10 Aşamalı Kore Cilt Bakım Rutini Nasıldır?

Koreli kadınlar tarafından asırlardır uygulanan bakım ritüelleri günümüzde gittikçe daha da ilgi çekici hale geliyor. Peki, aydınlık ve pürüzsüz görünen bir cilde sahip olmak için muhteşem tüyolar içeren Kore cilt bakımına dair her şeyi öğrenmek ister misiniz?

Son zamanlarda Kore markaları ve onların çeşit çeşit güzellik ürünleri cilt bakımının yeni trendi haline gelmiş bulunuyor. Kore’de çok revaçta olan farklı içeriklere sahip kremler, maskeler, nemlendiriciler, tonikler ve daha nicesi Türkiye’de de pek çok kişinin günlük bakım rutini içerisinde yerini aldı bile! Aslında Koreli kadınların porselen gibi pürüzsüz ve berrak ciltlerine bakmak, bu tercihin sebebini açıklamaya yetiyor.

“K-beauty” olarak bilinen Kore cilt bakımı, Türkiye’de olduğu kadar dünyada da büyük bir ilgi görüyor. Hatta bu akımın daha yıllar önce, 2014 yılında Google arama motorunda aratılan etnik güzellik terimlerinde de birinci sıraya yerleştiği biliniyor. Çünkü cildine önem veren herkes bu merak uyandırıcı bakımın sırlarına vakıf olmak istiyor. Esasen kullanılan ürünlerin yapısı kadar içeriğinin ve kullanım yönteminin de önemli olduğu Kore bakım ritüeline dair aydınlatılmamış bir nokta yok! Bizler de bu dosyamızda, Kore cilt bakımına dair bilinen ve bilmek istediğiniz tüm detayları bir bir ele aldık.

1) Kore Kadınlarının Güzellik Sırları Neler?

Koreli kadınlar, adeta zamana meydan okuyan ışıltılı ciltleri ile sanki herkesin bilmediği bir şeyler biliyor gibi görünüyorlar. Elbette, sağlıklı görünen bir cildin genetik ile oldukça fazla alakası var ama tek sebep kesinlikle bu değil! Koreli kadınların güzelliği, genlerinden olduğu kadar ciltlerine gösterdikleri özenden de ileri geliyor. Bunu sağlayan ise Kore’de cilt bakımına yönelik geliştirilmiş bakış açısı! “Cam gibi saydam bir cilt” fikrini baz alan bu imrenilesi kadınların, söz konusu isteklerine ulaşmalarını sağlayacak birtakım Kore cilt bakım sırları bulunuyor.

1.1. Bir Dakika Kuralı

Bir dakika kuralı, Koreli kadınların bakım ritüellerinin vazgeçilmez bir parçası ve kullanılan ürünleri bir dakika boyunca cilde uygulamayı ifade ediyor. Böylece ürünlerin etkisinin katlanarak artacağı, cildin ise bu sayede yapılan masaj ile canlanacağına inanılıyor.

1.2. Sihirli Madde: Troxerutin

Kore güzellik sırlarından bir diğeri olan süper antioksidan Troxerutin, Kore güzellik ürünlerinin temel taşlarından birini oluşturuyor. Çünkü Troxerutin, cildi nemlendirirken tahrişi azaltıcı bir etki de yaratıyor. Üstelik bu madde, son zamanlarda Kore’de olduğu kadar dünyada da cilt bakımının yeni trendi haline gelmiş durumda!

1.3. Cam Cilt

Cam cilt, Koreli kadınların ideali olan gözeneksiz, yarı saydam, parlak ve kristal berraklığında olan cilt yapısını tanımlamak için kullanılan yeni bir ifade. Bu cilt yapısına sahip olmak için kullanılan ürünlerin içeriği ise büyük önem taşıyor. Kore cam cilt bakımında, cildi yalnız yüzeyden değil; antioksidan ve kolajen gibi bileşenlerle içeriden de besleyerek cildin bağışıklığını destekleyecek ürünler öne çıkıyor. Çünkü Koreliler, cildin ışıltılı parlaklığının derinin yüzeyinden ziyade içinden geldiğine inanıyor. E, haklı bir inanış… Bunu sağlamak için de ciltlerine adım adım uyguladıkları birtakım yöntemleri var!

