10 Farklı TV Arkası Dekorasyon Fikri

Uzun bir günün ardından insana rahat koltuğunda TV izlemek kadar pek az şey keyif veriyor. Hal böyle olunca günün en güzel anları da TV karşısında geçiyor. Teknoloji ile zevkli bir dekorasyonu harmanlayan TV arkası dekorasyon fikirlerine tam olarak bu nedenle ihtiyaç duyuyor olmalısınız. Televizyonunuzu ev dekorunun doğal bir parçası gibi gösterecek en şık TV arkası dekorasyon önerilerimize göz atın!

Sizi yansıtan bir yaşam alanı inşa etmenin yolu maksimum konforu ve şıklığı aynı anda sağlamaktan geçiyor. Hedef cool ve “yaşayan” bir salon dekorasyonu yaratmak olduğunda ise TV arkası dekorasyonu kritik rol oynuyor. Üstelik estetik bir görünüm yaratmak için televizyon keyfinizle vedalaşmanıza da gerek yok. Çünkü salon dekorunun odağına havalı manzara resimleri ya da otantik bir şömineyi almadan da etkileyici bir stil yakalayabilirsiniz.

İşin sırrı, kişisel dokunuşlar ve birkaç basit dekorasyon sırrını buluşturmakta saklı. Üstelik doğru tasarlanmış bir televizyon arkası dekoru huzurlu sığınağıza şıklık katmakla kalmayacak, seyir keyfinizi artırma noktasında da avantaj sağlayacak. Şimdi gelin, ev dekorasyon anlayışınıza renk katacak televizyon duvarı için dekorasyon önerilerimizi hep birlikte gözden geçirelim! 

1. TV Arkası Dekor Nasıl Seçilir?

Teknoloji hayatımızın olmazsa olmaz bir parçası haline geleli uzun zaman oluyor. Televizyon, ses sistemleri, oyun konsolları ve kişisel zevklere göre farklılık gösteren pek çok teknolojik alet yaşam alanlarımızda kendine çokça yer buluyor. Bu teknolojik aletleri gizlemeye çalışmak ise bu nedenle adeta bir dekorasyon faciası yaratıyor. Çünkü stil sahibi bir ev dekorunda, teknolojik aletleri geri planda ya da dekorasyondan bağımsız bırakmak yerine doğal ahenge dahil etmek gerekiyor.

Televizyon duvar dekorasyonu da bu ahengin yaratılması için ideal bir oyun alanı sunuyor. Düz bir duvara ruh katmak için raflar, tablolar, renk geçişleri, aydınlatma detayları gibi pek çok seçenek bulunuyor. İdeal TV duvarı dekorasyonu konusunda tek bir doğrudan bahsetmek elbette mümkün değil. Esas hedefiniz, sizi yansıtan ve evin genel dekorasyon anlayışıyla uyum yakalayan bir TV arkası dekoru yaratmak olmalı. Hadi o zaman, salonunuzu bu etkileyici görünüme ulaştıracak duvar dekorasyonu objelerine ve duvar dekorasyonu stillerine daha yakından bakalım!

2. Televizyon Duvar Dekorasyonu Ürünleri

Televizyon açıkken çok keyifli fakat kapalı durumda da salonumuzda dikkat çeken ilk obje olması kulağa pek cazip gelmiyor; ne dersiniz? İşte tam da bu sebeple dekoratif obje, aydınlatma, ışık oyunları ve birbirinden iddialı dekorasyon stillerinin gücünden faydalanmak bir gereklilik haline geliyor!

2.1. Raf

Televizyonunuzu tam odak noktasına aldığınız geniş duvara biraz renk katmak ya da dikkati farklı noktalara yoğunlaştırmak için duvar rafları ideal bir alternatif. Kitaplar, mumlar, bitkiler ya da en sevdiklerinizin fotoğraf kareleri… TV etrafında kullanacağınız duvar rafı modelleriyle oturma odanızdaki küt görünüm bambaşka bir forma ulaşabilir.

