kaydetmelerini, yani aşamalı olarak mekânın bir haritasını oluşturmalarını sağlıyor. Böylece akıllı yardımcınız, bulunduğu ortam içinde hangi konumda olduğunu tespit ederek nereye yönelmesi gerektiğini biliyor.

3) Hangi Robot Süpürge En İyisidir?

Robot süpürgelerin temizleme performansı modeline göre farklılık gösteriyor. Yüksek verimlilik almak için ilk başta beklentinizin ne olduğuna karar vermeniz gerekiyor. Yani en iyi robot süpürgenin hangisi olduğunu sormak yerine, sizin için en iyisinin ne olduğunu belirlemelisiniz. Bu sayede, piyasada bulunan akıllı robot süpürgeler arasından ihtiyacınıza ve bütçenize en uygun olanını seçebilirsiniz.

iRobot

Elbette, kendiniz için en kullanışlı robot süpürge arayışınızda biraz yardım almak isteyebilirsiniz. En memnun kalınan robot süpürgelerin hangileri olduğunu bilmek, bu noktada seçeneklerinizi daraltarak karar vermenizi kolaylaştıracaktır. Tavsiye arayanlara Beymen’in en iyi robot süpürge modelleri arasından derlediği bazı cihazlar ise şunlar:

  • iRobot Roomba j7+ Akıllı Robot Süpürge
  • iRobot Roomba i7+ Akıllı Robot Süpürge
  • Miele Scout RX3 Home Vision HD Rose Gold SPQL Robot Süpürge
  • Anker Eufy Robovac X8 Hybrid Robot Süpürge
  • Ilife A10S Gümüş Akıllı Robot Süpürge
  • Ilife A9S Gümüş Akıllı Robot Süpürge

3.1. En İyi Robot Süpürge Modelleri Karşılaştırma Tablosu

En İyi Robot Süpürge Modelleri ve Özellikleri

iRobot Roomba j7+ Akıllı Robot Süpürge iRobot Roomba i7+ Akıllı Robot Süpürge Miele Scout RX3 Home Vision HD Rose Gold SPQL Robot Süpürge Anker Eufy Robovac X8 Hybrid Robot Süpürge Ilife A10S Gümüş Akıllı Robot Süpürge Ilife A9S Gümüş Akıllı Robot Süpürge
Maksimum Güç 30 Watt 250 Watt 30 Watt 4000 Watt 1501 ila 2200 Watt 22 Watt
Filtre Tipi Aerovac AeroForce AirClean Plus Filtre HEPA HEPA HEPA
Maksimum Batarya Süresi  

75 dakika

 

75 dakika

 

60 dakika

 

180 dakika

 

100 dakika

 

90 dakika

Şarj Süresi 120 dakika 180 dk 173 dakika 5 ila 8 saat 3 ila 5 saat 6 saat
Paspas İşlevi Yok Yok Yok Var Var Var
Haritalama Var Var Var Var Var Var
Sesle Kontrol Var Var Var Var Var Var
Şarj İstasyonuna Otomatik Dönme Var Var Var Var Var Var
Zamanlayıcı Var Var Var Var Var Var

4) Robot Süpürge Ne Kadar Elektrik Harcar?

Robot süpürgelerin çoğu saatte ortalama olarak 40 vat enerji harcıyor. Bu da saatte yaklaşık 2 bin vat yakan elektrikli süpürgelerin harcadığı enerjinin 50 kat altında elektrik tüketimi demek! Yani, robot süpürgeler yalnızca zamandan tasarruf sağlamakla kalmıyor, cebinizi yakan elektrik faturalarına üzgün gözlerle bakmanızın da önüne geçiyor.

Anker

5) Robot Süpürge Filtresi Ne Zaman Değişir?

Robot süpürgeler için önerilen ortalama filtre ömrü üç ay olarak belirtiliyor. Bununla birlikte, evinizde tüylü bir dostunuz varsa filtreyi daha sık değiştirmek isteyebilirsiniz. Endüstriyel alanların çevresinde oturanların ya da alerjik bünyeye sahip olan kişilerin de robot süpürge filtrelerini üç ay dolmadan değiştirmeleri, bu makinelerin daha hijyenik ve verimli şekilde çalışmasını sağlayacaktır. Ayrıca HEPA filtreye sahip bir robot kullanmıyorsanız, filtrenizin ömrü biraz daha kısa olabileceği için değiştirme aralıklarını daha sık tutmalısınız.

Ilife

Akıllı süpürgenizin filtresini doğru vakitte değiştirmenin, cihazınızın sorunsuz çalışabilmesi ve iyi bir temizlik yapabilmesi için kritik öneme sahip olduğunu her halükârda hatırlamanız gerektiğini unutmayın!

Geleceğin dünyasında robot süpürgeler, evlerimizin en sevilen yardımcıları olacak gibi görünüyor. Peki, kendiniz için en uygun robot süpürgeyi Beymen ile keşfetmeye ne dersiniz?

 

Comments are closed.