2) 10 Aşamalı Kore Cilt Bakımı Adımları Neler?

10 aşamalı Kore cilt bakımı, yalnızca günlük olarak takip edilen bir bakım rutini değil, aynı zamanda kendine has metotları bulunan bir güzellik felsefesi! Temelinde ise cilde duyulan saygı ve kişinin kendisine verdiği değer yatıyor. Çünkü bakımlı ve ışıldayan bir cildin, fiziksel görünüşüne katkı sağlamasının yanı sıra mental olarak da iyi hissettiren bir etkisi bulunuyor. Güzel ve bakımlı bir yüze sahip olmanın birinci şartı da cildin biyolojik yapısını ve nelere ihtiyacı olduğunu iyi belirlemekten geçiyor.

10 adımda Kore cilt bakımını uygulamak, istenen sonuçları cilt için gerekli ürünlerin en doğru şekilde ve en doğru sırayla kullanılması ile veriyor. Böylece çok fazla ürüne sahip olmaktansa, sadece ihtiyaca yönelik malzemeler ile bir bakım rutini oluşturulabiliyor. Bu çok aşamalı cilt bakım rutini, istikrar gerektirmesi ve kapsamlı içeriği sebebiyle başlangıçta biraz göz korkutucu görünse bile esasen düşünüldüğü kadar çetrefilli değil. Peki, 10 aşamalı Kore cilt bakımı nasıl yapılıyor?

2.1. Yüzünüzü Yağ ve Kirlerden Arındırın

10 aşamalı Kore cilt bakımının ilk adımında yüzdeki makyaj, güneş kremi, nemlendirici vb. kalıntıları temizlemek için yağ bazlı bir temizleyici kullanılıyor. Bunun için ise ciltteki kiri ve yağı kolaylıkla çözecek bir temizleyici seçilmesi öneriliyor. Seçtiğiniz yağ bazlı temizleyicinin, cildinizin doğal yağını da alıp götürerek kuruluğa yol açmamasına özellikle dikkat etmeniz gerekiyor. Temizleyiciyi, kuru cildinize parmak uçlarınız ile masaj yaparak uyguladıktan sonra ılık su ile durulayabilirsiniz. İlk aşama bitti bile!

2.2. Nazikçe Yeniden Temizleyin

Koreli kadınların günlük rutininde en fazla dikkat çeken noktalardan biri de çifte temizlik! Bu aşama yalnız Koreliler tarafından değil, uzmanlar tarafından da öneriliyor. Cildinizde ilk adımda temizlenemeyen bölgeler, bu adımda kirlerinden iyice arındırılmış oluyor.

Bu aşamada kullanılan su bazlı temizleyici, aynı zamanda birinci adımdaki yağ bazlı temizleyiciden kalan artıkları da temizliyor. Zira yağ bazlı temizleyiciler her ne kadar cildi nemlendiren bir etki yaratsa da bir süre sonra cildin depolayamadığı fazla nemi temizlemek gerekiyor. Jel, köpük ve sıvı formda olan su bazlı temizleyicileri uygulamak ise tıpkı ilk adımdaki gibi yapılıyor.

2.3. Ölü Hücreleri Giderin

Kore cilt bakım sırasında üçüncü maddeyi peeling uygulaması oluşturuyor. Bu aşama sayesinde ciltteki ölü hücrelerin temizlenmesi ile cildin daha parlak ve sıkı olması hedefleniyor. Aynı zamanda tıkanmış gözenekler açılarak akne oluşumu engelleniyor ve bir sonraki adımda uygulanacak ürünlerin cilde daha iyi nüfuz etmesi sağlanıyor. Yeterli miktarda ürünün parmaklar yardımı ile masaj yapılarak cilde uygulandığı peeling işleminin haftada iki ya da üç sefer akne problemi olmayan kişiler tarafından yapılması öneriliyor.