2.2. Tablolar

Söz konusu yaşam alanlarını sanatla buluşturmak olduğunda akla gelenlerden biri de tablolar oluyor. Üstelik tablo çeşitleri televizyon duvarı dekorasyonları konusunda da hayat kurtarıyor. Duvara monte ettiğiniz ya da ünite üzerinde kullandığınız televizyonunuzun arkasını küçük bir sanat galerisine dönüştürebilirsiniz. 

Evinizde ağırlıklı olarak tercih ettiğiniz renk kartelası, duvar rengi ve pek tabii her gün görmek isteyeceğiniz nitelikte bir tablo çeşidi seçmeniz yeterli. Tabii dikkati TV’den uzaklaştıracak manzara vb. tablolar yerine, soyut görseller bu noktada daha uygun olacaktır. 

2.3. Duvar Sticker’ları

Bir kısmı televizyonun arkasında kalan geometrik desenli bir çizim, rengarenk kareler ya da mottonuzu yansıtan sözcükler… Duvar sticker’ları bir alana hareket ve boyut katmanın en pratik yolları arasında bulunuyor. Eğer sade bir alana renk katmak istiyorsanız farklı renk tonları ve boyutlarda sticker çeşitleri tam size göre olabilir. “Salon dekorum yeterince havalı ve renkli.” diyorsanız, daha minimal duvar stickerlarını da tercih edebilirsiniz.

2.4. Lambalar

Televizyon ünitesinin ardından yansıyan led ışıklar ya da duvara monte ettiğiniz geniş TV ekranını iki yandan çevreleyen lambader çeşitleri, duvar aplikleri, ince led şeritler veya ünite üzerinde kendisine yer bulan otantik masa lambaları… Ev dekorasyonunuz için ideal görünümü hayal edin ve en iddialı dekoratif aydınlatma alternatiflerini bulmak için harekete geçin!

2.5. Dekoratif Objeler

Uzun bir raf üzerinde sıralanan dekoratif cam objeler, metal arabalar, kristal, porselen veya hasır dekoratif objeler… Televizyon duvarı modellerine biraz merak, biraz da üşengeçlikle yaklaşıyorsanız dekoratif objeler tam size göre olabilir. Her biri kendine has bir form, malzeme ve detaylara sahip olan bu ürünler çift katmanlı televizyon ünitelerinde ya da raflı televizyon duvarı tasarımlarında seçkin bir sergi havası yaratabilir.

3. TV Arkası Dekorasyon Fikirleri

Beymen editörleri olarak yine konunun en derinlerine dalmadan ve “İşte bu!” dedirtecek fikirleri örneklendirmeden duramadık. Şimdi, öğrendiklerinizi pekiştirmek ve farklı dekorasyon stillerinde TV ünitesi arkası dekorasyon önerilerini incelemek için buyurun sizi böyle alalım:

3.1. Minimalist TV Arkası Dekorasyonu

Ferah ve sade bir salon dekorasyonu hayal ediyorsanız, minimalist TV arkası dekorasyonu tam sizlik. Hedefimiz yalnızca gerekli olan eşyalarla hazırlanan, nötr tonların ağırlıklı olduğu ve ferah bir yaşam alanı. Bu yaşam alanının televizyon duvar dekorasyon stilinde ise ayaklı lambaderler şık bir tercih oluyor.

3.2. Rustik TV Arkası Dekorasyonu

Bolca çizik, girintili çıkıntılı ahşap mobilyalar, doğal taşlar, renkli halılar, mumlar ve dahası… Televizyon duvarında ahşap bir kaplama ya da bolca ahşap raf. Doğal ahşap televizyon ünitelerinin üzerinde otantik saatler, dekoratif cam objeler, ahşap mumluklar ya da ahşap çerçeveli tablolar… Tercihiniz rustik stilden yana olacaksa seçenekleriniz bir hayli geniş.