2.4. Cildinizi Bir Sonraki Adıma Hazırlayın

Kore bakımının dördüncü aşamasında tonik uygulaması yer alıyor. Cildin pH dengesini koruyup nemli kalmasını sağlayan bu ürünler, cilde bir pamuk ya da parmaklar yardımıyla uygulanabiliyor. Bu sayede cilt bariyeri olası kalıntılardan tümüyle arınıp beslenerek bir sonraki adıma hazır hale geliyor.

2.5. Cildinize Ekstra Nem Kazandırın

10 adımda Kore cilt bakımının belki de en kritik adımını esans uygulaması oluşturuyor! Uzak Doğu’nun bakım ritüelinin vazgeçilmez bir parçası olan nem bombası esanslar, hafif formülleriyle cildi nemlendirip bir sonraki adım için cildin emilimini artırmakla kalmıyor, aynı zamanda hücre yenilemesine de destek oluyor. Esansların uygulanma yöntemi ise bir miktar ürünü parmak uçları ile yüze hafifçe tampon yaparak yedirmek kadar basit!

2.6. Cildinizi Sağaltın

Cilt sorunlarını gidermek, Kore bakımının önemli adımlarından birini oluşturuyor. Bunun için de esanslara kıyasla daha ağır ve kalın yapıda olan ampul ve serum kullanımı ile belirli cilt problemlerini gidermek hedefleniyor. Serumlar ve ampuller özel olarak yaşlılık izleri, lekeler, akne problemi, cilt kuruluğu ve benzeri pek çok mevcut cilt problemini çözmek için üretiliyor. Uygulama esnasında cilt bu ürünleri masaja gerek kalmadan kolayca emebildiği için bir ampul ya da bir miktar serumu yalnızca sürmek yeterli oluyor.

2.7. Maske Uygulaması ile Cildinizi Neme Doyurun

Birbirinden çeşitli içerikleriyle Kore güzellik maskeleri, 10 aşamalı Kore cilt bakımının belki de en eğlenceli adımı! Tıpkı peeling gibi haftada bir ya da iki sefer uygulanan bu adımda cilt tipinize uyumlu olarak seçeceğiniz bir maske ile kendinizi şımartmaya ne dersiniz? Üstelik yalnızca 15-20 dakikalık bir bekleyişten sonra daha yumuşak, daha aydınlık ve daha nemli bir cilde kavuşmak mümkün! Bu maskelerden ister yüzünüze tam oturan kâğıt formdakileri isterseniz de sürülebilir olanları tercih edebilirsiniz.

2.8. Göz Çevrenize Bakım Yapın

Cilt bakım rutinlerinde sıklıkla ihmal edilen gözler, Kore güzellik felsefesinde insan ruhuna açılan birer pencere olarak görülüyor. Genç görünen canlı bir cilt için de gözlerin bakımını ihmal etmemek büyük bir öneme sahip! İşte tam da bu yüzden, Koreli kadınların cilt bakım ritüellerinde göz çevresi bakımı asla atlanmıyor. Cilt üzerindeki en hassas ve en ince dokuya sahip olan göz çevresinin, buna uygun bir ürün ile dikkatli bir şekilde nemlendirilmesi gerekiyor. Böylece göz altı torbaları, morlukları, şişlikleri ve bu bölgede oluşan ince çizgiler bir endişe olmaktan çıkıyor.

2.9. Cilt Tipinize Uygun Şekilde Nemlendirici Seçin

Nemlendiriciler, Kore cilt bakımının cildinize kazandırmak istediği nemi derinize hapsederek gün boyu parlak görünen bir ciltle ışıldamanızı sağlıyor. Bu adımda yağlı, karma ya da kuru cildinize uygun olan bir nemlendirici krem ya da kremden daha hafif yapılı olan bir emülsiyon tercih edebilirsiniz.

2.10. Gündüz Güneşe Karşı Koruyun, Gece Bakımını İhmal Etmeyin

Kore cilt bakımının son aşaması günün hangi saatinde bakım uyguladığınıza göre değişiyor. Eğer gündüz bakımı yapıyorsanız mutlaka yüksek faktörlü bir güneş koruyucu kullanmanız gerekiyor. Çünkü güneşin zararlı ışınları siz kapalı bir ortamda bulunsanız dahi pencereden girerek cildinizi etkileyebiliyor. Akşam saatlerinde yapılan Kore tarzı cilt bakımında ise güneş kremi yerine cildinizi ertesi güne capcanlı uyandıracak bir gece kremi kullanılıyor.

3) Kore Cilt Bakım Ürünleri Nelerdir?

Kore’nin cilt bakımı aşamalarını doğru uygulayabilmek için 10 aşamayı da gerçekleştirebilmenizi sağlayacak Kore cilt bakım ürünlerinden cilt yapınıza uygun olanlarını seçmeniz şart! Sahip olmanız gereken bakım ürünleri ilk başta gözünüze biraz fazla görünse de aslında her birinin cildinize güzellik aşılayacak ayrı bir önemi bulunuyor. Peki, 10 adımlı Kore cilt bakımını uygulayabilmek için hangi ürünlere sahip olmanız gerekiyor?

3.1. Temizleyiciler

Temizleyici ürünler 10 adımlı Kore bakımının ilk iki aşamasını oluşturuyor. Bu sebeple hem yağ hem de su bazlı temizleyicileri günlük bakım ritüelinizin bir parçası haline getirmeniz önemli. Böylece cildiniz iyice temizlenerek sonraki aşamalar için hazırlanmış olacak.

3.2. Peeling Ürünleri

Ölü deri hücrelerini temizleyerek gözenekleri açmak için birebir olan peeling ürünleri de Kore bakımının olmazsa olmaz parçalarından biri. Haftada birkaç kez uygulanan bu ürünler sayesinde cildinizin çok daha sıkı, temiz ve pürüzsüz bir yapıya kavuştuğunu görebilirsiniz.

3.3. Tonikler

Temizleme adımlarının ardından tonik kullanımı, ciltte kalan kir ile yağı söküp atarak cildin pH’ını dengeliyor. Aynı zamanda antiseptik bir özellik de gösteren bu ürünler sayesinde daha sıkı gözeneklere kavuşmak da hayal değil!

3.4. Esanslar

Esanslar, Kore cilt bakımının özünü oluşturuyor. K-beauty hayranları tarafından en fazla tercih edilen bu ürünlerin serumlar ile ampullere kıyasla çok daha hafif ve ince bir yapısı bulunuyor.

3.5. Serumlar ve Ampuller

Tedavi edici etkileriyle serumlar ve ampuller, her cilt sorununa cevap verecek çeşitlilikte üretiliyor. Kore bakımının aşamalarından biri olan bu yoğun yapılı ürünleri, mevcut cilt probleminize yönelik seçmeniz tavsiye ediliyor.

3.6. Maskeler

Belirli bir süre ciltte bekletilmesi gereken maskeler, Kore bakım ritüelinin tüm dünyada yayılması sayesinde alışveriş sepetlerine en çok eklenen ürünlerden biri oldu. Özellikle yüze tam oturan kâğıt maskeler, üzerlerinde hayvan deseni bulunanları ile oldukça popüler! Cilt bakımından alınan keyfi katlayan birbirinden çeşitli içerikleri ile bu maskeleri siz de cildinizi nemlendirmek, yumuşatmak ve parlatmak için kullanabilirsiniz.

3.7. Göz Kremleri

Aydınlık ve nemli bir göz çevresinin tüm yüzde capcanlı bir etki yaratacağını biliyor musunuz? İşte bu yüzden göz kremi kullanımı, Koreli kadınların cilt bakımı esaslarına göre asla atlanmaması gereken adımlardan biri! Siz de göz çevrenizin ihtiyacına yönelik seçeceğiniz göz bakım ürünlerini, günlük cilt bakımınızın bir parçası haline getirmeyi unutmamalısınız.

3.8. Nemlendiriciler

Genç ve dinamik görünen bir cildin olmazsa olmazı nem! Kore bakımında her şey cildin nem dengesini oluşturmak ve korumak için yapılıyor demek abartı olmaz. Bu adımda, yağlı bir cilde sahip olanların hafif yapılı nemlendiricileri, cildi kuru olanların ise içeriğinde hyaluronik asit bulunan nemlendirici kremleri tercih etmesi öneriliyor.