3.3. İskandinav TV Arkası Dekorasyonu

Şık ve ferah beyaz tonlarında duvarlar, fonksiyonel ve sade tasarımlara sahip bir televizyon ünitesi ve doğal görünümlü objeler… İskandinav dekorasyon stili her dönemin modası olmaya kararlı tutumunu sürdürüyor. Eğer siz de bu çabasız şıklığa gönlünüzü kaptırdıysanız, ahşap ve rattan dekoratif objeler, küçük hasır sepetler ya da doğal ahşap lambaderler televizyon ünitesi duvarınız için doğru tercih olabilir.

3.4. Modern TV Arkası Dekorasyonu

Basit, sade ve fonksiyonel eşyalar, yatay ve dikey çizgiler, ham ahşap, metal ya da deri objeler ve nötr ya da toprak tonlarında bir renk paleti… Modern TV arkası dekorasyonunda ünite üzerinde ise cam ya da metal objeler kullanabilirsiniz. Ya da metalden üretilen parlak dekoratif aydınlatma ürünlerini tercih edebilirsiniz.

3.5. Bohem TV Arkası Dekorasyonu

Renkli, canlı ve kendine has bohem ev dekorasyonunda parlak-mat ya da zıt renk çarpışmalarından güç alıyor. Vintage stilde bir televizyon ünitesi, bolca ev bitkisi, objeler, sticker ya da tablolarla bohem televizyon arkasını dekorunuzu tamamlayabilirsiniz.

3.6. Akdeniz TV Arkası Dekorasyonu

Ev dekorasyonunuzda Akdeniz stilini benimsediyseniz televizyon ünitenizi alçak, sade ve ahşap kaplama modeller arasından tercih edebilirsiniz. Nötr tonlarda duvarlar, açık renk ahşap ve yeşil, mavi, sarı ve turuncu dekoratif objelerle Akdeniz ev dekorasyonu TV duvarı stilini tamamlayabilirsiniz.

3.7. Endüstriyel TV Arkası Dekorasyonu

Sanat üretmek ya da tüketmek iyileşmenin ve hatta hayata daha bağlı hissetmenin en etkili yolları arasında yer alıyor. Özellikle de yaşayan bir makine hissi veren endüstriyel dekorasyona sahip cesur bir ev dekorasyonu ve pek tabii TV arkası dekorasyonunda tablolar, dekoratif objeler ve bolca siyah metal aydınlatma detayı olmazsa olmazlar arasında bulunuyor.

3.8. Geleneksel TV Arkası Dekorasyonu

Geleneksel öğeleri modern tasarımlarla harmanlayın ve etkili buluşmanın tadını çıkarın. Aydınlatmanın bir alanı daha şık göstermek konusunda sihirli bir etkiye sahip olduğunu düşünüyor ve sizin de bize hak vereceğinize inanıyoruz. Bu sihri biraz da geleneksel TV duvar dekorasyonunda değerlendirmek için gold detaylara sahip lambalara bir bakış atmanızı öneriyoruz.

3.9. Eklektik TV Arkası Dekorasyonu

Sıra özgür ruhların ve vintage sevdalılarının hevesle beklediği eklektik stile geldi. Modern mobilyalar, renkler, dokular ya da obje türleri konusunda özgürsünüz. Çünkü eklektik TV arkası dekorasyonu gücünü farklı stilleri uyumlu buluşturmasından alıyor. Soyut ve rengerenk tablolar eklektik TV arkası dekorlarına çok yakışıyor!

3.10. Çağdaş (Contemporary) TV Arkası Dekorasyonu

Son 10 yılın trend dekorasyon stillerini televizyon duvarınıza taşımaya ne dersiniz? Bu stil zamansız çünkü adının hakkını vererek en güncel trendleri takip ediyor ve görselliği ön planda tutuyor. Genellikle keskinlikten uzak ve dengeli aksesuarlar kullanılan bu stile ayak uydurmak için modern duvar raflarını ve soyut objeleri tercih edebilirsiniz!

Ve işte TV arkası dekorasyon fikri önerilerimizin sonuna geldik. Şimdi ise hayal gücünüzü biraz harekete geçirme ve Beymen’in dijital raflarında keşfe çıkma zamanı. Yaşam alanınızı güzelleştirmek için en doğru zaman, tam da bu an!

 

Comments are closed.