3.9. Güneş Koruyucular

Güneşin zararlı ışınlarına yoğun şekilde maruz kalmak cilt lekelerinin yanı sıra pek çok sağlık sorununa da yol açabiliyor. Özellikle yüz gibi hassas bir bölgenin gündüz bakımına, muhakkak güneş koruyucuları da eklemek gerekiyor. Seçilecek güneş koruyucunun ise yüksek SPF’li bir ürün olmasına özen göstermek oldukça önemli.

3.10. Gece Kremleri

Akşam vakti yapılan 10 adımlı Kore cilt bakımı rutininin son aşamasında kullanılan gece kremleri, yoğun formülleri ile orta yaştan itibaren mevcut kırışıkların görünümünü azaltmak ve yeni kırışık oluşumunun önüne geçmek için kullanılıyor.

4) En İyi Kore Cilt Bakım Markaları Hangileridir?

K-beauty akımı tüm dünyada ses getirmeye devam ettikçe çeşitli ürünleri ile Kore cilt bakım markaları da raflardaki yerini sağlamlaştırıyor. Bu durum ise doğal olarak, “En iyi Kore cilt bakım markası hangisi?” sorusunu ortaya çıkartıyor. Şöyle ki Koreli pek çok kozmetik markası, en iyi Kore cilt bakım ürünlerine sahip olduğunu iddia ediyor. Bu da haliyle, kendiniz için en uygun Kore cilt bakım ürünlerini seçmenizi zorlaştırabilir.

Neyse ki Beymen, Kore kozmetiğinin lider markalarını sizin için bir araya getirerek kendinize en uygun Kore cilt bakım setini oluşturmanız için burada!

4.1. Village 11 Factory

Doğal içerikli ürünleri ve eşsiz formülleri ile Village 11 Factory, Kore güzellik markaları arasından sıyrılıyor. İçeriğinde şeytan pençesi otu gibi nadir bulunan sağaltıcı bir ot da bulunan Village 11 Factory ürünleri, yoğun nemlendirme özellikleri ile de dikkat çekiyor. Ayrıca markanın erkeklere özel üretilmiş ürünleri de bulunuyor.

4.2. Aromatica

Aromatica, doğal ve temiz içerikli Kore bakım ürünü denilince akla gelen ilk markalardan biri! Vegan olan bu markanın organik ürünleri ECOCERT sertifikasına sahip olması bakımından güvenle kullanılabiliyor. Marka, ürünlerinin içerisinde bulunan argan yağı, çay ağacı yağı, gül ekstresi ve aloe vera gibi doğal maddelerle de kalpleri fethetmeyi başarıyor.

4.3. Mizon

Ünlü Kore kozmetik markalarından biri olan Mizon, ürünlerinde kaliteden ödün vermemesi sayesinde cilt bakım gurularından tam not alıyor. Markaya ait ürünlerin içeriğinde kolajen, mineralli algler, okyanusun derinliklerinden çekilen güneş ışığına maruz kalmamış su, pirinç kepeği, zeytinyağı ve salyangoz özü gibi maddeler dikkat çekiyor.

4.4. Benton

Güney Koreli kadınların güzellik sırrı Benton’da gizli! Marka, adını “Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi” adlı Brad Pitt filminden alıyor ve tıpkı filmde olduğu gibi cildiniz için zamanı geriye sarmayı hedefliyor. Sizce de çok yaratıcı ve iddialı değil mi?

4.5. Lebody

Türkiye pazarına 2019 yılında giriş yapan Lebody, profesyonel ürünleriyle kozmetik sektörünün liderlerinden olan bir Güney Kore markası… Marka, patentli bileşenlere sahip ürünleri arasında her soruna çözüm getiren serumları ile öne çıkıyor.

Koreli kadınların ciltlerine gösterdikleri özen ve bakım ritüellerinin altında yatan felsefe sizi de etkilemiş olmalı. Kore bakım ürünleri ile cilt bakım yolculuğunuzda ihtiyacınız olan ne varsa Beymen’de!

 

Comments are closed.